Ruskea rajaus

Kelpo vaihtoehto perinteiselle mustalle silmärajaukselle: tumma ruskea. Ilme on aavistuksen pehmeämpi, mutta mustan ripsivärin kanssa katseeseen tulee kuitenkin intensiivisyyttä. Vaihtelen mustan ja ruskean välillä meikistä ja fiiliksestä riippuen. Tänään sattui kohdalle banaaninmakuinen pehmoaamu.

Perinteinen MAC-päivä: Pohjustuksena voidemainen Pro Longwear Paint Pot sävyssä Vintage Selection, varjostuksena luomiväri Brun ja ripsityvessä geelirajaus Dipdown. Ylhäällä sellaisenaan, alaluomella pumpulipuikolla pehmennettynä. Erittäin varteenotettava vaihtoehto luomivärirajaukselle, sillä geeli pysyy paikoillaan hikoilusta ja sateesta huolimatta, muttei pehmennettynä näytä yhtään puuteriversiota kovemmalta.

Ei sen kummempia uutisia tähän päivään kuin että kokeilkaa joskus mustan ohella muutakin. Katsotaan josko tänään saataisiin nelinumeroinen täyteen ja kevätyllätys eteenpäin. Olen pidättäytynyt vastaamasta kommentteihin toistaiseksi, jotta en sotke laskuria vastauksillani. Palaan jutusteluun heti kun laskuri kilahtaa haamurajan yli.

Kepeää keskiviikkoa!

Taustalla soi: Daft Punk

26 Comments Lisää omasi

 1. Tipi sanoo:

  Ei huono idea kokeilla joskus muutakin kuin mustaa. Muistan miten ylä-asteella oli ihan tapaus, kun mustan sijasta tuli laitettu harmaata! :D
  Kaunis, luonnollinen meikki tuli tuolla ruskealla.
  Itsellä on vihreät silmät, lila rajaus voisi olla terhakka?

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Juu, lila on hyvä. Ja tosiaan, jos ripsiväri on kuitenkin musta, silmät eivät jää ollenkaan hailukaksi. Testaa ihmeessä! :)

 2. Elisa sanoo:

  Voi että, kuinka ihanan harmoninen meikki! :) Jotenkin tosi pehmeä.

  Mulla tulee kausia, jolloin en käytä rajausta lainkaan tai sitten juuri tummanruskeaa rajausta. Yleensä kesäisin kaipaan juuri tuollaista lempeyttä silmämeikkiin, musta rajaus kun on joihinkin tilanteisiin vain niin kovantuntuinen valinta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos. :)
   Tuo Dipdown on juuri sopivasti tumma, niin ettei eroa oikeastaan edes huomaa, jollei osaa läheltä katsoa. Pehmeä, muttei pliisu. :)

 3. paula sanoo:

  Täytyykin kokeilla tota MACin geelorajausta, näyttää super kivalle!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Se on. Olen kokeillut mustana myös Bobbi Brownin ja MUFE:n versioita, mutta tämä on koostumukseltaan kaikkein pehmein. Pehmeä = levittyy helposti = kiva käyttää. :)

 4. Tiia sanoo:

  Ruskea voisi sopea tällaiselle vaaleaverikölle ehkä jopa paremmin, kuin kova musta.. Täytyykin kokeilla :).

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kokeile! Ja ruskeassa on kuitenkin enemmän lämpöä kuin harmaassa, mikä kallisti minut ruskean kannalle. :)

 5. Eiko sanoo:

  Mulla on Sensain ruskea liquid liner ja olen käyttänyt sitä paljon enemmän kuin mustaa. Ruskea on jotenkin helpompi ja ”käytettävämpi” kuin musta rajaus.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Laskurin mukaan tämä on tuhannes kommentti, jeee! Onnea! :)

   Ei ole kovin montaa silmää, jolle ruskea ei sopisi. Kaikkein tummimmille piirteille käy paremmin suora musta, mutta täällä napapiirin huitteilla si’inneestä kansasta on turha hakea sitä yletöntä tummapiirteisyyttä. :)

 6. hiikka sanoo:

  Kauheaa… taidan olla tosi friikki, käytän oikeasti arkimeikeissä harmaita (omistan monta erisävyistä..) ja luumunvärisiä rajauksia… Omistan ihan maantienväriset hiukset ja siniset silmät, olen superkalpea, mutta kulmakarvat sitten ovat luonnostaan liki mustat

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ei ole mitään vikaa harmaassa tai luumussakaan, mikä ikinä tuntuu luontevalta, toimii. :)

 7. PS sanoo:

  Kappas, ruskea näyttää toimivan hienosti kissansilmärajauksenakin. Mun silmiin ei oikein voi piirtää sellaisia, mutta olen käyttänyt erivärisiä silmänrajauskyniä ripsien tyveen. Meikkipussista löytyy mustan lisäksi ruskea, violetti, vihreä ja harmaa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Jee, värejä! Häntiä voi nostaa silmäkulmaan tosi monella tavalla, oletko varmasti kokeillut niistä jokaista? :)

 8. ikvm sanoo:

  eriväriset (hillityt) rajaukset tuo ainakin itselle mukavaa vaihtelua arkeen. Turkoosia, khakinvihreää, harmaata, ruskeaa ja luumua tulee aika usein käytettyä, muutoin neutraalin silmämeikin kanssa. Jotenkin olen todennut, että musta (geeli/eyeliner) rajaus on liian vahva, musta luomiväri on sitten oma valintani jos värillinen rajaus ei tunnu sopivan muuhun meikkiin. Loistava blogi sinulla, löytämisen jälkeen on joka päivä ollut pakko käydä vierailulla. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mahtavaa kuulla! Sekä tuo värivalikoima, että blogitunnustus. :) Jos joskus sattuu sopiva tilanne eteen, kokeile pehmittää geelirajausta reilusti utuiseksi pumpulipuikolla – menee ihan luomivärirajauksesta mutta pysyy kuin mikä. :)

 9. N sanoo:

  Itsellänikin tuo ruskea rajaus on kovassa käytössä. Käytän tussirajusta, jonka myös pehmennän luomivärillä. Näin voin käyttää arkenakin näyttävämpiä rajauksia ilman että meikki näyttää iltameikiltä :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Juuri näin! :)

 10. Dorrit sanoo:

  Ruskea toimii itselläni paremmin kuin kova musta eli tykkäsin kovasti meikistä. Ja miten nätisti saat tehtyä tuon silmännurkkakiekuran. Itse olen luovuttamassa sen suhteen. Ymmärtääkseni sen pitäisi seurata silmän ”alareunan” linjaa (korjaathan jos horisen omiani) ja tällaisella pyöreäsilmäisellä ihmisellä se tuntuu nousevan tosi jyrkästi ylöspäin… Any tips? Pitäisi varmaan suosiolla käydä opissa ammattilaisen tuolissa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo siipirajausta on hankala neuvoa etänä, mutta kaikenlaisia keinoja on eri mallisille silmille olemassa. Ensimmäinen neuvoni on kokeilla rajausta niin, että taivutat päätä reilusti taaksepäin, jolloin hahmotat ulkonurkan vähän eri kulmasta. Voit myös hahmotella siiven alareunaa ensin valkoisella luomivärillä tai puuterilla, jolloin tähtäämistä ei tarvitse aloittaa ihan tyhjästä. Ja onhan rajaus riittävän paksu siitä ihan silmän ulkonurkan uloimmalta kohdalta ylöspäin? Siinä saa olla reilusti tavaraa, jos silmä on oikein pyöreä. Käy ihmeessä istahtamassa jonkin ammattilaisen jakkaralle, löydätte varmasti sinulle sopivan rajaustavan. :)

   1. Dorrit sanoo:

    Kiitos hyvistä vinkeistä! Tuo paksuus onkin ollut varmaan yksi ongelman ydin, tai siis paksuuden puute. Ei kun harjoitusten ääreen taas :)

 11. Jomppa sanoo:

  Käytän itsekin usein ruskeaa rajausta. Sopii ainakin ohuissa rajauksissa mielestäni mustaa paremmin vaaleille suomalaisille. Lempparirajaukset eli paksut kissamaiset rajaukset teen kylllä aina mustalla.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mä vaihtelen ihan fiilispohjalta. Tänään oli itseasiassa eka kerta kun tein siivet ruskealla, mutta ihan hyvältä tämä vastaanotto vaikutti. Psychosandran blogissa oli tovi sitten tosi makea liukuvärjätty siipirajaus, sitä on ehdottomasti pakko kokeilla joku päivä. :)

 12. Mira sanoo:

  tummaruskea on munkin lemppari just tommoisiin kevyempiin lookkeihin :) wanhemmiten kun tuppaa se musta olemaan välillä liiankin kova….

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   ”Wanhemmiten” :D Puhuthan pliis yleisellä tasolla etkä itsestäsi? :) Mutta juu, kevyt on ja pehmeä, tykkään kovasti. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.