Tomorrowland 2018 – The Story of Planaxis

Mulla oli tänään paska päivä. Pahoittelen ranskaani, mutta kun joskus vaan tiättekö osuu kohdalle kaikki mahdolliset vastahankaisuudet, vastoinkäymiset, jäärät, kepposet, vahingot, virheet ja yleiset murphyismit. Murfismit, murrr. No tänään oli sitte semmonen päivä.

Työpäivän aikana yritin laskea kaulalla asti lillivää kuravettä kaikin keinoin. Yritin tuloksetta kikkoja sipsilounaasta huutojumppaan ja koirapainiin ja heti työpäivän jälkeen kellistyin sohvalle sikiöasentoon, nollasin tajunnan tunniksi ja totesin että tuuletin värjää hengitysilmaa edelleen. Viimeisenä keinona tartun nyt seuraavien kuuden kuukauden elämänlankaan ja istun kirjoittamaan teille tulevasta Tomorrowland-paosta. Mikäli pitkä ja polveileva selostus belgialaisista teknofestareista ei kiinnosta, voit ruksia tämän ikkunan kiinni nyt.

Tomorrowland on Belgiassa järjestettävä todella poikkeuksellinen EDM-festari, jossa jokainen yksityiskohta on hiottu täydellisyyteen. Kuulostaa vaatimattomalta, mutta  nautittuani kemuista nyt kahdesti, en enää suostuisi luopumaan tästä teknoparatiisista. Mitkään muut festarit eivät vain tunnu miltään. En uuvuta teitä kuvailemalla maksuvälineenä toimivaa ranneketta, jonottomia juomatiskejä ja vessoja, jokapäiväistä Tomorrowland-sanomalehteä, leirintäalueella sijaitsevaa MAC-meikkipistettä, huikean yksityiskohtaista visuaalisuutta ja maailmanluokan esiintyjäkaartia, mutta voitte halutessanne katsoa viime vuoden festareista tehdyn virallisen aftermovie-videon täältä.

20228744_10155584767762206_4486097428586455996_n

Olen käynyt näissä bileissä nyt siis kahdesti ja viime vuonna valitsimme kolmen päivän festariliput valmiilla telttamajoituksella, jolloin diiliin kuului vielä yksi ylimääräinen festaripäivä leirintäalueella. Tätä on vaikea selittää, mutta vietettyäni neljä päivää täydellisen umpioituneessa Tomorrowland-kuplassa, joka kulminoitui joka puolella kumpuileviin rakastamiini melodisiin bassokuvioihin, juhlien perässä ympäri maailmaa vaeltaneisiin ystävällisiin ja iloisiin ihmisiin ja täydellisesti itselle aikuisten kesken omistettuun aikaan, en meinannut kotona enää päästä kiinni arkeen. Mökötin kotona yötäpäivää reilun viikon ja edelleen kuvia ja videoita katsoessa saan vatsanpohjaan perhosia. Epäreilu diili kotiväelle, mutta menetin sydämeni tälle juhlalle, enkä tiedä saanko sitä enää takaisin.

20258447_10155459862093903_3499527608707828258_n

Se, miksi nyt valutan mahlaa näppäimistölle vuoden takaisista kinkereistä, on tämän vuoden lipunmyynti, johon rekisteröityminen päättyy huomenna perjantaina 2.2. Ilman ennakkorekisteröintiä lippuja ei ole mahdollista ostaa. Mainitsin alussa, että kyseessä ovat ainutlaatuiset festarit ja jotain väitteestä kertoo se, että lippuja näihin geimeihin havittelee joka vuosi viisi miljoonaa ihmistä. Viisi miljoonaa ihmistä. Sauma siihen, että lippujonosta pääsee ostoksille ja onnistuneesti maksutapahtuman kautta voitonjuhlaskumpalle, on häviävän pieni. Tänä vuonna liput ovat onnellisen sattuman kautta hallussani, joten uskallan usuttaa lippukaupoille muitakin.

Aiempina vuosina olemme saaneet liput sattumalta peruutuksena kaksi viikkoa ennen tapahtumaa (jäljellä oli vain yhden päivän lippuja, joten lensimme Belgiaan päiväksi asianmukaisesti pinkeissä kukkamekoissa) ja viime vuonna hannuhanhimainen lippuhaukkaystäväni pääsi jonossa läpi ja saimme ostettua liput perinteistä reittiä. Tänä vuonna arpaonni suosi allekirjoittanutta ja neljä lippua hautuu nyt turvallisesti tyynyn alla. Nämä piletit maksavat maltaita, mutta ovat kertakaikkiaan jokaisen sentin arvoisia. En tiedä miten muuten asiaa kuvailisin, mutta kasvoilleni syttyy imelästi hehkuva lamppu, kun edes ajattelen ympärilläni juhlivaa satatuhatpäistä juhlaväkeä. En tiedä olenko koskaan kertonut olevani pahasti ahtaanpaikankammoinen, mutta yllättävän hyvin olen onnistunut suunnistamaan tässä ihmismassassa ymmärtäväisiä ystäviä ja kiinteiden rakennusten seiniä hyödyntäen. Päälava on montussa, jonne minulla ei tämän ihmismassakammon kanssa ole asiaa, mutta pääsen bileiden makuun myös kauempana sijaitsevan ylämäen harjalla, suuren betonitolpan juurella. Paikan suuruudesta saa hyvästi mittakaavaa tältä Dimitri Vegas ja LikeMiken -koosteelta.

IMG-20160723-WA0004.jpg

Lavoja on tänä vuonna 15, joten valinnanvaraa ja kiintopisteitä löytyy meille heikommillekin. Majoituksena tuo festarialueen läheisyydessä oleva Easy Tent -alue oli ihan lottovoitto, sillä kyseiselle teltta-alueelle pääsi vain ostamalla sieltä telttapaikan, eikä ulkopuolisia näkynyt haahuilemassa. Vedenkestävät teltat makuupusseineen ja -alustoineen oli laitettu valmiiksi ja onnellisten juhlivien aikuislasten ei tarvinnut muuta kuin nakata kamat ovesta sisään, virittää näkyville oman maan lippu ja lukita teltta. Alueella oli omat vessat ja suihkut ja ne pidettiin siistinä koko viikonlopun. Taskussa kulkevista saippualiuskoista on toki hygieniamaanikolle apua, mutta vaikka viime kesänä satoi kaksi päivää vettä, en uinut mudassa tai tinkinyt kaksoispuhdistuksesta, joten alun karsastuksen jälkeen telttamajoitus osoittautui tosi hyväksi vaihtoehdoksi. Bileethän jatkuivat teltta-alueella melkein koko yön, joten tiukkapipoisille ja huonounisille tämä majoitus ei sovi. Itse arvelin kuuluvani molempiin kategorioihin, mutta korvatulppien avulla nukkuminen onnistui kyllä, kun pohjalla oli riittävän pitkä ja intensiivisesti reivattu päivä.

20264561_10155584767687206_3348575763899584460_n

20245692_10155584768082206_5229957177390451447_n

Tämän vuoden esiintyjäkaartin ensimmäinen osa on juuri julkistettu ja likimain kaikki kaipaamani artistit ovat paikalla. Shenaniganit järjestetään kahtena peräkkäisenä viikonloppuna ja suunnilleen samat artistit esiintyvät kummassakin viikonlopussa. Ja yksi parhaista puolista muuten on, että koko Boomin (pun not intended) kaupunki on happeningistä ihan liekeissä. Talot on koristeltu festaribanderolleilla, lipuilla ja yhteistä bilehenkeä nostattavilla lauseilla ja viimeinen yllätys odotti kotiin lähtiessä lentokentällä, kun Brysselin kentän shoppailuaulaan oli pystytetty vielä viimeinen lava, jossa DJ keinutteli levyjä paitsi asianosaisten, myös random-työmatkalaisten iloksi. Koko hässäkkä oli koristeltu pastelliseksi perhosmetsäksi ja siinä viiden päivän juhlimisen jälkeen oli tosi lähellä, ettei tippa lirahtanut linssistä. Niin viimeisen päälle järjestetty kokonaisuus, että terve.

__________________________________

Aaah.

Kylläpä helpotti. Vaellettuani pari tuntia Tomorrowland-mietteissä ja keikkakoosteita kuunneltuani alan olla taas tasapainoisten ihmisten leirissä. Edessä on vielä reilun puolen vuoden odotus, mutta tieto lähestyvästä irtiotosta tässä taikamaailmassa auttaa kaikkien mahdollisten vaikeiden päivien yli. Ommmmmmmmmmmmmh.

Jaksoiko joku lukea tänne asti? Kauhistelitteko vai kiinnostuitteko? En ole millään lailla itseoikeutettu TML-ekspertti, mutta mikäli jotain kysyttävää tai kommentoitavaa heräsi, pulisen mielelläni aiheesta vielä kommenttiboksissa. Ja jos tämä setti yhtään kiinnostaa, niin käykää ennakkorekisteröitymässä viimeistään 2.2. ja kokeilemassa onneanne lippujonossa. Mikäli tuohessa piisaa, voitte myös ostaa valmiin Global Journey -matkapaketin, jossa festariliput on yhdistetty valmiiksi buukattuihin siirtymiin bussilla, junalla tai lentäen. Vähän kallimmalla tietty, mutta eipä näitä karkeloita ilmaiseksi järkätäkään. Kiitos ja aaaaamen!

23 Comments Lisää omasi

 1. Lillis sanoo:

  Olipa hyvä kirjoitus tapahtumasta! Tänä vuonna ei vielä kyllä budjetti anna noihin karkeloihin periksi, mutta ehkä joskus..

  1. Joo, ehdottomasti kannattaa lähteä, jos suinkin mahis on! Mä aloitin tämän vuoden lippuihin säästämisen viime vuoden syyskuussa. :)

 2. Anna sanoo:

  Tää postaus katkaisi kamelin selän ja nyt on omat ja miehen tiedot naputeltu rekisteriin. :D Nyt sormet ja varpaat ristiin! Tomorrowland on ollut haaveena jo vuosia, mutta aina on ollut syy tai toinen olla havittelematta lippuja. Se onnellisuus ja iloisuus mikä näistä festareista huokuu on ihan tajutonta <3

  1. Noni, jes! Pidän peukkuja! Tää setti pitää kyllä itse kokea. 💗

   1. Anna sanoo:

    Pakko huikata, että liput on hallussa. TML I’m coming! <3

    1. Eikä, oikeasti, VAU! Erinomaista aloittelijan tuuria, mikäli liput irtosivat perinteisessä jonossa! Mahtavaaaaaa! :) Mietin sua tänään mut sit en arvannu kysyä kuinka kävi, et jos oliskin ollut myrskypilvi pään päällä..! :D

     Kumpi viikonloppu?

     1. Anna sanoo:

      Jonossa tuuria oli vähemmän, mutta rahalla selvittiin ja ostettiin GJ-liput tokalle viikonlopulle! :) Kumpana viikonloppuna sä menet?

     2. Ah, okei! No molemmat reitit johtavat samaan osoitteeseen. Me mennään ekana viikonloppuna. :)

     3. Anna sanoo:

      No hö! En siis pääse henkilökohtaisesti kiittämään talouteni hetkelliseen turmioon johtaneesta postauksesta :D Välittyköön nöyrä kiitokseni siis tätä kautta. Toivoo nimim. kerran sitä vaan eletään ja köyhä mutta onnellinen.
      ps. tuossa sun vikassa kommentissa ei näkynyt enää vastaus-namiskaa, siksi epäloogisesti tähän vanhempaan vastailen.

     4. Ah, siinä ehkä tuli sisäkkäiset tasot jo täyteen? Mutta, kiitos – ilo on molemminpuoleinen! :D Unohdin vielä kysyä että millaisen matkapaketin otitte ja majoituksella vai ilman?

     5. Anna sanoo:

      Kappas. Ihan oikeaan paikkaan se vastaukseni menikin vaikka namiska löytyikin ylempää :)

     6. Anna sanoo:

      Otettiin lentopaketti suoraan Helsingistä ja majoitukseksi Easy Tentit, ettei tarvi kaikkea raahata mukana tai matkustella edestakaisin :) Lisäksi vähän salaa toivon, että Easy Tent -alueella meno on asteen rauhallisempaa kuin sillä perus teltta-alueella :D Raahasitteko te muuten noita telttakamoja mukananne Suomeen vai jätittekö sinne?

     7. Okei! Joo toi Easy Tent -puoli oli kyllä melko rauhallinen (jokaöistä ”Alan, Steve” -huutelua lukuunottamatta – googlaa tää ennakkoon niin ei mene hermo niin lujaa jos sama vitsi jatkuu vielä tänä vuonna) ja ehdottomasti joka pennin arvoinen. :) Tänä vuonna otettiin vielä sama setti sähköllä, niin on sit vielä sekin luksus ettei tarvitse kikkailla niiden vara-akkujen kanssa – joita kyllä saa latauspisteiltä panttia vastaan hakea loputtomasti, mut silti. Vähemmän säätöä. :)

      Ja JOO, otettiin ehdottomasti teltat, makuupussit ja muut mukaan! :D Niitä oli kiva repiä sieltä maasta aamukasilta pienessä vesisateessa ja viidennen aamun darrassa, mut ihmeesti siitäkin selvittiin. Pari kaveria majoittu siellä sähköllisellä Easy Tent -puolella ja niiden teltat oli pultattu kiinni sellaseen puiseen alustaan ja ne jätti omansa sinne, mutta mä kävin pelastamassa niiden setistä vielä yhden TML-retkituolin, jotta voi sit pullistella kotona naapureille koko rahalla. :’D Eli kannattaa varata paluulennolle ylimääräinen ”laukku” tai sit toivoa rymyreissaajiin suopeasti suhtautuvaa lentokenttävirkailijaa, joka itse asiassa vieläpä palautti meille rahat ennakkoon varatusta laukusta, kun sen saikin jonkun Finski-kortilla maksutta mukaan.

      Aijettä, just nyt puoli vuotta tuntuu TOSI pitkältä ajalta. <3 :D

 3. Eija sanoo:

  Ihan alkuun pakko sanoa, että huippua kun olet palannut blogin pariin. Olen vanha lukijasi Purkkimafian ajoilta, enkä ole tainnut koskaan kommentoida, mutta nyt täytyy kun on Tomorrowlandista kyse! 😀

  Mahtavaa lukea Tomorrowland-kokemuksestasi, kyllä tunnelma välittyi ja sai haluamaan entistä enemmän tuonne. Ihana kuulla, että olet onnistunut saamaan liput!

  En tiedä, miten olen onnistunut sivuuttamaan kyseisen festarin melkein täysin, mutta nyt olen kehittänyt lievän pakkomielteen sinne pääsystä. Yritin lippuja viikko sitten pre-salessa, mutta ei toivoakaan. Ennusmerkit lipun nappaamiselle nyt lauantaina ei ole järin hyvät, työvuoro sattui just pahaan aikaan lippujen kärkkymisen kannalta. Eikä kengännauhabudjetti yllä noihin global journey-hommeleihin. Saako kysyä, mitä kautta saitte edellisinä vuosina ne peruutusliput, jonkun wait listin kautta, vai ihan puskaradiolla?

  1. Kiitos, kiva kuulla – ja kiva kun kommentoit! 😊 Ne peruutusliput tulivat ihan puskista kaksi viikkoa ennen festareita ja ilman mitään toimenpiteitä. Kaveri oli yrittänyt saada lippuja jo useamman vuoden ja ilmeisesti tällä perusteella jotenkin seulottiin rekisteröityneistä esiin ihan vaan arvalla. Kun tieto tuli, oltiin just kesälomareissulla muksujen kanssa ja sit ruvettiin kauheella tohinalla siinä auton etupenkillä buukkaamaan lentoja ja sortteeraamaan töistä vapaata. 😄 Eli itse ei voi tehdä muuta kuin rekisteröityä ja toivoa parasta.

   Tuo GJ on inan kalliimpi, mutta kokonaisbujetti oli meillä viime vuonna omien lentojen ja Easy Tentin kanssa suunnilleen sama kun kundeilla jotka reissasivat GJ-lennoilla Jyväskylästä Köpiksen kautta samaan telttariviin kuin me.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.