Ensitreffeillä Diegolassa

Kauneushoitola Miira C esitti kutsun. Maistiaiset uudesta SkinLab Detox-kasvohoidosta ja ehostus Diego Dalla Palman tuotteilla? No kiitos, tulen mielelläni.

Kasvohoidossa käyminen on yksi niistä rutiineista, joista pidän lepsua otetta. Edellisen kerran kävin hemmoteltavana marraskuun puolella, puoli vuotta sitten. Hiukan tiuhempi väli ei olisi pahitteeksi. Kasvohoitoon lähteminen vaatii kahta resurssia: aikaa ja rahaa. Ensimmäisen järjestäminen on hiukan helpompaa, mutta jos talous on tiukilla, tyhjästä on paha nyhtää. Meillä ratkaisuksi jälkimmäiseen on vakiintunut lahjakorttikäytäntö, josta olen kovin kiitollinen. Itse pihistelen käyttämästä kymppejäni ns. ylimääräiseen hemmotteluun, mutta onneksi siippa osaa käyttää tuntosarviaan. Synttärit, vuosipäivä ja joulu ovat oivia tilaisuuksia pienelle uudistamiselle, joka ei muuten jää pelkäksi ulkoiseksi hyveeksi. Sisäinen rauha hehkuu hemmotteluhetken jälkeen useamman päivän, mikä on ihan kivaa vaihtelua sille äksyherkälle stressipeikolle. Annos hiljaisuutta, harkittua kosketusta ja kiireettömyyttä palauttavat sen tasapainon, joka arjessa välillä herpaantuu.

Miira C on ensimmäinen Diego Dalla Palman konseptihoitola koko Pohjoismaissa ja kokonaisuus on nettisivuja myöten tyylikkäästi toteutettu. Neljä kieltä ja nettiajanvaraus kertovat asiakaslähtöisyydestä ja ajantasaisuudesta, pisteet niistä.

Saavuin hoitolaan melkein puoli tuntia etuajassa ja jo ennenkuin ovi ehti kunnolla aueta, sepostin kädet viuhtoen ja suu vaahdossa tarinaani ja anteeksipyyntöjä etuaikailustani. Neito valkoisessa takissa kuunteli hosotustani rauhallisesti hymyillen ja toivotti minut lämpimin elein tervetulleeksi. Tästä korostuneen hillitystä vastaanotosta yhtäkkiä havahduin ja rentouduin. Ei haittaa, vaikka olen paikalla ennen sovittua aikaa. Voin istua alas, juoda lasillisen vettä ja rauhoittua. Kukaan ei ole vaarassa.

Vaihdoin lenkkarit pehmotohveleihin, laskin kantamukseni alas ja upottauduin sohvan syliin. Katselin ympärilleni luotua pehmeää tunnelmaa ja ymmärsin antautua aistimatkan vietäväksi. Esitietolomake, raikas kulaus, pehmeä kylpytakki, lepattava kynttilänvalo, pehmeäpintaiset tyynyt..okei, alan olla aika zen.

Laskeuduin lämmitetylle hoitopöydälle ja huokaisin hiljaa. Kosmetologin hellät ja varmat otteet sivelivät kasvoiltani meikin lisäksi ne huomaamatta jämähtäneet jännittyneet ilmeet. Täydellinen rentoutuminen, miten sen saavuttaminen vaatiikin jotain näin pelkistettyä. Kuuntelin taustalle viriteltyjä sirkkoja ja vesiputouksia, tunnustelin allani hohkaavaa pehmeää petiä ja valutin sen viimeisen ja sitkeimmän jäkityksen pois ristiselästä. Ah.

Puhdistuksen jälkeen sain kasvoilleni kerroksen viileää mantelihappoa, jonka tehtävänä oli vastata hoidon puhdistavasta ja uudistavasta osuudesta. Kosmetologi kertoi mantelihapon olevan kemiallisista kuorinnoista se hellin ja hoitavin vaihtoehto, joka sopii myös kuivalle ja herkälle iholle. Kuulostelin tuntemuksia, mutta en huomannut pienintäkään pistelyä, nipistystä tai kirvelyä – herkkis peukuttaa. Vaivuin vaikutusaikana täyteen tiedottomuuteen ja meinasin saada kohtauksen kun tajusin rohisseeni pedillä leukaperät levällään. Ainakin rentouduin.

Mekaaninen puhdistus jätettiin näytehoidosta väliin ja iholle levitettiin kosteuttava seerumi sekä mattapinnan jättävä hoitovoide. Raahauduin nirvanastani todellisuuteen ja laahustin vastentahtoisesti luopumaan kylpytakistani. Seisahduin pukuhuoneessa peilin eteen. Kenen on tämä pehmeä iho, joka ei punoita, vaan hehkuu ja loistaa kuin Helinän keijupöly? Harmaus, pintakuivuus ja elottomuus tipotiessään – tilalla photoshopattu ihonhoitomainos. Vau! Mantelihappo – painakaa mieleenne.

Luovuin hoitoasustani, ahtauduin farkkuihin ja leijailin myymälän puolelle meikattavaksi. Käteeni ojennettiin takahuoneessa pyöräytetty virkistävä vihersmoothie ja huomasin hymyileväni huoneenlevyiselle peilille vähän typerästi. Niin pienestä kiinni!

Kahdenkymmenen minuutin päästä peilistä katsoivat hehkuvat, kevyesti viimeistellyt kasvot, joista oli vaikea pitää sormenpäitä erossa. Oikeastiko minun kuiva ihoni voi tuntua ja näyttää tältä? Ihan viimeistään nyt hoksasin, mitä eroa on kunnolla herätetyssä ihossa ja arjen keskellä mukana kuljetettavassa sisäelimiä suojaavassa nahanpalassa. Tietysti kotihoito ja elämäntavatkin tekevät osansa, mutta takaan, että tämä ei jäänyt viimeiseksi tapaamisekseni Diego Dalla Palman ja mantelihapon kanssa.

Lämmin suositus kaikille, jotka haluavat joskus kokeilla miltä hehkuva iho näyttää. Hoito kesti ajantajuttoman arvioni mukaan noin puolisen tuntia, joten aika pienessäkin välissä ehtii. Mekaanisen puhdistuksen kera Detox-kasvohoito kestää 45min ja kustantaa 70e.

Taustalla soi: Quadron

8 Comments Lisää omasi

 1. paula sanoo:

  Oon lukenu sun tekstejä jo jonkun aikaa, nyt on pakko sanoa että sulla on kyllä sana hallussa! Mahtavaa luettavaa :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos, ihanaa kuulla! :)

 2. Juille sanoo:

  Aivan ihanaa. Mäkin haluan! Kasvohoito on ihanimpia asioita joita tiedän, ja edellisestä on mullakin jo puolisen vuotta. Paljon parempaa lahjaa kuin kosmetologin hoito ei muuten siippa voi keksiä! ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Siinä on kyllä hyvän lahjan ominaisuudet kohdallaan: tuetaan suomalaista työtä (yleensä vielä pienyrittäjyyttäkin), vältetään ylimääräistä materian keräämistä (vähän paksu kohta ehkä tältä hamsterilta, mutta kuitenkin) ja lahjansaaja on lähes poikkeuksetta tyytyväinen. Toimii! :)

 3. N sanoo:

  Meillä on tuo sama lahjapolitiikka käytössä. Itse en raaski vähiä eurojani käyttää kasvohoitoihin yms. mutta ihana mieheni muistaa välillä minua lahjakortilla :) Eipä ole paljon parempaa lahjaa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Samaa mieltä! Ihanat miehet. :)

 4. Tiia sanoo:

  Hävettää myöntää, mutta olen koko elämäni aikana käynyt vain yhdessä kasvohoidossa! Siitäkin jäi hieman inha fiilis, sillä ”syväpuhdistava” hoito oli todella kivulias, ja tuskan kyyneleet silmissäni jouduin puremaan hammasta yhteen, mutta loppujen lopuksi kestin kuin kestinkin koettelemuksen loppuun asti. Sinun kokemasi hemmotteluhetki kuulostaa taivaalliselta! Pitäisi kai joku kerta uskaltautua uudestaan kasvohoitoon, ja tällä kertaa vaatia hellää ja eteeristä käsittelyä :).

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Iiks, kuulostaa pahalta. :/ Mekaaninen ihonpuhdistus on tosi ikävää, mutta siinäkin olen törmännyt kivuliaan lisäksi vähän vähemmän kivuliaaseen käsialaan. Löydät varmasti itsellesi kosmetologin, jonka agendana ei ole itkettää asiakasta. Kerroithan hänelle, että hoito tuntui epämiellyttävältä? Kipukynnyksiäkin on erilaisia, mutta ammattilaisen tehtävä on kuunnella asiakastaan ja ottaa huomioon yksilölliset tuntemukset. Seuraavassa hoidossa (vaikkei olisikaan sama paikka) voit hyvin mainita, että edellinen kerta teki kipeää, niin kosmetologi osaa olla ekstrahellä. Hoitoja voidaan varmasti myös räätälöidä kevyemmäksi ja uskon, että on mahdollista tehdä hiukan pidemmän aikavälin hoitosuunnitelma, jolloin koko lärviä ei tarvitse runnella läpi kerralla.

   Tsemppiä etsintään!

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.