Kosmetiikkaostokset Sveitsistä

Sveitsi ei ole halpamatkailijan tai sentinvenyttäjän matkakohde. Läksin siipan kaveriksi katsomaan Bon Jovin keikkaa Zürichiin ja viivähdimme samalla matkalla muutaman päivän ihmettelemässä keski-eurooppalaista meininkiä ja maisemia. Mikäli kiinnostusta heltiää, voin erikseen kirjoitella jalkapatikassa tehdyistä kaupunkihavainnoista ja kuoleman uhmaamisesta hullujen paikallisten rekkakuskien seassa vuoristojen serpentiiniteillä – mutta aloitetaan tärkeimmistä. Mitä kosmetiikkaa ostin yhdestä maailman kalleimmista kaupungeista? Tämänhetkinen kurssi on jotakuinkin 1€ = 1,11 CHF.

mac_sveitsi

No kukaan ei ensinnäkään varmaan odottanut, että selviäisin reissusta ilman yhtään MAC-hankintaa.

Virallisesti vasta ensi viikolla lanseerattavat uudet hedelmäiset Fix+ -suihkeet olivat Zürichissä jo tyrkyllä, joten menin, imppasin ja ostin. Olin alustavasti pitänyt silmällä ananasta ja vesimelonia, mutta luonnossa ananaksen tuoksu oli liian äitelä ja vesimelonin juuri sopivasti hedelmäinen, joten päädyin vesimelonisuihkeeseen. Heti vesimelonipullon kaapattuani huomasin kaupanpäällisiksi tyrkytettävän SUPERMAUTTOMAN hologrammihohtoisen vyölaukun, joka edellytti 70 frangin ostoksia, joten ostin väkipakolla vielä toisen vesimelonilla hajustetun kasvosuihkeen sekä siveltimen, jollaista en ehkä vielä omista. (Muistaakseni en omista, mutta en ole ehtinyt tarkistaa asiaa vielä!) Silmämeikkisiveltimellä oli hintaa pöyristyttävät 53€ ja kasvosuihkeilla 16€/kpl, joten astuin ulos ensimmäisestä kosmetiikkaliikkeestä täysin älyttömän upean vyölaukun kanssa, jota en ehkä koskaan raaski (tai kehtaa) käyttää.

Riikan lentokentän MAC-pisteeltä poimin mukaani ällösti neonpinkkiä mattahuulipunaa, joka hämmästyttävästi puuttui vielä Retro Matte -kokoelmastani. Buzzed Out liittyi juuri arvoiseensa seuraan mattapintaisten MAC-huulipunieni joukkoon samalla kun saan itse pohtia, missä ihmeen yhdistelmässä tätä voi edes käyttää. Hinta lentokentällä 33 €, eli inan kalliimpi kuin täällä kotopuolessa. Sävy ei kuvassa mitenkän toistu, mutta se muistuttaa hieman sävyä Candy Yum-Yum, jota on terästetty UV-valossa hohtavalla maalilla.

rituals_tuotteet

Seuraava ostoshepuli osui Zürichissä Ritualsin liikkeeseen, jossa oli hurjasti laajempi valikoima kuin missään aiemmin kohtaamassani myyntipisteessä. Tiesittekö, että Rituals myy myös vaatteita ja meikkejä? Siippa oli onnekkaasti varannut kylpyammeellisen huoneen, joten poimin mukaani pari kylpypalloa sekä hetken mielijohteesta myös pienen miselliveden, sillä ikuisessa etsinnässä on sopiva reservi matkakokoisia kosmetiikkapulloja, jotka eivät vuotaisi meikkipussiin lentokoneessa. Annamme hänelle mahdollisuuden. Kylpypallot 7 CHF/kpl ja misellivesi alepöydästä 3 CHF.

laneige_lip_mask_huulinaamio

Myös Zürichin rautatieaseman Sephorassa hintataso oli korkea, joten rajasin ostokset kaikkialta loppuunmyytyyn Laneigen huulinaamioon, joka on hehkutettu monella suunnalla aivan naurettaviin sfääreihin ja myyty loppuun monesta Purkkis-verkoston ulottuviin viime kuukausina osuneesta Sephorasta. (Kyllä, diilaamme toisillemme kosmetiikkaa aina kun joku sattuu riittävän lähelle Sephoraa.) Hinta n. 30€, en ole ehtinyt testata vielä, mutta odotukset ovat erittäin korkealla. Palaan!

kiko_meikit

Viimeinen höpsähdys sattui niinikään Zürichin rautatieaseman ostosviidakossa piilotelleessa Kikossa, jossa hintataso oli paitsi brändin, myös alennusmyyntien vuoksi erittäin edullinen. Kikon valikoima oli laaja ja mielenkiintoinen ja hinnat matalalla, mutta onnistuin pitämään pään kylmänä. Sitkeän kamppailun päätteeksi siirryin kassalle vain yhden huulikiillon ja yhden korostuspuuterin kanssa ja loppusummaksi jäi 16 CHF, eli paikalliseen hintatasoon nähden pelkkiä pähkinöitä.

Muita hassuja ostoksia sattui vanhaan viemäriverkostoon eli Viaduktiin rakennetussa modernissa hippikommuunikauppakeskushallissa, jonka pikkuiset putiikit olivat märkien seinien raoista kasvavia ruohoja myöten hipstereimmät koskaan näkemäni. Vastustin palavaa tarvetta ostaa koalan muotoisia klemmareita, Andy Warhol -muistilappuja tai kannettavan levysoittimen ja osoitin merkittävää urheutta ostamalla ainoastaan kirjoittamisen turhauttavuutta ja ihanuutta kuvaavan kirjasen sekä yhden flamingomuovitaskun. Niin ja tuon kuvassa näkyvän marmorilaatan, mutta se oli kosto nahkaisesta pyöräilykypärästä, jonka siippa onnesta soikeana osti eräältä happamasti italiaa puhuneelta mummolta.

sephora_sveitsi_hinnat

Sveitsiin ei siis kannata erikseen lähteä kosmetiikkaostoksille, sillä hintataso on korkea ja mitään erityistä tai poikkeavaa ei hiukan harvinaisemman Kikon lisäksi osunut eteen. Niistä muista turismiansioista voin jutustella erikseen myöhemmin, mikäli haluatte mielikuvamatkailla tarkemmin noihin ruohoseinäisiin hipsteriluukkuihin tai ylittää Italian rajan vuoristorinteillä kellojaan kalkattavien lehmien seassa.

15 Comments Lisää omasi

 1. Mimosa sanoo:

  Oho, mie ostin jo pari viikkoa sitten Kicksin verkkokaupasta yhden tuollaisen MAC Fix + uutuuden :D Ja tällä viikolla ostin lisää, kun sinne tuli muista tuoksuista täydennystä, ovat melkein pari viikkoa olleet loppuunmyytyjä, paitsi sitä White Tea -versiota oli kyllä.

  On kyllä hurjasti hintaa kasvosuihkeillakin, Kicksissä 9,30 € /kpl. Pientä ekstrahintaa siis siellä päin maailmaa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jassso! Noo, sattuuhan näitä vahinkoja. :D Ja joo, on tosi kallista tuolla, ei millään tavalla järkevää ostokäyttäytymistä. :/

 2. Passaa 53 euron hintaisen siveltimen olla hyvin erikoisen hyvä :D järkyttävän hintaisia nuo pikku suihkeetkin…olen vaan järkyttynyt ;DD

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, suolaista on! Ilman tuota vyölaukkua olisin varmaan kävellyt ulos tyhjin käsin. :D

 3. Kuorotipu sanoo:

  Kiko <3
  Mulla on niiltä joku ihana korostuspuuteri ja muutama superupea luomiväri. Toi hopeanvärinen pakkaus on yksinkertaisuudessaan kaunis ja niin näppärän kokoinen, että on mulla usein matkalla mukana.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, tosi pehmeän tuntuinen koostumus! Sain aikoinaan Miss Piggy’s Pearls -blogin Sallalta yhden ihanan Kikon luomivärin ja osasin marssia oikeasta ovesta sisään. :)

   Kokeile ensi kerralla myös noita Hydra-huulikiiltoja, ihanan pehmeä ja nätisti sävyttävä koostumus!

 4. JonnaH. sanoo:

  Siis toi pieni kasvosuihke 16€. :D Käyttääköhän sveitsiläiset paljon nettiä kosmetiikkahankintoihinsa. :p Toki ilmeisesti joutuvat maksamaan tulleja (?), mut taitaa tulla tästä huolimatta melkein halvemmaksi. :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo en yhtään tiedä miten toi yhtälö toimii! :D Pieni ähinä kävi joka kerta kun maksettiin ravintolalaskua, mutta törsääminen meni nyt täydellisesti loman piikkiin ja sillä hyvä. :D

 5. Elisa sanoo:

  Siis näistä ostoksista liputan kyllä tuota vyölaukkua parhaimpana! Oma lähes vintage-vyölaukkuni on ollut ihan mahtavan kätevä ja kehtaan ihme kyllä käyttää, vaikka se onkin lähinnä neonvärisiä kukkakuvioita :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun käyttövyölaukku Atlanta 1996 koki karmean kohtalon viime vuoden Tomorrowland-reissussa, eikä taida olla enää korjauskelpoinen. :( Hirveän sääli, sillä siinä oli kokoa ja asennetta vaikka muille jakaa! Tämä näyttää nätiltä, mutta tikkaukset vaikuttavat sen verta heppoisilta, että en laskisi hänen varaansa yhtään festaripäivää. :D

 6. Valuutta sanoo:

  Sveitsin frangin kurssi on tällä hetkellä 1,11 eli 1 euro = 1,11 frangia.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Soh, korjasin tekstiin! Kiitti!

 7. karviainen sanoo:

  Lisää matkajuttua, kiitos! 😀 Sveitsi on niin mystinen mesta, että kerro ihmeessä kaikki!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Yes, laitan tulille kun saan kesän karistettua aivoista. <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.