Tosi hyvä peitepuikko

linkit

Yritän pitää artikkelin sisällön yhtä yksinkertaisena kuin otsikon: Olen löytänyt erinomaisen, puikkomallisen peitevoiteen. MAC Studio Fix Perfecting Stick täyttää kaikki peitevoiteelle asettamani vaatimukset: pakkaus on helppokäyttöinen, tuotteessa on reilusti pigmenttiä ja se asettuu kauniisti sekä rasvaa puskeville näpyille, kuivalle nenänympärysiholle että ohuelle silmänympärysiholle. Vaikka olen valmis maksamaan sopivasta ominaisuusyhdistelmästä, tämä sattuu olemaan myös hinnaltaan huokea. Täydet viiskauttaviis.

mac_studio_perfecting_stick_kokemuksia

Tutustuin puikkoon ohimennen viime kesänä. Ne lanseerattiin jo aiemmin keväällä, mutta vaalein keltapohjainen sävy NC15 oli myyty loppuun, ennen kuin ehdin paikalle. Kun huomasin myyntivaraston täydentyneen, laukkasin paikalle haastattelemaan myyjää ja parin kiperän kysymyksen jälkeen ostin itselleni tämän taikapötkylän.

mac_peitevoide

Olen aiemmin ollut erittäin vannoutunut MACin Pro Longwear -peitevoiteen käyttäjä. Se on superpeittävä ja pysyy iholla kuin mykoplasma hengitysteissä – ja edelleen se on valintani festarimeikkiin, jonka pitää sietää vettä, hikeä ja poikkeuksellisen pitkiä jammailuja. Nyt kun ihoni on säännöllisen hoitorutiinin ansiosta melko hyvässä kunnossa, olen vaihtanut meikkipohjan aikaavievästä PLW-taputtelusta tämän nopean peitepuikon ja ohuen puuterin yhdistelmään.

Levitän ensin pohjalle heleyttävän pohjustusvoiteen, joka tuo iholle kosteutta, silottaa optisesti ihon pintaa ja parantaa meikin kestoa. Sitten piirrän peitepuikolla muutaman viivan kummallekin poskelle ja nenään, yhden leukaan, yhdet silmien alle ja viimeisen otsalla keikkuvaan pigmenttimuutoksen päälle. Taputtelen viivojen reunat pehmeäksi keskisormilla ja painelen isolla siveltimellä koko kasvoille ohuen puuterin. Valmis! Heleän kuulas meikkipohja näyttää hyvältä ja pysyy paikoillaan moitteetta.

studio_perfecting_stick

Tykkään koostumuksesta erityisesti siksi, että se on levitettäessä kermaisen voidemainen, mutta asettuu iholla puuteriseksi – mikä on taika tuotteen erinomaisuuden takana. Voidemaisen peitevoiteen joutuu aina erillisellä puuterilla kiinnittämään paikoilleen, mutta tässä tuotteessa puuterisuus on sisäänrakennettu ominaisuus – joka ei kuitenkaan torpedoi tuotteen oivallista levittyvyyttä. Kerrassaan mainio diili!

Muihin MAC-koostumuksiin vertaisin seuraavasti: ohuempi, notkeampi ja kuivalla iholla armeliaampi kuin Pro Longwear Concealer, mutta peittävämpi, pitkäkestoisempi ja puuterisempi kuin Matchmaster (joka on myös puikossa).

mac_peitevoide_kokemuksia

Olen käyttänyt kesällä ostamaani puikkoa jokaiseen siitä saakka tekemääni meikkiin, eikä puikko ole vielä kulunut edes puoliväliin. Hämmentävää. Luonnonlakeja uhmaavan koostumuksen vuoksi olen jo ostanut varakappaleen kaappiin odottamaan, sillä olen varma, että jonain aamuna herään ja totean että A) tämä kaikki olikin vain unta tai B) tuotteen valmistus on varoittamatta lopetettu.

Liian makeilevia kehuja? Testaa itse! Tiedätkö tuotteen, joka pistää vielä paremmaksi? Paljasta!

Myynnissä mm. °Bangerhead.fi.

15 Comments Lisää omasi

 1. kuorotipu sanoo:

  Onko tää vedenkestävä? Mulla on huonoja kokemuksia siitä, että yksikin vesipisara lounasreissulla klimppiinnyttää meikin silmän alta ja siinä sitä sit ollaan loput työpäivästä musta kolo silmän alla.

  1. Ai, voi vitsi, en tiedä! Mitään erillistä waterproof-väitettä ei kyljessä ainakaan ole. Mutta jos tulee kolo meikkipohjaan, tällä on helppo tuputella se piiloon. :) Itse huomaan että mitä vahvemmin meikkiä on, sen arempi se on vesipisaroille, sormenjäljille yms. Mutta jos peittämisen tarvetta on, niin keljua se on tietty ihan läpikuultavallakaan pohjalla huidella. :/

 2. Kiki sanoo:

  Oooh 😍 huomenna tiskin kautta kotiin 🤔

 3. Martina sanoo:

  Koska vaihtoehto B toteutuu valitettavan salakavalasti, taidan koukata MAC-counterin kautta asap..

  1. Haha, näin! :D Nimim. Haikeasti kaivaten yhtä ja toista

 4. Salla sanoo:

  Oh man!! Mulla on tää JOSSAIN muuton jälkeisessä jemmassa. Tänään tiedossa siis raidausta hampaat irvessä :D

  1. Argh! Löysithän? :D

 5. Mulla tulee puikkotuotteista mieleen ysärimeikit ja Max Factorin panstick, mutta ehdottomasti pitäisi tutustua MACin peittareihin, kun näitä saa jopa Sokokselta 🙂

  1. Hei eiiiii, ei lähelläkään, koostumus on onneksi ihan tällä vuosikymmenellä! :D Ehkä tää on ehkä syy siihen, miksi puikkomallisia peittareita ei ihan kauheesti nykyään näy – ne on traumatisoineet kaksi sukupolvea meikkaajia ja pelkästä puikkomassan ajatuksesta saa henkisiä näppylöitä. :) Käy ihmeessä hiplaamassa, mä olen kovasti pihkaantunut tähän koostumukseen.

 6. Myönnän olevani siinä joukossa joka on puikkomallista traumatisoitunut, mutta jos tämä on kerran kuivalle iholle armeliaampi kuin Pro Longwear, olen valmis unohtamaan menneisyyden! *kirjoittaa ylös*

  1. On armeliaampi, suorastaan syleilevä! Muista taputella, älä hiero.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.