Huulikiiltotuubin uusi elämä

Olen ottanut tavaksi kerätä yhteen isompaan meikkilaukkuun välineistöä vieraassa suihkussa piipahtamiseen. Sellainen yleispätevä kosmetiikkasäkki, jota ei jokaisen viikonloppureissun edellä tarvitse erikseen täyttää, vaan josta löytyy aina kaikki mahdollinen aloe verasta hiusnaamioon.

No tässähän olisi mahdollisuus perustella itselleen jokaisen rasvan ja putsarin hankkiminen tuplana, mutta ihan niin hyvä itsepetturi en sentään ole. Matkustan suhteellisen vähän, joten jopa minä tajuan, että odotettavissa olisi turhaa pilaantumista. Ongelma (joka ei oikeastaan kai edes ollut ongelma, ennenkuin yhtäkkiä päätin vain haluta ainavalmiin beauty boxin) ratkesi tälläkin kertaa ebayssa.

Idea tyhjien huulikiiltotuubien tilaamiseen syntyi jonkin kosmetiikkamerkin sivuilla surffatessa. Tarkempi brändi jää toistaiseksi piilottelemaan jonnekin tuonne aivokuoren sopukoihin, mutta lisään sen kommentteihin heti kun keksin mikä oli kyseessä.

Näitä saa parhaiten esiin hakusanoilla ”empty lipgloss container”, mutta muillakin vaihtoehdoilla kannattaa tietysti kokeilla. Tilasin omiin varastoihini ensialkuun 30 kpl, mutta vähemmälläkin pääsee alkuun. Tuubissa on irroitettava suuosa, jonka kautta mömmöt saadaan sisään ja korkissa piikki, joka tukkii suuaukon kun korkki ruuvataan jengoilleen. Materiaali on pehmeää, joten puristelu ei rasita ojentajia eikä purentalihaksia. Pikaselailulla löysin ainakin kokoja 5g, 8g ja 10g. Nämä tuubit vetävät 8g ja ainakin meikkivoiteelle se on juuri passeli määrä.

Tuotteen koostumus vaikuttaa siirto-operaation miellyttävyyteen, mutta kyllä se jäykinkin hoitoaine pienen tyhjiökikkailun jälkeen suostui menemään tuubiin. Joitain nesteitä siirsin keskikokoisella lääkeruiskulla. Kun säilytin on näin pieni, kamaa menee vähemmän hukkaan vaikka pakkaus tarvitsisikin välillä pestä. Muovi kestää hyvin keittämisen, joten hygieniasta tarvitsee murehtia vain jos oma viitseliäisyys on sen tiellä. Merkkasin omiin tuubeihini tussilla purkituskuukauden ja -vuoden.

Partiolaismaisen meikkinyssäkän lisäksi olen ripotellut tuubeja käsilaukun pohjalle. Voidemaista deodoranttia, käsirasvaa sekä Bepanthenia (joka on muutoin kuukaudessa pisin kotiavaimia, sillä ne metalliset tuubit eivät kestä rasitusta lainkaan – tuotekehittely hoi!) kulkee nykyään aina mukana ilman erillistä muistamista ja aika pienessä tilassa.

Vanha vinkki vai uusi idea?

Taustalla soi: Eric Prydz

4 Comments Lisää omasi

 1. Myy sanoo:

  Näppärä idea! :) Jotenkin sitä on tajunnut vain tyhjänä myytävien purkkien olemassaolon, mutta tuubithan on vielä kätevämpiä voidemaisille asioille.

  Kauankohan Bepanthen säilyy siirrettynä toiseen pakkaukseen? Olen käsittänyt, että se on alumiinituubissa ihan vaan sen takia, ettei tarvitse säilöntäaineita (mutta miksei ne ole pakannut sitä vaikka ilmatiiviiseen pumppupulloon alumiinituubin sijaan).

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, musta on tullut tuubifani. :)

   Tosta säilyvyydestä tarttis varmaan kysyä valmistajalta. Mä oon aistinvaraisen havainnoinnin kannattaja, mutta ymmärrän jos joku haluaa seurata päivämääriä tarkemmin. Mutta se yksi Bepanthenin versio on muovituubissa, kui? Tai kai sen on joku fiksumpi miettinyt valmiiksi ja mä täällä vaan auon päätäni päin itsestäänselvyyksiä. :)

  2. Tiina sanoo:

   Ja loppupeleissä, ei se Bepanthen ainakaan sen huonommin voi tiiviissä muovituubissa säilyä, kuin rikkinäisessä alumiinituubissa.

   Ainakaan minä en ole onnistunut pitämään yhtäkään Bepanthen-alumiinituubia ehjänä, jos sitä pitää kantaa mukana hetkeäkään. Ensin littaantuu ja rispaantuu pahvinen kotelo ja sen jälkeen hyvin nopealla aikataululla se tuubi.
   Sitten onkin kivasti koko laukku täynnä tahmaa ja saat pestä yksi kerrallaan joka ikisen laukussa olleen asian.

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Joo tai teipata maalarinteipillä suuaukon ympärille minigripin..kuten teininä oli tapana tehdä. Silloin taisi olla ihan katu-uskottavaa kantaa mukana pussitettua Bepistä. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.