Pitkät rakennekynnet palasivat

Heii IIIIII, ne palasivat! Pitkät kynnet palasivat! Luovuin rakennekynsistä noin kuusi vuotta sitten ja kirjoitin silloin esimerkiksi siitä, miten rakennekynnet kasvatetaan pois (sisältää ällön grafista kuvastoa, varoitan). Kun vielä työskentelin kynsimuotoilijana, pidin usein tosi pitkiä stilettokynsiä, joista esimerkkikuvia täällä ja täällä.

babyboomer_kynnet_viilankantolupa.jpg

Kiitos hyvien geenien, kynsi-identiteettini on ollut lapsesta saakka pitkäkyntinen. Kynteni kasvavat hyvin ja pysyvät hyvässä kunnossa minimaalisella huolenpidolla. Rakennekynsien jälkeen olen käyttänyt kynsillä liki tauotta Shellac-kestolakkausta, jonka parissa olen työskennellyt sekä yrittäjänä että maahantuonnissa. Shellac on ihana ja tykkään siitä kovin, mutta koska osa kynsistäni kasvaa aavistuksen pystyyn, kynnet eivät pelkän kestolakkauksen alla ole pitkiksi kasvaessaan oman kynsi-ihanteeni mukaiset.

Vuosien varrella olen oppinut mestarillisesti piilottamaan pystyyn kasvavat nimettömät, joten kuvat pitkistä luonnonkynsistä ja kestolakkauksesta näyttävät usein esimerkiksi tältä, tältä tai tältä. Kaikki vuosien varrella blogiin päätyneet Shellac-lakkaukset löytyvät tämän linkin takaa.

pitkat_rakennekynnet_turku_viilankantolupa

Mutta nyt, NYT ystävät on palattu takaisin siihen aikaan kun joka suunnasta kuuluu ihastuttava muovinen rapina. Näin pitkät kynnet jakavat mielipiteitä ja monille tämä tyyli on sekä kauhistuttava että vastenmielinen, mutta itse RAKASTAN pitkiä ja kauniisti muotoiltuja stilettokynsiä.

Varasin ajan vanhalle kollegalleni ja sukelsin Instagramin levottomien inspiraatiolähteiden ääreen. En vielä aamulla penkkiin istahtaessanikaan tarkkaan tiennyt millaiset kynnet halusin (paitsi pitkät), mutta kun selasimme tallentamiani inspiskuvia Hannan kanssa, hän ihastui häivytettyyn mustaan babyboomer-tyyliin ja sille tielle läksimme. Muutamassa kynnessä on käsin maalatuja koristeita ja lopuissa ripaus vaaleaa glitteriä.

black_baby_boomer_nails_viilankantolupa

Näin pitkät kynnet kannattaa muotoilla akryylistä, joka on usein vahvempi ja kestävämpi materiaali kuin geeli. Molemmat materiaalit sisältävät akrylaatteja, mutta ne ovat ketjuuntuneet hieman eri tavalla ja käyttäytyvät siksi eri tavalla sekä levitysvaiheessa että kovetuttuaan. Akryyliä on myös kovettumisvaiheessa mahdollista pinnssata, eli puristaa kaarevampaan ja kapeampaan muotoon, mikä tekee kynsistä sirot ja kestävät. Geelin kanssakin pinssaus onnistuu, mutta se vaatii merkittävästi suurempia poppakonsteja eikä geelin pinssaus ymmärtääkseni ole yleisessä käytössä salonkityössä. Saa korjata, jos tietoni aiheesta on väärässä!

Ajatuksissani oli aloittaa kynsien parissa vähän vaatimattomammassa mitassa, mutta sitten penkissä iski ahneus ja no, tulihan niistä sitten kai kuitenkin aika pitkät. Onneksi pitkien rakennekynsien kanssa toimiminen tulee jokseenkin selkärangasta, mutta muutaman kerran olen tänään ajatuksissani tökännyt silmään, joka on alkanut kesken kiivaan ajatustyön kutittaa. Myös piilolinssien käyttö pitää palauttaa mieleen harjoituskerralla ennen kuin oikeasti tarvitsen niitä. Mutta kävin jo esimerkiksi vessassa, eikä yhtään ylimääräistä reikää ilmestynyt mihinkään, joten jei – kyllä tää tästä!

Pitkien rakennekynsien kanssa tärkeää on olla hosumatta äkkinäisiä liikkeitä ja käyttää suosiolla kaikenlaisia apuvälineitä kolikoista kyniin, veitsiin ja avaimiin. Kassaltakin olen aina saanut ymmärtäväistä (joskin huvittunutta) kohtelua, kun olen pyytänyt maksupäätteen näppäilyä varten kynän,  kun kynnet eivät ole mahtuneet ylimmälle riville. Näin pitkien kynsien kanssa kynnen kärjillä ei oikein voi painaa mitään, sillä kynsipetiin kohdistuu vipuvarsimainen paine, joka ei tunnu kivalta ja joka heikentää kynsien pysyvyyttä. Myös puhelimen käyttö pitää miettiä uusiksi, sillä kirjoittamiseen vaaditaan näillä kynsillä joko rystynen, nimetön tai peukalon sivu ja asian toimittaminen kestää luonnollisesti pidempään. Onneksi Whatsapin saa koneelle ja puheviestejäkään ei kukaan taida enää kummemmin kavahtaa.

long_acrylic_nails_viilankantolupa_beauty_blog

Ihanat, ihanat kynnet teki siis vanha kollegani Hanna Sokajärvi, jonka opissa olen itse vuosien varrella saanut kehittyä kynsimuotoilijana ja viisastua ihmisenä.

Nyt keskustelua kehiin. Ovatko näin pitkät rakennekynnet tai rakennekynnet ylipäätään ihan nounou, vai oletko joskus itse kenties kuulunut stilettoheimoon?

7 Comments Lisää omasi

 1. Oi miten ihanan pitkät ja kauniisti tehdyt! Koristelutkin on kivat :) Onnea uusista kynsistä <3 Luonnonkynsien ystävänä en jaksaisi huoltoja, ei olisi kyllä rahaakaan eikä mahdollisuutta pitää näin pitkiä tai ylipäätään rakenteita :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, nää tuntuu tosi hyvältä! Vähän tavallista skarpimpana saa olla auton ovenkahvojen ja vastaavien kanssa, mut yllättävän kivasti monen vuoden taukoon nähden sujuu. :)

 2. Kuorotipu sanoo:

  Mä olen onnekseni saanut jostain hyvät kynsigeenit ja omistan siis sekä vahvat että hyvän muotoiset luonnonkynnet. Keskisormet on ainoa poikkeus, ne tuppaa vähän ”leviämään”, mutta viilalla tämäkin hoituu. Identiteetti on lapsesta asti ollut pitkäkyntinen ja muistan omistaneeni jo jonkunlaisen kynsilakkakokoelman siinä kymmenvuotiaana. Aikuisena myös kynsilakkakokoelman kanssa on pariinkin kertaan lähtenyt lapasesta, mutta nyt on taas maltillinen tilanne menossa ja lakkoja on jotain ehkä 60-70 kpl enää. Tässä kovasti arvonkin, että millä värillä aloitan huomenna duunit.

  1. Kuorotipu sanoo:

   Tarkistuslaskenta paljasti saldon olevan sittenkin 90+……

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Hahhah, ihanaa, tää tuntui lohduttavalta! Sitä on niin taipuvainen pyöristämään pikkuisen alaspäin. :D

 3. Eksyin jotenkin tähän vanhempaan postaukseen ja tuli mieleen kommentoida tuosta geelien pinssauksesta. Mun kouluttaja sanoi ainakin, että heillä (salonkityössä)pitkät kynnet pinssataan aina. (aloin miettiä, et sanoiko jopa et muottikynnet aina…) Ei siihen kummosia poppakonsteja vaadita 😀

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Sorry, vastaus hautautui arjen alle!

   Joo siis ilman muuta saa myös geelin pinssattua ja tunnollinen kynsimuotoilija niin tekeekin, mä vaan itse olen tottunut loikkaamaan aidan matalammasta päästä tämän asian kanssa ja käyttämään pitkillä kynsillä akryyliä, jonka kanssa muutenkin olen taitavampi. Mun ja geelin tie on ollut kivinen alusta saakka ja vaikka olen hissulleen opetellut geelin kanssa nopeammaksi ja tarkemmaksi, menee geelin pinssaus mun omalla taitoasteikolla kategoriaan ”nope”. :D

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.