Ihmelakka Seche Vite

Jälleen yksi kynsialan kulttituote, josta olin ennen blogimaailmaan jalkautumista autuaan tietämätön. Seche Vite on paksu, kirkas päällyslakka, josta aika harvalla tuntuu olevan pahaa sanottavaa. Peilipinnan jättävä pikakuivattaja teki vaikutuksen myös skeptiseen ex-kynsiammattilaiseen.

Lakka haisee valitettavan paljon etikkaiselle liimalle, mutta huonot puolet olivatkin sitten siinä. Vaikka liisteri on paksua, sen levittäminen on lapsellisen helppoa. Yhdellä kynnellä voi kevyesti tehdä viisi-kuusikin vetoa, ennenkuin merkkejä jähmettymisestä alkaa näkyä. Pinta jää niin kiiltävän virheettömäksi, että otti muutaman kerran uskoa, että se todella on lopullinen tulos. Näin paksulla päällyslakalla saa tasoitettua rosoisen glitterpinnan sileäksi ja pidennettyä tavallisenkin lakan kestoa muutamalla ylimääräisellä päivällä.

Lakkaa ei tarvitse kuivatella kauaakaan, ennenkuin kynttä voi naputella pöytää vasten ja kiiltävä pinta pysyy virheettömänä. Käsittämätön myrkky! Jos olet joskus tuskaillut kynsilakan kuivattamiseen kuluvaa aikaa, ostapa pullollinen tätä.

Levitin aluslakan ja kaksi kerrosta päällyslakkaa normaalisti ja annoin kuivahtaa viitisen minuuttia ennen Secheä. Kun värikerros on pienen hetkisen saanut kuivahtaa, pikakuivattajan voi levittää huolettomasti. Suoraan märän värilakan tai koristelujen perään levitettynä voisin kuvitella tapahtuvan hiukan juovittumista, sen verran paksusta massasta on kuitenkin kyse.

seche_vite_kynnella

Muistelen lukeneeni, että pullonpohjimmaiset muuttuisivat ajan saatossa hyytelöksi, mutta aika harva lakka pysyy notkeana loppuun saakka. Yhden pullollisen käytettyäni olen viisaampi käyttöominaisuuksien muuttumisen tiimoilta, mutta siihen saakka nautin täysillä tästä idioottivarmasta kynsien kuivattelusta.

Tähän saakka kaikki käyttämäni ”pikakuivattajat” kastan täten nuivasti hymähtäen pelkiksi päällyslakoiksi. Seche, tervetuloa kotiin.

Taustalla soi: Sugarland

21 Comments Lisää omasi

 1. Korundi sanoo:

  Heh, mullakin on tulossa postaus samaisesta lakasta ;) Yhdyn kehuihin, loistotuote! Miinustakin on tosin sanottavana, tuo mitä lopussa mainitsitkin, oma pullo ei ole vielä puolessakaan välissä, ja se on jo jämettynyt aikamoiseksi liisteriksimömmöksi, eli on siinä rajoilla, että onko jo käyttökelvotonta. Aion kokeilla pistää siihen pari ohennustippaa, jos se vaikka auttaisi, mutta muuten taitaa olla edessä uuden osto. Silti, niin paljon tykkäsin lopputuloksesta, että aion hankkia uuden, vaikka näin paljon koostumus muuttuisikin. Tai sitten vain tässä yksilössä (tai käyttäjässä) oli jotain vikaa..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ihme olisi, jos näin tömäkkä koostumus ei puuroutuisi. Tämän lakan kanssa on vaan punnittava käyttökelpoisen määrän suhde hankintahintaan ja säästettyyn vaivannäköön verrattuna tavalliseen pikakuivattajaan. Joku kertoi hamstranneensa näitä kauneusmessuilta neljällä eurolla ja näin jälkeenpäin ymmärrän kyllä miksi. Oletko ostanut omasi kaupasta vai verkosta? Ja tahdon ehdottomasti tietää toimiiko tämä ohennuksen jälkeen vielä yhtä nätisti. :)

   1. Sissi sanoo:

    Tätä käyttävät lisäävät lähes joka käyttökerralla lakkaan tipan Sechen omaa ohentajaa, Restorea, jolloin aineen pitäisi säilyä käyttökelpoisena.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Hyvä vinkki, kiitän! :)

  2. Päivi sanoo:

   Loistava lakka on kyllä! Minunkin lakkani on tosin jo mennyt hyytelöksi, vaikka en ole pulloa montaa kertaa kerinnyt avaamaan. Kivaa, kun tätä tuli aikoinaan Kickseihin myyntiin! En tarvitse enää ulkomailta tilailla.

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Onko se samanhintaista täällä?

    1. Päivi sanoo:

     Kyllä se on kalliimpaa Kicksissä, mutta tarkkaa hintaa en nyt muista. Aloin muuten miettiä tarkemmin kauanko tuo lakka on ollut mulla. On se jo aika vanhaa, että ei ihme, että on paksua. Olen vain niin laiska lakkaaja, että tuntuu että just mä sen ostin…

     1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

      :)

 2. Taru sanoo:

  Mä olin kanssa tilaamassa ko. lakkaa hetki sitten, mutta googlettelin sitä ensin normaalitapaani ja kas, törmäsin kivoihin postauksiin asiasta, että ko. lakkaan on painettu varoitusteksti sen sisältämästä ainesosasta, joka saattaa aiheuttaa hedelmättömyyttä ja muutoksia syntymättömiin sikiöihin. Tässä tarkka teksti: ”WARNING! This product contains a chemical known to the State of California to cause birth defects or other reproductive harm.”
  Tässä linkki yhteen keskusteluun aiheesta: http://www.salongeek.com/nail-geek/44544-warning-label-seche-vite-topcoat.html
  Mulla jäi lakka ostamatta luettuani tuon! Kuten osuvasti sanoit, myrkky mikä myrkky, hui…. :/

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ainesosalistalla toisena on tolueeni, josta liiman haju on uskoakseni peräisin. Selkokielinen tiivistelmä Wikipediasta:

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Tolueeni

   Yleisesti käytetty kemikaali, jonka imppaamista on syytä välttää. :) Kynilakkaa, kuten mitä tahansa kemikaalia tulisi käyttää hyvin ilmastoidussa tilassa, mutta harvapa erikeepperinkään jäljiltä tuulettaa.

   Ehdin töissä kokeilla muutaman kerran Kure Bazaarin lakkoja ja ne vaikuttivat ihan asiallisilta. Niistä on riisuttu pois kaikki mahdollinen synteettisyys, joten ehkäpä niistä olisi sinulle kaveriksi? :)

 3. Sissi sanoo:

  Mä vihaan Sesseä koska se kutistaa lakkauksia ja tosiaan ehkä puolet pullon sisällöstä on käyttökelpoista ennen jankkiintumista. Tehokkaasti kyllä kuivattaa ja jättää upean, kiiltävän pinnan mutta koska kaikkea ei voi saada, on tehtävä kompromisseja. Käytän Inm Out The Dooria joka ei jätä niin mahtavaa kiiltoa mutta pullo on käyttökelpoista loppuun saakka ja kuivatusteho samaa luokka.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä en ole ehtinyt käyttää tätä vielä niin pitkään, että tönkkööntyminen olisi tullut eteen tai myöskään toi kutistuminen. Siitä muistan kyllä kuulleeni. Mutta hyvä kun kävit jättämässä kokeneemman mielipiteesi, sillä mitä enemmän näkökulmia, sitä parempi pohja ostopäätökselle. :)

   Tuon mainitsemasi vaihtoehdon etsin käsiini seuraavaksi.

 4. Sonia sanoo:

  Joo, jos värilakkaa on paksu kerros ja tän levittää vähän huolimattomasti, se kutistaa lakkaa. Tosin on niin hyvä aine muuten että en anna sen häiritä. Mutsikin rakastui ja pyytää mua jatkuvasti tuomaan tätä sille kun Hämeenlinnassa ei oo Kicksiä. Se on varmaan neljä pulloa tota jo käyttänyt. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, ihan jo hylsyä raottamalla tuli sellainen olo, että pare antaa värilakan hiukan asettua ensin. :) Mielenkiinnolla odotan, että milloin paksuuntumista alkaa näkyä.

 5. Myy sanoo:

  Seche Vite on kyllä ihan huippua, aika monta pulloa on tullut käytettyä :) Pystyn yleensä käyttämään 3/4 osaa pullosta ihan hyvin ja viimeinen neljännes on turhan paksua (ja siinä vaiheessa kyllästyttää myös jo lakkajämien kalastelu siveltimeen). Värilakan kutistumisongelmia en ole kokenut.

  Tosin en tiedä voisiko lakkasi olla hieman paksuuntunutta jo alkuunsa..? Kun itse pidän juuri korkattua Seche Vitea enemmänkin juoksevana ja se levittyy kynnelle lähes itsestään vedolla tai kahdella..

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No ehkä se vain tuntuu paksummalta, koska tähän asti olen käyttänyt enimmäkseen kiiltolakkoja, enkä oikeastaan lainkaan tämäntyyppisiä pikakuivattajia. Rakennekynsien lakkaaminen on ollut tosi vähäistä ja vasta nyt alan päästä luonnonkynsieni kanssa sinuiksi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.