Pirteät töpökynnet

Kynsien kasvatteluprojekti etenee. Hitaasti, mutta kuitenkin. Olen saanut kynsinauhojen nypellyksen kuriin (ihan totta, ne ovat nauttineet koskemattomuutta jo viikon!) ja laittanut tyystin pannaan kaikenlaisen kynsillä tapahtuvan nyppimisen ja raaputtamisen. Käytän liioitellun paljon apuvälineenä muun muassa pinsettejä, jolloin hauraat kynsiparat saavat toipua rauhassa.

Pahimmat liuskeet viilasin supervarovasti pois kynsiporalla (älkää tehkö perässä, tästä voi seurata enemmän hallaa kun hunajaa), lyhensin kynnet rumaan nahkamittaan ja olen käyttänyt Nail Tekin II-tason hoitolakkaa maanisesti kaksi kertaa päivässä. Tasoittavan Foundationin  olen vaihtanut tavalliseen kirkkaaseen versioon, koska sitä voi huoletta kerrostaa päiväkaupalla ennenkuin lopputulos alkaa näyttää pöhköltä. Niin ja öljynnyt, öljynnyt ja öljynnyt. Viisi kuusi kertaa päivässä hieron kynsinauhoille ronskein ottein hoitoöljyä. Lykkypytty, että vanhat myyntivarastoni sisältävät kolmisenkymmentä minipulloa CND:n Solar Oilia – niitä on nyt jokaisen laukun pohjalla, jokaisella pöydällä kotona sekä kahdessa eri kaapissa työpaikalla. Kuten huomaatte, kohtuus ei todellakaan ole tapani.

Mitään ravintolisiä en ole vielä ottanut käyttöön, mutta jos näistä keinoista ei ole apua, heittäydyn ravintoainemaanikoksi. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että tilanne tosiaan olisi parempaan päin. Kun jo syntyneet liuskeet on siistitty pois, kynnet lyhennetty, kaikki rasitus minimoitu ja pinnalla monta kerrosta lakkaa, yhtään uutta liuskaa ei ole auennut. Mitenkään muun elämän sivussa tämä homma ei kyllä etene. Vaatii jatkuvaa keskittymistä olla nypeltämättä milloin mitäkin, sillä niin hiivatin tiukassa istuu vielä fiilis rakennekynsistä ja siitä mitä kaikkea ne kestivät. Ehkä selkäytimeni joskus oppii uusille tavoille.

Noh, jaarin jaarin, kaiken vaivan lisäksi näin lyhyet kynnet eivät ole kauhean nätit. Kynsipetini on pitkä kuin pikkulapsella, jolloin kaikki varteenotettavat aikuisvärit saa unohtaa. Muutaman millin pidempänä kynsillä voisi olla jo vaikka mitä eikä lakkaussilmäni kärsisi yhtään, mutta näissä nahkamitoissa olen päättänyt heittää pelin lekkeriksi. Kynsilläni on viimeaikoina ollut enimmäkseen neonoranssia tai -pinkkiä tai vaihtoehtoisesti sitä pelkkää kirkasta lakkaa. Olen myös huomannut että mitä lyhyemmät kynteni ovat, sitä helpommin niiden alle jää kaikenlaista möhmää. Rakennekynsien alla kynsipeti pääsi kasvamaan sen verran pidemmäksi, että ”likataskua” ei oikeastaan ollut lainkaan. Nyt saa jatkuvasti olla sörkkimässä milloin ruskeaa kuivasampoota ja milloin meikkivoidetta pois kynnen alta. Vahvan värinen lakka on siis myös mielenrauhalakka.

Päivän väri: Orly – ”Holla”.

¡Viva la naranja!

Taustalla soi: Aventura

13 Comments Lisää omasi

 1. Anne sanoo:

  Sun kynnet näyttää tosi hyvältä. Oma kynsipetini on tosi lyhyt ja kynnet on tyyliin: ”yhtä leveät kuin pitkät”. Nyt olen reilun viikon verran totutellut töpökynsiin. Tuntuu melkoisen oudolta, kun pidin rakennekynsiä yli kaksi ja puoli vuotta putkeen. Omat kynnet on todella ohuet liuskat käsittelyjen jälkeen, vaikka poistatinkin kynnet ammattilaisella. Nyt olen viikon verran hinkannut kynsinauhoihin öljyä ja levittänyt kynsille kaikki mahdolliset mönjät, mutta eipä ole sellaista ihmeainetta, jolla nuo omat kynnet pysyisi kuosissa. Olen lyhentänyt kynnet niin lyhyeksi kuin se on mahdollista, mutta siitä huolimatta ne tuntuvat joka välissä nuljahtelevan ja taittuvan. Kyllä rakennekynnet oli ihanat. Kädet näytti niin paljon paremmalta ja sormet pitemmiltä jne. Ja olihan ne kätevät, kun niillä pystyi tekemään ihan mitä tahansa. Nyt tuntuu siltä, että pitäisi vaan istua kädet ristissä sohvalla, kun tekeminen vioittaa jo entisestään karseassa kunnossa olevia kynsiä. Itse luovuin kynsistä sen takia, että matkustan ja harrastan niin paljon, että alkoi tuntua siltä, että kaikki matkat ja muut piti suunnitella kynsien ehdoilla ja kynsisalongissa tuntui hinta vaan nousevan ja laatu huonontuvan koko ajan, mitä pidempään siellä kävin.
  Tulipas pitkä avautuminen. No, joka tapauksessa olen seurannut kynsiprojektiasi ja blogiasi muutenkin jo pitemmän aikaa. Itselläkin kaapit pursuaa purkkeja ja purnukoita ja erityisesti luxus ihanuudet houkuttelevat :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No juu, leveät nämä eivät kyllä ole, ennemminkin lilliputtimaiset. :)

   Ensimmäiset viikot poiston jälkeen on ne pahimmat, mulla taisi kiperin olla ohi siinä kuuden viikon paikkeilla. Mutta pidempi projekti onkin se uusien tapojen opettelu, pelkään että siinä saattaa vierähtää aika paljon pidempään.. :/

   Tsemppiä kasvatteluun ja totutteluun, kiva kun käyt visiitillä. :)

 2. Salla sanoo:

  Solar oil on parasta nannaa kynsille ikinä!! Sitä on vaan hemmetin hankala löytää. Joten jos haluat päästä eroon parista pullosta, niin täällä on ostaja :)

  Ja aivan ihanan sympaattiset töpöt :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Sympaattiset, hrmphrmmhmph..! -_-
   No ei kai, kyllä mä pärjään. :)

   Voin diilata sulle muutaman pullon, mutta kyllä niitä pitäis kynnet.comista saada. Mun jämäpullojen hinta on tiätty halvempi, koska kolkyt pulloa on jopa mulle vähän liioittelua. Tsekkaan mitä kokoja löytyy ja paan sulle viestiä.

   1. Salla sanoo:

    Jesh! :)

 3. Flikka sanoo:

  Lyhyet kynnet on kivat. Näyttää tosi hyviltä. Omakin urakka etenee.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hyvä me! Mulle ihan pari milliä lisää riittäis mainiosti, mut tässä ei nyt parane hoppuilla. :)

 4. Elisa sanoo:

  Kuten aiemmin jo kerroin, niin mullahan on kynnet ihan yhtä huonossa kunnossa kuin sulla. Ne vaan on sitä ihan normaalistikin, rakennekynsien laitolla ja poistolla ei ollut (huonontavaakaan) vaikutusta kynsien kuntoon. Vasemmassa kädessä (edustuskäsi!) saan kynnet jo aika pitkiksi Piimaxin jonkun ekstraDplusversion avulla ja Essien hoitolakalla. Oikean käden etu- ja keskisormi sen sijaan… ARGHH!! Miten voi kynsi liuskoittua puolestavälistä kynttä? Kynnessä on koko ajan ikään kuin kaksi kerrosta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   I know. Mulla oli Summerin kuvauksissa etusormessa liuska tasan puoleenväliin kynttä ja se oikein kuvattiin talteenkin, mutta se osa matskusta ei ehkä ollut kovin mediaseksikästä.. :D Ja koko sen ajan kun kynnessä on liuska aluillaan, se helpommin aukeaa taas pidemmälle. Siksi viilasin poralla pois omani ja kasvattelen nyt puolen sentin kontaktimuovinohuista pätkää sekä etu- että keskisormessa. Jos luotat entiseen kynsimuotoilijaasi kuin kiveen, voit käydä tekemässä saman.

   Ja tuo iso-D multa muuten puuttuu edelleen. Sen voisin ehkä lisätä ruokavalioon muistakin kuin kynsisyistä. Nyt muistan kirkkaasti, että siitä on ollut kommenttiboksissa aiemminkin puhetta, mutta toteuttaminen on kokonaan jäänyt.

 5. Myy sanoo:

  Mun kynnet on ihan jäätävän liuskottuvat, lohkeilevat ja surkeat. Nyt löysin pelastuksen: loma. Kahden viikon aikana yksikään kynsi ei ole lohjennut ja lakkoja vaihtaessa on ollut vain pari ihan pientä liuskaa. Vaikka pidin edellisiä lakkauksia yhdeksän (9!) päivää, koska ne vaan ei menneet yhtään miksikään. Huh miten paljon töiden tekeminen voikaan vaikuttaa!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kyl se on vaan jäätävä kotirouvaksi, ei auta. :D

   1. Myy sanoo:

    Mietin juuri tätä ratkaisua :D ”Olosuhteiden pakosta.”

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     No, mut se on sit sillä selvä! Kirjoitanko irtisanoutumisen sun puolesta vai uskallatko naputella konetta itse? :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.