Talvikauden meikkikuvat

Tänään äänestetään! Haluatteko nauttia seuraavien viiden kuukauden meikkikuvat sinisinä vai keltaisina? Se tavallinen, tasapainoinen luonnonvalo on valitettavasti jäävännyt itsensä ehdokkuudesta, joten valittavaksi jää kaksi kivikautista änkyrää. Saisiko olla mielummin sinapinkeltainen varjoleikki vai epätarkka sininen hetki?

Myös ehdotuksia kohtuuhintaisesta studiovalosetistä (eheh!) tai tämän viikon oikeasta lottorivistä otetaan vastaan. Muussa tapauksessa on tyytyminen viiden kuukauden hermoromahdukseen, sillä tällaista värikatastrofia ei korjata meikäläisen kuvankäsittelytaidoilla eikä -ohjelmistoilla. Yhy.

* * * * *

The time has come. The light is gone. For the next five months the makeup pics will be presented in the merry presence of either Brother Yellow or Brother Blue. You can choose.   Go ahead and vote, which one is less horrible?

36 Comments Lisää omasi

 1. Kaisuli / SiameseLipstick sanoo:

  Samojen asioiden kanssa painitaan :( Tokihan tuossa keltaversiossa värit erottuvat paremmin jos nyt jomman kumman haluat äänestettäväksi :D

  1. Onneksi tää ongelma on sentään kollektiivinen, ettei tarvihe yksin hajoilla. :)

 2. Laura sanoo:

  Täälä sama ongelma ja oon jopa vaipunu niin alas, että käytän pimeässä kämpässä kuvatessa järkkäri-pokkarin salamaa. Kunnon järkkäristäkin kun on salama sulanut kiinni….

  1. Auts, salamaan mä en kyllä pysty, ainakaan ilman mitään lisävirityksiä. Onneksi rutiseminen kannattaa aina, tässäkin ketjussa on muutama hyvä valotusvinkki. :)

 3. Juille sanoo:

  Haha, I feel you. Mä olen oikein etukäteen säätiedotuksista yrittänyt vakoilla että koska sattuisi olemaan aamupäivä+aurinkoa. No, täksi aamuksi sellainen harvinaisuus sattui, niin sitten tietty oli esikoisen rokotusaika. Ja nyt kun tultiin takaisin kotiin, niin TOTTAKAI aurinko on taas tuolla jossain pilvien takana. Että se niistä kuvista. :’D (Okei, itseäni kyllä petän kun kuvittelen että olisin jotain täällä ehtinyt valokuvaamaan.)

  1. Haha, joo sulla on kyllä kädet täynnä hommaa, mulla on sentään aikaa itkeä tuon kamera sylissä sängyllä. :D No kohti valoisampia aikoja, ystävä hyvä. :)

 4. Salla sanoo:

  Hei WORD. Valokuvaaminen on yhtä helvettiä tässä pimeydessä. Mietin ihan vakavissani, että roudaisin purkkeja Thaimaahan ja takaisin ihan vain, että saisin kuvata ne riittävässä valossa. Hemmetti!

  1. Haha, JOO! Purkkikuvauksessa mä en ole niin pilkun päälle, vähän kehnompikin valaistus käy, mutta naamasta ei saa ruutuja jos ei ole kunnon valoa. Sä pääset valoon <3

 5. Julia sanoo:

  I FEEL YOU. :( Kauneusbloggaajilla pitäis olla oma studio. :D

  1. No pitäis! Vaan mihin sen tänne kaikkien meikkikaappien sekaan muka saa mahtumaan? :D

 6. Milkainnamaaria sanoo:

  Soulmate (!!!).

  Mutta, itselläni on tähän pieni kikka nimeltä Fotor. Windows 7&8 ladattava, ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Hyvin helppokäyttöinen lisä kuvankäsittelyyn muiden ohjelmien ohella. Vaikka ohjelma onkin aloittelijoille, eikä siitä löydy kaikenmaailman muokkausvempaimia, oon todennut sen hyvin toimivaksi näin pimeän koittaessa. Niin automaattiset kuin manuaalisestikin säädettävät värinkorjaus -vempaimet ovat toimineet mulla ihan mallikkaasti. Try me!

  Toinen kikka on kirkasvalolamppu. Siis lähikuvissa nimenomaan. Ei tietoakaan keltaisuudesta tai sinisyydestä, tosin paino on nyt sanalla KIRKAS. Ei siis ehkä mikään hirveän kiva juttu silmille, mutta muuten oikein kelpojuttu. (Sovellettu versio ammattilaisen studioversiosetistä, haha…)

  Kommentissa ei siis mitään tietoakaan ammattilaisen vinkeistä, mutta nää onkin nimenomaan amatöörin vinkkejä – helppoja sellaisia!

  Terkuin,

  amatööri milka

  1. Ihana Milka, mullakin on Fotor! :D Se vaan ei näin vakavaa ojaanajoa enää hinaa tielle, valitettavasti. Luulen että näissä valoissa säätämisen tarvii tapahtua jo ennen laukaisua. :) Mutta toi kirkasvalolamppu, ihan totta! Olen kuullut saman ennenkin, mutta hanke on aina kaatunut budjettivajeeseen. Ehkä jos vaikka joulupukilta? :)

 7. TanjaP sanoo:

  Äänestän keltaista,sinisessä ei saa mitään iloa väreistä. :p

 8. Elisa sanoo:

  Samat tunnelmat täällä. :(

  Kuvista keltainen näyttää aavistuksen paremmalta. :)

  1. Huoh. Mä vielä toivon, että tää asia ratkeaa jollain muulla keinolla. :/

 9. Veera sanoo:

  Valkotasapainon säätäminen käsin auttaa kyllä melkoisesti tähän pulmaan. Myös RAW-muotoon kuvaaminen on yksi ratkaisu mikäli kuvankäsittely yhtään tuttua.

  1. Kuvaan aina RAW-kuvia, mutta mun säätötaidot eivät riitä näin karkeaan hommaan. Toi valkotasapainon hiominen kuulostaa ikävästi sellaiselta hommalta, josta mun kuvaajaystävä on saattanut joskus ohimennen yskähtää. Kai se on pakko, vaikkei taho.

   1. Veera sanoo:

    Mä en oikeastaan näe mitään syytä miksi kuvata RAW-muotoon mikäli ei tee esim. juurikin valkotasapainon säätöä kuvan ”kehitys”-vaiheessa. Siinähän se raakatiedoston juju on, että pystyy säätämään värilämpötilaa vielä kuvaamisen jälkeen ja kaivamaan tarvittaessa enemmän sävyjä ja dynamiikkaa kuvaan kuin JPG-tiedostosta. Eli, jos ei RAWia osaa säätää, niin ei se tee kuvasta lainkaan JPG:ta kummempaa. Suosittelisin siis ehdottomasti opettelemaan sen RAWin säätämistä, niin siitä saa jotain hyötyäkin ja silloin pääsee näistä väriongelmista.

    1. Joo kyllä mä yleensä vähän ropellan sitä jälkikäteen, mutta tässä voisi olla sellainen pieni lisäopiskelun paikka. Noita ylläolevia kuvia kun en osannut pelastaa enää millään.

 10. Erika sanoo:

  I feel you… Siis mun oli kertakaikkiaan tilattava sellanen rengasvalo. Meni niin paljon herrrrrrrrmo tähän!!

  1. Sniiif, määki. Tarviin. Lisää. Valoa.

  1. Näyttää hyvältä, mutta mä luulen että jos kiikutan tuollaisen kalustuksen makkariin, siippa muuttaa kellarikomeroon. Välillä tuntuu että nyt jo hätyytellään sietokyvyn rajoja tän harrastamisen kanssa. Mutta kiitos linkistä, tässä se sitten on tallessa jos lupa joskus heltiää. :)

 11. Renee sanoo:

  Keltainen, vaikka vaihteluksi meikeistä riippuen sininen :)

 12. Sanna sanoo:

  Ääni annetaan keltaiselle. :)

  1. Roger! Kyllä tää alkaa olla jo selvä jako. Mielummin meikkipöydän kellerrys kuin vajavainen aamusinisyys. :)

 13. Päivi sanoo:

  Sininen hetki!

  Munkin pitäisi tehdä asialle jotain ja hankkia lisävalaistusta kuvaamiseen. En vain saa aikaiseksi.

  1. Mulla aikaansaamista estää tällä hetkellä myös heikko rahatilanne, mutta josko sitten joskus. Kitisemisestä tuli heti parempi mieli kun moni muu yhtyi samaan kuoroon. Yritetään selviytyä tästä yhdessä. :)

 14. Piia Pai sanoo:

  Toi sininen on yyyberlavastus, senkin drama queen ;). Ei sulla oo ikinä ollut noin huonolaatuista kuvaa. On kuin kelmun läpi otettu :).

  1. No ei olekaan, kun en suostu niitä julkaisemaan! :D Aamuvalo on kamala ja töihin on pakko ehtiä ajoissa. Iltapäivällä meikkipohjaa on jo sen verran justeerattu, ettei sitä tee mieli kuvata ja levitellä julkisesti. Snif.

 15. Päivänvalolamppu, Kodin ykkösestä ainakin löytyy, maksaa 13 euroa. Mulla on niitä kynsi- ja tuotekuvauksessa kolme kappaletta Ikean säädettävissä valaisimissa, jotka maksoi alle kympin kappale. Toimivat varmaan myös naamakuvaukseen. Ne on muuten hurjan hyvät työvalot noin muutenkin, kun eivät rasita silmiä :) Katot vaan että Kelvinit on tarpeeksi suuret, normilamppujen keltainen valo on jotain 2800-3500K luokkaa, päivänvalolampuissa 5000-6500K. :)

  1. Vietettiin siipan kanssa monta pitkää iltaa etsien tuohon meikkipöydän valkoiskoon sopivan neutraaleja lamppuja, mutta se E-14-kantainen kisko, joka siellä on kiinni, ei ollutkaan mikään kaikkein helpoin tapaus. Tämänhetkiset lamput on 4500K ja vaikka parannusta ensimmäiseen 2800K settiin on huimasti, kuva kertoo karua totuuttaan. Ostan siis joko kirkasvalolampun tai opettelen säätämään valkotasapainoa kuvausvaiheessa. Entistä automaattiasetusten ystävää taidetaan viedä nyt.

 16. Milja sanoo:

  Pienellä kuvankäsittelyllähän noista saisi muutamassa minuutissa ihan kelpoja, ja oli pakko kokeilla tuosta keltaisesta muokattua versiota ihan omaksi huviksi: http://i.imgur.com/aALodkw.jpg

  Ymmärrän toki ellet halua liikaa lähteä värkkäilemään, joten ääni keltaisille kuville (:

  1. Heh, hauska! Mä värkkäisin kyllä, jos olisin tyytyväinen lopputulokseen, mutta toistaiseksi olen saanut ylläolevat kuvat vaan palamaan puhki. Luonnollisin ratkaisu olisi toki jättää meikkikuvailut niille päiville, kun töissä on iltavuoro – mutta mitäs jos aamuvuoropäivänä tuleekin tehtyä jokin superihana pakkonäyttää-meikki? :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.