MAC Tampere

Käsi pystyyn, moniko on odottanut tätä päivää kuin nousevaa talviaurinkoa? Niiimmääki! Pirkanmaan sydän ylentää itsensä meikkifanaatikkojen kolmanneksi vaelluskohteeksi, kun Tampereen Stockmannille avataan tänään ihkauusi MAC-piste. Jeee! Hehkutan tätä ilosanomaa vilpittömällä riemulla, sillä MACilla on sydämessäni aivan erityinen paikka. Jos olet käynyt tässä blogissa aikaisemmin, olet saattanut huomata.

archies_girls_veronicas_blush

Käytän MACin tuotteita verrattain tiiviisti ja ajattelin koota teille uuden myyntipisteen kunniaksi lyhyen vinkkilistan niistä tuotteista ja tuoteryhmistä, joihin tutustumista suosittelen erityisellä lämmöllä. Pitkin hampain rajaan listan viiteen kohtaan, sillä kello käy jo puoltayötä ja tiedostan oman fanaattisuuteni mittasuhteet. Paikoillanne..valmiit..MAC!

1) Peitevoiteet. Etenkin ikirakastettuni, kaikkien mahdollisten kasvokriisien pelastaja Pro Longwear Concealer. Se peittää alleen kaiken, pysyy paikoillaan niin pitkään kuin haluat ja on naurettavan helppo käyttää. Pumppupullon annostelumekanismi on vähän turhan runsas – mutta uskokaa kun sanon, että tämä lyö silti laudalta markkinoiden kaikki muut peitevoiteet. Jos myyjä suosittelee tarpeisiisi jotakin muuta, siihen on varmasti painava syy. Testaa sävyä kasvoille, luota myyjän suositukseen ja kävele kotiin onnellisena salaisen aseen omistajana. Peitevoiteiden hinnat 20e – 22,50e.

2) Huulipunat. Laatuja ja sävyjä on niin moneen makuun ja tarpeeseen että jos tästä valikoimasta ei löydy etsimääsi, tyydyn kohottamaan kulmiani kysyvästi. Mitä mattaisempaa laatua puna on, sitä pidempään se pysyy yhdellä levityksellä. Jos huulesi kaipaavat erityiskosteutusta, testaa superhoitavaa mineraalipunaa. Kurkkaa ehdottomasti läpi myös Viva Glam -hyväntekeväisyyslinja! Huulipunien hinnat 20,50e – 24,50e.

3) Siveltimet. Olen tehnyt sivellinnirsouteni tiettäväksi jo aiemmin, mutta julistetaan se tässä vielä kerran. Laadukkaat, ammattikäyttöön suunnitellut siveltimet kestävät käytössä ikuisuuden (niitä ei siis koskaan tarvitse ”vaihtaa” uuteen) ja ne tekevät meikkaamisesta vinhasti helpompaa ja nopeampaa. Tartu kerran klassikkosiveltimiin #217 ja #239 ja säti sitten itseäsi siitä, ettet tehnyt sitä aikaisemmin. Siveltimien hinnat n. 20e – 60e.

4) Kynät. Fanitan MACin valikoimaan kuuluvia kyniä kautta linjan. Jälleen: valikoima on poskettoman suuri. Voit valita kynän joka on pitkäkestoinen, pehmeä, kova, teroitettava, automaattinen, sisärajausoptimoitu, kimaltava, matta tai metallinen. Erityismaininnan nakkaan kimalteleville Pearlglide-ihanuuksille, jotka ovat maailman helpoin tapa piristää meikkiä pikkuvaivalla. Ja hei, ujutetaan tähän saumaan myös mainosnootti MACin kulmakynistä, ne ovat yksiselitteisesti koukuttavimpia meikkituotteita, mitä tiedän. Kulmakarvagate, anyone?  Kynien hinnat 15,50e – 21,50e.

5) Kokoelmatuotteet. MAC julkaisee vaihtuvia kokoelmia liki kuukausittain, toisinaan jopa useamman kerralla. Kausikokoelmat ovat tunnettuja siitä, että ne häviävät innokkaiden käsien ulottuvilta perin vikkelästi, joten jos näet kokoelmatelineessä jotain ihanaa, tartu siihen heti. Ihanheti. Kokoelmien mukana myydään paljon myös sellaisia tuotteita, joita vakiovalikoimaan ei kuulu lainkaan. Kerkesittekö nähdä esimerkiksi sen äskettäin vilahtaneen vaahtomaisen luomivärin? Tai ne kesän huulipunakynät? Tai irtoglitterit? Ruusukultaan pakatun Rihannan nimikkokokoelman? Kiehtovien kokoelmatuotteiden metsästys on harrastus, jonka pyörteisiin salakavalasti tempautuu. Niin paljon kaikkea kivaa, niin vähän miettimisaikaa! Kokoelmatuotteiden hinnat vaihtelevat.

Lisäksi muutama bonussyy vierailla MAC-pisteellä (tiedän tiedän, pitäisi lojua unihiekoissa jo, mutta kun en millään malta lopettaa):

Tuotteet kokeillaan kasvoillesi ennen ostopäätöstä. Meikkitaiteilija varmistaa testaamalla paitsi sävyn, myös sen että koostumus toimii ihollasi kuten sen on tarkoitus ja antaa samalla juuri sinulle sopivia käyttövinkkejä. Hygieniamanööverit ovat viimeiseen saakka hiottuja, joten voit huolettomin mielin pyllähtää penkkiin ja kertoa henkilökunnalle huolesi.

Käytettyjä tuotehylsyjä kierrätetään. Pidä tallessa kaikki MACilta ostamasi tyhjentyneet tuotehylsyt (poislukien kynähylsyt ja ripsikotelot) ja palauta ne mihin tahansa MAC-pisteeseen kuuden kappaleen erissä. Jokaista kuutta keräyksen piiriin kuuluvaa hylsyä kohden saat valita yhden uuden huulipunan.

Noin. Nyt olen höyrynnyt ulos ainakin osan. Menkää siis ja tyhjentäkää MAC. Se majailee Stockmannin siipien suojassa Helsingin keskustassa, Turussa ja tästä päivästä alkaen myös Tampereella.

Löytyykö ruudun takaa tosifaneja vai täysummikoita? Mitä tuotteita te suosittelisitte ensikertalaiselle?

* * * * *

They are opening the third MAC Counter in Finland to Tampere today. This bubbly babble above is my way of celebrating the big news.

 

45 Comments Lisää omasi

 1. Olivia sanoo:

  Voihh. En ole vielä kokeillut Macia. Omassa pikkukaupungissani ei myydä yllättäen (:D) enkä ole vielä raaskinut tilata koska hinnat ovat opiskelijalle vähän suuria. Eivät nuo kyllä silti mitenkään hirvittävän hintavia ole, oikeastaan aika halpoja kun miettii! Ehkäpä joululomalla tilaan tuollaista peitevoidetta, jos jää rahaa ylimääräistä…. ^___^ ja mikä tuo ihana poskipuna on ekassa kuvassa! Miten kaunis. *__*

  1. Hinta-asiat ovat aina suhteellisia. Toinen tykkää ostaa monta pienellä rahalla ja toinen satsata yhteen arvokkaampaan. :) Kaikenkaikkiaan MACin tuotteet on mun mielestä melkolailla keskihintaisia. :)

   Yläkuvan poskipuna on itseasiassa hohtopuuteri, joka on peräisin parin vuoden takaisesta Archie’s Girls -kokoelmasta. Se on ostettu keräilyesineeksi. :)

 2. Myy sanoo:

  MAC <3<3<3

  Mun tosin täytyy vähän antaa noottia siitä, että ikinä ei ole yhtäkään ostamaani (monta) tuotetta kokeiltu kasvoilleni. Okei, en ole pyytänytkään, mutta ei sitä ole myöskään ehdoitettu.

  1. Nina sanoo:

   Sama täällä. Ostin aikoinaan meikkipuuterin talvella ja se olikin ihan väärää väriä. Liian tumma. Myyjä siis valitsi sen sävyn mulle.
   Epäilen, että otti kaapista vahingossa väärästä kohtaa sen tuotteen. Yritin sitä siveltimellä levitellä ja käyttää varjotukseen tms, mutta lopulta annoin sen pois. Enhän mä silloin tajunnut, etten voi todellakaan olla MAC:n asteikolla NC25.
   Mutta mä siis tykkään kovasti ko. merkin tuotteista. Luomivärejä löytyy ja hyviä vinkkejä olen saanut luomivärin valinnasta. Copperplatea en olisi itse silloin tajunnut ostaa. Nyt ehkä olisin viisaampi :)

   1. Oijoi. On hyvin voinut ottaa väärän tuotteen, sellaista joskus sattuu. Mä olen sitä mieltä että jos epäilet näin käyneen, olisit hyvin voinut mennä takaisin ja pyytää tarkistamaan sävyn. Tuskin myyjä tahallaan kauppasi väärää. :)

  2. Oho, eikö? Mun täytyy sanoa, että ainakin pohjatuotteiden/peitevoiteen myyminen kokeilematta kuulostaa vähän hasardilta, mutta ehkä mä oon vaan nössö. :)

 3. Kissis sanoo:

  Mun sydän pysähtyi ton ekan kuvan kohdalla! :D

 4. Kissis sanoo:

  Hmph. Mun kasvoille muuten EI kokeiltu peitevoidetta, kun mietin kahden sävyn välillä. Myyjäkään ei ollut ihan varma, mutta ”EHKÄ se on tää”. Valitanko! :D

  1. Jännä! No kuin kävi? :)

   1. Kissis sanoo:

    Pakko on vähän brassailla tässä kohtaa, koska tiedän aika tasan tarkkaan oman sävyni, paitsi jos sävyjä on oikeasti ziljoona erilaista…Mutta siis hyvin kävi ja sävy oli se mitä arvelin, oli just se oikea. Se on vaan liian kuivaa mun superkuivalle sy-iholle, Benefitin Erase Paste on parasta. <3 Käytettyä toki tulee, mutta ehkä sit kun taas lämpöasteita enempi.

    1. Haha, no hyvä! Jännä juttu tuo kuivuus, hm. No kesäksi sitten! :)

 5. Martina sanoo:

  Loistava, loistava postaus! Ungh mitä kidutusta olla klo 16 asti töissä (vaikka mihin se piste sieltä Stockalta katoaisi)..! :P

  1. No kerkesitkö? Shoppasitko? Itkitkö ilosta? :)

   1. Martina sanoo:

    Kerkesin, shoppasin ja melkein! ;)

 6. marjo k sanoo:

  Kiitos blogisi, kotiutin kesällä MAC 217 siveltimen. Voi kyllä se on paras luomivärisiveltimeni! Kiitos sinulle :) En vaan raaski käyttää sitä. ehkä pikkuhiljaa hankin lisää niin sitten siirryn täysin Mac siveltimiin? :)
  Tuo peiteaine on kyllä pakko hankkia kun kaikki sitä hehkuttaa! Pitäisikö sitä mennä naama nakuna MAC pisteelle, että voivat testailla sävyjä? (en koskaan testaile sävyjä naamaan missään… ja harvemmin liikun ilman meikkiä ihmisten ilmoilla…)

  1. Haha, höppänä, raaskit tietty! Ei se miksikään mene! Naama nakuna on aina parempi testailla, toki kiireettömässä hetkessä varmaan onnistuu vanhan meikin osoittainen poistaminenkin. :)

 7. Laura sanoo:

  Voi kyllä munkin pitää pian malttaa ensimmäinen MACin tuotteeni hommatta, lähinnä ongelmana valinnanvaikeus! :D

  1. Ongelmista pahin! :)

 8. Elisa sanoo:

  Aion käydä pisteen tänään läpi suurella hartaudella, mumisten samaan aikaan kiitosrukouksia meikkijumalille. <3

  ps. Helsingin Stockan myyjä sanoi, että Pro Longwear -peiteaine on mulle ehdottomasti liian kuivattava. Mutta sä kuitenkin pärjäät sen kanssa hyvin? :o En jjummarra.

  1. Mä pärjään sen kanssa oikein mainiosti, vaikka iho onkin kuiva. Ja käytän siis myös koko kasvoilla, meikkivoiteen tilalla. Laitan luistavan primerin alle, enkä pyörittele tuotetta iholla sen enempää kuin tuolla linkkaamallani videolla. Nää on tietty vähän makukysymyksiä, mä tykkään täyspeittävästä ja valkkaan sen mukaan. Joku toinen voi olla luonnollisemman lookin ystävä ja punnia ratkaisuja sen perusteella. :)

   Miltäs uusi alttari näytti?

   1. Elisa sanoo:

    It was gorgeus! Ja sinnehän sitä rahaa meni. Sain mukaan purkissa tuota peiteainetta. Mäkin kyllä yleensä tykkään nimenomaan peittävyydestä, mutta nyt kovin atooppiselle iholle en ole edes uskaltanut kokeilla näin kuivahkoa tuotetta. Mut kyllä ainakin yritän kaikkia kikkoja tän kanssa, peittävyys vaikutti just passelilta.

  2. Myy sanoo:

   Mä pärjään myöskin sen kanssa hyvin, vaikka olen kaamea korppu, enkä edes ymmärrä miten sitä sanotaan niin kuivaksi! :D

   1. Jo se on jännä. Mä en koe sitä yhtään kuivaksi, vaikka mun iho on ihan korppu. Riippu tietty siitäkin, että mitä iholle laittaa sen alle ja miten sen levittää. PLW-peitturia tarvii niin pienen määrän, että työstöä ei tarvita käytännössä ollenkaan, eli peiton voi painella iholle pelkällä töp-töp-liikkeellä. :)

    1. Myy sanoo:

     Näin mäkin teen! :) Töptöptöptöptöptöptötpötp.

     1. Elisa sanoo:

      Palaan tähän ja kerron testailujeni tulokset. Ostoslistalle meni niin että heilahti :) Kiitos vinkistä vähäiseen työstöön, töptöp oli juuri oikea tekniikka tälle kaverille ja lopputulos upea. Hetkeen ei rahatilanne anna periksi hankkia tätä ihanuutta (damn you, joulupigmentit) mutta kyllä mä vielä!

 9. Marina sanoo:

  JEEE!! Oln ollut ihan täpinöissä tästä, että tännekkin saadaan oma MAC:n piste ja vielä kun siellä on Liisa töissä <3

  1. Jeeee! :D

 10. Hanne sanoo:

  Sinä ja muutama muu bloggaja olette saaneet minutkin MACin lumoihin eikä syyttä. Tuotteet ovat upeita katsella ja toimivia iholla.
  Omistan poskipunista Damen joka on ihanan kylmä pinkki, löytyi kun ihana myyjä sen esitteli ja testasi kasvoille. Aina pitää muistaa vastata kun kysyvät ”voinko auttaa” että voit :) Löytää jotain uutta ihanaa mukaan kotiin.
  En malta odottaa että pääsen Tampereelle :)

  1. Kiva kuulla! Myyjän avulla saattaa tosiaan löytää hyvinkin hauskoja ratkaisuja! :) Mäkin haluan ehdottomasti pääsät käymään uudella pisteellä mahdollisimman pian!

 11. LiisaK sanoo:

  <3 <3 <3 !!!

  1. Pusi pusi, söpöliini. <3

 12. ella sanoo:

  Iik, ihanan jännää! Samalla hieman pelottavaa. Ehkä tuonne kuitenkin kärsisi lähteä peitevoidetta arpomaan, kun kerran uskallat lupailla, että tuotteiden toimivuus omallakin iholla tulisi testatuksi.

  1. No kyllä vaan! :)

 13. Aurora sanoo:

  Täällä yksi MAC-noviisi, kotoa löytyy vasta yksi huulipuna ja yksi luomivärinelikko. Tampere alkaa kuitenkin olemaan omaa asuinpaikkakuntaa sen verran lähellä, että tuonne uuteen myyntipisteeseen on ehdottomasti päästävä pian ostoksille :)

  1. No niin, ei muuta kuin apajille! Siellä odottaa melkoinen karkkikauppa. :)

 14. Johannaah sanoo:

  Minulla olisi pieni kysymys… Ostin kesällä pro longwear silmänrajauskynän. Olen tähän asti ollut erittäin(!) tyytyväinen macin tuotteisiini ja tämä kynä oli ensimmäinen epäonnistunut ostos! Terottaminen on tuskaa ja kynä on kuivahko. Mihin käyttöön kynä on siis suunniteltu? Silmien rajaamisesta ei tule mitään, koska pigmentti ei tartu luomeeni paitsi kunnolla jynssäten. Eikä terästä saa tarpeeksi terävää, jotta saisi hieman tarkempaa jälkeä. Harmittaa etten keksi sille mitään käyttöä! Osaisitko auttaa poloista? :(

  1. Jos se ei teroitu kunnolla, suosittelen vaihtamaan teroittimen. Sen kynän ympärysmassa on muovisekoitetta ja tylsynyt terä ei haukkaa siihen kunnolla kiinni. Jos kynä tuntuu kuivalta, veikkaan että korkki on saattanut jäädä auki. Ne kuivuvat tosi nopsaa pilalle, jos korkki jää löysälle tai auki. Mäkin olen kuivattanut yhden PLW-kynän kun hajamielisyyksissäni en ollut korkin kanssa huolellinen. Ihan superterävää siitä terästä ei saa, mutta kun rajauksen piirtää puoliksi ripsien päälle, luomelle jää hiuksenhieno viiva. :)

 15. Ani sanoo:

  No superfanimegafani! Mikä KARMEA pettymys olikaan, kun kävin duunikeikalla Tampereella ja mehustelin koko matkan mielessäni MAChaaveitani, ja sitten paikalle päästyäni tiski oli vielä muoveissa! Melkein huusin ääneen :D
  Onneksi seuraava keikka on jo nurkan takana!

  1. Haha, oi ei! Mikä vääryys! :D No onneksi se odottaa siellä seuraavaa visiittiä eikä enää karkaa. :)

 16. Nananna sanoo:

  Heh :) Mua alkoi huvittamaan tätä lukiessani, sillä tuossa joitain viikkoja sitten kävin ensimmäistä kertaa MAC-kaupoilla ja mukaan tarttui juurikin peitevoide, huulipuna ja kausituote. Seuraavana ostoslistalla nuo klassikkosiveltimet (ja lisää huulipunia!) :D Kynät täytynee lisätä listaan näiden vinkkien perusteella. Olen ilmeisesti onnistunut rivien välistä bongaamaan nuo muut vinkit, jotka muuten on loistavia! Pariin viikkoon en ole tainnut käyttää muuta huulipunaa kuin ostamaani rebeliä :)

  1. Ooo, Rebel on ihana! :) Ja siveltimien kanssa sulla on ihan uusi maailma edessä, ai että! :) Minkä kausituotteen nappasit?

 17. Elli sanoo:

  Voi onnea, voi onnea :) Ja eka ajatus oli, nyt kun se vihdoin aukesi, että äkkiä viilankantolupaan keräämään listaa kaikesta mitä haluan :D Musta myyjät on nimenomaan parasta macilla, harmi että muilla oli huonoja kokemuksia. Yksin en osaa tehdä yhtä hyviä valintoja, valitettavasti kun ne jollain muulla tosi hyvältä näyttävät ei aina sovi kuitenkaan omaan naamaan.

  1. Hihii, rautainen tunnustus – kiitos! :D Joo on se mukavampi tehdä hankintoja, kun on joku hiukan jeesaamassa koostumus- ja sävyvalinnoissa. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.