Kaaoksen hallintaa 2.0

Uusi vapaapäivä, uudet järjestelyhaasteet. Tänään vien reaaliaikaisuuden ihan uudelle tasolle ja lyön teille kuvat tämän päivän haasteista ennen kuin käyn toimeen. Linkittelen tekstiin vanhempia juttuja meikkisäilytysratkaisuistani, jos joltain on vaikka sattunut lipumaan ohi maailman yksinkertaisin tilansäästäjä tai kompakti kokonaisratkaisu. Ihan tavallisen meikkaajan vaihtoehtoja nämä eivät kaikessa suureellisuudessaan ole, mutta ideoiden heittely on useimmiten luovuuden kannalta hedelmällistä, joten poimikaa mitä hyödylliseksi näette.

Ensimmäinen taklattava ongelma hoidettiin pois jo eilen, kun meikkipöytään vaihdettiin valkoisemman sävyiset lamput. Edellinen 2700 kelviniä oli meikkaustarkoituksiin aivan liian keltainen ja nyt loistavat 4000 kelvinit ovat prikulleen hyvät. Puhdas luonnonvalo on vielä tästäkin kylmempää, mutta 5000 kelvinin lampuissa on jo pieni riski sinertävyyteen. Omaan käyttööni 4000K sopii mainiosti ja suosittelen jokaista kotimeikkaajaakin tarkistamaan meikkivalon lämpötilan. Puhdasta luonnonvaloa ei mikään korvaa, mutta mitä lähemmäs päästään, sen parempi on lopputulos. Lamppujen eteen askarreltiin hätäratkaisuksi pahvinen liuska, joka estää valoa kajastamasta suoraan meikkaajan silmiin. Tähän on tulossa katseenkestävämpi ratkaisu heti kun sellainen saadaan toteutettua.

Varsinainen projekti koskee huulipunien järjestelyä, luomivärien epänapitusta sekä yleisiä järkeistystoimia. Ostin ison nipun erilaisia muovikoreja ja pistän lainehtivat kokoelmani jälleen järjestykseen.

Ebaysta on hankittu kiemurainen pinkka hirmuvahvoja magneetteja, joilla saadaan osa luomiväreistä kiltattua kiinni magneettiseinään ja hankalille tapauksille on varattu lisäkorokkeeksi silikonisia luistonestäjiä. Kuvaan tämän selityksineen myöhemmin. Nyt suoristusrauta lämpiämään ja parisuhdetesti käyntiin. Pitäkää peukkuja!

Taustalla soi: Lapinlahden Linnut

4 Comments Lisää omasi

 1. Olis kiva tietää mitä sun miehes sanoo moisista varastoista, vai oliko tämä tälläinen naimakauppa jossa meikit + vaimo oli yks paketti ja miehelle sanottiin vaan toista ei voi valita.
  Kävin kesällä rapakon takana ja siellähän on aina kivoja kamppiksia, kun ostaa jotain, saa kaupanpäälle upeaa ja mahtavaa. No, mä sain mm 10 huulipunan ”lokeron”, eli muovinen jutska missä on muutaman sentin koloja 10 kpl. Mä olen päättänyt että se riittää. Uuden saa ostaa vain jos siinä on kolo.
  Mutta hei, koskaan ei tiedä vaikka into käyttää jotain ihan uutta sävyä tulee ja silloin koti on paras :)

  Mun pitääkin näyttää tätä kuvaa miehelleni, voin sanoa asiat voisi myös olla toisin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Siippa on mukavan kannustava, eikä tuomitse ollenkaan niin ankarasti kuin minä itse. :)

 2. TanjaP sanoo:

  Kakkoskodin meikkipisteen valaistus on aiheuttanutkin mietintää joten mistä (rautakaupasta?) olet ostanut uudet meikkilamput?Valaistus ratkaisut kiinnostaa ainakin minua todella paljon. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ledsjö-valaisin on kotoisin Ikeasta ja E14-kantaiset lamput löysimme edullisesti Anttilan Kodin1-liikkeestä. Taisivat jopa olla jossain kantistarjouksessa. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.