#sunsethair

Eli kertomus siitä, miten unelmatukasta tuli totta. Kirjoitin muutama viikko sitten haaveestani saada pitkän maantienharmaan tilalle monivärinen sateenkaaritukka ja sain teiltä tasamäärin kannustusta ja kauhistelua. Jahkasin haluamani tyylin kanssa niin pitkään, että olin jo ihan varma, etten saa haluamissani raameissa aikaa mistään – mutta kuten asioilla on tapana, kaikki järjestyi.

cof

Turkuun vastikään avattu Lux Huone oli heinäkuun alussa ottanut remmiin uuden kampaajan, jolla oli kalenterissa vielä sattumalta tilaa yhden päivän ex-tempore -projektille. Koska kyseessä oli suuritöinen muutos pitkään ja paksuun tukkaan, kävin ennen ajan varaamista kuvien kanssa jututtamassa kampaajaa ja varmistamassa, että hän haluaa lähteä mukaan leikkiin ja ehtii miettiä, miten homma toteutetaan. Samalla konsultoimme kahta kollegaa työn vaiheista ja materiaaleista. Yksissä tuumin päädyimme monien jo edellisen postauksen kommenteissa suosittelemaan Elumeniin ja valitsimme kuvagalleriastamme minua eniten miellyttäneen lopputuloksen. Buukkasimme hommaan viisi tuntia ja tanssahtelin kevein askelin kotiin odottamaan seuraavaa päivää.

cof

Värjäys aloitettiin vaalentamalla noin puolet pituudesta balayage-menetelmällä ilman folioita. Näin siksi, että vaalennuksen levittäminen näin massavaan tukkaan vie aikaa ja vaalennusaineen kuivuttua sen vaikutus lakkaa (tai hiipuu, hidastuu? puutteita ammattisanastossa!) jolloin ensimmäiset osiot eivät pääse vaalenemaan liikaa muun pään vielä odottaessa levitystä.

cof

Vaalennus oli huomattavasti kevyempi ja määrältään vähäisempi, mihin olisin sateenhaarihuumassani ollut valmis, mutta ihailen kampaajani tapaa tehdä muutos näin, sillä nyt vaalean latvan saa tarvittaessa vaikka pätkäistyä pois, kun blondius ei ala suoraan päänahasta.

sdr

Vaalennuksen jälkeen alkoi värin levitys. Tukka koostettiin kolmesta sävystä ja taiteilu alkoi violetilla värillä tyvestä edeten kohti hiusten keskiosaa. Keskiosaan levitettiin pinkkiä ja vaalennettu latva sai ylleen häikäisevän kirkkaan oranssin. Kaikki sävyt liu’utettiin toisiinsa ihailtavan kauniisti ja lopputuloksesta tuli todella kaunis.

cof

Ihan ensialkuun ajattelin, että hiusten keskiosa olisi saanut olla kirkkaamman pinkki, mutta nyt kokonaisuus on itseasiassa kyllä kivasti harmonisempi kuin esittämässäni tavoitekuvassa, eikä silti missään nimessä tylsä. Todella upea tukka ja huikeaa heittäytymistä ja paneutumista vastavalmistuneelta kampaajalta! Väri kiinnitettiin tukkaan viimeistelyaineella ja kiharrettiin puikolla kutkuttavasti laineille. Koko projekti vei lopulta 6,5 h, mutta ainakin omasta mielestäni lopputulos on kaiken istumisen arvoinen. Uskon, että myös taiteilija itse oli tyytyväinen tuotokseensa.

btf

Nyt keskityn ylläpitämään väriä pesemällä tukkaa mahdollisimman vähän (heh heh, hellettä…) sekä jatkamalla aiempaa latvan öljyämistä, hellää harjausta ja muita pitkän tukan hoitotoimia. Elumenin pitäisi pysyä tukassa kiinni ilmeisen tiukasti, joten jännityksellä odotan, miltä sävy näyttää kuukauden tai kahden päästä. Ensimmäisessä pesussa väriä lähti vielä reilusti ja violetti päänahka rapisee hissukseen irti tummina rippeinä, mutta muuten sävy näyttää viiden päivän festaroinnin, hikoilun ja yhden pesun jälkeen vielä ihan uudelta. Vitsailin jo kampaajalle, että seuraavaksi jatketaan projektia värjäämällä tyvi siniseksi ja latva keltaiseksi, jolloin päästään taas askelen lähemmäs sitä alkuperäistä sateenkaarta, haha!

sunset_braid_long_hair_style

Hauska fakta tästä Elumenista oli se, että koska väri kiinnittyy hiukseen sähkövarauksella, siihen eivät tepsi normaalit värjäyskemian lait eikä sitä voi esimerkiksi vaalentaa perinteisin menetelmin. Eli jos tähän nykyiseen violettiin löisi vaalennusaineen, se vaalentaisi omaa hiustani Elumenin sisällä, mutta ei varsinaista violettia, ja tekisi siten violetista kirkkaamman – aika jännää!

btf

btf

btf

btf

Tomorrowlandissa pääsin nauttimaan letteihin hurahtaneen ystävän kampauspalveluista ja värin upeus pääsi hehkumaan koko kauneudessaan sekä kahdessa hollantilaisessa reiviletissä että pään päällä keikkuvassa prinsessarusetissa (joka muuten kesti kyydissäni naurettavat kolme päivää!) – täydellistä!

Olen niin onnellinen, että löysin rohkean ja tarkan kampaajan ja tukkaunelma järjestyi lyhyellä varoitusajalla näin täydellisesti.

Lämmin suositus Karoliinalle, joka työskentelee nykyään Crystal Salon -kampaamossa!

23 Comments Lisää omasi

 1. Vandaalia sanoo:

  Tästähän tuli superihana! <3

  Samoja pointteja toit tässä postauksessa esiin, kun mitä itsekin olen huomannut kun samoilla väreillä värjäilty :) Violetti omassa tukassa tuppaa vain kirkastumaan parin vkon pesujen jälkeen, mutta mun mielestä se on vaan hyvä asia! Ja totta, että väriä irtoaa ja rapisee, mutta koskaan ei ole tullut semmosta vastaan, ettei se väri lähtisi kankaista/kaakeleista irti, ihan parhautta :D

  1. Ah, onpa kiva kuulla! Tämä päänahan variseminen kasvoille on snadisti raskasta, mutta eipä sitä kai millään juuri estetäkään. :D Ja kiitos, olen samaa mieltä – hyvä tuli. <3

 2. Neea sanoo:

  Hieno lopputulos! Itselläni on Elumenin punainen päässä, ja pysyvyys on todella ylivoimainen muihin suoraväreihin verrattuna. Hyvä valinta :)

  1. Ihana kuulla! :)

 3. Elli sanoo:

  Aivan upea!

  1. Kiitos, samaa mieltä! :) <3

 4. Kiki sanoo:

  Siis ihan törkeän ihana!!!!!!! Hyvä että uskalsit 😍

  1. Kiitos! Nyt osui eteen sopiva heittäytymisen hetki. :)

 5. Todella mageat hiukset ja kiva väri yhdistelmä!

  https://www.siirikiviharju.com

  1. Kiitos! :)

 6. Kaitlin sanoo:

  iiiiihku!

  1. ❤️😚

 7. Upea kesätukka! :)

  1. Kiitos! Saattaa olla myös talvitukka, hihii! 😍💕

 8. Maria Glow sanoo:

  Kattelinkin jo instasta miten upeet nää onkaan! :) <3 Mulla oli pitkään elumenilla pinkkejä raitoja, joista on edelleen pieni vaaleanpunaisuus latvoissa olemassa. Hyvin pieni tosin, mutta kun olin pitkään värjännyt, niin ei muuten lähtenyt enää elumenin poistoaineellakaan :D

  1. Voi kiitos! <3 Ja hauska kuulla kokemuksia erilaisista värjäystarinoista, ammennan niistä innolla tietoa ja vaihtoehtoja sille, miten tässä vielä käy. :)

 9. Martina sanoo:

  Toi on kyllä ihan mieletön! Isot aploodit tekijälle :))

  1. Kiitos, välitetään eteenpäin! :) <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.