Loppuneet kosmetiikkatuotteet | Kevät ja kesä 2020

°Sisältää mainoslinkkejä

Terkkuja purkkimerestä, edelleen kuohuu! Tämänkertainen loppuneiden kosmetiikkatuotteiden satsi on peräisin koronakevään loppumetreiltä ja kesältä 2020. En aio edes pahoitella viivettä toteutuksessa, koska vuosi 2020.

Edellinen loppuneiden tuotteiden suursatsi julkaistiin huhtikuussa ja sen voit silmäillä täältä.

loppuneet kosmetiikkatuotteet

Mikä ihmeen ”loppuneet kosmetiikkatuotteet”?

Loppuneet kosmetiikkatuotteet on kosmetiikkablogeissa vuosia sitten kehittynyt konsepti, jossa loppuun saakka kulutetut tuotteet saavat vielä viimeisen hetken valokeilassa. Kosmetiikkaintoilijalla tuotteita kuluu usein tiuhempaa tahtia kuin blogiin asti päätyy ja tällainen koonti on osoittautunut tykätyksi, vaikka katsaus tuotteisiin onkin pintapuolinen.

kasvojen puhdistustuotteet

Kasvojen puhdistus

Clinique Take The Day Off Cleansing Oil on täyteläinen puhdistusöljy kaikille ihotyypeille. Tuhti, jopa paksuhko koostumus liukui iholla kivasti ja puhdisti sen mitä öljyt yleensäkin, mutta mitään erityisiä viboja ei tästä jäänyt, enkä aio ostaa uudestaan. Tuoksuton puhdistusöljy on kannattava valinta hajusteherkälle, mutta reissukäyttöön suosittelen tämän herkästi vuotavan pumppupullon sijaan Take The Day Off Cleansing Balm -puhdistusvoidetta, josta kirjoitin aiemmin täällä.

Clinique Take The Day Off Cleansing Oil 200 ml myynnissä mm. °Kicks.fi (32,50€) ja °Eleven.fi (20,40€).

Made In 7 Heaven Recovery Cleansing Oil -puhdistusöljy tuoksui herkulliselta ja pienissä erissä valmistettua kotimaista kosmetiikkaa on aina ilo käyttää. Tuhti koostumus emulgoitui vedellä, mutta jätti iholle pehmeän pinnan, joka ei tuntunut rasvaiselta tai öljyiseltä, ainoastaan pehmeältä. Pidempi rakkauslaulu tamperelaisille Made In 7 Heaven -tuotteille täällä.

Skin79 Cleanest Coconut Cleansing Oil oli HUIKEA, ihanan tuhti ja liukuva puhdistusöljy ja meinasin saada hepulin (edelleen ärsyttää), kun en löytänyt sitä myynnistä enää mistään. Siis mihin tämä tuotemerkki on maan päältä hävinnyt, häh?! Tätä ostaisin samalla sekunnilla lisää, kunhan keksisin että mistä. Yksittäisiä tuotteita on vielä siellä täällä, mutta muuten koko brändi on ikäänkuin kadonnut maanrakoon. Ilmiantakaa HETI, jos tiedätte tarkemmin!

Skin79 Cleanest Rice Cleansing Oil oli aavistuksen kookossisartaan kevyempi ja ohuempi, mutta yhtäläisen mahtava puhdistusteholtaan ja hinta-laatusuhteeltaan. Nyyh.

Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel -puhdistusgeeli pääsi valokeilaan jo aiemmin täällä ja vaikka sittemmin olinkin varma, että olin löytänyt elämäni ensimmäisen pohjattoman kosmetiikkatuotteen, sain kuin sainkin tämän hyperriittoisan geelin loppumaan muutama viikko sitten. Törkeän hyvä tuntu myös kuivalla iholla, tämän pariin palaan varmasti, kun saan mitäänsanomattomammat käytettyä pois. Jos etsit puhdistusgeeliä, joka vaahtoaa miellyttävästi ja jättää ihon pehmeäksi eikä kuivata yhtään, testaa tämä!

Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel 200 ml myynnissä mm. °Kicks.fi (25,90 €) ja °Eleven.fi (20,76 €).

Yonka Essentials Cleansing Milk on mieto puhdistusmaito kaikille ihotyypeille. Poimin tämän Purkkimafia-tyttöjen vaihtokasasta, mutta siirsin muutaman kokeilun jälkeen siipan käyttöön. Tämä hoitolasarjan tuote ei herättänyt erityisiä tunteita puolesta tai vastaan. Tiivistetysti sanoisin mieto ja mitäänsanomaton, mikä voi olla toiselle varoitussignaali ja toiselle täydellinen kuvaus puhdistustuotteesta.

kasvovedet

Kasvovedet

[comfort zone] Essential Toner on vakiintunut suosikkituote, josta en osaa enää luopua. Kirkastavaa niasiiniamidia sisältävä kasvovesi on raikkaan tuoksuinen, tehokkaasti kosteuttava sekä mieto ja auttaa pitämään herkän kenkkuihoni tasapainossa. Niasiiniamidi eli B3-vitamiini osaltaan hillitsee myös otsalla ilkkuvien pigmenttilaikkujen tummumista. Tämä iso tonkka on ammattilaiskoko, jonka olen ostanut suoraan maahantuojalta. Kaadan kasvoveden tästä spraypulloon ja suihkin kasvoille aina puhdistuksen jälkeen ensimmäisenä.

Comfort Zone -tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Made In 7 Heaven Recovery Balance Mist -kasvosuihke oli miellyttävä tuttavuus, jonka pariin voisin hyvin palata, ellen olisi niin koukuttunut tuohon edelliseen niasiiniamidisuihkeeseen. Ksylitolia sisältävä rauhoittava ja suojaava kasvosuihke oli todellinen iho iholle. Lue lisää tästä postauksesta.

Laponie of Scandinavia Toner Spray on niinikään kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja tosi kiva kastissaan. Suihke tuli kasvoille aavistuksen voimakkaana makuuni, mutta muuta moitittavaa en keksi. Pidempi esittely tässä postauksessa.

Laponie of Scandinavia -tuotteita myy mm. °House of Organic.

kasvoseerumit

Kasvoseerumit

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 on tehokas ja edullinen hyaluronihapposeerumi, joka hoitaa ihoa myös B5-vitamiinin avulla. Erittäin kiva koostumus on täyteläinen ja riittoisa ja hinnallahan nämä The Ordinaryt eivät ole pilattuja. Luottosuosikki, jota on aina yksi kaapissa valmiina odottamassa ja tasaista tahtia kuluu, kuten kuvasta ilmenee.

Lue lisää kuivan ihon hoidosta The Ordinary -tuotteilla tästä postauksesta.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 30 ml myynnissä mm. °Eleven.fi (9,50 €) ja °Kicks.fi (9,50€).

Bioeffect EGF Day Serum on kallis kulttiseerumi, josta olen kuullut sekä tutuilta kauneusbloggaajilta että täysin tuoteuunoilta ystäviltäni niin vannoutuneita ylistyslauluja, että vähän jopa harmittaa, etten itse huomaa ihossani juuri mitään eroa. Olen muutamaan otteeseen kokeillut, mutta omalla ihollani mitään ei kertakaikkiaan tapahdu – ainakaan näin lyhyellä kuurilla. Annosteluhan on minimalistinen 2 tippaa kerrallaan, joten ehkä joskus vielä otan ja suoritan tuon yhden käyttöä odottavan 15 ml pullon vielä pieteetillä ohjeiden mukaan ja palaan sitten lopullisen mielipiteen kanssa.

Bioeffect EGF Serum 15 ml myynnissä mm. °Eleven.fi (124,95€) ja °Kicks.fi (135€).

kasvovoiteet

Kasvovoiteet

Kolmas luottotuotteeni Egyptian Magic on tuhti taikavoide, jolla tasapainotan hepuloivaa ihoa. Käytän tätä vaihtelevasti sekä yövoiteena että hepuli-ihon rauhoittamiseen tilanteen niin vaatiessa. Tuoksu on vähän tyly ja rasvainen koostumus jättää ihon kiiltäväksi ja vähän tahmeaksi, mutta mikään muu ei toimi hepuli-iholla kuten tämä. Tykkään hullun tavalla.

Aiempi rakkauskirje egyptiläiselle taikavoiteelle tässä postauksessa.

Egyptian Magic All Purpose Skin Cream 118 ml myynnissä mm. °Eleven.fi (30 €) ja °Biodelly.fi (54,90 €)

Laponie of Scandinavia All Around Balm -monitoimivoide on omassa kategoriassaan hyvä, mutta tämän myötä tajusin, etten itse asiassa ihan hirveästi käytä tämäntyyppisiä tuotteita. Huulille haluan enemmän liukuvuutta (ja vähemmän makua), kynsinauhoilla käytän pelkkää öljyä, kasvoille tämä on omalla ihollani aavistuksen tuhti ja jaloille on ihan omat täsmätuotteet. Ei siis tavallaan mitään valittamista koostumuksessa tai muuten, mutta ei vain tule käytettyä. Laponien brändi kyllä puhuttelee silti, vaikkei juuri tälle tuotteelle olekaan itsellä käyttöä.

Lue lisää Laponie-tuotteista tästä postauksesta.

Laponie of Scandinavia -tuotteita myy mm. °House of Organic.

Ole Henriksen Nurture Me Moisturizing Crème on luottokosteusvoiteeni, jonka olette ehkä saattaneet jo aiemminkin täällä tavata. Sorbettimainen koostumus, ihana hedelmäpurkan tuoksu (eikä milliäkään äklö, vaan raikas!) ja huikean hyvät kosteustehot tekevät tästä omalla asteikollani niin hyvän, että voisin hyvin kuvitella käyttäväni tätä vielä seuraavatkin viisi vuotta yhtä soittoa. Hirveän huonosti näytti olevan saatavilla mistään putiikista nyt linkkiä tähän, joten sormet tanakasti ristiin, että meneillään on pakkausuudistus eikä tuotelinjan alasajo.

Lue lisää Nurture Me -voiteesta tästä postauksesta.

Murumuru Hoitosalva on tuhti, balmimainen yleisvoide, joka sulaa ihon lämmössä öljymäiseksi. Lakritsainen tuoksu. Vertasin aiemmin Egyptian Magic -voiteeseen, mutta kuten tästä tyhentyneiden purkkein määrästä näette, ei sitten lopulta lunastanut klassikkovoiteen paikkaa.

Lue lisää Murumuru-hoitosalvasta tästä postauksesta.

Murumuru-tuotteita myy mm. °Biodelly.fi.

Ole Henriksen Banana Bright Eye Creme -silmänympärysvoide on kirkastava ja tuhti kosteuttaja silmänympärysiholle. Näytekoko tuli jonkin tilauksen mukana, eikä istunut omaan rutiiniini. Silmänympärysvoiteen käyttämättä jättäminen on kauneussynti, josta pitäisi opetella näin reilusti kolmekymppisenä jo pikimmiten eroon, mutta vielä näin ei ole käynyt. Nauttii kovaa kulttimainetta, joten monille selkeästi toimii!

Lumene Urban Antidotes Moisture Remedy Cream -kasvovoide kävi kokeilussa, mutta ei jäänyt pidempään käyttöön.

aurinkosuoja kasvoille

Muut kasvotuotteet

MAC Pro Eye Makeup Remover -silmämeikinpoistoaine on silmämeikinpoistolemppari, jota käyttelen pois hitaasti mutta varmasti. Suurin osa silmämeikistä poistuu puhdistusöljyllä, mutta sitkeät ripsivärijäämät tai mattahuulipunarippeet putsaan pumpulilla ja tällä. Tuoksuton, hellä, varma.

Skin Regimen Urban Shield SPF30 -aurinkosuoja on vakituote, jota olen oppinut käyttämään läpi vuoden. Heleyttävä, kevyt ja kiva koostumus sisältää ihoa ulkoisilta epäpuhtauksilta suojaavaa voikukkauutetta. Tämän päälle on kiva meikata ja olla meikkaamatta.

Skin Regimen -tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

MAC Face Protect SPF50 -pohjustusvoide oli luottotuotteeni vuosia sitten, ennen kuin koostumusta muutettiin. Se oli täysin pettämätön mattapinnan takaava primer, mutta uudistettu koostumus on merkittävästi rasvaisempi, eikä enää toimi samalla tavalla. Käyttelin yhden uudistetun koostumuksen loppuun, mutta tämän jälkeen on aika siirtyä muihin tuotteisiin.

Vanha koostumus on esitelty osana hienkestävää meikkipohjaa tässä artikkelissa.

hiusten hoito

Hiukset

Kevin Murphy Plumping Wash -shampoo on tuuheuttava ja tuoksuu hyvältä. Valitettavasti mitään muita muistikuvia tästä tuotteesta ei ole, mutta se kertoo tässä yhteydessä nyt sen, että tuotteen aikaansaama vaikutus ja omat tarpeeni eivät kohdanneet. Diggaan Kevin Murphyn meiningistä, mutta olen liian kiintynyt Davinesiin.

Bangerhead Fresh Me Up -kuivashampoo on peruja vuosien takaa, ajalta jolloin hiukset olivat vielä ruskeat. Tykkäsin tästä kyllä kovasti, mutta meinasi unohtua Batistejen taakse. Toi tukkaan ryhtiä, puhtauden tunnetta ja tämä kaikki kivasti ilman vaaleaa pölyisyyttä. Tilasin uuden!

Lue lisää Fresh Me Up -kuivashampoosta tästä artikkelista.

Fresh Me Up -kuivashampoo myynnissä °Bangerheadilla hintaan 5,90€.

Davines Melu Shampoo on pitkille hiuksille tarkoitettu shampoo, jota oli ilo käyttää. Tykkään kaikista Davinesin tuotteista ihan pölönä, enkä oikein enää edes vilkuile muualle. Huikeat koostumukset, kohtuullinen hintataso ja taustalla vastuullinen, kestävää kehitystä ajava brändi.

Davines Oi Oil -hiusöljy on kehuttu tässä blogissa maasta taivaaseen useammankin kerran, joten usutan lukemaan lisää aiemmista postauksista. Tätä käytän jatkuvasti, loppumaisillaan on tälläkin hetkellä yksi puteli. Täyteläinen, pehmentävä ja silkkaa silkkisyyttä pullossa.

Lue lisää Davines Oi Oil -hiusöljystä tästä artikkelista.

Davines Oi Milk -hoitosuihke on Oi-öljyn kevyempi sisarus ja tämän olen ottanut käyttöön öljyn rinnalle hiljattain. Tai siis tämän pullon tyhjensin jo joskus keväällä, mutta otin käyttöön uuden ja nyt hellin hiuksia vuorotellen Oi-öljyllä ja Oi-suihkeella. Suihkeessa on samaa pehmentävää roucou-öljyä, mutta se sopii hyvin myös hennoille hiuksille, eikä latista.

Davines-tuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

Maria Nila True Soft Conditioner -hoitoaine siirtyi parin kokeilun jälkeen siveltimien pesuun. Hiuksiini teho ei riittänyt, mutta siveltimet pysyivät kyllä pehmeinä.

rusketus ja aurinkosuoja

Vartalon rusketus ja aurinkosuojat

California Tan Instant Sunless Mousse -itserusketusvaahto kuuluu sekin luottotuotteisiini, vaikka käyttelen itseruskettavaa kausiluonteisesti, enkä suinkaan ympärivuotisesti. Väri on tosi luonnollinen, vaikka lähtötilanne on erittäin vaalea, ja raitoja en saa tämän kanssa aikaan juuri koskaan. Olen kokeillut muutamaa muuta vastaavaa, mutta niiden kanssa saa levitysvaiheessa olla tarkempi.

[comfort zone] Water Soul Eco Sun Cream SPF30 -aurinkovoide on meillä vesipuisto- ja uima-allaspäivien aurinkosuoja lapsille ja aikuisille. Notkea voide levittyy iholle helposti ja hylkii vettä 80 minuutin ajan. Kun aurinkovoide ei liukene veteen, se myös suojaa ihoa paremmin auringolta. Toki tätäkin on syytä lisätä, mikäli vedessä luttaaminen kestää kauan ja iho altistuu auringolle pitkään.

[comfort zone] Sun Soul Cream SPF50 -aurinkovoide on tuhtia tavaraa ja kestää hetken imeytyä iholle. Imeytymisen jälkeen tuntuma on kuitenkin miellyttävä, eikä tahmaa tai kiiltele liikaa. Pyrin suojaamaan ihon SPF50-kertoimella keväästä varhaissyksyyn ja näitä pienempiä kokoja kulkee mukana repuissa ja käsilaukuissa. Kasvoille on omat aurinkosuojat, joissa kevyempi koostumus.

Comfort Zone -aurinkotuotteita myy The House of Sustainable Beauty.

vartalovoiteet ja kuorinnat

Vartalovoiteet ja -kuorinnat

The Body Shop Pina Colada Body Cream -vartalovoide tuoksuu hurmaavasti juuri siltä, miltä kuulostaa. Se imeytyi nopeasti ja piti ihon mukavan pehmeänä, mutta loppua kohden tymäkkä tuoksu alkoi jo piisata. The Body Shopin vartalotuotteita on helppo myydä mulle jollain jännällä kausituoksulla, sillä koostumukset toimivat yleensä moitteetta. Kausisarjat vaihtuvat tiuhaan ja tämänhetkistä valikoimaa voi katsella °täällä.

Cattier Unctuous Body Balm -vartalovoide on ensimmäisiä luonnonkosmetiikan vartalovoiteita, joista aidosti pidän. Pehmoinen koostumus tekee ihostakin pehmeän, ja tuoksussakin on kivaa herkkyyttä. Jatkoon!

Lue lisää Cattier Unctuous Body Balm -vartalovoiteesta tästä artikkelista.

Cattier-tuotteita myy mm. °Biodelly.

The Body Shop Pina Colada Body Scrub -vartalokuorinta on mukavasti tasalaatuisen rouheaa ja silottaa ihoa hyvin. Sama pinacoladan tuoksu ei tökkinyt tässä loppua kohden ollenkaan, koska tuoksu ei jää iholle asumaan. Tykkään.

Up Circle Coffee Body Scrub -vartalokuorinta hyödyntää kahvilabisneksen ylijäämäpuruja ja yhdistää ne tuoksuöljyihin. Jotenkin kahvinpurujen huuhteleminen viemäriin tuntuu edelleen väärältä, vaikka purut on kuorintaa varten hienonnettu eivätkä esimerkiksi suolakiteetkään aina sula suihkuveteen. Autenttinen kahvin tuoksu valtaa kyllä kylppärin, joskin sotkua syntyy myös.

Lue lisää Up Circle -kahvikuorinnasta tästä artikkelista.

suihkugeelit

Suihkugeelit

Vuosi 2020 on kiihdyttänyt lapsiperheessä jo aiemmin tiukille viritettyä käsienpesurutiinia ja tässä olen armotta hyödyntänyt myös suihkugeelejä, joiden varasto alkoi tursuilla saumoistaan. Joten! Yksittäisten arvioiden sijaan niputan nämä nyt ranskalaisiin viivoihin, jotta saadaan tämä tyhjennyssaaga joskus loppuun.

 • Treacle Moon Ginger Morning – IHANA inkiväärin tuoksu ja halpaa kuin saippuan kuuluukin
 • Molton Brown Gingerlily Body Wash – ylellinen, muttei ihmeellinen
 • Ziaja Tamarind With Green Orange – ihanan kirpakka tuoksu, edullinen myös
 • Lavera High Vitality Body Wash – raikas appelsiinin tuoksu, luonnonkosmetiikaksi hyvä koostumus, ok hinta
 • Cosnature 2in1 Men Shower-Shampoo – perushyvä, luonnonkosmetiikkaa, edullinen
 • CND Scentsations Honeysuckle & Pink Grapefruit Wash – iiiiänikuisen vanha, en aio edes kertoa miltä vuodelta tämä on peräisin, mutta tuoksui vielä samalta kuin ostohetkellä, joten käyteltiin pois. Valmistus lopetettu.
 • Rituals Yogi Delight Soothing Shower Oil – toimi keittiössä keittiösaippuana oivallisesti ja muistelen tilanneeni jo lisää
 • N.A.E. Idratazione Moisturizing Shower Gel – edullinen luonnonkosmetiikan suihkugeeli
 • N.A.E. Idratazione Moisturizing Hand Soap – edullinen luonnonkosmetiikan käsisaippua

Lue lisää N.A.E. -tuotteista tästä artikkelista.

meikit

Meikit

Sephora Retractable Brow Pencil -kulmakynä on luottotuotteeni, joita onneksi saa nyt tilattua Ruotsin Sephorasta Suomeen kätevästi interneetzin avulla (ei käynyt päinsä aiemmin). Nappisävy, kestävä koostumus ja hyvä käyttöliittymä.

Lue lisää Ruotsin Sephorasta tilaamisesta tästä artikkelista.

Nippu monenlaisia ripsivärejä tuli tiensä päähän. Turkoosi Maybelline oli kovaa valuuttaa joskus 2013 ja ihan totta ei nyt, nyt ei vaan enää. Värilliset Shiseidot poimin joskus Purkkiksen vaihtarikasasta, mutta tönkkösuorat ripset eivät toimineet niiden kanssa yhteen enkä kokenut vedenkestävän ripsivärin ja värillisen ripsivärin kerrostamista vaivan arvoiseksi. Too Faced Better Than Sex Waterproof sen sijaan on kyl hyvä ja sitä ylistelin blogissa jo useamman vuotta sitten.

Lue lisää Too Faced Better Than Sex Waterproof -ripsiväristä tästä artikkelista.

Guerlainin huulikiilto oli lahja bloggaajakollegalta hävettävän monta vuotta sitten, mutta nyt oli viimeinen hetki sen poistua keskuudestamme.

Lapaa pystyyn, jaksoiko joku tosissaan kahlata tänne saakka? Yritän pitää seuraavat osat vähän inhimillisemmässä mitassa, lupaan!

5 Comments Lisää omasi

 1. Huh olipas homma kahlata postaus loppuun ;) kommentoin muutamaa loppunutta; mieto ja mitäänsanomaton olis just se mun putsari ;) tuoksut on toki kivoja mutta kyllä se mieto vie aina sen voiton. MAC Face Protect SPF50 kuulosti alkuun kivalta mutta kiinnostus lopahti rasvaisuuden kohdalla. Oli kyllä paljon tyhjentyneitä mutta onhan ne useamman kuukauden ajalta. Kuka liekään keksi tämän loppuneet, kiinnostaa kyllä lukea näitä ja on niistä kiva postailla itsekin!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei vau, kova suoritus! 🙌🏻 Mulla oli jossain vaiheessa loppuneiden kanssa kovaa juupaeipäilyä, mutta pitävät kyllä suosionsa vuodesta toiseen.

   Kivaa joulunodotusta! ☺️

 2. Vandaalia sanoo:

  No tottakai jaksoi :D Aamukahvin kanssa meni mukavasti! Täytyy varmaan oikeasti ostaa noita Davinesin hiustuotteita, niin paljon oon kehuja täältä kyllä niistä lukenut :D Jahka noi muutamat hiustuotteet tosta alta saa vielä ensin pois.. Korealaiset puhdistusöljyt on kyllä lähes poikkeuksetta hyviä, noista Skin79-tuotteista ei ole kokemusta, mutta muutamista muista kyllä :D Nyt testissä G&G:n Minnan kehuma Tony Molyn Floria(?)-öljy, tykkään! Kiinnostaisi myös merkin Apricot-öljy ja/tai Holikaholikan Blossom(?)-öljyt :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nonni, jes, mahtavaa! 🙌🏻🙌🏻

   Mullakin on nyt joku K-Beauty (oisko just jopa toi Holika Holikan Blossom?) putsariöljy käytössä ja oon kyl ollut siihenkin tosi tyytyväinen.

   Davinesta ei tosiaan mun kirjoista hevillä loitsita ulos 😄❤️

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.