Vatkulia

Väärin keinoin hankittu ja kiristämällä ansaittu hoitolalahjakortti, se se vasta on jotain. Puolentoista tunnin puljaaminen ja vanuttelu on täydellinen pako arjesta, mutta myös täydellisen turhaa rahanmenoa, jos realistisesti ajatellaan. Samalla summalla tekisi asuntolainaan ylimääräisen lyhennyksen tai ostaisi viikon ruuat. Juuri tästä syystä tulee harvemmin itse varattua hoitoaikaa ja -rahaa, mutta onneksi on lahjakortit.

Syntymäpäivät, nimipäivät, vuosipäivät, tapaamisvuosipäivät, melkeineroamispäivät, palkkapäivät, veronpalautuspäivät, ystävänpäivät ja paluu-viikon-työmatkalta-päivät…

Tunnelma hoitolassa oli niin zen, että oikein hävetti kahistella pilaamaan se tuulihousuissani. Kyllä, liikun kaupungilla tuulipuvussa, because I’m worth it. Kysyin luvan kuvaamiseen, mutten tohtinut kaivaa kameraa esille kuin pieneksi hetkeksi, sillä tuntui jotenkin erityisen tunkeilevalta ja tökeröltä räpsytellä hipihiljaisessa odotushuoneessa, jossa elämä oli täysin pysähdyksissä. Siis todella pysähdyksissä. Kaikki liike oli hidasta, harkittua ja eritoten hiljaista. Olisin kuollut häpeään, jos puhelimeni olisi pärähtänyt soimaan.

Ovet avattiin korostetun kiireettömästi, kuiskivasta puheesta kuului ainoastaan muutamia suhauksia ja työntekijät hipsivät ympärilläni täysin äänettömästi. Koko käynnin aikana en nähnyt ainoatakaan vesiroisketta, pölyhiukkasta tai asetelmasta karkaavaa esinettä. Ihan kuin hoitola olisi juuri kuorittu kääreistä ja odottaisi vain minua, tavallista tuulipukukansaa. Taivas, täälläkö se on?

Dancing dragon
Vartaloöljyseremonia erilaisilla aasialaisilla hierontatekniikoilla,
kesto: 1 tunti 30 min

Kyllä, taisin juuri käydä siellä. Maallinen kuoreni balsamoitiin aromaattisilla öljyillä ja saateltiin varmoin ottein nirvanaan. Pyörivin, sivelevin paineluin ja venyttelyin, isovarpaista hiusjuuriin. Täydellinen kattaus alkoi jalkakylvystä ja päättyi teekupin ääreen. Tiesin, että ulkopuolella jo odottivat kiireinen kaupunki ja arjen vastuut, mutta säästelin viimeistä siemaustani ja nautin hiljaisuudesta.

Lahjokaa läheisiänne. Jättäkää se nätisti koottu suihkugeelipakkaus kaupan hyllylle ja satsatkaa lahjaan, joka materian sijaan kerryttää elämyksiä ja hyvää oloa.

Hoidonjälkeinen raukeus kulki mukanani vielä aamullakin.

4 Comments Lisää omasi

 1. Emilia / Uusi Kuu sanoo:

  Oi, tää olis niin mielellään kyllä vatkulina kans!

  Ja hei, kiva kun listasit noita lahjan arvoisia päiviä. Siinä olikin pari uutta ideaa, jotka pitää ottaa vaatimuslistalle. Nyt pitää vaan itse kaivaa päivät jostain allakasta ja saa sitten esittää loukkaantunutta, kun toinen ei muistanut. Parhaat lahjathan saa, kun huomauttaa vasta seuraavana päivänä, että menit sitten unohtamaan. Paras opetus, jonka olen saanut isosiskoltani ;D

  1. Petra sanoo:

   Hahaa, niin totta! Joo siitä vaan, vapaasti käyttöön. Tarvitsetko enemmän? Voin kyllä keksiä lisääkin. :)

   1. Emilia / Uusi Kuu sanoo:

    Täysin pyytämättä ja yllättäin oli mies varannut mulle ajan jalkahoitoon. Tuli hiukan sellainen olo, että luuleko se näitä meidän juttuja :D

    Kiva kun sait avat toimimaan!

    1. Petra sanoo:

     Heha, hyvähyvä! :) Jalkahoito on ihanaa luksusta varsinkin silloin, kun itsellä alkaa olla taittovaikeuksia. Mukavaa hemmottelua. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.