Uusi rakkaus: kosteussuihkeet

°Sisältää mainoslinkkejä
*Saatu PR-näytteenä

Tänään haluaisin pureksia kanssanne valloilleen roihahtanutta ihastustani kosteussuihkeisiin. Löysin tämän mainion tuotekategorian vasta muutama hassu hetki sitten, kerrassaan hävettävän myöhään näin muuten melko kikkailuorientoituneena meikkaajana. Kosteussuihkeita on tarjolla usealla tuotesarjalla, mutta jutellaan tänään näiden kolmen pohjalta, jotka omista hyllyistäni löytyvät. Pullotettu kosteus on hyödyksi monessa meikkaamisen vaiheessa.

Ensimmäinen ja luonnollisin käyttötapa on käyttää suihkeita hoitotuotteena ihonpuhdistuksen jälkeen. Jokaisessa kosteussumutteessa on ihoa hoitavia ja kosteuttavia ainesosia, joista kannattaa ottaa hyöty irti puhtaalla iholla. Tapausesimerkkinä suihkun jälkeen sumutettava ensiapu välittömästi kiristyvälle korppuiholle. Säilytän kosteusvoiteita asunnon eteläsiiven saniteettitiloissa ja toisinaan tuo parin minuutin pakollinen pyyhesalsa ja kapean eteisen läpi johtava eläimillä miinoitettu esterata saavat nahan huutamaan hoosiannaa ennen kuin saan käteni öljypurkin ympärille. Muutama reipas suihkaus märkäsumua heti kylppärissä säilyttää kosteuden iholla juuri tuon kriittisen siirtymävaiheen ajan.

Kikkakakkonen on suihkia kosteutta valmiin meikkipohjan päälle. Hienojakoinen sumu sulattaa meikin iholle kauniisti ja häivyttää liikapuuterisen tai pintakuivan tuntuman. Meikin kiinnittämiseen on olemassa erikseen kalvonmuodostajia sisältäviä usein ”setting spray”-nimellä kulkevia tuotteita, jotka tekevät meikistä erityisen pitkäkestoisen tai jopa vedenkestävän. Nämä tuotteet eivät ole jokapäiväiseen käyttöön suositeltavia, eivätkä hoida ihoa. Kosteussuihkeella meikki viimeistellään ja siloitellaan, kiinnityssuihkeella panssaroidaan.

Samaan kategoriaan kuuluu ihon kostuttaminen päivän mittaan. Meikin nopea kuluminen voi erityisen kuivalla tai pintakuivalla iholla johtua – noh, kuivuudesta. Iho ikäänkuin käpertyy kasaan meikin alla ja saa siksi meikkipohjan näyttämään epätasaiselta tai kuluneelta. Kosteussuihkeesta saattaa tällaisessa tilanteessa olla pika-avuksi, joskin kehotan kiinnittämään erityistä huomiota ihon kunnolliseen hoitamiseen ja oikeanlaisen meikkivoiteen valintaan. Aina käytettävissä olevat keinot eivät kuitenkaan riitä taklaamaan koko kuivuusongelmaa ja kosteussuihkeesta saa pikaista helpotusta myös ilmastoinnin tai päätetyöskentelyn kuivattamille kasvoille.  Raikas tuoksu ja virkistävä suihku ovat ainakin allekirjoittaneelle tervetullut mukavuuslisä työpäivän loppupuolella.

Kosteussuihkeella voi myös lisätä puuteristen tuotteiden intensiivisyyttä. Mikä tahansa luomiväri tai irtopigmentti saa rutkasti lisää potkua kun sen levittää kostutetulla siveltimellä. Teoriassa pelkkä sumutinpulloon valutettu hanavesikin voisi toimia, kunhan muistaa ottaa huomioon hygieniapuolen. Kosteussuihkeet on valmistettu säilymään, joten niiden kanssa mikrobistressiä ei ole. Mikäli luomivärin levittäminen kostealla siveltimelllä tuntuu vieraalta, suosittelen kokeilemaan valmiin silmämeikin painelua kostutetulla häivytyssiveltimellä. Tekniikka napakoittaa meikin kiinni luomelle, mutta varsinaiset asettelut ja häivyttelyt saa tehdä turvalliseen tapaan kuivalla siveltimellä. Siveltimen kostuttaminen on erityisen suositeltavaa kaikkien varisevien tuotteiden kanssa.

Lisävinkki (jonka olen saattanut jo aiemminkin mainita) oman elämänsä meikkikemisteille. Suihkuttamalla kosteussuihketta pieneen määrään jauhemaista meikkipohjaa saat koostettua siitä ohuen nestemäisen meikkivoiteen. Jos siis iho kiukuttelee jauhemaisten mineraalipohjien levityksen kanssa, kokeile olisiko jauheen kastelemisesta apua.

Käyttövinkkien lisäksi lyhyt yhteenveto näistä kolmesta suihkeesta, joita tällä hetkellä käytän.


MACin
Fix+ on tuotekategorian pioneeri ja selkeästi eniten meikkipöydän valinta. Sumu on riittävän hienojakoinen käytettäväksi meikkipohjan viimeistelyyn ja glyserolilla kyllästetty koostumus sitoo kosteutta ihoon tehokkaasti. Nappaa tämä °Lykon valikoimasta!

Emma S. Moisturising Facial Mist (kieltäydyn kirjoittamasta erisnimiä pienellä, kivittäkää pois) on alussa mainitsemani siirtymäpelastus. Tuoksuu neutraalilta ja tuntuu kivalta, mutta ei asetu meikin päälle ihan niin kuin toivoisin. Nappaa °Lykon valikoimasta.

Yves Rocher Pink Grapefruit Vitaminized Mist* on kolmikon tulokas, jonka kanssa tutustun vielä. Tuoksu on kasvotuotteelle yllättävän vahva ja suihku tulee pullosta ulos terävänä. Pisarat jäävät iholle selkeänä. Sukella °Yves Rocherin valikoimaan tästä.

Nyt kun olen päässyt mukavasti pullosuihkujen ihanuuteen kiinni, aion ehdottomasti tehdä lähitulevaisuudessa sukelluksen syvemmälle tuotekategorian saloihin. Ehdottakaa siis omia lemppareitanne ja vetäiskää takataskusta ne kikat, joita haluaisitte käyttövinkkilistaan lisättävän.

* * * * *

Upcoming winter is a very good reason to get to know a thing called ’moisturizing spray’. You can use them as a part of your skincare routine, to smooth and finish your makeup or to help improve the performance of products that are poorly pigmented or prone to fall-out. A whole new world to me! How do you use yours?

18 Comments Lisää omasi

 1. Laura sanoo:

  En ole koittanut vielä, mutta en malta odottaa kylmempiä kelejä, jolloin tällekin öljynassulle ilmestyy kuivia laikkuja. Onko ihan ok toivoa iholleen tapahtuvaksi jotain kamalaa, jotta pääsee testaamaan jonkin tuotteen/vinkin toimivuutta? :D

  Päivittäisessä käytössä mulla on Urban Decayn All Nighter. Joo, se kulkee nimellä Setting Spray, mutta kyllä se tuo vähän kosteamman lookin kasvoille. Ei jätä yhtä ”kiiltävää” pintaa, kuin Fix + ja juuri siitä syystä se on meikäläisen suosikki. Kaiken lisäksi se vielä tekee mitä lupaa, eli pitää meikin paikoillaan. :D

  1. Haha no on tietty, mä olin kesällä varsin innoissani kun sain käyttää mattaisia meikkivoiteita! :)

 2. OutiS sanoo:

  Mulla on ollut kasvoille käytössä pitkään apteekkisarjojen kosteuttavat Vichyn ja Avenen suihkeet ja joskus aikojen alussa muistelen, että villitys lähti Favoran suihkeesta, joka oli kasvovettä pakattuna suihkepulloon (vai iskiköhän dementia). Meikin kiinnitykseen on tällä hetkellä erikseen Avonilta oikein siihen tarkoitukseen oma aine, haaveilen kyllä Clarinsin vastaavasti tuotteesta.

  Vartalolle olen käyttänyt kosteuttavia Avonin suihkeita pitkään, ja tällä hetkellä on käytössä ihana Acorelle rauhoittava ja kosteuttava tuoksu.

  1. Muistelinkin, että apteekissa oli muutamia kiinnostavia tärppejä. :) Tutkimusretkeni jatkukoon näistä!

 3. Elisa sanoo:

  Clarinsin Fix’ Make Up on tosi hyvä! :) Monet morsiot jo sen kanssa olen altarille varustanut ja meikin kiinnitys on toiminut toivotulla tavalla.

  1. Kiva kuulla! :)

 4. Mohn sanoo:

  Ah, kasvosuihkeet, rakastan!! Tällaiselle mineraalimeikkipuuterin suurkuluttajalle aivan must-tuote! Vaikka tykkään niistä kyllä muutenkin, ihania pikavirkistäjiä koska vaan.

  – YR:n suihkeen tuoksusta pidän mutta mekanismi on huono ja suihkaus aivan onneton, ei toimi minulla meikatessa mutta käytän päivän aikana sellaisena muuten vaan virkistäjänä. Ehkä hieman keinotekoisen tuntuman antaa ja jostain syystä päähän nousee sana tahmainen…tykkään silti tästäkin.
  – Livboxissa tuli joskus Avènen Thermal Spring Water joka on ihan vaan vettä (tai no, lähdevettä) ja sitä olen ostanut sittemmin lisää, siinä on ihanan pehmeä ja hienojakoinen suihke ja se toimii meikatessa varsin hyvin mineraalimeikkipuuterikerrosten välissä. Pieni puteli tätä kulkee käsilaukussa mukana.
  – Artdecon Cool & Fresh on melko sitruksisen tuoksuinen, ehkä aavistuksen yleisputsarit mieleen tuova, tosi kiva kasvosuihke jossa kanssa aivan unelmaisen ihana suihke, sen takia toimii esim. meikatessa loistavasti.
  – Sophyton kasvovesi tulee suihkepullossa, sitä olen käyttänyt runsaasti viime aikoina, ei yhtä hienojakoinen suihke kuin Avènessa ja Artdecossa (jotka aerosolipulloissa) mutta tarpeeksi kuitenkin. Sophyto on lisäksi luomuluonnonkosmetiikkaa, mistä se saa minulta plussaa.
  – Mario Badescun Facial Spray With Aloe Herbs And Rosewater on ehkä tämän hetken lemppari, ihanan pehmeä suihke ja varsin miellyttävä tuote muutenkin, tykkään todella paljon, iho kiittää myös!

  Joskus olen laittanut myös jotain taviskasvovettä josta tykkään tyhjentyneeseen suihkepulloon ja käyttänyt kasvosuihkeena. Olen ollut kasvosuihkeisiin koukussa jo hyvän tovin, ihania ovat ja ilman en enää toimeen tulisi!

  Minä käytän kasvosuihkeita mineraalimeikkipuuterin kanssa, suihkautan joka kerroksen väliin ja annan kuivua ennen seuraavan lisäämistä, mahdollistaa runsaan kerrostamisen ilman pakkelikuorrutusefektiä ja muutenkin lopputulos on paljon luonnollisempi kuin ilman suihketta, kerrosten määrästä riippumatta. Lopuksi kun meikki on valmis (ihan sama mikä pohja ja rakennusmetodi ollut käytössä) suihkautan koko komeuden päälle. Jos päivän aikana joutuu meikkiä korjailemaan ja kenties lisäämään puuteria niin senkin jälkeen suihkaus. Tasoittaa meikkiä kauniisti ja tekee vähän silmänlumetta jo hieman kulahtaneeseenkin meikkiin, helpottaa siis korjailua mielestäni huomattavasti.

  1. No ohho, kuulostaa siltä että tää olis ollut sun postausaihe! Talletan tästä vinkin jos toisenkin. :)

 5. JonnaH. sanoo:

  Kosteussuihkeet, en voi elää ilman niitä. Mulla on aina yksi pullo koneen vieressä, toinen vessan kaapissa, kolmas yöpöydällä ja neljäs käsilaukussa. Obsesssion… Jane Iredalet on täällä todettu loistaviksi, mutta tykkään kovasti Jurliquen ja Artdeconkin tuotteista.

  1. Haha, kuulostaa vakavalta! :)

 6. nunju sanoo:

  Mun suosikkeihin kuuluu myös jo tässä mainittu Avene Thermal Spring water ja toisena tulee Bodyshopin Vitamine e face mist

  1. Aaa, TBS:lläkin on? Kiitos vinkistä! :)

 7. Myy sanoo:

  Sampar on ollut iloinen yllätys! Tykkään Fix plussastakin. Seuraavana korkkausvuorossa Sephoran aerosoli.

  1. Uu! Lisää tarjokkaita! Kohta mä voin käydä suihkussa pelkästään näiden avulla! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.