Kaksi öljyä marketista

Olen täysillä hurahtanut ihoni öljyämiseen. Öljyillä hoidan tukkaa, irrotan meikit, kosteutan kasvot ja hemmottelen vartaloa. Erilaisia eliksiirejä on kaappiin kertynyt huima määrä, mutta en silti voinut vastustaa kiusausta kun palkkapäivänä bongasin tavaratalon esittelypöydältä nämä. Kohtuuhintaiselle puhdistusöljylle ja hoitoöljylle keksin aina käyttöä.

L’Oreal ei ole suosikkilistani kärjessä, mutten myöskään tietoisesti välttele brändin tuotteita. Mikä olisi näin sivumennen sanoen melkoinen urakka, sillä tämä emobrändi omistaa varmaan kolmasosan tuntemistani kosmetiikkamerkeistä. Tuotteen pitää kuitenkin olla jollain tavalla erityinen, ennenkuin kiinnostun poimimaan sen lähempään tarkasteluun. Näiden kahden kohdalla houkuttimena toimi hinta. Puhdistusöljy maksoi jotakin 7-8 euron tienoilla ja hoitoöljy irtosi muistaakseni noin 18 euron hintaan. Kaverukset ovat napottaneet avaamattomien arkussa kaksi viikkoa, joten ihan tarkkaa muistikuvaa luovuttamistani pelimerkeistä ei ole. Avainsana: edullinen.

Sublime Glow Sensational Cleansing Oil – puhdistusöljy on kauniiksi värjättyä, paksua mineraaliöljyä. Sen tuntu tavallisesti käyttämääni semiselektiiviseen putsariöljyyn verrattuna on melko rasvainen, mutta veden kanssa tämäkin huuhtoutuu kiltisti pois. Öljy irrottaa kasvoilta kaikenlaisen meikin ja valuu sitten valkoisena maitona viemäriin kun sen kastaa vedellä. Vältä öljyn joutumista silmiin, sillä se jättää silmän pinnalle hankalasti huuhdottavan harmaan kalvon. Ei vaarallista, mutta ärsyttävää. Toiset kavahtavat pääraaka-aineena käytettyä mineraaliöljyä, mutta omalle iholleni se ei koskaan ole tehnyt tepposia. Tärkeintä on huuhtoa öljy kunnolla pois ja viimeistellä ihon puhdistus vielä toisella tuotteella. Tai neljällä, jos sattuu kuulumaan tähän hifistelijöiden koulukuntaan.

Tuoksu on neutraali, ehkä hiukan hedelmäinen ja pesunjälkeinen tuntuma iholla on miellyttävä. En vaihda luottoputsariani tähän, mutta jos joku siellä vastaanottavalla puolella ei ole koskaan käyttänyt minkäänlaista puhdistusöljyä, suosittelen aloittamaan tästä. Jos konsepti miellyttää, pehmeämpiäkin vaihtoehtoja on tarjolla. Ja vielä viimeisenä varmistuksena, ettei vaan mene keneltäkään ohi: tämän tarkoitus on siis liottaa iholta meikki, ei puhdistaa ihohuokosia – siihen tarkoitukseen tarvitset toisen tuotteen. Kun meikki on liu’utettu iholta pois öljyllä, tavalliselle puhdistusmaidolle/-geelille/-vedelle jää vähemmän hommaa ja ihohuokoset puhdistuvat perusteellisemmin. Puhdistusöljystä on siis hyötyä jokaiselle ihotyypille, myös rasvaiselle.

Nutrigold Extraordinary Oil on kasvoille tarkoitettu hoitoöljy. Harppaan tässä nyt hiukan sivuun ja myönnän ostaneeni pullon vartaloöljyksi. Käytän kasvoille muuan toista öljyä, jonka esittelen myöhemmin. Vartaloni erityisiin hemmotteluhetkiin käytän jo aiemmin esittelemääni Patykaa, joten tämän ravintokullan tehtäväksi jää toimia arkisena lisäapuna vartalovoiteelle.

Pullo on kaikessa yksinkertaisuudessaan erittäin kaunis ja jos valo ei vaikuttaisi öljyn säilyvyyteen, pitäisin ehdottomasti tätä esillä. Valitettavasti säilyvyyden kannalta järkevämpää on piilottaa tämä pahvipakkaukseensa, joka taas on sitä tavallisempaa lorkkutyyliä. Mielipiteet saattavat risteillä, mutta minuun tämä ylikullattu ja tekstiin hukutettu ulkoasu ei iske. Muovisessa pipetissä taas on jotain sympaattista ja turvallista. Pelkään aina koheltavani lasipipetin kanssa ja näen kauhukuvia pullon pohjalle hiljalleen keinuvista sirpaleista. Muovipipetti ja paksu lasipullo ovat suht idioottivarma yhdistelmä, pisteet siitä.

Tämän tuotteen tuoksu on tunnistettavasti aromaattinen. Pulloon on kerätty pitkä rivi erilaisia kasviperäisiä öljyjä, mutta tuote onnistuu silti tuoksumaan suht miellyttävältä. Tuoksuherkille tämä ei varmaankaan ole paras vaihtoehto, mutta meille perusnenäisille tuskin aiheutuu ongelmia. Öljy on erittäin juoksevaa ja annostelun kanssa suosittelen höveliyden sijaan nuukuuteen. Parilla tipalla pääsee jo pitkälle ja siksi uskon tämän toimivan järkevästi myös vartalolla. Mikään ei estä käyttämästä tätä lisäkosteuttajana kasvoilla, mutta kuten sanoin, sen paikan on omissa rutiineissani vallannut jo joku muu. Suunnittelin koontipostausta käyttämistäni öljyistä tälle tai ensi viikolle, joten viimeistään silloin kuulette valikoimani helmistä lisää.

Kaikin puolin näpsäkkä hoitoöljy, joka tehostaa muiden kosteuttajien vaikutuksia ja toimii moitteettomasti myös sellaisenaan. Kynsinauhat ja kantapäätkin varmasti tykkäisivät tällaisesta voitelusta, enkä oikeastaan keksi herkkänenäisten lisäksi yhtään kuluttajatyyppiä, jolla ei olisi tälle käyttöä. Ihan selvää lahjavinkkikamaa.

Joko joku muu on ehtinyt tutustua näihin uutuuksiin?

Taustalla soi: Evanescence

17 Comments Lisää omasi

 1. JohannaW sanoo:

  Näitä Lorkkuja olen odotellut kauppoihin jo jonkin aikaa, kun bongasin nämä keväällä jostain länsinaapurimme kosmetiikkasaitilta. Jännä miten jälkijunassa näiden kosmetiikkajuttujen kanssa ollaan täällä Suomessa!

  Mutta joo, todellakin teen pyhiinvaelluksen paikalliseen Anttilaan ja ostan kokeiluun tuota puhdistusöljyä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Voihan olla, että jos vaikka Ruotsin markkinoilla ensin testataan pohjoismaista ostajakuntaa ja jos menee hyvin kaupaksi, lanseerataan myöhemmin myös täällä pienemmillä markkinoilla? Mutta täällä on ja hyvä niin. :)

 2. Sissi sanoo:

  Kotiuduin juuri markettireissulta Lorkun putsarin kanssa ja nämä ohjeet tuli tarpeeseen, kiitos:) Nimim. elämäni ensimmäinen

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ooo, jännää! Tulet heti kertomaan kun olet kokeillut, palan halusta saada tietää miltä tämä ekakertalaiselle tuntuu. :)

   1. Sissi sanoo:

    Parin päivän testiajo takana. Ei hullumpaa tuotetta, tänään jo pähkäilin josko ostaisin toisen pullon kakkos-yöpymispaikkaani mutta ehkä testailen vielä hetken.

    Varsin miellyttävä kokemus kyllä, ihan parasta on että silmämeikkikin lähtee ilman eri putsaria. Käytin apuna vanulappua.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Jee! :) Kovan linjan kotikokkaajat käyttävät kuulemma jopa oliiviöljyä, mutta se ei huuhtoudu pois ihan niin kiltisti kuin nämä meikinpoistoöljyt, joten itse taidan pitäytyä näissä kosmeettisissa versioissa. :)

 3. Kirsi T sanoo:

  Olen käyttänyt puhdistusöljyä jo jonkin aikaa, toimii etenkin silmämeikin poistaa tehokkaasti. Vihdoinkin toimiva aine löytynyt. Suosittelen.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Olen samaa mieltä, etenkin vedenkestävälle meikille tämä on kaikkein hellävaraisin vaihtoehto. Ja jos tuntuu että silmät ovat aina iltapesun jälkeen harmaana, samaa öljyä voi käyttää myös pumpulilapun kautta ja huuhdella sitten vedellä. Tykkään! :)

 4. Private Blendin Mikkokin kokeili tätä jälkimmäistä, unisex tuote.
  Itse käytän öljyä säännöllisesti, rakastuin baby-oiliin raskausaikana. Aina kuvittelin sitä sotkuisemmaksi hommaksi mitä onkaan. En edes tiedä monesko purkki on menossa. Kesällä ei hirveesti tullut rasvattua jalkoja, eihän sitä kerkee, kun on niin paljon tekemistä ja nyt sitten on otettu komento takas. Eipä tarvi montaa päivää öljyä laittaa, kun näyttää jo monta astetta paremmalta.
  Kun perheessä ei ole enää vauvaa, ehkä sitä vois kokeilla ekaa putelia seuraavaksi.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Tehokasta on, olet oikeassa. Kävin joskus hierojalla, joka käytti hieronnassa apuna vauvaöljyä ja silloin se jotenkin kolahti – asiat voi halutessaan pitää aika yksinkertaisina. :)

 5. Tiia sanoo:

  On muuten aivan ihanan eleettömän tyylikkäät nuo pullot. Jo siksikin täytyy kokeilla. Kiitos mahtavasta vinkistä. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Eipä mitään, mukava olla virikkeeksi. :)

 6. Sari sanoo:

  Kiitos mielenkiintoisista artikkeleista. Lorealin tuotteisiin liittyen käytin itse ennen paljonkin yrityksen tuotteita, mutta olen alkanut kiinnittää huomiota yrityksiin, jotka eivät käytä eläinkokeita. Loreal käyttää ja siksi olen luopunut yrityksen tuotteista kokonaan.

  T. Sari

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.