Näin muokkaan kuviani -haaste

Sain Adventures in Sinilandia -blogin Sininiltä haasteen, jossa pyydetään valottamaan blogissa käytettyjen kuvien muokkausvaiheita. Tapani mukaan oion muutamia mutkia ja sen kummemmitta kommervenkeittä käyn suoraan asiaan. Kiitos haasteesta, tässä tulee.

Pyrin ottamaan meikkikuvat päivänvalossa, jolloin äiti Maa jakaa valoa anteliaimmin. Talven varalle jahtaan par’aikaa lämpötilaltaan 5500 kelvinin lamppuja, mutta projekti on pahan kerran kesken. Voitte uskoa millaista dissaamista saan osakseni sähköliikkeissä, kun selitän mihin tarvitsen juuri tismalleen neutraalin päivänvalon sävyisiä lamppuja. Seuraavaksi kokeilen asiointia ilman selityksiä.

Kuvanmuokkaustaidoiltani olen tasolla ’vasta-alkaja’. Käyttämäni keinot on äkkiä selitetty ja ohjelma jolla värkkään, on niinkin vaatimaton kapistus kuin iPhoto. Yritän keskittyä blogissa enemmän lätinäpuoleen, niin ette edes huomaa että kuvat eivät ole aina kovin särmiä. Tässä kamerasta tullut raakaversio.

1) Kuvien rajaus. Vältän julkaisemasta tissivako- ja pyykkikasakuvia, mutta aivan liian usein saatte meikit tarjoiltuna tässä vaaleanruskeassa kotipaidassa. Yritän jatkossa muistaa kiskaista ylle jotain muuta, edes joskus.

2) Valotus. Kuvat ovat poikkeuksetta liian tummia, joten lisään niihin valoa reilulla kädellä. Mikäli potretit on napsittu keltaisessa aamuauringossa tai lämminsävyisessä kylpyhuoneessa, korjaan ennen valotusta lämpötilaa asteen pari kylmemmäksi. Tässä kuvassa lämpösäätöä ei tarvittu.

3) Kyllästys. Lisävaalennus syö värejä, joten täppään ruksin ruutuun ’Vältä ihonsävyjen kyllästämistä’ ja naksuttelen väriä kuviin mielivaltaisesti. Pyrin välttämään övereitä, mutta varsinkin alkuaikojen kuvissa kyllästäminen näyttää muutamaan otteeseen lähtenyt vähän lapasesta. Vuodessa onneksi oppii ja suunta on edelleen ylöspäin. Meikkikuvat ovat tämän vaiheen jälkeen valmiit. En hio pois pieniä näppyjä tai yksittäisiä hiuksia.

4) Ekstrat. Tuotekuviin saatan joskus hinkata vielä jotain pientä kuten kohinan poistoa, terävyyden lisäämistä tai ylimääräisiä tekstejä (teen sen esikatselutilassa, todella raivostuttava projekti..), mutta nämä toimenpiteet eivät yleensä ole kasvokuvissa tarpeen.

Käsittelyprojekti toisella kuvalla, samoin vaihein:

Lähtötilanne:

oikeapinkki_raw

Rajaus:

Valotus:

sekä kyllästys:

Silläviisiin. Ei kovin kummoisia temppuja, mutta kuvat ovat miellyttävämpiä katsella pienen fiksailun jälkeen. Kateeksi ei käy kynsibloggareita, jotka yrittävät muokkaamalla todentaa lakan tarkkaa sävyä – siihen musta ei kyllä olisi.

Lyhyt jatkokertomus eiliseen Vahinkopunatarinaan. Näissä kuvissa kasvoillani on hiukan tummennettuna se sama meikki kuin hutipinkin kanssa, mutta tällä kertaa huulilla lepää se oikea MAC Playtime. Vein käytetyn punan takaisin ja kun sitä verrattiin testerin kanssa vierekkäin, olin todella saanut virheellisen kappaleen. Vaihto tehtiin ja nyt maiskuttelen huulillani sitä kunnon pinkkiä. Vähän ärtsyhän tämä on, mutta silti paaaaljon parempi kuin se viallinen versio. Tarinan opetus: Jos epäröit, älä käytä. Käyttämätön kosmetiikkatuote on yleensä mahdollista vaihtaa ilman mutinoita, mutta käytettyä ei ole pakko ottaa takaisin. Vaikken olisikaan nuoleskellut tuota epäonnista maanantaikappaletta, se tuskin olisi värivirheellisenä päätynyt takaisin myyntiin, joten vaihto sujui tällä kertaa näinkin. Huh ja hih!

Taustalla soi: Christina Perri

13 Comments Lisää omasi

 1. hiikka sanoo:

  Ehkä netistä saisit helpommalla, kokeiles googlata päivänvalolamput. Taitaa olla useampikin myyntipaikka ja ihan Suomessa.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Saattaa olla, että kokeilen tätä seuraavaksi. :)

 2. Sissi sanoo:

  Prismasta:)

  1. Sissi sanoo:

   Lisään vielä että niissä on iso, vanhanaikainen kanta, joten joutunet ehkä hankkimaan myös valaisimen. Ikea:)

   1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

    Mulla on meikkipöydässä Ikean lamppu, johon menee E-14 -kantaisia – mutta ihan uskomattoman vaikeaa niiden löytäminen on ollut. On käyty Ikeassa, Anttilassa, Biltemassa, K-Raudassa, Citymarketissa ja vaikka missä. Jossain sähköliikkeessäkin oltiin pudisteltu päätä että eiei, ainoastaan loisteputkeen saa sen väristä valoa.. :/ Onneksi mies skouttaa niitä pirulaisia aina lamppuhyllyn eteen osuessaan, ehkä vielä tässä kuussa onnistaa. :)

    1. hiikka sanoo:

     http://www.valotorni.fi/e14-c-1_42_48.html

     tuolla taitaisi oikein kyseisiä lamppuja olla

 3. Sinini sanoo:

  Hei jee! Ihana postaus! :D Vihaan muuten sitä kynsilakkasävyjen säätöä, niin hirveetä !!! Ja siinä on tosi vaikeeta saada iho kans ”normaalin” sävyseks, helposti tulee joko keltatauti (mikä mulla on luonnostaankin) tai sitten lobster handsit :D

  Hyvä, että mainitsit noista lampuista, pitää itsekin hankkia talven varuiksi! :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No ei muuta kuin onnea etsintään! :D

 4. Salla sanoo:

  No tuo huulipuna vasta onkin ihana!! :) Aika uskomatonta, että edellinen huulipuna olikin oikeasti väärä. Mä olisin ainakin itse ajatellut, että tulipa sössittyä. Ihanaa, että sä luotit omaan silmääsi paremmin :) Mikä koostumus Playtimessa on?

  Tosi kiva ja havainnollinen postaus! Voisitko avata vähän tuota kyllästystä, että mitä se maallikkosanoin tarkoittaa?

  Kerrothan, jos löydät 5500 kelvinin lampun, jossa on pieni kanta. Mäkin haluan (kiitos loistavasta vinkistä!), mutta voisin yrittää välttää sähköliikemiesten silmien pyörittelyt, jos osaisin mennä heti oikeaan liikkeeseen ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo, onneksi oma arvio piti kutinsa. :) Playtime on laadultaan Sheen Supreme, taitaa jopa olla ensimmäinen sellainen kokoelmissani. Ääreest helppo laittaa ja lisätä, ei muutu kuluessaan yhtään kuivan tai tahmean tuntuiseksi. :)

   Kyllästäminen tarkoittaa kai lähinnä värien kirkastamista/lisäämistä, siis lisää potkua väreihin. Huulipuna esimerkiksi saattaa kuvan vaalentamisen jälkeen näyttää aika pliisulta, mutta jo pienellä kyllästämisellä se on taas oma itsensä ja ihon sävy pysyy samalla kauniin vaaleana (kunhan muistaa täpätä ruksin siihen yhteen ruutuun). Kokeile joskus mitä tapahtuu. :)

   Sen kahviryhmän fb-keskustelun pohjalta aloin hiukan epäillä meneekö tuo 5500K jo liian kalmeaksi. Saattaa olla että ostan lampun tai pari 4000K ja kokeilen niillä. Nykyiset lamput ovat 2700K ja ne ovat superkeltaiset, ei missään nimessä ainakaan sellaisia. Mutta jos natsaa niin huikkaan kyllä, ehdottomasti. :)

 5. On pitänyt vinkata tämä sulle vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina unohdan. Nyt siis: kokeile netin ilmaista pho.to ohjelmaa (ja sieltä one click portrait retouching). Kuvankin saa ladattua koneelle ja poistettua netistä niin ettei jää sinne kummittelemaan. Ei tee edes liian fotoshoppattua lopputulosta.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hei kiitti, kokeilen! Katsotaan mitä se tekee. :)

 6. Teemu sanoo:

  Näytät paljon Padmelta SW 1,2 aikana :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.