Hiilisilmät

Pikkutuhmaa pikkulauantaita! Musta nää tänään maalatut hiilisilmät näyttävät hiukan syntisiltä. Tai sitten tummat silmät tuovat kasvoille vilkkua, koska tunnen olevani ihan joku muu… Vaikutelma on peilissä kuitenkin se, että jos ei juuri ole ollut tuhmanteossa, niin vähintään on juuri aikeissa suunnata tuhmille teille. Kelpaa!

Kuvanlaatu tuttua tavaraa, mutta halusin erikseen mainita, että ei, se ei ole hikeä. Sain silmien lisäksi hohdekuorrutuksen koko kasvoille.

Pyysin kokeneemmalta meikkaajalta vinkkejä varisevien hilepigmenttien käyttöön ja sain miniluennon ja puolen tunnin pikademon hiilimeikkiin. Siinä meikattavan penkillä olevan silmin se vaikutti ihan helpolta, mutta jos ei ala omia kuvia samasta tyylistä kuulua kuukauden sisään, niin päätelkää siitä ettei ehkä ollutkaan.

Silmät kannattaa näin suttaavassa hommassa tehdä ennen pohjameikkiä ja vasta kun viimeinen rippunen on aseteltu, voit kaivaa esiin meikkivoiteen.

Simppelit välineet:
– pitkäkestoinen, pehmeä rajauskynä (tässä MAC Pro Longwear Black Ice)
– musta luomiväri (tässä MAC Black Tied)
– kiiltävä, hileinen luomiväri / irtoglitter tms. (tässä MAC Pressed Pigment Deeply Dashing)
– litteä painelusivellin (tässä MAC 239)
– pöyheä häivytyssivellin (tässä MAC 217)

1) Kuiville tai kevyesti puuteroiduille luomille väritetään tummalla rajauskynällä koko liikkuvan luomen laajuinen pohja. Kun liikkuva luomi on suunnilleen kauttaaltaan väritetty, pehmennetään kynäjälkeä luomivakoon päin pöyheällä siveltimellä.
2) Liikuttele sivellintä luomivaossa rivakasti, kevyesti painaen. Pienen  työstämisen jälkeen huomaat eron. Tässä vaiheessa pehmennyksen ei tarvitse olla täydellinen, sillä päälle levitetään pari kerrosta luomiväriä. Kun olet ensimmäiseen luomeen tyytyväinen, tee sama seuraavalle.
3) Pyörittele samalla pöyheällä siveltimellä kynäpohjan päälle tummaa luomiväriä. Työstä tätä vaihetta niin kauan, että lopputulos on haluamasi kaltainen. Omat hiileni häivytettiin korkealle, lähelle kulmakarvaa, mutta voit jättää omasi alemmas jos et halua meikistä yhtä vahvaa. Voit käyttää häivytysapuna väritöntä irtopuuteria, jos musta tuntuu jämähtäneen paikoilleen. Dippaa häivytyssivellin irtopuuteriin ja kokeile pehmennystä uudelleen.
4) Kun tumma pohja on valmis, vaihda sivellintä. Jos haluat välttää glitterin varisemista tai saada kiillosta kerralla intensiivisen, kasta sivellin. Oma meikkini tehtiin kuivana. Kaapaise glitteriä napista siveltimeen ja painele se kiinni luomeen. Voit huiskutella kiiltoa kevein liikkein, mutta mitä enempi liikuttelua, sitä enempi varisemista. Jatka hileen asettelua, kunnes peilistä katsoo haluamasi lopputulos. Valmis!

Muutama vaihtoehtoinen:
1) Voit korvata kynäpohjan myös tummalla voidemaisella luomivärillä tai geelieyelinerillä.
2) Kokeile myös ilman häivytystä, tarkalla rajalla. Kaikkein skarpeimman jäljen saat, kun liimaat luomelle meikkaamisen ajaksi palan väritöntä teippiä. Sellaista hentoliimasta, suosittelen.
3) Tämä vaiheen voit halutessasi jättää kokonaan väliin ja painella hohteet kiinni suoraan pohjustukseen, jos häivytys onnistuu muilla keinoin.
4) Jos kastat siveltimen, pysyvimmän lopputuloksen saat kiinnittämiseen kehitellyllä nesteellä tai geelillä.

Tumman pohjan päälle sopisi mainioisti myös esimerkiksi pinkki hile, jolloin yleisilmekin olisi kevyempi. Miltäs vaikuttaa? Jee vai blaa?

Taustalla soi: Cassie

17 Comments Lisää omasi

 1. N sanoo:

  Hieno on :) Ja itse pidän tuosta kulta-/shampanjapigmentistä mustan päällä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, välitän terveiset taiteilijalle kun seuraavaksi näen.

   Ja tiedätkö, se on muuten tummanruskeaa. Mulla on ton kuvauskaluston käytössä vielä hiukan hiottavaa.. :D

 2. Kirma sanoo:

  Aivan tautisen ihanat! Täytyy pyörähtää Stockan kulmilla niin saat demota nää mulle suoraan päähän. Onnistuuko? Blondiotsiksen seuraksi voisin sitten jatkossa taiteilla hiilisilmät.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kunhan varaat reilusti aikaa siihen kaikkeen ylimääräiseen.. :)

 3. Tuulia sanoo:

  Kuulostaa sopivan haastavalta ja toteutus saattaa olla aika hankalaa..Täytyy silti kokeilla

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Harjoittelulla kaikki onnistuu. Helppohan mun on täällä hehkutella, kun nämä on mulle joku muu istuttanut päähän. Mutta jos teoria on hallussa, ei käytäntökään voi mennä kokonaan penkin alle..? :)

 4. Taru sanoo:

  Jee! Enpäs olekaan koskaan testannut kynää alla, pääsee seuraavalla kerralla testiin :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tuplajee! Mitä pehmeämpi kynä, sitä helpompi käyttää. Jos se on yhtään vahamainen, kestää todennäköisesti pidempään. :)

 5. ulrikah sanoo:

  Tosi jee! Voisin kokeilla viikonloppuna. Kiitos tästä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Loistavaa! Ja meikkivoiteeseen kastetulla sienellä saa tuputeltua pois pahimpia valumia, jos niitä sattuu kyydistä putoilemaan. :)

 6. hellin sanoo:

  Vau, tykkään. Mulle ei sovi näin tummat meikit, mutta siis tosi hienot. Hieman tulee 20-luvun elokuvatähdet mieleen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo! Vähän kapeammat kulmat (ei vaadi paljoa), hiukka pyöreämpi muoto häivytykseen ja ilman glitteriä. I’m in! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.