Kihelmöintiä lauteilla

Tykkään käyttää saunomista ihonhoitotuotteiden tehostajana. Saunan lämmössä monet aineet toimivat tehokkaammin ja elimistön oman aineenvaihdunnan aktivoitumisella on lukuisia positiivisia vaikutuksia. Tuskin käyttäisin hiusten tehohoitoja tai kasvonaamioita lainkaan, jos en saisi lämmitellä vaikutusaikana saunassa. Jokaisesta saunakerrasta ei tarvitse tehdä spasessiota, mutta aina toisinaan iskee tarve. Kuorrutan itseni kaikenlaisilla hoidoilla, lasken isoon mukiin jääkylmää vettä ja istun lauteille tunnustelemaan kihelmöintiä ja nipistelyä.

Kosmetiikan kohtuuttomuuskäyttäjänä voin valita kaapista kulloiseenkin fiilikseen sopivan taikaliemen ja eilen päädyin eräänlaiseen aineenvaihduntakimaraan: päänahalle kylmähoitoa, kasvoille turvenaamio ja vartalolle kyytiä kuorintahanskoilla.

Tigin Treat Me Right on ensimmäinen hiusnaamioni ja olen ostanut sen ikuisuus sitten. Ihmettelin eilen että se todella on vielä käyttökelpoinen, sillä se on avattu ainakin kuusi vuotta sitten.

Vaaleansininen tahma tuoksuu voimakkaasti piparmintulle ja tuntuu iholla kylmältä. Tunne on vähän samanlainen, kuin jauhaisi Airwaves-purkasta seoksen ja levittäisi sen tukkaan. Silmät vetistävät, päänahka palelee ja tukkoinen nenä aukeaa. Tuntuu erityisen kivalta juuri saunan lämmössä kun muu kroppa lämpenee ja pää pysyy kylmänä. Kylmäefekti vilkastuttaa verenkiertoa päänahassa, mikä on omiaan parantamaan hiustuppien hyvinvointia ja vauhdittaa pikkiriikkisen hiusten kasvua kuten säännöllinen päähieronta. Kylmyys tuntuu takaraivolla vielä pari tuntia pesun jälkeen, joten vilukissat varautukaa  kuivattelemaan lämpöhuovan sisuksissa. Pitkäkutrisen kannattaa varata kylppäriin pompula, jollei halua kylmäkäsitellä myös hartioitaan. Tukka jää pehmoiseksi ja olo virkistyneeksi.

Lumenen Syväpuhdistava turvenaamio taitaa sekin olla vanhempaa sukupolvea, sillä nykyään etuliite näyttäisi olevan Matt Touch kun omassani lukee vielä Arctic Touch. Tämä naamio on pikkiriikkisen liian tehokas superkuivalle iholleni ja siksi käytän sitä vain satunnaisesti. Valkkaan muutenkin nassuun lätkittäviä kuorintoja ja naamioita fiilispohjalta, enkä voi muuta kuin ihailla niitä kurinalaisia ihonhoitorutiineja, joita kuulen toisaalla ylläpidettävän. Liian säännöllinen rytmi missä tahansa asiassa herättää allekirjoittaneessa välittömän kapinahengen.

Eilen teki mieli hiostaa ihosta ulos mahdollisimman paljon epäpuhtauksia, joten alkulöylyjen jälkeen peittelin kasvoni turvenaamiolla. Yleensä tunnen iholla pientä nipistelyä, mutta nyt päänahan palelu dominoi tuntoantureita ja tuotteesta tuntui vain haju, jota joku ehkä kutsuisi tuoksuksi. Turve – tuo suomalaisen suoromantiikan sydän. Blerghh.

Tökötti on aavistuksen sotkevaa sorttia, joten ylimääräisiä ei pidä sohiman. Huuhtoutuu kyllä iholta pois kiltisti, mutta yllättävän paljon näköjään tulee elehdittyä ihan vaan paikallaan istuessa.

Kroppaa rääkkäsin vanhoilla kunnon kuorintahanskoilla, joihin keksin ensimmäistä kertaa lisätä suihkusaippuaa. Niin tyhmä! Mikä tuntu, mikä käyttömukavuus! Lopputuloksena ihan yhtä pehmoinen iho kuin kuorintavoiteella, mutta murto-osalla hinnasta. Lisäksi vaahdon kanssa leikkiminen herättää sisälläni uinuvan taaperoikäisen, jolloin pyörittelyä jaksaa jatkaa hetken kauemmin. Siloiselle iholle imeytyvät paremmin kosteusvoiteet ja täytyy näin seuraavan päivän aamuna sanoa, että oli kaiken vaivan arvoista. Kuorittu ja kosteutettu iho ei kiristä eikä kutia ja sen kantaminen on kaikinpuolin mukavampaa. Plus, että tällä menolla saan jo ensi vuonna ostaa uusia suihkugeelejä kun voin kuluttaa nykyiset kuorintaan.

Ensi kerralla luupin alla jalkaparat, jotka jäivät nyt kokonaan ilman huomiota. Olen löytänyt ihan mahtavan jalkavoiteen, jota haluaisin välittömästi lisää vaikka niitä vanhempia olisi vielä valitettavasti aika monta.. Siitä kuitenkin lisää joskus myöhemmin, nyt nauttimaan valohoitoa sinisen taivaan alle.

Hidastempoista sunnuntaita, latautukaa kunnolla. Ja hei, noi kollaasit nyt testiajossa. Hyvä, huono, hyvin huono?

Taustalla soi: Jamie Woon

7 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Aivan loistava sana: kohtuuttomuuskäyttäjä. :D Tuo täytyy muistaa!
  Nuo kuorintahanskat ovat tosi hyvät, käytän itsekin niitä saunassa käydessäni.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, hieno keksintö. Ne aina välillä hautautuu moneksi viikoksi tonne purkkimeren ja seinän väliin, mutta pitäisi ehdottomasti muistaa kaivaa ne esiin useammin. :)

 2. Petra / Viilankantolupa sanoo:

  Pakko kirjoittaa vielä tänne muistiin, että voin tarvittaessa kaivaa tämän kuolemattoman kohteliaisuuden esiin.. Siippa ilmoitti äsken mun haisseen koko päivän ”Etelä-Eurooppalaiselle kylpyhuoneelle”. Päänahan lisäksi Treat Me Right virkisti siis myös parisuhteen kohteliaisuusarkkua, johon napsahti juuri ihan uudenlainen naula.

 3. .Nekku. sanoo:

  Minäkin olen heittänyt kuorinta-aineilla vesilintua (olisiko tässä tapauksessa sellainen keltainen kumiankka? :D) sen jälkeen kun ”löysin” kuorintahanskat. Pesen itseni jokaisen suihkuttelukerran yhteydessä noilla karkeilla käsineillä ja jollain kivalla suihkugeelillä. Tavallisesta palasaippuastakin irtoaa vaahtoa ja hauskuutta ihan eri lailla kuin ennen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mulla on muutama tuubi Cliniquen mainiota vartalokuorintaa vielä jemmassa, mutta kun ne on käytetty veks, saatan ryhtyä täysiaikaiseksi hanskaajaksi. (Yritin muotoilla sen toisin, mutta olkoon. :D )

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.