Hellä mikrokuorinta

°Sisältää mainoslinkkejä

Tein keväällä kaverini kanssa kosmetiikkakauppaa ja vaihdoimme päittäin ylimääräisiä tuotteita. Yksi vaihdos tehtiin meikkivoidesiveltimen ja tämän kuorintajauheen välillä. Koska mainitsin ajankohdan ’keväällä’, arvasitte jo, että tämä on taas yksi niistä hillokkeista, joiden käyttöönotto on pikkuisen venähtänyt.

Tuotteesta mieleeni tarttunut kuva kertoi, että näin hienojakoinen kuorinta sopii kuivalle ja herkällekin iholle, mutta jotenkin vaan taas nössöilin enkä saanut aikaiseksi tarttua toimeen. Kun leuan iho alkoi loppukesästä äksyillä, päätin kokeilla yhteensopivuutta tämän ylistetyn jauheen kanssa.

Dermalogica Daily Microfoliant on siis entsyymikuorinta, jonka teho perustuu kemialliseen reaktioon mekaanisesti kuorivien rakeiden sijaan. Pieni määrä jauhetta sekoitetaan kämmenellä veden kanssa vaahdoksi, hierotaan kasvoille ja huuhdellaan. Viralliset ohjeet neuvovat käyttämään vajaata teelusikallista, mutta itse olen kyllä pihistellyt ja höpsäyttänyt kämmenelle vain kolmasosan siitä. Karistan kämmenelle pienen määrän jauhetta, ripsautan toisen käden sormilla sekaan muutaman pisaran vettä, hieron kämmenet yhteen ja pyörittelen kasvoille. Ihon senhetkisestä tilanteesta riippuen käytän tätä joko koko kasvoilla, kaikkialla muualla paitsi lievästi couperoottisilla poskilla tai ainoastaan leuassa.

Vaahdon pyörittely ei tunnu kasvoilla miltään, mutta huuhtelun jälkeen fiilis on selkeästi erilainen. Iho tuntuu pehmeältä ja silkkiseltä, muttei nitise kuivuuttaan tai nipistele. Kaikkein selvin ero näkyy, kun iho on väsymyksestä ja liian vähäisestä veden juomisesta samea – kuorinta kirkastaa kasvojen ihoa huomattavasti. Tiivistetysti: tuntuu kivalta iholla, helppo käyttää ja eron huomaa.

Tämä on kuitenkin siitä jännä tuote, että se ei ole löytänyt selkeää paikkaa rutiineissani. Pidän kuorinnan jättämästä tunnusta, mutta en suinkaan muista tai viitsi käyttää sitä joka ilta. Toisaalta voin käytellä tätä kuuriluonteisesti pidempiäkin aikoja putkeen, jos leuka puskee epäpuhtauksia. Monikäyttöinen vesseli, jonka etu on juuri siinä, että käyttötavan voi säätää itselleen sopivaksi. Päivittäinenkään käyttö ei tee pahaa, mutta hyödyn saa irti myös yksittäisistä vaahdotteluista.

Monet ovat kehuneet tuotteen pilviin, mutta itse joudun jäämään kategoriaan ’ei moitteen sijaa’. En keksi tästä mitään muuta negatiivista sanottavaa kuin korkean hankintahinnan, joka toisaalta palautuu ajan mittaan tuotteen riittoisuudessa. 75g purkki maksaa Dermalogican omassa nettikaupassa 60,90e, mutta koska tässä pienessä 13g sirottimessakin tuntuu piisaavan käytettävää mielin määrin, uskon että täysikokoisesta pakkauksesta riittää vaahdotettavaa keskimääräistä pidemmäksi hyväksi toviksi.

Tässä vaiheessa vuotta kun mennään, niin sellaisen näkökulman voisi myös ottaa, että tämähän on mitä mainioin universaali lahjus. Sopivan kliininen pakkaus ja tuote myös ihonhoitoa vierastaville miehille (pahoittelut kategorioinnista, mutta kun ihmistyyppi on hyvin selkeäpiirteinen), käytännöllisen tehokas nuorelle iholle, sopivan hellä aikuiselle iholle, riittävän erikoinen vähän nirsommallekin purkkinörtille..hyödyllinen ihonhoitotuote siis oikeastaan kenelle tahansa. Noin, mainos päättyy.

Mitenkäs te muut? Tiedän, että tätä ovat monet kokeilleet, mutta nopealla pintahaulla silmiini ei osunut yhtäkään tälle tuotteelle omistettua suomenkielistä postausta. Tarinoikaa ja linkitelkää ihmeessä alle, jos teillä on tästä jotakin osuvaa sanottavaa. En voi elää ilman vai En näe tarvetta hankkia?

°Nappaa Dermalogica-tuotteet täältä.

Taustalla soi: Joss Stone

23 Comments Lisää omasi

 1. Salla sanoo:

  Suhtaudun tuotteeseen aika samoin kuin sinä, en keksi risuja, mutta silti en juurikaan muista käyttää sitä. Tosin tämän postauksen innoittamana voisin kokeilla, kuorisiko se leuan mustapäät pois :)

  1. Kokeile! :)

 2. HeidiÄL sanoo:

  Mä tykkäsin, mutta en tosiaan niin paljoa, että uutta purnukkaa olisin raaskinut ainakaan vielä ostaa. Vaikka riittoisaa onkin, niin hankinta hinta kirpaisee kerralla sen verran, että pakko pärjätä ilman ;) Ja tosiaan rutiininomaisesti tätä ei raaski käyttää, sellaisia speziaalia tilanteita varten :P

  1. ”Rakas joulupukki..” :)

 3. satu sanoo:

  Mä tykkään ja käytän säännöllisen epäsäännöllisesti, en kuitenkaan joka päivä. Ehkä 2-4 kertaa viikossa vähän sen mukaan tuntuuko suihkussa että iho tarvitsee siloitusta.

  1. Sama juttu, fiilispohjalla mennään.

 4. Joliel sanoo:

  Sain joskus erään testiryhmän kautta miniputelin käyttöön ja ihastuin ikihyviksi! Kuorinta sopi yllättävän hyvin omalle herkälle ja couperoottiselle iholle. Uusi purnukka on jäänyt valitettavasti ostamatta juuri tuon kalliin hinnan takia. Opiskelijabudjetilla vain tyydytään haaveilemaan moisista..

  1. Opiskelijabudjetti on monen kivan asian tiellä – täälläkin. :)

 5. bubbs sanoo:

  Mä pidän tästä tosi paljon, ja tämä on niitä poikkeuksellisia tuotteita, joille nyt vaan kertakaikkiaan ei löydy korvaajaa edullisemmasta kategoriasta. Olen käytellyt omaani kertakaikkisen epäsäännöllisesti kohta vuoden, ja kyseessä tosiaan on tuo sama 13g purkki. Eikä loppua näy. Täysikokoisella hinkkaisi pintaansa varmaan vielä eläkepäivillä.

  1. Agreed. Jauheen toimintamekanismi kuulosti sen verran monimutkaiselta, että valmistaminenkaan ei liene ihan ilmaista. No, kaikessa on kyse priorisoinnista. Mä en ollut niin kipeästi sen skunkin perään ja kaverilla oli kaksi tällaista, joten yhdellä vaihtokaupalla saatiin aikaan kaksi onnellista ihmislasta. :)

 6. Sonia sanoo:

  Mulla on toi ainakin kahdessa postauksessa, mutta ei varmastikaan yksittäistä tolle omistettua postausta. Oon käyttänyt kaksi tuollaista minikokoa loppuun ja kolmatta aloitan juuri, neljäskin löytyy. Yhden minikoon olen tainnut arpoa pois. Nää on sellaisia, joita tulee joka ainoassa PR-kassissa, missä Dermalogica on mukana, koska taitaa olla niiden myydyin tuote. Ne kaks kesti koko blogin tähänastisen historian ajan, ensimmäisen sain elokuussa 2010. Tokihan mä käytän muitakin ja tuota vain silloin tällöin. Mulla on siitä aika samat kokemukset kuin sulla, en saa oikein kirjoitettua siitä hirveästi. Käytän aika lailla saman määrän kuin sinä, tuo on aivan tarpeeksi suuri määrä.

  1. Sun sivuilla kävinkin kurkkimassa kun ne osuivat hakukoneeseen, mutta sitten totesin että niin samoilla linjoilla liikuttiin että yritän kalastella vielä täällä kommenttiboksin puolella lisää. :)

   Mielipiteiden lisäksi myös tuo laihialainen luonne näyttää olevan yhteinen. :)

 7. Juille sanoo:

  Mä tykkään tästä aivan älyttömästi, mutta tosiaan ei ole koskaan tullut postattua aiheesta. Ihme juttu. :) Mulla on ollut noita pikkupurkkeja varmaan viitisen kappaletta, aina jotenkin palaan tähän. En keksi mitään pahaa sanottavaa! :D

  1. Joo onhan tämä aika uniikki tuote, kai. En ole koskaan uskaltanut kokeilla sitä kotitekoista aspiriinikuorintaa, mahtaakohan se tuntua samalta?

 8. JonnaH. sanoo:

  Käytin tätä ahkerasti vuosia sitten. Kiva tuote ja hoitaa hommansa, mutta sitten tulivat muut ja jyräsivät ohi. Voisin silti edelleen käyttää ihan mielelläni.

  1. Mikä jyräsi yli?

 9. Minttu sanoo:

  Mulla oli näyte tuosta tuotteesta ja tykkäsin siitä kyllä todella paljon. Näyte riitti kolmeen kuorintakertaan.

  En kyllä sitten tainnut edes harkita tuon hankkimista. Itselläni kun on kuiva ja ohut iho niin tuntuu, että kuorinta on oikeastaan vähän too much. Eli parempi olis puhdistaa ja hoitaa muuten kuin kuorimalla.
  Voi olla, että olen väärässä… :)

  1. Mullakin on kuiva ja läpikuultavan ohut iho, mutta tykkään silloin tällöin silti kuoria. Kun kuollut ihosolukko poistuu, ihosta tulee paljon pehmeämpi ja joustavampi. Ja nimenomaan kuivan ihon kuorintaan tällainen rakeeton entsyymikuorinta toimii ainakin mulla paremmin. Mutta jokainen tyylillään, tee niin kuin omalle ihollesi parhaiten sopii. :)

 10. Oona sanoo:

  Kokeilin tuota kuorintaa vasta pari viikkoa sitten ja se onkin toiminut mun herkällä ja hyvin pintakuivalla iholla hyvin! i love me-messuilla dermatologican edustaja mainosti tuotteen sopivan jopa silmänympärysiholle mutten sitä ole kuitenkaan uskaltanut kokeilla.
  Oon löytänyt hyvin vastaavan ja hieman halvemman version: Malu Wilz Papaya Peeling, sitä saa sokokselta ainakin ja hinta on vajaa 17e/50g. En incien asiantuntija ole mutta verrattuani dermatologicaa ja malu wilziä oli listalla hyvin paljon samoja aineita, malu wilz lista oli tosin vähän lyhyempi.

  Vertailuna sanoisin että dermatologica on koostumukseltaan vähän hienojakoisempaa mutta pesutulos on varsin identtinen.

  1. Hei hyvä vinkki! Pidetään tämä korvan takana! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.