Haastelu

Hihi! Blogihaaste! Olen lapsellisen innoissani! Palan halusta kertoa teille asioita meikkipöydän ulkopuolelta, sillä kukapa ei näkisi itseään naistenlehden kolmen aukeaman syvähaastattelussa puhumassa viisaita. Todennäköisesti en puhu viisaita, enkä kuvita artikkelia tuulenpieksämillä rantakallioilla, mutta muilta osin – hakekaa popcornit!

11 kaikenlaista pyöritettiin eteeni meikkaajaksi opiskelevan Päivin blogista. Kuten hyvälle ja hurskaalle haasteelle yleensä, on tällekin luotu säännöt. Kuuluvat seuraavasti:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haastettujen pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Missään ei puhuta järjestyksessä etenemisestä mitään, joten rikon välittömästi kaavaa ja vastaan ensin niihin esitettyihin kysymyksiin.

1. Pidätkö nimestäsi?
– Olen sinut nimeni kanssa, vaikka ärrä välillä takelteleekin. Kukaan ei ole kertonut miksi yksivuotiaana puhumaan herennyt tyttölapsi saa aikuisena lukihäiriön ja kadottaa kauniisti sorisevan, pitkän Rrrrrr:n. Sukunimi mukaanluettuna annan tahattoman vaikutelman suomenruotsalaisuudesta, mitä pidettäköön positiivissävytteisenä harhaluulona.

2. Onko sinulla parasta ystävää?
– Saako lyödä lekkeriksi ja sanoa että on, hivelen sen hopeisia kupeita juuri nyt? Yhtä ja ainoaa hengittävää bestistä en halua nimetä. Kaipaan suunnattomasti sielunveljeäni, jonka kanssa olimme takavuosina erottamattomat, mutta olen hyväksynyt nykyisten elämäntilanteidemme erilaisuuden ja luotan siihen että elämällä on vielä varallemme suunnitelma. Kerhoiästä käsipuolessani keikkunut pitkänhuiskea vaaleaverikkö taas on kanssani jatkuvassa telepaattisessa yhteydessä, mikä ei näin monen vuoden jälkeen tunnu enää juurikaan pelottavalta. Voittaisimme minkä tahansa parisuhdepelin mennen tullen.

3. Mistä luonteenpiirteestäsi pidät eniten?
– Luonteenpiirre? Mikä on luonteenpiirteen ja opitun ominaisuuden ero? No paras ominaisuuteni tuskin on ainakaan tämä liiallisuuksiin viety verbaliikan taju, sillä se on kaikille osapuolille ajoittain raskasta. No, vitsit sikseen. Olen opetellut ymmärtämään muita ihmisiä. Sanotaanko sitä empatiakyvyksi? Aina se ei ole helppoa, mutta yritän käännellä epäsuhtia, ongelmia ja konflikteja niin, että keksisin mitä niiden taustalla on. Tämä piirre ei ole periytyvä eikä tule millään lailla luonnostaan, vaan on vaatinut vuosien harjoittelua. Siksi olen siitä ylpeä.

4. Entä piirteestä ulkonäössäsi?
– Montako näitä vielä on? Pidän siitä, että ilmeeni on muunneltavissa. Mikään piirre ei ole erityisen sykähdyttävä ja pystyn siksi joko korostamaan hyviä puoliani tai katoamaan massaan nobodyna, joka saa esittäytyä samalle ihmiselle kahdesti. True story.

5. Mistä taidostasi olet ylpein?
– Taito. Taito on jokin opittu asia..mm. Olen ylpeä siitä, että olin hiivatin hyvä kynsimuotoilija.

6. Missä maissa olet käynyt?
– Ruotsi, Iso-Britannia, Viro, Saksa, Italia, Espanja ja Kreikka. Tunnustan nurkkakuntaisuuteni ja lentoinhoni.

7. Kerro jokin toteuttamasi unelma?
– Meikkaajaksi opiskeleminen oli vuosikausia kytenyt haave. Sattumien kautta löytyi rako, josta sain haaveen runnottua läpi. En ole katunut hetkeäkään.

8. Oletko unelma-ammatissasi/opiskeletko unielmiesi alaa?
– Olen erittäin tyytyväinen alanvalintaani. Olen omassa elementissäni tulkitessani asiakkaiden toiveita ja tilanne on myös siltä kannalta herkullinen, että tiedän oppivuosien olevan vielä edessäpäin. Olen tuore kasvo alallani, enkä stressaa. Vuodet tuovat tullessaan kokemusta ja tilaisuuksia sitten kun niiden aika on. Ahaat ovat päivittäisiä, enkä tiedä voiko näin kivaan ammattiin koskaan kyllästyä. Vielä kun saan lisäksi harrastusmielessä kirjoittaa blogia ja kolumneja, en tiedä puuttuuko työrintamaltani mitään.

9. Oletko kiinnostuneempi ihmisistä vai asioista?
– Ihmisistä, ehdottomasti – ehtymätön alusta analysoinnille ja tutkailulle. Mikään ei ole niin hienoa kuin kahden ihmisen välinen saumaton ymmärrys. Koskipa se sitten radiokanavan valintaa autossa, täydellisen huulipunan löytämistä tai lounasruokalassa yhteen ääneen lopetettua lausetta. Tarvitsen erakkohetkeni silloin tällöin, mutta olen ehdottomasti ihmis-ihminen.

10. Mikä on suosikkisikosmetiikkasarjasi?
– Kukaan blogiani pidempään lukenut ei varmaan ylläty, kun sanon MAC. Hyväksi kakkoseksi kirittäisin MUFEn.

11. Mikä on lempipaikka kodissasi?
– Apua, vaikein viimeisenä? Se on ennen ollut olohuoneen sohva, mutta tämän vuoden voittopallista  kamppaillaan. Kategoriat eivät valitettavasti osu ihan yksiin, mutta yritetään nyt tuumailla. Joko sänky, koska rakastan sitä tunnetta, kun saan illalla käpertyä peiton alle (ja jos en ole hölmöillyt, saan yleensä vielä käsivarren ympärilleni) tai sitten lastenhuoneen sohva. (Huomaatte kaavan?) Lastenhuoneen sohva on paikka, jossa saan vuorotyön vuoksi viettää hiukan vähemmän aikaa kuin haluaisin, joten se on siksi erityisen tärkeä. Vastaan: vaihtoehto B, lastenhuoneen kihertelynurkkaus.

—–

Nytkö pitäisi kertoa vielä lisää? Kaikkien noiden sielusta vuodatettujen verien lisäksi?

1. Olen opiskellut Luovaa kirjoittamista ja kaipaan ohjattuja kirjoitustehtäviä ja niiden käsittelyä ryhmässä. Tiedän monia, jotka näkevät juuri nyt mielessään kuvan giljotiinista, mutta jos tekstin tuottaminen yhtään kiinnostaa, suosittelen hakeutumaan kirjoittajaryhmään.

2. Luotan homeopatiaan hoitokeinona. Taattu mielipiteidenjakaja, mutta reittäni tuuppii juuri erittäin elävä esimerkki siitä, miten joskus pitää uskaltaa seurata vaistojaan.

3. Pelkään hämähäkkejä. Helvetisti.

4. Olen erittäin perusteellinen. Tämän kevytmielisen haasteen toteuttaminen on tähän mennessä kestänyt kaksi ja puoli tuntia. Voi kyllä!

5. Tunnen oloni kotoisimmaksi poikaporukassa, sillä kiroilen ja viljelen kaksimielisyyksiä luontevasti. Neiteily luontuu vain silloin kun siitä maksetaan palkkaa.

6. En ole koskaan nähnyt Titanicia. Lapsuuden trauma, josta on kasvanut päähänpinttymä. En ylpeile, mutta taikausko on jo mystifioinut tämän asian.

7. Näen enneunia kuolemasta.

8. Kunnioitan Wirtasen Tonia lähes palvoen. Mies on sanankäytön nero. Herkkis, joka ei pyytele anteeksi.  Ja jos joku on saanut porttikiellon kaikkiin suoriin tv-lähetyksiin, on persoonassa sopivasti särmää.

9. Sisälläni asuu sihteerikkö, joka rakastaa kirjakauppoja ja tavaratalojen säilytysosastoja. Mapitan, aakkostan, listaan, ekselöin, järjestelen ja valmistaudun niin että ansaitsisin paikan lakatulta tammelta ja uudelta nahalta haisevassa lasiseinäisessä toimistossa. Luontaiseduin, tietty.

10. Uskon karman lain buddhalaiseen tulkintaan.

11. Olen käyttänyt Hesellä henkilöauton verran rahaa. Vuonna 2006 summa oli 5800 € ja yhtään tuoreempaa lukua en halua tietää.

—–

1. Miksi arvelet minun toimittaneen haasteen juuri sinulle?
2. Montako kertaa tekstissäni mainitaan sana ’haaste’? Sis. kompa.
3. Jos saisit loppuelämäsi ajan kuunnella vain yhtä artistia, mikä se olisi ja miksi?
4. Mainitse yksi asia, jota ei kannata tehdä silmät kiinni?
5. Mistä olet eniten innoissasi juuri nyt?
6. Kuvaile tuoksua, joka herättää muiston?
7. Mitä pelkäsit pienenä?
8. Mikä on mielestäsi suomen kielen kaunein sana?
9. Täysikuu vai kuunpimennys?
10. Virhe, jota et tee uudestaan?
11. Tapa, jonka olet perinyt sukulaiseltasi?

_____

Mistä minä tiedän montako lukijaa kenelläkin on? Haastan täysin kylmästi ne blogit, joiden vastaukset haluan lukea. Kieltäytyäkin saa, mutta tiedoksi: Teidät on valittu hartaudella.

1. Pudonneita omenoita – Liina, muistelen ettet tykkää haasteista. Silti, pliis?
2. tapahtui kerran vahingossa – Ioanna, vanhojen aikojen muistoksi?
3. Vierasta Maata – Darling, I know you know enough Finnish. Pretty please?
4. Hyppytikki – T, jatkathan kirjoittamista?
5. Sitruunatarinoita – Henna, yllätä mut!
6. INCImix – Annina, tiedän että olet kiireinen. Jos ehdit, haluaisin tietää sinusta lisää.
7. Mittanauhakäärme – F, sanasi terävä säilä huutaa haasteita!
8. Viva La Woman – VLW, sinulla saattaisi olla tälle annettavaa?
9. Pizzaa Sydämellä – lähdettehän leikkiin?

—–

Näin käytimme perjantai-illan klo 20.30 – 00.30, toivottavasti tämä normaaliarjesta poikkeava julkaisu toi esiin jotain mihin tarttua. Nyt hissun kissun pää purkkiviidakon kautta tyynyn syliin ja kun te siellä luette tätä, minä jo nautin Bella-kesteistä syvän ärrän venyessä. En omani, mutta muiden. Morjens!

8 Comments Lisää omasi

 1. Taru sanoo:

  Oo kiitos! Kolmevuotisen bloggailun aikana ensimmäinen haaste! Jeeee! :D
  Mutta vastaan haasteeseen Lilyn puolella :) Meni käpy bloggeriin, joten muutin. Ja sitten katos taas inspiraatio. Ja. Ja tähän kymmenen muuta tekosyytä.

  Tämä oli kyllä mielenkiintoista luettavaa :) Osa tietty vanhaa tuttua Petraa, mutta paljon jännää uutta infoa ;) Asuukohan mussa joku pieni stalkkeri kun tällaset on niin jänniä x)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No muuttaminen selittää hiljaiselon. :) Ilman muuttoilmoitusta ei tosin voida puhua kovin lukijaystävällisestä siirtymästä.. :D Linkkaatko kotipuusi uuden osoitteen tähän, niin vaihdan sen tuonne artikkelin sisään.

   1. Taru sanoo:

    En noista muutoista niin ole jaksanut huudella, kun eipä noita lukijoita/ kommentoijiakaan liiaksi ole :D http://lily.fi/palsta/hyppytikki

    Päivitystahti ei päätä huimaa, koska puutarha :/

    1. Taru sanoo:

     Tein sen! Muutamasta multifailista huolimatta…… O.o

 2. Päivi sanoo:

  Kiva, jos suhtauduit noinkin innostuneesti haasteeseen :D Kiitän ja kumarran vastaamisesta, mielenkiintoista oli lukea. :)

  Eräs (niistä 50:stä serkustani) on opiskellut myöskin luovaa kirjoittamista ja sen jälkeen kirjallisuustiedettä. Häneltä saa aina piiitkän luennon jostakin sanasta, kun menee jotain kysymään. Tai vaikkapa sanan herättämästä mielikuvasta tai tunteesta, tai sanan olomuodosta tai ruumiista (!) :D

  5800e Heselle, whaat? Hampurilais-Heselle? Siis yhteensä elämäsi aikana vuoteen 2006 mennessä? :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kyllä, sinne hampurilais-Heselle, ihan minä itte, yksinäni. :D Jossain vaiheessa saatoin syödä siellä aika tiiviiseen tahtiin. Olen höllännyt heseväliä reilusti, mutta pistäväthän nuo numerot vähän ajattelemaan.. :)

 3. Viva La Woman sanoo:

  Nytpä nakin napsautit. Ajattelin että näinkin tuoreena tapauksena vältän tämmöiset ”kerro itsestäsi lisää” haastelut vielä kuukausiksi eteenpäin, eli menee meitsillä reilusti mukavuuskantaman ulkopuolelle. Mutta ehkä se tekee minulle hyvää. Jatkuva myötätuuleen kuseskelu on muutenkin ihan yliarvostettua. Haaste vastaanotettu.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   I like your style!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.