Kuivan ihon iltapesu

°Sisältää mainoslinkkejä

Myönnän joskus menneinä vuosina skipanneeni kasvopesun iltaisin todella usein, koska se on vihoviimeisen tylsää. Silloin en käyttänyt muuta meikkiä kuin ripsiväriä ja kulmakynää ja pesemättömyydestä huolimatta (tai juuri siksi) ihoni voi mainiosti. Luulen ilmiön liittyneen ihon omaan talintuotantoon, joka sattui olemaan tasapainossa. Toisaalta, kun meikkiä tai epäpuhtauksia ei nuorella iholla ollut, peseminen ei ollut välttämätöntä. Nyt kun meikkaaminen on rutinoitunut ja käytän päivittäin raskaan sarjan kalustoa, on perinpohjainen puhdistaminen ihan pakollista. Silti huokaan joka ilta kun avaan peilikaapin.

Valelen päivittäin kasvoille reilun kerroksen meikkiä. Se pitäisi saada illalla pois ilman, että ihon oma kosteus pakenee. Erinäisten kokeilujen myötä olen todennut parhaaksi yhdistelmäksi tuplapuhdistuksen. Kun meikin liuottaa ihon pinnasta irti öljyllä, voi sen jälkeen käytettävä puhdistusmaito olla hellempi. Pelkkä hellä puhdistusmaito ja kasvovesi eivät tuntumani mukaan poista kunnolla meikinjämiä ja epäpuhtauksia, mutta alkupuhdistuksen kanssa tulosta syntyy.

Olen käyttänyt muutamia erilaisia puhdistusöljyjä, mutta tämänhetkinen suosikkini on °Cliniquen Take the Day Off Cleansing Balm. Voidemainen putsari sulaa sormien välissä tai viimeistään kasvoilla öljyksi, joka saa vahvemmankin meikin liukenemaan kevyellä pyörittelyllä. Valmiiden öljyjen kanssa on aina suttavaara, mutta kiinteää voidetta on helppo kuopaista purkista ilman että roiskeita löytyy hammasmukista. Tuote liukuu iholla vaivattomasti ja sen liikuttelu tuntuu mukavalta, mikä tekee iltarutiinista pikkiriikkisen vähemmän puuduttavan. Jos haluaisi ennakoida tulevien vuosien vaikutusta kasvolihasten kimmoisuuteen, tämän kanssa olisi helppo rutinoittaa pieni jokailtainen kasvohieronta.

Raamatunkuiva ihoni on vaativa myös yövoiteen suhteen. Kun viikon lemmenloma egyptiläisen ihmeen kanssa loppui, vaelsin hetken öljystä ja voiteesta toiseen. Buranareissulla lähiapteekkiin muistin välittömästi Vichyn ilmiömäisen °Aqualia Thermal Mineral Balmin. Idiot, ratkaisu oli näin lähellä! Käytin tätä viimeksi opiskellessani siveltimenheiluttajaksi, kun ihoa rääkättiin jatkuvalla maskilla. Kun herkkä hipiäni herkistyi entisestään, kiukutteleva punaisuus vaati taas paksumpaa pakkelia ja pyörä alkoi kerätä vauhtia. Mineraalivoide oli puhdas heräteostos (taisi tulla jonkin kylkiäisenä..), mutta se saattaa olla jopa paras koskaan käyttämäni kasvovoide. Mukaanlukien Cliniquen koko valikoima, mutta poislukien rakkaani Egyptistä, sillä se ei oikeastaan ole voide vaan mahla. Tai nektari. Mitänäitänyton.

Seuraan mineraalihypeä hiukan skeptisenä sivusta, mutta tämä voide saa ihoni heittämään voltteja. Ei mitään hajua miksi, mutta näin näyttää olevan.

Putsarin ja yövoiteen kanssa olen tarkka, mutta silmänympäryksille taputtelen mitä sattuu. En oikeasti ole huomannut mitään eroa minkään käyttämieni seerumeiden tai voiteiden välillä, joten turhapa niitä tässä purkaa. Kunhan jotain, näön vuoksi.

Olen muutaman viikon kuorruttanut yötä vasten myös ripsiä, mutta siitä juttua ihan erillisen otsikon alle.

Kokonaisuudessaan viisiminuuttiseni hammaspesun jälkeen näyttää siis tältä:

Puhdistusvoidetta kuivalle iholle, kevyt hieronta, huuhtelu kädenlämpöisellä vedellä, taputtelukuivaus pehmeällä pyyhkeellä, puhdistusmaidon levitys, huuhtelu viileähköllä vedellä ja lopullinen kuivaus. Kun iho haihduttelee viimeisiä vesitippoja, poistan loput ripsiväristä ja silittelen paikoilleen silmänympärysvoiteen. Sitten yövoide koko kasvoille (kaulan olen toistaiseksi laiminlyönyt), ripsiin seerumi ja huulille rasva.

Tämän uuvuttavan velvollisuuden jälkeen kaadun suorin jaloin sänkyyn, niin että tyynyliina imee toisen puolen kasvoista kuivaksi. Näppärää.

Clinique– ja Vichy-tuotteita myy esim. °Lyko.

Taustalla soi: Britney Spears

15 Comments Lisää omasi

 1. littleB sanoo:

  Tuo voide vaikuttas kyllä kokeilemisen arvoiselta! Muistatko mitä tuo maksoi?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kumpi voide? :) Vichy oli muistaakseni noin 26€ mutta Clinique on ostettu kanarialta, enkä tiedä sen täkäläisestä hinnasta esittää edes kovin tarkkaa arvausta. Ehkä kolmen kympin pintaan?

   1. littleB sanoo:

    Ohops! Mutta Vichya meinasin. Viime kesänä mulla oli joku Vichyn antioksidanttivoide ja siitä naama tykkäs kyllä :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No sit saattais tämäkin sopia. :)

 2. Elisa sanoo:

  Minkähänlaiselta tuo Vichyn voiteen inci näyttää?

  Mun iho on tänä talvena osittain kylmän, kuivan sisäilman ja maskitouhujen takia mennyt ihan mahdottomaksi. Kamala tasapainoileminen kosteuttavien ja näppyjä poistavien tuotteiden välillä :/ Vaihdoin puhdistusrutiinin hellempään kuivien kohtien takia, mutta sitten alkoi puskea näppyä. Höh :(

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä olen ainesosatuntemuksessa ihan kädetön, mutta inci löytyy täältä: http://www.vichy.fi/tuotteet/tuote/20 .

   Ehkä tilanne helpottaa kun pahin pakkelointivaihe menee ohi? Mikäli poimin kommenttisi alan opiskelusta oikein.

   Mä olen itse ottanut sen linjan, etten huomioi näppyjä millään erityistuotteella. Niitä välillä tulee ja sit taas menee. :) Piipahda kertomassa jos otat voiteen kokeiluun.

   1. Sisi sanoo:

    Kiitos!! Oli ihan pakko ostaa Cliniquen puhdistusbalsami, kun kerran kehaisit. Ihan käsittämätöntä, miten helposti lähti meikit naamasta! Yleensä olen joutunut pesun jälkeen vielä pyyhkimään useaan otteeseen kasvovedellä…
    Sokoksella maksoi 37,50e, netissä n. 4e vähemmän. Vaikuttaa kuitenkin riittoisalta (toivottavasti onkin).
    :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Hei mahtavaa! Hyvä että osui nappiin. Ja kiitos hintatiedoista, olen niiden keräämisessä vähän onneton. :)

     Riittoisaa on, kyllävaan. :)

   2. INCI sanoo:

    Noo, eihän se INCI-mitenkään hienolta minun mielestä kyllä näytä (suosittelen lämpimästi opettelemaan muutaman aineen, jos haluaa jotain luonnollista naamalleen levittää, näin kaupassa ollessa on jo helppo tunnistaa koostumuksesta ne ainesosat):

    kyseinen voide sisältää mm. silikonia, EDTA:a, fenoksietanolia ym. synteettisiä ainesosia. Eikä tuo Propyleeniglykolikaan kaikille ihotyypeillekään ole ongelmaton aine.

    1. INCI sanoo:

     Täsmennys edelliseen: en löytänytkään samaa tuotetta Vichyn sivulta, katsoin näköjään vahingossa Aqua Therma Light tuotteen INCIä. Tai sitten olin vain puusilmä, etten huomannut tätä kyseistä tuotetta sivulla.

     1. Joo sitä ei näköjään enää ollut sivuilla. Liekö väliaikaisesti poissa vai kenties kokonaan lopetettu, en tiedä.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.