Peittäviä pisaroita

linkit

Ensitestailussa MAC Waterweight Concealer.

mac_waterweight_concealer

Olen jo vuosia korvannut meikkivoiteen erilaisilla peitevoiteilla tai niiden yhdistelmillä pohjameikkiä piirustaessa. Tämänhetkiset lempparini ovat MAC Studio Perfecting Stick ja MAC Pro Longwear Concealer, joten odotukset olivat korkealla, kun tilasin uusimman MAC-tulokkaan testiin. Olin nähnyt tuotteen vilaukselta muutamissa instavideoissa ja ennakkoon tiesin, että kyseessä on ohut, vesimäisen juokseva mutta silti peittävähkö tyyppi, jota annostellaan pipetillä. Seuraavassa pintafiiliksiä ensimmäisen viikon käytön jälkeen.

mac_peitevoide_water

Todella juokseva koostumus, joka asettuu iholle vesimäisen tuntuisena, mutta  liukkaan silikonisena huntuna. Yksi tippa tuotetta sisältää hyvin pigmenttiä, mutta jokin koostumuksessa ikäänkuin katoaa ihoon. Kuivalle iholle levittäminen sujui kaikkein parhaiten kostealla meikkimunalla, sillä siveltimellä sain aikaan sekä raitoja että kaljuja kohtia. Sormin taputtelu ei myöskään toiminut, sillä suurin osa tuotteesta jäi jotenkin kiinni sormeen, eikä tarrannut kiinni kasvoille, jossa mieluummin olisin tämän kaiken pigmentin nähnyt. Meikkisienen kanssa riittoisuus ei ehkä ihan päässyt oikeuksiinsa, sillä koko kasvoille tarvitsin sienen kautta tuputeltuna kolmisen tippaa, vaikka lopullinen jälki näytti toki kauniin ohuelta ja tasaiselta.

mac_peitevoide_keltainen

Vaalein keltapohjainen NC15-sävy on todella keltainen, mikä  voi olla sekä siunaus että kirous. Toisinaan omalla hyvin kalpealla oliivinvalkoisella ihollani esimerkiksi monet MACin NC15-sävyt taittavat liikaa punaiseen. Ihoni on erittäin vaalea, mutta lisäksi pohjasävyltään selkeästi keltapohjainen ja tämä yhdistelmä on osoittautunut meikkipohjamarkkinoilla haastavaksi. Ymmärrettävistä syistä tietysti, tuotevalmistajien tarkoitushan on luoda sävyjä, jotka myyvät, eikä räätälöidä sävyjä niille epäonnisille poikkeuksen poikkeuksille, joille mikään ei ihan täydellisesti sovi. Mutta tämä tippatyyppi on nyt selkeästi keltainen ja se jos mikä on ilouutinen tietysti myös vaaleille punaposkille, sillä keltainen taittaa tehokkaasti punaisuutta. Itse en juuri koskaan käytä esimerkiksi vihreitä korjaussävyjä, vaan valitsen mieluummin kellertävän tuotteen, jonka häivyttämisessä ja annostelussa ei tarvitse loputonta kärsivällisyyttä. Siis ohut ja riittoisa, punaisuutta taittava sävy.

mac_waterweight_kokemuksia

Hygieeninen pipettipullo ei hätkähdä kaatumista (soppakourana tuuppasin tietty heti kyljelleen pöydälle) ja tuotteen annostelua on helppo säädellä. Jengat kannattaa keskittyä pitämään puhtaana, sillä mikäli sotku leviää korkin sisäkierteisiin, siitä ei pääse ikinä eroon. Vaikea uskoa, että oma pulloni on ollut käytössä vasta viikon, huoh.

mac_waterweight

Pysyvyydestä on vaikea vielä antaa tyhjentävää arviota, mutta mielestäni sekä pohjustettu että pohjustamaton iho näyttivät suht siistiltä vielä illalla. Peitevoiteen pinta ei kuivu mattaiseksi ja tahraa siksi sormia ja vaatteita ainakin ilman puuterointia. Itse valitsen omalla vaikeahkolla aavikkoihollani mieluummin mattapintaiseksi kuivuvan tuotteen ja skippaan puuteroinnin, mutta tämä yhtälö voisi toimia muilla myös toisin päin. Suosittelen kokeilemaan puuterointia, mikäli haluat varmistaa pysyvyyden.

Lisäksi kehotan tarkkailemaan tämän tuotteen alla käytettävää pohjustusta. Kuten muutamaan otteeseen mainitsin, tuntuma on hyvin silikoninen ja mikäli myös lempparipohjustajasi sattuu olemaan samaa kastia, kannattaa ensikokeilulla vähän kuulostella miten yhtälö toimii. Käytäntö on opettanut, että kaksi silikonista pintaa eivät välttämättä pelaa kovin kauniisti yhteen ja lopputulos saattaa joko rullaantua tai levittyä muutoin epätasaisesti.

Koska itselläni toimivat parhaiten peittävät ja pitkäkestoisuutta lupaavat peitevoiteet, joita annostelen kosteutetulle pohjalle nuukasti taputellen, tämä uutuus ei kiilannut meikkipohjasuosikkieni kärkikahinoihin. Aion kuitenkin säilyttää pullon ja jatkaa testailuja, sillä monelle aluksi hyljeksimälleni tuotteelle on vuosien varrella löytynyt yllättäviä käyttökohteita. Luovutus ei siis ole suunnitelmissa ainakaan vielä.

Miltäs Waterweight-peitevoide kuulostaa – istuuko se meikkimieltymyksiisi vai skippaatko suosiolla?

MAC Waterweight -peitevoidetta myyvät mm. °Eleven ja °Bangerhead.

 

10 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Mites tämä toimii silmänalusilla? Terkuin peitevoiteeseen peitevoiteena fakkiutunut. :D

  1. Noooo, peittää mun mielestä ihan ok, mutta kun on niin nestemäinen, niin mä sain kerääntymään uurteisiin kun en ole tottunut puuteroimaan. Eli puuterin kanssa ehkä? Ainakin noi instagurut sutii silmien alle ja hehkuttaa – mä oon varmaan vaan vähän daiju. :D Mut sä et tykännyt siitä stickistäkään silmien alla ja se taas on mun lemppari, eli voi myös olla ettei meidän maut kohtaa. :)

  2. Mulla tää toimii silmien alla! Hakeutuu heti levittämisen jälkeen uurteisiin (en myönnä), mutta kun sen kertymän kerran pyyhkäisee pois, ei litku palaa rikospaikalle.

   1. Niin ja EDITEDIT: en myöskään harrasta puuteroimista.

    1. Mä tein näin myös, mutta mulla uurteisiin ilmestyi kyllä piakkoin uusi rantu. Ehkä annostelin ronskimmin kuin sinä. :)

 2. Martina sanoo:

  Ehkä tän arvostelun perusteella skippaan, mutta toisaalta pitäisi käydä vähintään pisteellä testaamassa ennen kuin lynttään tuotteen kokonaan :) Söpöyspisteet pullolle!

  1. Joo, sievä pakkaus kyllä! Mut ilmeisesti Myy tykkäsi, joten jäämme odottelemaan postausta naapuritontilta. 😊

 3. Noora / BlushMode sanoo:

  Hei tuo keltainen värisävy kyllä vaikuttaisi lupaavalle. Oma ongelmani peitevoiteiden kanssa on, että ne näyttävät paksulle, laittoi niitä kuinka vähän tahansa. Jään odottamaan lisäarviointia! 🙂

  1. No sitä tää vois olla sun juttu, ei kerrostu mitenkään liian helposti paksun näköiseksi. :) Olen nyt muutaman kerran käytellyt kostealla meikkisienellä ja sillä saa ihan kivan pohjan kyllä kun samalla sienellä painelee vielä puuterin päälle. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.