Joulukuun sankarit

Mitä lähemmäs kuukauden h-hetkeä päästään, sitä tiheämmältä tuntuu ilmapiiri lapsiperheessä. Osa siitä on aikuisten varkain kotiin valuttamia työkiireitä, osa flunssan lailla ympäriltä tarttuvaa yleistä tohottamista ja osa kai sitä ihan omaa joulujännitystä. Lahjojen miettiminen on tasapainoisesti ihanaa ja haastavaa ja taustalla pyörivät oman aaton järjestelyt, jotka ovat tutun Jokismaisesti levällään vielä kaksi viikkoa ennen aattoa. Lapsi juuri huutoraivosi itsensä myöhäispäiväunille, joten nyt on loistava hetki tarinoida joulukuun sankareista, jotka kaikki tuovat helpotusta tähän kaaokseen.

varitystarrat.jpg

Väritettävät joulutarrat ovat pelastaneet monta kipinäherkkää iltapäivää. Kun mikään tavallinen tekeminen ei kiinnosta ketään ja tuntosarvet kertovat, että kriisien välttämiseksi olisi välttämättä keksittävä jotain rauhallista puuhaa ja pian, kaivan esiin tarrat, värikynät, glögin ja joulumusiikin. Muurahaispöksyinen lapsikin vaihtaa hetkessä joulumielelle ja yhdessä tarroja väritellessä on käyty monet syväluotaavat keskustelut elämän ihmeistä. Välillä piirustan näiden kanssa myös yksin, kun kaipaan ruudutonta ja rauhoittavaa tekemistä. Olen kokeillut niitä aikuisten värityskirjojakin, mutta pieteettini ei riitä A4-kokoisen neljätuhatosaisen värityspalapelin täyttämiseen, joten nämä lasten keskittymiskyvylle sopivat kuvat passaavat minulle paljon paremmin. Näitä myy siis Toys R Us, mikäli keveä piirustaminen kiehtoo.

jauhokahvi

Jauhokahvi on muuttanut kuivakaappiini pysyvästi. Kun aamu ei lähde käyntiin ilman kahvia, en voi ottaa riskiä siitä, että se loppuisi. Ei sillä, ettäkö skarppina ihmisenä koskaan olisin kahviostoksille lähtiessäni sitä kahvia kauppaan unohtanut, mutta B-suunnitelma saattaisi tällaisessa kuvitteellisessa tilanteessa pelastaa yhden kahdeksantuntisen työpäivän. Mitä synkempää ulkona ja aikataulullisesti haastavampaa sisällä, sen tiukemmin nojaan päivittäiseen kofeiiniannokseen. Hyvän kahvin makua tämä ei peittoa, mutta hätävarakahvin henkinen vaikutus on niin suuri, että valinta on selvä.

joulun_sankarit

Punainen Bepanthen tekohengittää tämän naurettavan talventapaisen kuivattamat huulet ja niistämisestä rohtuneet nenänpielet paremmin kuin mikään muu. Kuten ryytyneen tuubin kunnosta näkyy, se kulkee mukanani tiiviisti kuin takatukka. Olen viime vuosina muuttunut entistä nirsommaksi huulivoiteiden suhteen ja olen suorastaan aristokraattisen kranttu hoitavaksi tarkoitettujen huulituotteiden kanssa. Yksi parhaista on ehdottomasti Jouer Lip Enhancer, mutta varastot ovat tuotteen mainiouden vuoksi päässeet valitettavasti kuivumaan ja käden ulottuvilla on ainoastaan vanha kunnon Bepis. Onneksi on, sillä ilman sitä keräilisin pusutimia siivuina lattialta.

Mites siellä puolella ruutua, osaatteko te ottaa joulun vastaan tohottamatta?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.