Siirtokuvat kynsille, osa 1

Näytillä jälleen yksi kynsimaailman ug-ilmiö, josta olen jäänyt paitsi. Koska tämä on kohdallani vasta ensimmäinen yritys, en voi esiintyä kummoisenakaan asiantuntijana, mutta näin ensikertalaisen näkemyksen mukaan nämä siirtokuvat ovat ihan käypä koristelukikka kotilakkaajille.

Kynnet kannattaa  ennen kuvasiirtelyä lakata hyvissä ajoin, jotta lakkapinta ei mene ruttuun. Hyvä ajankohta on esimerkiksi edellisenä päivänä tai jos käytät Secheä, noin vartti ennen toimeen ryhtymistä (vink vink).

Tarvikkeiksi on lakattujen kynsien lisäksi hyvä varata kulhollinen lämmintä vettä, sakset, pinsetit sekä talouspaperia. Niitä siirtokuvia voi katsella nettikaupoista hakusanoilla ”water decals for nails” tai ”siirtokuvat kynsille”. Omat kuvani tilasin MiMaxilta, josta ne toimitettiin näppärästi ja nopeasti. Valikoimaa selatessa meinasi mennä käpy, kun pikkiriikkisiä kuvia sai tihrustaa silmät sikkuralla, mutta sama näytti olevan asian laita muissakin verkkokaupoissa. Kuvia löytyy kaikesta mahdollisesta ja jos oikein haluat hukuttautua tarjontaan, hakeudu eBayhin.

Arkista leikataan siirrettäväksi aiottu kuva, kuoritaan sen päältä suojakalvo, hukutetaan vesimaljaan ja odotellaan. Kun mutu sanoo ”jo piisaa”, nostetaan kuvake pinseteillä kuiville, asetetaan kuvapuoli ylöspäin vapaavalintaiselle sormenpäälle ja  liistataan kuvio  toisen käden sormenpään kautta kynnelle. Jos kuva ei irtoa märästä taustapaperista kevyellä liu’uttamisella, liota lisää. Kun kuva on kynnellä, sen asentoa joko voi tai ei voi korjailla. Kuivaa enimmät vedet taputtelemalla talouspaperiin ja sinetöi kuvio paksulla päällyslakalla.

Käytännössä paljon helpompaa kuin selostettuna. Ohjevideoita löytyy verkosta lukemattomia, etsikää mieleisenne.

Nämä vaaleanpunaiset pantterit olivat alkuperäinen ja ainoa syy siirtokuvien kanssa näpräämiseen, sillä vaikka esim. kukkia tai leoparditäpliä on suht helppo väsätä akryylimaalilla, näin tarkka pinkkipantteri ei kyllä irtoaisi ainakaan mun siveltimestä.

Omat kuvani napottavat kynnellä nyt kolmatta päivää eivätkä ole aikeissakaan repsottaa tai haalistua. Näen siirtokuvissa koristelumahdollisuuksia etenkin kaikenlaisiin teemapäiviin, mutta varoituksen sanana, näiden kanssa leikkimiseen on helppo jäädä koukkuun.

Taustalla soi: Henry Mancini

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.