Yöpöydällä – näillä hoidan kynsiä ja käsien ihoa

°Sisältää mainoslinkkejä

Paras aika hoitaa ihoa on yö. Kaikkein kosteuttavimmat ja hoitavimmat tuotteet ehtivät imeytyä rauhassa samalla kun iho muutenkin uudistaa itseään. Oman yöpöytäni olen pakannut yltä, alta ja sisältä erilaisilla tuubeilla ja tursottimilla, tässä valitut palat.

Tärkein ja helpoin: öljy. Enimmäkseen käytän siveltimellä levitettävää CND Solar Oil -kynsinauhaöljyä, mutta säilön sen välittömässä läheisyydessä myös useita pieniä Stendersin hoitoöljyjä, joista on helpompi hulauttaa kerralla runsaammin. Joka ilta, viimeisillä voimillani ja vaikka hampaatkin olisivat jääneet väsymyksen takia pesemättä, sivelen kynsille öljyä. Olen jo saattanut sammuttaa valot ja silmät, mutta tämä hoituu käsikopelollakin. Korkki auki, kolme kynttä per siveltimellinen, eri kierrokset kynsinauhoille ja kynsien alusille, korkki kiinni ja hieronta. Jos energiaa on jäljellä enempi, sipaisen samaa öljyä myös kantapäille.

°Nappaa Solar Oil ja muut CND-tuotteet Lykolta

Käsille levitän yöksi joko puhdasta öljyä, naamion tai paksua voidetta. Puuvillahanskat sopisivat tähän yhtälöön mainiosti, mutta niiden käyttö on itseltäni jäänyt. Ehkä se johtuu suotuisista unenlahjoistani, sillä nukahdan yleensä kahden minuutin sisällä pysähtymisestä, kädet siististi kuivumaan aseteltuina. Ei ole vitsi. Jos on vehkaavampaa tyyppiä, hanskat suojaavat lakanoita tahroilta. Viime aikoina käytössä on ollut Oriflame Swedish Spa Minerals -sarjan Overnight Hand Treatment, mutta tykkään myös Elisabeth Ardenin kuuluisasta Eight Hour Creamista. Kriisitilanteessa vetelen käsiin Bepanthenia ja vartalovoitelun yhteydessä mitä tahansa body butteria.

°Myös Elizabeth Ardenin tuotteet kätsästi Lykon valikoimassa

Käsien jälkeen tärkeysjärjestyksessä seuraavana ovat jalat. Parhaaseen tulokseen pääsee, jos kovettumat käy säännöllisesti hiomassa jalkahoitolassa. Kuolleen, kovettuneen ihon läpi ei juuri mikään pääse imeytymään ja voiteet menevät vähän hukkaan. Itsekin rasvaan orastavia kovettumia ikäänkuin varmuuden vuoksi, mutta tulos on parempi jos iho on valmiiksi vastaanottavainen. Kun kuivuneet jalat on hoitolassa höylätty pehmeiksi ja säännöllisen rasvaamisen aloittaa ylläpitomielessä heti, kuivumat pysyvät kiltisti poissa. Öljyt kosteuttavat tehokkaamin kuin voiteet, sillä niissä molekyylirakenne on pienempi ja tuote pääsee imeytymään helpommin. Jaloissa käytän öljyämisen jälkeen puuvillasukkia, sillä jos yöllä nousee puoliunessa sängystä eikä muista että jalkapohjat on illalla salvattu, saattaa käydä hassusti.

Jos en ole venyttänyt nukkumaanmenoa liian pitkään Johnny Depin, Vin Dieselin tai Bruce Willisin vuoksi (kuka muka niin tekisi?), käyn kropan läpi vartalovoiteella. Tämä on iltarutiineistani se, josta helpoimmin lipsun. Vaikka muuten suosin kasvoilla ja raajojen päissä tuhteja tuotteita, vartalovoiteen on oltava nopeasti imeytyvä. Hyvä vartalovoide uppoaa keratiinivaippaan nopeasti, mutta tuntuu vielä seuraavana iltana suihkussa ihon liukkautena. Ehdoton lempparini on Clinique Deep Comfort Body Lotion, jota olen pakkauskoosta huolimatta käyttänyt jo kolme pullollista. Kuvassa matkakoko, myydään normaalisti isossa pumppupullossa. Tuoksuvia vartalovoiteita on ammatin puolesta kertynyt kaappiin aivan liikaa, mutta olen onnistunut jakelemaan ja käyttämään niistä pois jo leijonanosan. Jäljelle ovat jääneet ne imelät vaihtoehdot, jotka eivät oikein tuoksunsa puolesta houkuttele sekä yksi vaniljainen, jossa on mukana shimmeriä. Hohtovanilja toimii oikein kivasti juhlissa, paitsi että tuoksu yliajaa jopa hajuveden ja vartalovoiteena muuten, paitsi että se sotkee vaatteet ja lakanat. Keksiikö joku, mihin tätä voisi käyttää? Meikkivoiteen kanssa poskipäillä? Tuomitsen turhakkeeksi.

Otatko samaan ostoskoriin vielä Cliniquet? Myös tähän tarjoan °Lykon valikoimaa

Juuri ennen nukahtamista on luvassa vielä kaksi iltapusua. Toinen siipalle ja toinen huulibalsamille. Viherrys ei muuten ole prioriteettilistallani kärjessä, mutta huulituotteissa tykkään valita kahdesta vaihtoehdosta luomumman. Aivan mahtava uusi löytö oli tämä Lush None of Your Beeswax, jonka ostin viime kerralla ihan ohimennen saadakseni täyteen jonkun tietyn loppsumman. Ehdottomasti paras huulihoitotuote, jota olen koskaan kokeillut! Flunssassa tai juuri sen alla kun huulet ovat oikein kuivat, peittelen ne yöksi Bepanthenilla, mutta muuten pyöräytän jatkossa huuleni vain ja ainoastaan tässä rasiassa. Pinnassa on lisäksi pieniä hiutaleita, jotka hieraistessa stimuloivat ihoa juuri sen verran että pintaverenkierto herää.

On iltoja, jolloin tyynesti kallistun sänkyyn edes vilkaisematta rasvojen suuntaan, mutta jos jokin alue kaipaa intensiivistä hoitoa, hyödynnän ensimmäisenä nukkumatunnit. Tykkään myös käyttää kokeilukokoisia tuotteita ja levittelen sumeilematta kaikenlaisia avattuja näytepussukoita pisin yöpöytääni. Toisilla kirja, minulla ihonhoito.

Taustalla soi: Mika

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.