Koolla on väliä

Kokemus on osoittanut, etttä suuri ei aina takaa parasta lopputulosta, eikä pientä parane aliarvioida. Ai täh? No siveltimissä.

Huonon näköni vuoksi meikkaan nenä kiinni peilissä, eivätkä pitkävartiset siveltimet mahdu nassun ja heijastajan väliin. Lyhyt varsi sopii käteen, liikkuu näppärästi ja vie vähän tilaa. Lisäksi matkakokoisia siveltimiä saa yleensä halvemmalla kuin tavallisia.

Karvan laadusta ja sidontatavasta kannattaa varmuuden vuoksi kysäistä, sillä joskus edullisempi hinta saattaa juontaa juurensa myös koneellisesta viimeistelystä tai heikompilaatuisesta karvasta. Tavallisella kotimeikkaajalla karvan laatu tai sidonta eivät pilaa pensselöintikokemusta muutamaan ensimmäiseen vuoteen, mutta hc-harrastajalla harotusta voi ilmetä. Ammattilaiset tietääkseni suosivat tavallista tai ekstrapitkää vartta, koska pienellä liikkeellä saa enemmän aikaan pitkän vipuajan päästä.  Simppeliä: pieneen täsmäkäyttöön pieni varsi, pitkän linjan puurtamiseen pidempi meisseli. Eikun sivellin.

Jos olet vasta tutustumassa sivellinten kiehtovaan maailmaan, kannattaa ehdottomasti satsata matkakokoiseen settiin, vaikka parempaankin. Yleensä niiden sisältö on mietitty niin, että yhdellä vehkeellä hoitelee useamman kohteen.

Omista kokoelmistani löytyy kolmen eri merkin pikkusiveltimiä: ylellinen Diorin sivellinsetti mustassa nahkakotelossa, nippu Ecotoolsin edullisia bambuttimia pellavapussukassa ja MACin vinyyliin verhottu kaksoiskarvasetti. Aika laidasta laitaan siis.

Perusmeikkaajan paketti, jolla voisi selvitä esimerkiksi rentotempoisesta lomareissusta. Suurimmalla poskipuna ja puuteri, litteällä meikkivoide, pienellä mustalla silmämeikki ja pikkuruisella huulet ja silmänrajaukset.

Diorin siveltimiä säästelin paketissaan monta vuotta (!), ennenkuin raaskin ottaa ne käyttöön. Älkää kysykö mihin museokokoelmiin olin niitä säilömässä, mutta hetken mielijohteesta vein niiltä neitsyyden toissaviikolla. Ihania. Niin pehmeitä, että en enää osaisi aloittaa aamuani ilman sivelyterapiaa. Nämä on ostettu laivalta oman muistikuvani mukaan kohtuuttoman kalliiseen hintaan, mutta kyse saattaa olla myös siitä, että snadisti täysi-ikäisyyden ylittäneenä kaikki muu kuin euron roiskeläppä tuntui kalliilta. Kuten sanoin, ne olivat koskemattomina pitkään.

Ecotoolsin matkasetti sisältää pelkkiä silmämeikkisiveltimiä, mutta näppärä saisi tehtyä näillä melkein koko meikin. Isoimmalla meikkivoide, suurella vinolla poskipuna, litteimmällä huulet ja rajaukset. Puuterin kanssa en lähtisi piipertämään näillä eväillä.

Ecotoolsin siveltimistä sain alunperin vinkin ystävältäni ja parin ensimmäisen ihkaisu-hihkaisun jälkeen hankin ne kaikki. Osa on täysvartisia, mutta lyhyissäkin löytyy. Nämä ovat siveltimien viherparhaimmistoa, eivätkä mielestäni minkäänlainen kompromissi. Harjakset on muotoiltu hyvin ja silmämeikkiin tarkoitetut pikkusudit ovat riittävän erilaisia keskenään. Moiskis!

Näillä saa pölisteltyä paikoilleen koko meikin lukuunottamatta huulia ja rajauksia. Tai no miksei, jos ei ole turhan tarkka ääriviivoista.

MAC, ihana kamala uusi heikkouteni. Pieni leopardikuosinen pussukka vei sydämeni ensinäkemältä. Kaikki siveltimet ovat kaksoiskarvaa, niin sanottuja ”skunkkeja”. Näitä en ole ehtinyt vielä tarkemmin koeponnistaa, mutta pöydälläni oli ihan selkeä skunkkivajaus. Oli oli! Olen joskus ostanut häisunäätähuiskuttimia kaksin kappalein, mutta todennut molemmat liian suuriksi. Kuten alussa julistin, liian kookas ei ole kiva. Tämän setin isovelikin on mitoiltaan varsin kohtuullinen ja pienimmät istuivat oikein hyvin luomivakooni.

Sivellinsessio pyörii aamuisin aikatulusta riippuen joko hifistely- tai hoppulinjalla. Yleensä saan yhteen naamalliseen sotkettua ainakin kuudesta seitsemään eri sivellintä, ja paitsi kiireestä, valinta on paljolti kiinni myös sattumasta. Mikä tahansa sattuu olemaan suunnilleen käyttövalmiina ja osuu ensimmäisenä käteen, pääsee tositoimiin. Sivellin.

Taustalla soi: Erotic Lounge

4 Comments Lisää omasi

 1. Stockholm by me sanoo:

  Wow, kunnioitettava kokoelma siveltimiä sulla! :O Mikäs sen ihanampaa, hyvälaatuiset sudit kyllä tekee meikkaamisesta niin paljon kivempaa.
  Tota MACin leopardi/matkakoko kvartettisettiä kävin itsekin toissapäivänä hypistelemässä NK:lla ja ajattelin ostaa itselleni joululahjaksi :) En nimittäin itsekään ymmärrä miksi siveltimien pitää olla niin hurjan pitkiä, tässä olisi vähän lyhyempinä neljä tosi kivaa..
  Ootsä muuten joskus kokeillut Chanelin suteja? Ai-van tajuttoman ihania, perfection! <3

  1. Petra sanoo:

   Ol’ nopsa sen setin kanssa, täältä ne loppuivat tosi pian.

   Chanelin siveltimiä en ole kokeillut, täytyy pitää silmät avoinna jos löytäisin vaikka tällaisen setin. Ihan kuin niitä oikeasti tarvitsisin.. :)

 2. SaliYu sanoo:

  Heh, kirjotin googleen haun ”silmämeikkisiveltimet” ja kun painoin kuvahaun päälle, sieltä tuli isosti muuan bloggaajan kuvia vastaan. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hih, toivottavasti jostain päin blogin uumenia löysit hakemasi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.