Meikkityylinä monochrome – meikki yhdellä värillä

linkit

Terkkuja mun ja Elisan lauantailivestä, joka pidettiin vapun kunniaksi sunnuntaina. Eristysviihteestä alkanut hupijuttelu on vakiintunut viikottaiseksi tavaksi, jossa haastamme toisiamme meikkaamaan Instagram-livelähetyksessä jollain tietyllä teemalla tai vaikkapa arvotuilla väreillä. Tunnin kestävässä livessä on nähty monenlaisia kriisejä vastahakoisesti häivyttyvästä mustasta luomiväristä hampaisiin tarttuneeseen keltaiseen huulikiiltoon ja moneen tällä välillä, mutta tykkään liven spontaaniudesta, eikä meikatessa mokaaminen ole minusta mikään tabu. Tekevälle sattuu ja hauskintahan on samalla näyttää miten lipsahduksia korjataan.

plum_monochrome_makeup

Koska aiemmissa meikkiliveissä olemme noppien viemänä ajautuneet suttaamaan silmät mustalla (kuva instassa täällä) ja piirtämään huulet mm. vihreällä ja keltaisella, olimme ennalta päättäneet tehdä tällä kertaa yhden sävyn monochrome-meikin.

Monokromaattinen tyyli tarkoittaa meikkiä, jossa käytetään vain yhtä sävyä. Monokromaattinen meikki toimii erinomaisesti arjessa esimerkiksi korallin sävyisenä (esimerkki täällä) ja ruskeana, mutta näyttävien värien ystävä voi poimia kiintopisteeksi myös esimerkiksi pinkin, violetin tai oranssin.  Meille noppa arpoi sävyksi luumun ja yhdessä vielä tarkensimme luumun tarkoittavan punertavaa violettia.

meikki_yhdella_savylla_luumu

Luumuinen silmämeikki kääntyi ajatuksissani heti MACin Cranberry-luomiväriin, jonka ympärille rakensin silmämeikin. Metallinhohtoinen luumu on loistava sävy vihreille silmille, eikä punaisia sävyjä tarvitse turhaan ujostella silmämeikissä. Tummensin ripsityven ylä- ja alaluomella tumman luumuisella Essencen Berry Fantastic -kynällä ja painelin sen päälle vielä pehmeästi tummaa ja mattaista MACin Sketch -luomiväriä. Ihan lopuksi painelin sormella luomille vielä vaalean violettina heijastelevaa MAC Extra Dimension -luomivärin Triple Impact -sävyä, joka toi muuten tasaisen punertavaan luumuisuuteen pikkiriikkisen viileyttä ja moniulotteisuutta ja teki siten lopputuloksesta heti kiinnostavamman.

Ripsissä on Too Faced Better Than Sex -ripsivärin vedenkestävä versio, joka hallitsee kakkossijaa kahden käyttämäni ripsivärin listalla. MAC Up For Everything Lash pitää toistaiseksi pientä kaulaa, sillä vaikka se on erittäin ärsyttävä poistaa, se ei varise poskille päivän mittaan, niin kuin tällä Too Facedin kulttiripsarilla on iiiiihan vähän tapana tehdä. Tarkempi esittely Too Faced Better Than Sex -ripsiväristä täällä.

monochrome_plum_makeup

Poskille valitsin hennosti satiinisena hohtavan MAC Breezy -sävyn, jonka päätyminen omaan meikkikokoelmaani on pienoinen mysteeri. Ehkä olen ajatellut tätä meikkipakkisävynä? Omalle iholleni Breezy on helposti liian voimakas, joten käytin levitykseen ohutta kaksoiskarvaista skunkkisivellintä ja hipsuttelevan hentoa otetta. Kaveriksi pelkkä voidemainen highlighter MAC Pearl (tuore ylistyslaulu tässä artikkelissa). Jätin tällä kertaa varjostuksen kokonaan pois, sillä pelkäsin, että voimakkaan poskipunan kanssa lopputulos kääntyisi suttuiseksi.

mac_burning_love_swatch

Huulille valitsin vähälle käytölle jäänyttä uudehkoa MAC Powder Kiss -huulipunaa sävyssä Burning Love. Powder Kiss on mattahuulipuna, jossa on erittäin ohut koostumus ja joka kuivuu pehmeän puuteriseksi ilman kuivattavaa tunnetta. Jos joskus olet kokeillut mattahuulipunaa ja se on tuntunut huulilla kankean vahamaiselta tai kömpelön paksulta, kannustan antamaan tälle laadulle vielä mahdollisuuden. Tuotekehittely on ottanut aimo harppauksen eteenpäin tämän huulipunalaadun myötä.

monochromatic_plum_makeup

Mitäs tuumaatte monochrome-tyylistä – olisiko tässä ideaa seuraaviin meikkileikkeihin? Tämänpäiväinen live on katsottavissa maanantaihin klo 12 saakka, joten mikäli haluat seurata tuputtelua videolta, kurkkaa video Elisan Instagram-profiilista.

Kasvot
Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40 PA++ (°eleven.fi)
MAC Studio Finish SPF35 Concealer (°Bangerhead.fi)
MAC Studio Fix Powder C2 (°Bangerhead.fi)
By Terry Hyaluronic Hydra Powder (°eleven.fi)
MAC Blush Breezy (poistunut?)
MAC Cream Colour Base Pearl (°eleven.fi)

Silmät
MAC 24-Hour Extend Eye Base (°eleven.fi)
MAC Cranberry + Sketch + Triple Impact (°Bangerhead.fi)
Essence Longlasting Eye Pencil Berry Fantastic
Too Faced Better Than Sex Waterproof Mascara (°Lookfantastic.fi)

Huulet
MAC Powder Kiss Burning Love (°Bangerhead.fi)

 

8 Comments Lisää omasi

 1. Elisa sanoo:

  Siis siis siiiiiiis, toi Essencen kynähän näyttää aivan hullun hyvältä! 😍 Laitan vinkin tästä korvan taakse, näyttää just täydelliseltä nopeasti häslättyyn rajaukseen.

  Kiitos livemeikistä jälleen, nää livet on ihan henkireikä ❤️

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, se on huippu! Tykkään siitä koostumuksesta tosi paljon ja tää on ollut mulla käytössäkin vaikka kuin pitkään, eli ei ole myöskään nopeasti hylsyynsä kuivuvaa sorttia. <3

   Kiitos itsellesi! <3

 2. Kuorotipu sanoo:

  Päivän väri on aika tosi jees! Mä oon tosi laiska kattomaan mitään videoita ikinä, mut varmaan pitää opetella keskittymään niihinkin.

  Kaivoin tänään kaapista siitä sun paketista tulleen Shiseidon Waso peel off -naamion. Oletin sen olevan ulkomuodoltaan joku tylsä ja neutraali ja meinasin itse asiassa valita sen sijasta jonkun halpismerkin glitteriöverimaskin. Yllätys oli kyllä aikamoinen kun tuubista tulikin metallinhohtoista punaista tököttiä!
  Ei niin tylsää sittenkään :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, yllättävän kiva tuli! Videoissa on se hyvä puoli, että ne voi aina jättää kesken jos laatu ei miellytäkään, eikä kenellekään tule siitä paha mieli. :D

   Ja en olisi odottanut yhtään vähempää kuin pinkkiä tököttiä, haha! Oliko hyvä, tapahtuiko mitään?

   1. Kuorotipu sanoo:

    En mä naamasta tiedä, mut tukka muuttu tänään pinkiks 😁 ehkä se tarttu 😁😁

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Jeeeeessssss, parasta! Shokkitukkatiimi <3

 3. Lilli sanoo:

  Tuo huulipuna! <3

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, se on huippu! Näissä Powder Kiss -punissa on muitaki superhyviä sävyjä, esim. tosi uniikki harmahtava violetti, joka ei tee ilmeestä silti kuollutta. <3

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.