Lokakuu tummentaa

Syyskliseitä, ah. Koska ihmisen tarve erottautua ympäristöstään on vakio, saavat kirkkaina hehkuvat puut ja maat aikaan tummennustarpeen. Käteen valikoituu aamuisin se tummempi kajal ja luomivärisivellin käy täydennyskierroksella vielä sen yhden ylimääräisen kerran. Tummiin pohjasävyihin käyvät luonnolliseksi tehosteeksi kullan ja kuparin eri sävyt, joita onkin näillä silmillä nähty viime päivinä tiiviisti. Tummuusnälästä kertoo myös tuoreena omaksuttu tapa levittää alaluomen luomiväri tavallista reilummalle alueelle. Silmät saavat jännää raamia, kun tarkkuussiveltimen vaihtaa häivytyssiveltimeen ja huitelee alaluomille syksyä reippaalla kädellä. Kokeile!

Eilen tummennustarvetta tunsi myös kampaaja, jonka penkkiin istahdin historiallisesti siinä tilanteessa, että mitään ei oikeastaan tarvitsisi tehdä. Puhuttiin kevyestä sävytteestä, pienestä viimeistelystä ja kuivattelun jälkeen huomasin katsovani peilistä kunnon tummaverikköä. Väri tuntuu ensipuraisulla vähän syvemmältä kuin olin ajatellut, mutta mieli avoinna odotan minkälaiseksi väri muotoutuu viikkojen myötä. Luotan kampaajaani täysin ja omasta työstäni tiedän, että ammattilainen saattaa nähdä oman tyytyväisyyden yli jotain sellaista, mikä voisi olla paremmin.

tumma_polkka

 

Ajaudutko sinäkin syystummennukseen?

* * * * *

Autumn tends to seduce me to choose darker colours. This time the darkening also hit my hairdo. Good match.

16 Comments Lisää omasi

 1. Laura sanoo:

  Kivat hiukset, ihana väri! :)

  1. Kiitos! :)

 2. nunju sanoo:

  Ihana väri, värjäytin itsekin eilen, itseasiassa aikalailla varmaan saman sävyiseksi kuin sulla, pituuskin on ja malli sivuilla sama, hassua :D Mutta mulla on paksut etuhiukset vielä lisänä. Itse mietin vielä punaisen raidan/raitojen lisäämistä, mutta en ole varma. Siis sellaisen kunnon burgurdinpunaisen, ei mitään oranssihtavaa tmv. Tai joku väriraita, kampaaja saa vähän autella mua valitsemisessa ensi kerralla :D

  Onko sulla ollut postausta sun hiusten hoidosta…? Tai käyttämistäsi hiusvermeistä, mikä suoristusrauta sulla on… Vai onko suoruus luontaista?

  1. Melkein tukkasamikset, siis! :)

   Mun hiustenhoidosta ei ole postausta, koska siinä ei ole mitään rutiinia. Esimakua mun ja suoristusraudan suhteesta saat täällä: http://viilankantolupa.bellablogit.fi/2013/09/30/suoristusrautasattumuksia/
   Tukka on siis piikkisuora luonnostaan ja ylläolevassa kuvassa kauniisti kampaajan taivuttelema. :)

 3. Martina sanoo:

  AAH mikä väri sun tukassa! <3

  1. Hih, kiitos. Monasti tuntuu että muut ottavat omat muutokset vastaan paljon positiivisemmin silloin, kun itse vielä jarruttelee. :)

 4. Heidi sanoo:

  Aiiiivan ihana! Tosi kiva! Voi ehkä johtua siitä että toi väritys alkaa muistuttaa sitä mitä mun peilistä näkyy:D Rakastan syksyä! Ehdoitta! Vaikka kaduilla on liukasta kun maa on täynnä märkiä lehtiä. Ja vaikka koko ajan tihuttaa. Ja pimeys ja kylmyys on mulle vaan positiivisia adjektiiveja. Enempää en jatka:D

  Se tosin vielä syksyssä on kivaa, että voi tehdä tummia silmiä ilman, että näyttää överiltä. Mä tykkään levittää alaluomen luomivärin juurikin noin, usein vieläkin vähän tummemmasti. Hyvältä näyttää kunhan hyvin häivyttelee.

  Tosi kivalta näyttää!:)

  1. Kiitos, olipas siinä..ylistyslaulu syksylle! :) Mä tykkään syksyn väreistä ja siitä mitä se ajanjaksona symboloi, mutta voisin vaihtaa kelit kyllä vähän suotuisammiksi. :)

 5. Kiki sanoo:

  Tummempi tukka näyttää tosi hyvältä!!! Ja niin muuten näyttää huulipunakin! Mikä mahtaa olla kyseessä?

  1. Kiitos! Ylemmässä kuvassa taitaa olla vaan jotain kiiltoa (kuvat on otettu eri päivinä enkä merkannut muistiin mitä käytin) mutta alemman kuvan huulipuna on MACin Blankety. Lempparinude, joka taittaa jännästi vähän harmahtavaan roosaan. :)

 6. OutiS sanoo:

  Diiskudidiiskudi, duhaised derveised pohjoisesda Suomesda. Ihanat nuo tummemmat hiukset sinulla. Lumikki-imago vain vahvistuu! Kunhan saan silmäaluset ihmismäiseen kuntoon voisinkin kokeilla tuollaista alarajausta.

  1. Kiitos kiitos, samoissa merkeissä nujutaan täällä. Mä olen hurahtanut tuohon alarajaukseen ihan kunnolla, pinta-alat sen kuin suurenevat. :)

 7. Myy sanoo:

  Ajauduin. Väri näyttää erittäin hyvältä!

  1. Sinäkin, nutturapääni? En malta odottaa! :)

 8. Tosi kaunis väri! Ajauduin minäkin tummempaan tukkaan, mutta se on jokasyksyinen traditio :)

  1. Vai traditio? Mulla oli joskus pitkän ruskean tukan aikaan tapana ottaa kesäksi raitoja, mutta se on kai mun ainoa kosketus traditioon. Ohimennen kuulin kampaajalla tuote-edustajan juttelevan lähestyvästä pikkujoulukaudesta ja siitä, miten sitten saa taas laittaa urakalla punaista. Mä en ollut koskaan ajatellut, että hiuksissakin näkyy pikkujoulu. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.