In Style – Ultimate Beauty Secrets

Kirja, johon ensimmäiseksi ihastuin sen naistenlehtimäisen taiton vuoksi. Tykkään lukea priimasti kuvitettuja kauneusjuttuja ja tämä opus on kuin 190-sivuinen kauneuspalsta ilman mainoksia.

Kirja koostuu lyhyistä tietoiskuista ja pikanikseistä, jotka on jaoteltu alaotsikoittain. Lopussa on tiivis sanasto, joka avaa yleisimpiä kauneustermejä. Värikkäät kuvat on ripoteltu tekstipätkien lomaan nätisti ja kokonaisuus on kuppikakkumaisen herkullinen. Kuvallinen anti on vähintään yhtä suuressa roolissa kuin tekstit. Pelkistelyn ystävälle on tarjolla hillitympiäkin vaihtoehtoja.

Kirjan sisältöä on ollut kokoamassa In Style -lehden toimitus ja informaatio on kasattu sekä lehden sivuilta että alan asiantuntijoilta. Julkkikset jakavat pisin matkaa omia vinkkejään ja vaikka niistä osa onkin mielipiteeseen perustuvia, sain silti irti uusia ideoita. Muutenkin yllätyin siitä, miten paljon niksejä olen onnistunut ohittamaan. Olen lukenut naistenlehtiä säännöllisesti jo vähintään 12 vuotta ja jokaisen käsiini saaman aviisin kauneussivut erityisellä pieteetillä. Nykyään törmään enää harvoin uudenlaisiin kikkoihin (johtuneeko siitä, että palstatila käytetään uusien tuotteiden esittelyyn eikä niiden käytön opastukseen) ja siksi kirja oli virkistävä yllätys.

Koska ahaa-elämyksiä pulpahteli pintaan vähän väliä, luin kirjaa vähän kerrallaan. Nide kestää siksi useamman lukukerran eikä kulu puhki ensimmäisestä silmäilystä. Kaikki uusi tieto kun ei millään jää päähän ensimmäisellä kerralla ja takaosan sanastoonkin palasin useampaan otteeseen. Vaikka kaltaiseni kosmetiikkahifistelijäkin malttoi uppoutua kansien väliin moneksi päiväksi, asiasisältö on esitetty napakasti ja selkeästi. Vaikka et olisi koskaan omistanut ripsiväriä kummempaa, kirja sopii lempeäksi laskuksi värien ja ehostuksen maailmaan.

Painopiste on luonnollisen kauneuden korostamisessa, ei dramaattisissa teatteritekniikoissa. Rutkasti vinkkejä löytyi myös vääränlaisten tuotteiden yhdistelemiseen ja parantelemiseen sekä täsmäongelmiin eri ihotyypeille. Ihan kaikkia kynsiosion neuvoja en allekirjoita (esim. kynsien lyhentäminen leikkureilla tai kiillotusviilaus kahden viikon välein – eeeeei), mutta pääsääntöisesti uskallan seisoa sisällön takana. Hinta näytti nettikaupoissa pyörivän 15-20€ paikkeilla, mikä on luullakseni käypä hinta kauneusniksien suurkuluttajalle.

Taustalla soi: Phoenix

2 Comments Lisää omasi

  1. Henna sanoo:

    Ooooh! Tahtootahtootahtoo!! :D

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      Pidä silmällä myös lehtihyllyjä. Cosmopolitanilta ilmestyy silloin tällöin kauneuslehti, joka oli hiukan saman tyylinen, mutta mukana oli artikkeleitakin. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.