Hellyyttä herkälle iholle

Kävin eräänä iltana heräteostoksilla apteekissa. Olin jo muutaman päivän kärvistellyt ilman ihotyypilleni sopivaa puhdistusmaitoa (mikä on muuten täysin absurdi yhtälö tällä käyttämättömien kosmeettisten valmisteiden kapasiteetilla) ja hätäratkaisuni osoittautui jo alle viikossa niin kuivattavaksi, että iho alkoi puskea näppyä. Näppyhyökkäys on yhtäkuin kriisi ja identiteettivarkaus ja epätoivo ja manala ja kadotus, joten marssin työpäivän jälkeen apteekkiin. Normaalia käyttäytymismallia toteuttava kansalainen varmaan ostaisi puuttuvat hyödykkeet tavaratalosta, kun siellä sellaisia kymmenien hyllymetrien voimalla myydään, mutta kah kun välillä vaan käy vastakarvaan. No okei, oli muutakin asiaa apteekkiin ja bussin lähtöön oli sopivasti aikaa ja seli. Minä kun en siitä apteekkikosmetiikasta niin piittaa.

Paitsi että sopivasti oman aikaansaamattomuuden nurkkaan ajamana satuin piittaamaan ja osuin vahingossa simpukkaan, jossa piilotteli satumaisesti hohteleva helmi. Heijasin ihonhoitohyllyn edustalla niin pitkään että aloin saada pitkiä katseita henkilökunnalta ja vedin näytösluonteisesti otsan ryppyyn. Otsaryppy soi kaipaamani ostosrauhan ja palasin pyörittelemään kysymysmerkkejä omassa kuplassani.

Maito vai miselli? ACO vai Vichy? Kallis vai halpa? Isokokoinen säästöpullo vai pieni kokeilukoko? Mitä eroa on näillä kahdella kuivalle iholle tarkoitetulla saman merkin puhdistusmaidolla? Miksen ymmärrä incistä mitään? Tältäkö tavallisesta kosmetiikan kuluttajasta tuntuu? Voinko vaan jättää kasvot pesemättä?

Vartin hikoilun jälkeen kyllästyin putsarirulettiin ja nappasin toisen niistä kukaties identtisistä vaaleanpunaisista maidoista ja suuntasin kohti kassaa. Oikaisin kaikkein kapeimmasta hyllyvälistä (MIKSI) ja nostaessani kassini pudottaman valkoisen pahvipakkauksen, taivas kirkastui. No mutta, matkakokoisia tuotteita – lempiostokseni! Palautin vaaleanpunaisen putelin hyllyyn ja palasin tutkimaan pakkauksia.

La Roche Posay on tehnyt itseään tykö mm. LivBoxin kautta ja vaikka varmuuden vuoksi naurahdan ääneen joka kerta kun suihkin kasvoilleni pullotettua lähdevettä, päätin tarttua täkyyn. Pakkauksissa oli erilaisia vaihtoehtoja muistaakseni herkälle, kuivalle ja punoittavalle iholle ja kun olin päässyt taivastelemasta että yksi ihotyyppi on markkinointipalaverissa venytetty kolmeksi, valitsin sen, jossa oli makuuni sopivin puhdistustuote. ”Helposti reagoivalle iholle” – no se on meitsin nahka.

Pakkauksessa on kaksi herkälle iholle tarkoitettua Toleriane-sarjan tuotetta sekä se kuuluisa lähdevesi. Otin ja tykästyin kaikkiin, vaikka epäilen edelleen pelkän lähdeveden olevan puhtaasti psykologinen tuote. Puhdistusemulsio on jännän geelimäinen ja liukuu iholla todella miellyttävästi. Kasvojen puhdistukseen riittää niin pieni nokare, etten meinaa saada sopivaa annosta ulos avonaisesta pullonsuusta. Tähän tuotteeseen naksautettava flip top -korkki, niin olen valmis vannomaan ikuista rakkautta. Käytän siis meikinpoistoon puhdistusöljyä ja sen jälkeen puhdistan kasvot vielä tällä ja täytyy sanoa, että harvoin on nassu tuntunut yhtä aikaa näin puhtaalta ja samalla täydellisen pehmeältä ja käsittelemättömältä. Ei tuotetuntua, ei kalvoa, ei kuivuutta. Kokolailla täydellistä.

Puhdistusemulsion jälkeen suihkin kasvoille näön vuoksi lähdevettä (joko olen tehnyt skeptisyyteni riittävän selväksi, ha!) ja sysään pienen kuivattelun jälkeen perään tarvittavat seerumiannokset. Kun seerumit ovat istahtaneet iholle, voitelen kasvot pakkauksen toisella LRP-herkulla, Toleriane Ultra -voiteella. Rauhoittava voide on pakattu hermeettiseen pumppupulloon, joka eliminoi tarpeen säilöntäaineille. Voide on ohuudestaan huolimatta todella kosteuttava ja sisältää ilahduttavan yhdistelmän kuivan ihon pelastajia kuten skvalaania, sheavoita ja glyseriiniä. Olen tähän saakka toteuttanut kosteusvoiteissa paksumpi on parempi -periaatetta, mutta kopsahdus vaan kuului kun kelkka kääntyi. Iho ei näytä aamuisin siltä kuin se olisi voideltu vaseliinilla, mutta ei näennäisestä mattaisuudestaan huolimatta myöskään kiristä. Hämmentävän hyvä diili.

Tämä pakkaus maksoi noin 25 euroa ja oli ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaista heräteostoksista.

* * * * *

A travel size impulse that turned out to be a really good deal. I’m usually not that into pharmacy cosmetics, but this one indeed won me over.

16 Comments Lisää omasi

 1. Angi sanoo:

  Nyt pitää apteekkilaisena kertoa salaisuus. Ne acon vaaleanpunaiset puhdistusmaidot on identtiset…. Käsittämätöntä mutta totta, perusteluna se että ei normi-ihminen osta kuivanihon tuotetta. Aiheuttaa pientä ihmetystä ja kiukutusta itsessäkin, ei asiakkaalle voi tehdä näin! Mutta minkäs teet :(

  1. The what? :D En kestä, ei ihme että hakkasin kämmentä otsalohkoon!

 2. Suosittelen tutustumaan myös LRP:n kuivan ihon Hydraphase-tuotteisiin. Niissä on paksuutta, mutta toimivat sangen ihanteellisesti.

  Mäkin olen apteekissa aina aivan pihalla ja työntekijät kyttää, että yritänkö varastaa C-vitamiinitabuja kun vietän hyllyjen välissä niin kauan aikaa. En vaan osaa toimia siinä ympäristössä!

  1. Kiitti vinkistä, pidän mielessä kun seuraavaksi on ajankohtaista! Miksi C-vitamiinia? :D

   1. Mulla oli C-vitamiinipurkki kädessä koko sen puoli tuntia kun noita selasin :D

    1. AHAA, mä jo aattelin et tässä paljastetaan joku hämäräperäisten kotikemistien synkin salaisuus! :D

 3. Heidi B sanoo:

  Oon tuota Toleriane voidetta käyttänyt yhden pullon joskus. Oli muistaakseni hyvä, mutta ei ehkä siihen hetkeen super. Nyttemmin tosin kun iho on muuttunut saattaisi mielipidekin olla eri.

  1. Joo on muuten jännä huomata miten toisistaan eroavia kausia iho voi käydä läpi. Mä olen aina ollut sitä mieltä että mun iho ei ole erityisen herkkä, mutta nykyään tuntuu että jokainen kosketus nostaa punan pintaan niin turha kai se on pullikoida. Ja harvemmin näistä herkän ihon tuotteista kai haittaakaan on. :)

 4. pauliina sanoo:

  sun tyyli kirjoittaa on vaan niin mahtava että ihan sama mistä kirjoitat, sun tekstejä on aina ilo lukea! ja höh, lähdevedet on kans ihania, melkein yhtä ihania kuin sä. :)

  1. Eikä, voi kiitos! Ihanasti sanottu, niiskutan ja niiaan! :’)

 5. Emma sanoo:

  Ihastun koko ajan enemmän LPR:n tuotteisiin. Niissä on jotakin vetoavaa, vaikken apteekkikosmetiikasta normaalisti innostu tällä tavalla. Postasinkin taannoin siitä Lipikar Gel-Fluidesta, mikä tän mun ihastumisen aiheutti. Tänään törsäsin merkin ultrakevyisiin aurinkosuojatuotteisiin, joita Heidi postauksessaan kehui. Nyt haluan nämäkin. Yhyy!

  1. No yhyyy, miten kivoja tuotteita! :D Mikähän siinä on, että apteekkikosmetiikka on lähtökohtaisesti jotenkin epäkiinnostavaa? Purkkiksen etusivua katsellessa näyttää siltä, että LRP on löytänyt tiensä muidenkin elämyksiä janoavien kosmetiikkanarkkien sydämiin. :)

 6. Niina sanoo:

  Mulla on tuo toleriane ultra joka päiväisessä käytössä, se on ihan huippu mun iholle joka hermostuu millon mistäkin. :)

  1. Joo tosi kivalta tuntuu meikäläisenkin iholla! Hyvä löytö. :)

 7. Myy sanoo:

  Mua aina hymyilyttää, kun luen sun juttuja <3 Nyt hymyilytti normaaliakin enempi! Pus!

  1. Hihi! Kaunis kiitos, Myy. Pus pus! <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.