The Ordinary -kokemuksia ja kuivan ihon valinnat

linkit

Edulliset The Ordinary -ihonhoitotuotteet ovat tulleet aavikkoihon hoitorutiiniin jäädäkseen ja tänään esittelen omat valintani kuivalle ja herkälle iholle. Alkukevään loppuneet -postauksessa jo vilautinkin ensifiiliksiä kahdesta eniten käyttämästäni  seerumista, mutta tänään on tarkoitus perehtyä vähän syvemmin The Ordinary -filosofiaan.

the_ordinary_tuotteet_blogi.jpg

Välttelin ympärilläni vellovaa The Ordinary -huumaa pitkään enkä rynnännyt suin päin ostamaan kaikkea mahdollista, vaan taustoitin, tutkin ja seurailin kokemuksia pitkään. Kun viimein löin verkot veteen, saaliiksi tarttui useampia erityisesti kuivalle ja herkälle iholle sopivia valintoja. Näitä samoja tuotteita olen käyttänyt nyt puolisen vuotta onnesta sykkyrällä.

Kanadalainen The Ordinary tunnetaan edullisista ja pelkistetyistä ihonhoitotuotteista. Raaka-aineet ostetaan ja tuotteet valmistetaan isoissa erissä, pakataan simppeleihin pipettipulloihin ja markkinointi hoituu pääasiassa puskaradion ja sosiaalisen median kautta. Tuotteiden yksinkertaisuus näkyy muun muassa ihotuntuman viimeistelemättömyydessä, eli näiden tuotteiden ei ole tarkoitus välttämättä tuntua tai tuoksua hyvältä iholla samaan tapaan kuin tuotteilla, joiden miellyttävyys on osa käyttökokemusta (ja joiden hintaan nämä ominaisuudet vaikuttavat).

The Ordinary -tuotteiden käyttö edellyttää ideologiansa vuoksi jonkin verran perehtyneisyyttä ihonhoitoon ja omalle iholle sopiviin ainesosiin, sillä tuotteita ei myydä ihotyypeittäin, vaan ideana on valita sopivat ainesosat ja koostaa niistä omalle iholle yksilöllinen hoitorutiini. The Ordinary -valikoima on melko laaja, eli perehtyneisyys ihonhoitoon on aloittaessa avuksi, mutta jo muutamalla tärppituotteella pääsee hyvin alkuun ja apuna kannattaa ilman muuta käyttää tarvittaessa myyjää tai verkkokauppojen tuotetekstejä.

Erityisesti kuivalle ja pintakuivalle sekä herkälle iholle suosittelen ensisijaisesti tehokasta kosteutusta ja hyvin hellää kuorintaa, jotka tuovat iholle nopeasti heleyttä ja kirkkautta, jonka kuivuus on saattanut saada iholta katoamaan. Omassa kuivan ihon hoitorutiinissani ovat loistaneet seuraavat The Ordinary –tuotteet:  kosteuttava Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi, suojaava Buffet-seerumi, hellästi kuoriva Lactic Acid 5% + HA -kuorintaneste sekä sen kanssa käyttämäni ravitseva 100% Organic Virgin Chia Seed Oil -öljy.

°Hyaluronic Acid 2% + B5 -kosteusseerumin sisältämä hyaluronihappo auttaa sitomaan iholle kosteutta ja B5-vitamiini ravitsee ihoa ja auttaa osaltaan säilyttämään ihon kosteustasapainon. Tämän seerumin alle kerrostan reilun määrän kosteuttavaa kasvovettä, jonka sisältämän kosteuden tuote sitoo iholle. Hyaluronihapposeerumissa on hennosti kookoksinen tuoksu ja se tuntuu iholla täyteläiseltä. Hinta n. 9 euroa.

°Buffet-seerumi sisältää runsaan kattauksen antioksidantteja, eli ihoa suojaavia ainesosia. Antioksidantit taistelevat muun muassa ympäristön aiheuttamaa oksidatiivista stressiä vastaan, joka rasittaa soluja ja aiheuttaa ihon ennenaikaista ikääntymistä. Buffet-seerumin kohdentamista aikuiselle ja ikääntyvälle iholle ei kannata säikähtää, sillä runsaasta tehoainepitoisuudestaan huolimatta se ei ärsytä ihoa, vaan päin vastoin rauhoittaa punoitusta tehokkaasti. Buffet-seerumin hinta on The Ordinary -asteikolla kallis (n. 19 euroa), mutta omalla ihollani huomaan punoitusta vähentävän vaikutuksen niin selvästi, että hinta ei tee pahaa.

Lisähuomiona tästä antioksidanttiseerumista sellainen, että mikäli iho ei vielä kärsi soluja ikäännyttävästä rasituksesta, seerumin teho ei välttämättä näy tai tunnu iholla. Antioksidantit ovat siitä hankala ihonhoitoapuri, että niiden teho pääsee oikeuksiinsa vasta pidemmän ajan kuluttua ja käyttöhetkellä on vain luotettava siihen, että solujen suojaamisesta on apua. Oman ihoni herkkyydestä johtuvaa punoitusta seerumi tosiaan rauhoittaa tehokkaasti jo parissa päivässä käytön aloittamisesta, mutta samaa vaikutusta en voi luvata kaikille.

°Lactic Acid 5% + HA -kuorintaneste hyödyntää hellävaraista maitohappoa, jonka molekyylikoko on sen verran suuri, että sen vaikutuksen jäävät pinnallisemmiksi, kuin sellaisten happojen, joiden molekyylikoko on pienempi ja jotka pääsevät tunkeutumaan syvemmälle kudoksiin.

(Kynsimuotoilijan ohisaarna: sama pätee käänteisesti kynsiöljyissä. Mitä pienempi molekyylikoko öljyssä on, sitä paremmin se imeytyy kynteen ja iholle. Tästä syystä esimerkiksi käsivoiteet harvoin tekevät ihmeitä kynsinauhoille, sillä niiden molekyylikoko on merkittävästi suurempi kuin kynsiöljyjen, ihannetapauksessa jojobaöljypohjaisten kynsiöljyjen, jotka pääsevät pienen kokonsa vuoksi sujahtamaan ihon ja kynnen rakenteissa paljon syvemmälle.)

Koska maitohapon molekyylikoko on monia muita happoja suurempi, se on myös hellävaraisempi, eikä ärsytä herkkääkään ihoa kovin helposti. Jos sattuu olemaan herkkäihoinen ja varovainen kuten minä, käytön voi aloittaa pienillä muutaman tipan annoksilla, jotka sekoitetaan esimerkiksi yövoiteeseen tai kasvoöljyyn.

Itse olen sekoittanut 2-3 tippaa maitohappoa samaan määrään ravitsevaa ja rauhoittavaa 100% Organic Virgin Chia Seed Oil -öljyä ja antanut kuorinnan muhia iholla yön yli. Aamulla iho on heleä, sileä ja pehmeä, mutta ei yhtään käsitellyn tai herkän tuntuinen – täydellistä. Aurinkosuoja on syytä  muistaa hellänkin kuorinnan jälkeen, jotta kuorinnan ohentama iho ei vaurioitu auringossa.

Olen pari kertaa kokeillut myös levittää maitohappokuorinnan suoraan iholle ja taputellut päälle yövoiteen, eikä mitään katastrofaalista ole tapahtunut. Ihonhoidossa on kuitenkin syytä muistaa, että vaurioita voi syntyä myös silloin kun ne eivät näy tai tunnu, eli mitään maksimimääriä, -kestoja tai -toistoja ei kannata varsinkaan happojen kanssa hakea, vaikka ilahduttaviin tuloksiin jääkin helposti koukkuun. Maltti on valttia happojen kanssa.

°Koko The Ordinary -valikoimaa pääset tutkimaan Elevenillä täältä.

Itselläni odottavat korkkaamista vielä oliviista uutettu °superkosteuttava skvalaaniseerumi, sekaiholle suunnattu °kevyempi ja ohuempi hyaluronihappo sekä epäpuhtauksille tarkoitettu °salisyylihappo, jolla suunnittelen nitistäväni sitkeät mustapäät nenästä.

Oletteko te ehtineet jo rakastua (tai pettyä) hypetettyihin The Ordinary -tuotteisiin? Haluaisitteko jakaa kokemuksia?

 

8 Comments Lisää omasi

 1. Hannatic sanoo:

  Laitan tämän postauksen kyllä kirjanmerkkeihin koska meillä taitaa olla aika samantyyppinen ja -ikäinen iho. En ole vielä the Ordinarya testaillut mutta mielenkiintoinen sarja on kyllä, runsaudenpula vaan iskee valikoiman äärellä.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiva kuulla! Olen testaillut näiden lisäksi muutamia muitakin tuotteita, mutta ihan kaikki eivät ole sykähdyttäneet yhtä kovasti, joten valitsin esittelyyn vain ne huippusuosikit, joiden nimeen uskallan täysin sydämin vannoa. :)

 2. Ansku sanoo:

  Minä olen aivan myyty näihin Ordinaryn tuotteisiin. Olen käyttänyt tuota samaista hyaluronihapposeerumia ja retinoid seerumi on varastossa. Myös meikkivoide osoittautui tosi hyväksi ja peittäväksi, joten takuulla ostan merkin tuotteita jatkossakin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, hyaluronihappo best! <3 Mäkin ostin yhden retinoliseerumin, mutta sain näillä jo aikaan niin hyviä tuloksia, etten ole vielä korkannut sitä. The Ordinaryssa on jännä kaiku silleen, että koko ajan tekee mieli kokeilla vähän liian tujuja tuotteita ja katsoa mitä oma iho kestää, mutta yritän vastustaa tätä tarvetta ja mennä lempeämmän kautta. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.