Cetaphil Cleanser – herkän ihon kulttituote

°Sisältää mainoslinkkejä

Vilautus herkän ihon puhdistusgeelistä, jonka ostin erään ammattimeikkaajan suosituksesta. Cetaphil Gentle Skin Cleanser on kulttituote, joka on noussut Tiktokin myötä uuteen suursuosioon. Herkän ihon puhdistusgeeli on hinta-laatusuhteeltaan erityisen kehuttu.

CGSC, tuttavallisemmin tästä eteenpäin Ceta, on herkälle iholle tarkoitettu puhdistusaine, jonka ominaisuudet on riisuttu minimiin. Se on tuoksuton ja väritön juoksevahko geeli, joka ei vaahtoudu eikä mielestäni käytön aikana juurikaan edes juoksetu. Ceta säilyttää geelimäisen olomuotonsa sekä veden kanssa että sellaisenaan käytettynä.

Pakkaus lupailee saippuattomuutta, mutta ainesosalistauksessa keikkuu kuitenkin sodium lauryl sulfate, joka on pesevä aine. Saippuan määritelmästä voidaan tietysti halkoa hiuksia, mutta mielestäni merkintä on harhaanjohtava. Itselleni SLS ei ole mikään mörkö ja sitä välttelevät varmaan lukevat inci-listoja muutenkin tarkkaan, mutta huomioksi tämän tuotteen kohdalla että ihan jokainen lupaus ei ole paikkansapitävä.

Olen käyttänyt Cetaa nyt useamman kuukauden ajan ”saunapesuna”, eli kakkosvaiheen putsarina meikinpoistoöljyn jälkeen. Tuotteesta lukemani ylisanat nostivat odotukseni korkealle, mutta en yrityksistä huolimatta oikein saa tähän sellaista vau-tatsia. En esimerkiksi laskisi meikin poistamista pelkästään tämän varaan, vaikka sen pitäisi pakkausselosteen mukaan onnistua.

Ihan kiva, asiallinen tuote, mutta koska ihoni ei ole kuivuudestaan huolimatta erityisen herkkä, en ehkä ole otollisinta kohderyhmää. Pullosta on monen kuukauden jälkeen kulunut vasta noin kolmasosa, joten riittoisaa ja hankintahintaansa nähden todella käyttöedullista tämä on. Muistelen maksaneeni 236ml:n pullosta vajaa neljä puntaa.

Iholle kuntoa kuvaamaan ei taida olla vastaavaa termiä kuin hiuksille on sana ’käsitellyt’, mutta saanette kiinni ajatuksesta. Otetaan esimerkiksi pahasti auringossa palanut iho, joka tarvitsee puhdistusta. Kuiva ja herkkä iho voidaan normaalisti puhdistaa myös tavallisella perusvoiteella, mutta kosketusarka ja kipeä iho ei kestä hankaamista, jota voidepuhdistus jossain määrin vaatii. Ceta on koostumukseltaan sen verran liukasta, että sen pyörittelyyn iholla ei tarvita kuin kevyttä sivelyä, joka on ainakin näin mielikuvittelun perusteella näistä kahdesta mukavampi tapa. Pullon kyljessä vinkataan käyttämään Cetaa myöskin lapsen iholle, mutta siihen en osaa ottaa kantaa. Meillä on pärjätty toistaiseksi vesi- ja öljypesulla.

En tiedä tuliko tästä turhan ympäripyöreä sepustus, mutta ajattelin kuitenkin ottaa Cetan puheeksi. Onhan mahdollista, että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy herkkänahkaisia, jotka tästä hyötyisivät. Koska alue on itselleni vieras, kuulisin mielelläni lisää teiltä ihoherkkyyden kanssa painivilta. Minkälaiset puhdistusrutiinit käyvät ja mitkä ovat täysin katastrofeja? Hihkaiskaa myös, mikäli Ceta oli jollekin ennestään tuttu. Olisi kiva vaihtaa mielipiteitä.

°Tutustu Cetaphil-valikoimaan täällä.

Taustalla soi: Kate Miller-Heidke

7 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Kaikki tekstisi luin ja kovasti ihastuin, jään seuraamaan. :) Aurinkoa viikkoosi!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Voi kiitos, erittäin mukava kuulla! Tervetuloa porukkaan. :)

 2. Taru sanoo:

  Tätä ei siis saa täältä kotimaasta mistään?

  En ole vaivautunut selvittämään polttelun ja kirvelyn syytä, harvemmin kun tulee ostettua mitään niin hintavaa ettei raskisi antaa eteenpäin. Mutta olishan se tietty plussaa, jos löytyisi joku vakio-pesuaine, joka olis hyvä& edullinen :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pieni nuuskiminen ei tuottanut tulosta, valitan. Ostin omani Cultbeautystä ja nykyisellään hintaa näyttäisi olevan £8,99. Taisin muistaa hinnan muutamalla eurolla pieleen, mutta riittoisuus tekee tästä silti edullisen käyttää.

 3. Tämä on LOISTAVA tuote. Ostin edellisen kerran purkin vuonna 2008 ollessani raskaana Amerikan reissulla. Olin siihen mennessä käynyt Jenkeissä säännöllisen epäsäännöllisesti ja ko reissulla ostin monta purkkia ja yhtä lukuunottamatta annoin kaikki joululahjoiksi.

  Omani kesti vuoden, 1 painallus riittää loistavasti.

  Olisin myös tilannut jostain lisää, mutta nyt kun on fiilis ollut päällä etten osta mitään ennen kuin vanhat on käytetty, joten en osta.
  Mutta ehkä kohta Amerikan matka on lähempänä kuin voin kuvitellakaan ja sitten taas vois tätä tuoda sieltä lisää.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No niin, onhan tälle kannattajia. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.