Tay Skincare

 

Jos jo bambuiset hammasharjat olivat hyväksi omatunnolle, ympäristölle ja sisustukselle, niin voitte arvata miten innoissani olen näistä! Orgaanisista raaka-aineista valmistettuja, bambupulloihin pakattuja ihonhoitotuotteita. Myyty!

Olin jo joku aika sitten alkanut pohjustaa itselleni ajatusta kokeilla luottosarjani Cliniquen lisäksi jotain uutta puhdistusperhettä. Vaaleanvihreät ovat hallinneet kylppäriäni koko aikuisikäni, eikä niiden ulkoistamiseen nytkään painavaa syytä ole. Olen ollut Cliniqueen tyytyväinen, mutta kuiva ihoni vaatii sarjan miedoimmat tuotteet ja niiden metsästäminen on välillä turhauttavaa. Tuotteet ovat riittoisia eikä saippuametsälle tarvitse lähteä kuin paristi vuodessa, mutta jos se ruoho kuitenkin olisi kirkkaamman vihreää viereisellä laitumella? Nyt ollaan lähellä.

Cult Beauty kiinnitti uutiskirjeellään huomioni Tay Skincareen. Kylkiäislahja. Mikä tahansa pieni on söpöä, mutta että näin söpöä, ai että. Neljän tuotteen pikkusetin sai kyytiin £45 Tay-ostoista ja niitä jaellaan kunnes varastot ehtyvät. Valkkasin ostoskoriin meikinpoistoaineen ja kasvoveden ja sain kylkiäisiksi neljä minituotetta sisältävän bambulaatikon, kaikki yht. £55. Paketti tuli kotiin muutamassa päivässä ja mukaan sai valita myös muutaman tuotenäytteen. Luvattoman helppoa. Ostin myös muutaman muun entuudestaan tuntemattoman ihonhoitomaistiaisen, mutta niistä myöhemmin.

Tänään on Tay Day.

Paketin tuoksu oli huumaava. Siirryin välittömästi mielessäni hoitolan laverille ja jukeboksini vaihtoi taustalle harppua ja triangelia. Ennen kuin aloin availla purnukoita, kuulostaa typerältä, mutta istuin ja vain tuijottelin pakettia haltioissani. Niin kaunis!

Bambuiset pullot ovat todella nättejä. Ne tuntuvat käteen painavilta ja sileiltä ja niihin kaiverrettuja kirjaimia unohtuu sivelemään. Tekstejä joutuu tavaamaan hiukan normaalia pidempään ja bambukuoren sisään on kätketty muovipullo, mutta tämän on silti oltava ylellisin koskaan omistamani kosmetiikkatuote. Tätäkin kappaletta kirjoittaessani olen avannut molemmat pullot useampaan otteeseen vain nuuhkiakseni niiden sisältä leijailevaa uskomatonta tuoksua.

Olen muuten vakuuttunut, mutta pakkauksen elinkaari mietityttää. Bambu on nopeasti uusiutuvaa, mutta silti yhden kosmetiikkatuotteen pakkaaminen puupulloon tuntuu hiukan hassulta. Voisikohan ajatusta kehittää vielä sen verran, että pakkaukset voisi täyttää uudelleen? Pieniä muutoksia pulloon, ja sisällä olevan muovihylsyn voisi vaihtaa uuteen. Tällaisenaan se olisi jo täytettävissä, mutta refillejä ei ole myynnissä.

Riippuu tietysti brändin imagosta, haluavatko he profiloitua eko- vai luksusmerkiksi. Tässä tapauksessa näiden kahden yhdistäminen ei saa allekirjoittaneelta ihan täysiä pisteitä.

Sain ihanuudet käsiini tänään, joten pidemmän aikavälin testituloksia ei vielä tässä oodissa ole luvassa. Koeajossa kyllä käytiin, seisaaltaan keittiön lavuaarin yllä. Jokuko on hiukan tohkeissaan?

Aloe Leaf Makeup Remover on meikinpoistoaineeksi ohutta. Se on olomuodoltaan kevyttä kuin vesi (teki mieli sanoa vetistä, mutta siinä olisi täysin väärä konnotaatio), ja vaahtoaa ihoon hierottaessa kevyesti. Poisti meikin nätisti.


Purifying Botanical Water toimii kuten kasvovesi. Ohjeen mukaan sitä voi käyttää myös pisin päivää, mutta noihin meikin päälle suihkutettaviin virkisteisiin mä en ole koskaan lähtenyt. Jos jollain on niistä kivoja kokemuksia jaettavana, niin sivistäkää ihmeessä, olisi mukava kuulla millaisessa yhteydessä niille on funktio. Ihana tuoksu, mainitsinko jo? Miellyttävä käyttää.

Revitalizing Cleanser on puhdistusvoide, jossa ei juurikaan ole tuoksua. Se tuntuu tosi pehmoiselta, eikä jätä ihoa yhtään kuivan tuntuiseksi. Tykkään.

Cucumber Day Moisturizer on emulsiomainen päivävoide, erittäin riittoisan tuntuinen. Ihan pienellä tipalla sai voideltua koko pärstän. Iho jää niin pehmeäksi, etten enää keksi kehua, joka ei olisi tässä tekstissä vielä tullut esiin. Nämä vaan ovat niin kivoja tuotteita, ei auta!

Safflower Night Cream on edellistä paksumpaa, mutta silti hyvin notkeaa yövoidetta. Pehmoiseksi jää, mutta tuoksuu snadisti saippualta. Ei liikaa, mutta eron edellisiin huomaa.

Viimeisenä on Rosemary Shea Butter, yleistuote iholle ja hiuksille. Jäykkä, miltei kova voi sulaa sormien välissä ja tuoksuu hmm.. eukalyptukselle? Piparmintulle? Jollekin raikkaalle. Ehkä se on tuo rosmariini? Reilun rasvainen, tehohoitoon talvi-iholle tai kuivien latvojen siloitteluun. Säilytys viileässä.

Näiden tuotteiden lisäksi sarjaan kuuluu silmänympärysvoide sekä palasaippua. Iloitsen kokeiluboksistani eritoten nyt, kun tarkistelin täysikokoisten tuotteiden hintoja tuolta nettikaupasta. Hetken jo haaveilin tilaavani itselleni niistä koko sarjan, mutta varrotaanpa ensin noita veronpalautustietoja. Ehdoton hemmottelulahja siis, pistäkäähän korvan taakse.

Ensipuraisulta vallan ihastuttava kosmetiikkasarja.

Pakkausten hyödyntämiseen vielä hiukan lisää kierrätysajattelua, niin kylppärini sisustetaan jatkossa bambulla. Onko noloa nukkua putsaripullo kainalossa?

Taustalla soi: Ibiza Chill Session 2010

12 Comments Lisää omasi

 1. Maria sanoo:

  Onpa kauniita purkkeja! Mieltäni lämmittää, että mm. Davinesin shampoot ja hoitoaineet ovat uudelleen täytettäviä…

 2. Petra sanoo:

  Purkit kauniita ja tuotteet käytössä vallan ihania, mutta tuo kertakäyttöisyys hiertää. Laitoin asiasta kyselyn valmistajalle, katsotaan mitä sieltä vastataan.

  Tuo uudelleentäytettävyys on kyllä iso plussa, turhan harvassa yhteydessä vielä vaan onnistuu.

 3. Korundi sanoo:

  Aivan ihastuttavat Bambupakkaukset ja muutenkin herkullisen kuuloinen sarja. Mutta kieltämättä hölmöltä kuulostaa, jos sisällä on vielä muovinen pakkaus, jota ei voi korvata uuteen bambukuoret säilyttäen. Itselle kuvista henkii kaunis spa-fiilis, ja voisin kuvitella tällaisen hemmottelupaketin tuovan saman fiiliksen somasti arkeen (sitä kaipaisikin erityisesti kiireisinä väsyneinä arkiaamuina ja -iltoina). :)

  1. Petra sanoo:

   Spa-fiilis on juuri oikea sana. Purkit ovat olleet työhuoneessa odottamassa lopullista sijoitustaan ja nyt se tuoksuu ihan kauneushoitolalta. :)

 4. Lissu sanoo:

  Kauniita ovat! :D

  1. Petra sanoo:

   Ovat! Täytyy ottaa kylppärin käyttökin tarkkaan syyniin, ettei kukaan vaan erehdy luulemaan käsisaippuaksi.. :) Kaappiin nämä ovat liian nättejä. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.