Lakkajähmä hyötykäyttöön

Niksivinkki pulloon kuivuneen pikakuivattajan jatkokäyttöön. Paksu väritön lakkamähmä on oivallinen apuväline revenneen kynnen paikkaamiseen. Kun lakka on jo alkujaan paksua tatinaa, se muodostaa kuivuttuaan tukevan lisäpalan halkeaman päälle. Olen tekohengittänyt omaa vasemman käden peukaloani onnistuneesti jo kaksi viikkoa, kun en ole malttanut lyhentää nättiin pituuteen hujahtaneita manteleita nahkamittaan. Tyvihalkeama kynnen sivussa kielii siitä, että rasitusta on kynnen mittaan nähden liikaa. Voin siis joko käsitellä kynsiäni varovaisemmin tai pitää ne lyhyempänä – tai sitten paikkailla niitä tällä lakkakikalla.

Peukalon kynsi  on oikeanpuoleisesta reunasta noin kolmen millin lohkeamalla ja tarttuu ilman suojakerrosta vaatteisiin ja hiuksiin kuin ongenkoukku alahuuleen. Pidän käyttökelvottomaksi kohmettunutta Seche Viteä laukussa ja tärkkään halkeamakohtaan uuden köntän kirkasta lähmää kerran tai kaksi päivässä. Jos lakkapaikka tuntuu jäävän liian koholle, sitä voi varovasti painella sormella matalammaksi. Parhaat päivänsä nähnyt pikakuivattaja tottelee pientä ohjailua kiltisti.

Säästä siis pullonpohjalle jäänyt lakkajähmä ja pelasta sillä huono kynsipäivä!

* * * * *

 A quick trick on utilizing an old top coat that has dried up. Use it to shield a broken nail. I have been using this method for maintaining the length on my left thumb for two weeks now, it’s great!

14 Comments Lisää omasi

 1. Onpas hyvä vinkki muuten!! Kiitos kun valaisit :D mullakin oli joskus tuota repeilyä mutta ei ole ollut nyt aikoihin..koputetaan puuta…

  1. Mä välttyisin repeilyltä, jos malttaisin pitää kynnet pikkiriikkisen lyhempänä. Nälkä vaan kummasti kasvaa syödessä.. :D Onneksi tällä kikalla revennytkin kynsi on pysynyt aika vähällä vaivalla kasassa. :)

 2. Liisa sanoo:

  Jee, mäkin olen harrastanut ihan samaa! Toimii!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jeah! :)

 3. Hannatic sanoo:

  Ooh, ajankohtainen vinkki. Lyhentelin kyllä kiltisti monta milliä pituudesta kun huomasin pienen lohkeaman peukussa mutta saapi nähdä kauanko se pysyy ehjänä jos vielä pääsee vapaalle kasvulle asti. Oon just lähdössä reissuun viikon päästä niin olisi kovasti kiva jos pysyisi kynnet kasassa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo kokeile ihmeessä! Mun kynnet on aika kovalla käytöllä, mut tällä pikapaikkauksella ne on kuin ihmeen kaupalla pysyneet koossa! :)

 4. Joanna sanoo:

  Hei mahtavaa, pitää kokeilla!! Harmi, etten tiennyt tästä aikaisemmin koska juuri eilen napsaisi yksi kynsi melko kivuliaasti poikki ihan kokonaan :( Sain sitäkin tosin paikattua kokonaisen viikon IsaDoran ”geelilakoilla”!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oieiii, kynsimurhe! :/ Geelilakkakin on näppärä apuri, mä lisään tätä paksua väritöntä vielä senkin päälle! :)

 5. Emma sanoo:

  Annan ääneni Orlyn paikkausjauheelle. Nopea ja ihan hullun kestävä, ei oo moksiskaan lakkojen vaihdosta tai mistään muustakaan. Täytyykin esitellä se joku päivä…tätä sun kikkaa en ole tajunnutkaan, täytynee laittaa jankkiintunut pikakuivattaja jo valmiiksi laukkuun :)

  1. Mä joskus pitelin sellaista pakkausta hyppysissäni kaupassa, mutta se oli mun makuun pikkuisen tyyris. Se kävi kyllä mielessä tässä katastrofin kumuloituessa, mutta koska tää nyt näin hyvin toimii niin mennään toistaiseksi tällä köyhän miehen niksillä. :)

   1. Emma sanoo:

    Se on kyllä tosi kallis, mutta varmasti riittää loppuelämän tarpeisiin. Ite ostin sen 15 eurolla Tallinnan kauneusmessuilta, kävi tuuri :)

    1. Eli noin puoleen hintaan siitä, mitä hyllyn reunassa täällä seisoo! :)

 6. Nena Sofia sanoo:

  Mahtava vinkki :)

  1. Kiitos! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.