Kaaoksen hallintaa

Niistä suurista suunnitelmista, joista eilen mainitsin (ja kiitos vaan Salla, olin ihan tosissani) nyt muutama kuva ennen puuhaan ryhtymistä. Hamsteriluonne, jonka ulottuvuuksia Eiko kerran blogissaan osuvasti kuvasi, joutuu tosinaan kohtaamaan sen tosiasian, ettei tilanne ole enää ihan hallinnassa. Tavaraa on liikaa. Osa tarpeellista, osa tarpeetonta, osa vielä lajittelematonta – ja kaikelle pitäisi löytyä paikka.

Meikkinurkkaukseni sijaitsee makuuhuoneessa ja sen välittömään läheisyyteen olen luvannut rajoittaa tursuavan harrastukseni. Pöytä alkaa olla piukkaan pakattu, laatikot kukkupäillään ja silti lattialla lojuu epämääräisiä nyssäköitä odottamassa sijoituspaikkaa. Tämäkin idea (kuten useimmat tässä kupolissa) putkahti esiin tyhjästä ja pistettiin toimeen samointein. Saanko esitellä: meikkilaukku.

Siipan isoisotäti Ninni oli tiukkailmeinen opettajatar. Tämä kaunis vanha laukku löytyi mummolan vintiltä melko moitteettomassa (joskin ullakonhajuisessa) kunnossa ja neidin vähäinen jäämistö adoptoitiin välittömästi kaitsemaan tätä turhuuksien tulvaa. Suunnitelmissani on kiinnittää vielä kannen yläkulmaan eräs näkemäni vanha pahvitaustainen valokuva, jossa kiukkuinen vanhapiika katsoo kameraan syyttävästi. Ymmärrätte varmaan miksi.

Matkalaukkuun on siis sullottu kaikki korkkaamista ja loppusijoitusta odottava kosmetiikka ja se näyttää luonnontilassaan purkkinarkin ylikastellulta rönsyliljalta. Lavastin otoksen myös siitä, miltä haluaisin sen näyttävän. Eivät ihan kohtaa vielä, tämä visio ja todellisuus. No, ehkä joskus. Ainakin nyssäkät on nyt paimennettu yhteen ja samaan paikkaan.

Toinen tänään toteutettava projekti koskee meikkitaulun lisätäyttöä. Muutama tippa pikaliimaa, kasa tehokkaita magneetteja ja luomivärilaatikko saadaan taas edes etäisesti hallintaan. Tai ainakin 20 nappia kevyemmäksi, on sekin jotain.

Mikäli aikaa jää, inventoin myös pari muuta kaaosta. Huulikiiltolaatikko on jo kahdesti vaihdettu suurempaan, enkä enää löydä haluamaani sieltä riittävän nopeasti. On siis suoritettava karsintaa käyttöiän ja tarpeellisuuden perusteella, koska uusia puikkoja on matkalaukussa jo jonossa. Hups.

Toinen, ehkä vielä vähän säälittävämpi karvaisiin poskiini varastoitu pähkinäjemma ovat nämä näytepussukat. En voi vastustaa ilmaisia näytteitä, mutten koskaan raaski tai saa aikaiseksi käyttää niitä. Äly hoi? Tehtävälistalla heti edellisten jälkeen.

Että sellaisia suunnitelmia vapaapäivälle. Vieläkö naurattaa?

Taustalla soi: Usher

12 Comments Lisää omasi

 1. Sissi sanoo:

  Hauskoja juttuja! Sievä laukku ja taulu on aivan mahtava idis. Harmi, että näin kynsilakkaharrastajan näkökulmasta en pysty soveltamaan kun pullot on niin painavia.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos! Joo mikään liian painava ei pysy kiinni, mä jouduin repimään magneetin irti jopa parista ripsiväristä kun ne eivät vastoin (täysin realistisia) odotuksia pysyneetkään paikoillaan. :)

 2. Salla sanoo:

  Itse asiassa naurattaa :D Se, miten hyvä sä olet tuossa kaaoksen hallinnassa. Voisitko tulla meille tekemään mun meikeille saman?

  Tuo matkalaukku on aivan superviehättävä, oikea aarre. Ja magneettitaulun haluan ehdottomasti toteuttaa! Tosin meillä ongelmaksi muodostuu se, että kukaan ei saa aikaiseksi laittaa tauluja seinälle. Siis sen reiän poraaminenhan ON työlästä ;)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Yhden reiän selättäminen, hei nyt ryhtiä..! :) Ja aarre on, olen samaa mieltä. :)

 3. Mohn sanoo:

  Oi miten ihana tuo matkalaukku, varsinkin kun sillä on oikea tarinakin! Ja se kuva sun pitää ehdottomasti laittaa siihen, kuulosta justiinsa hyvältä! ;-)

  Kiitos taas mukavan letkeästä lukuelämyksestä, sun juttuja on aina niin kiva lukea! Ihana postaus!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kiitos Mohn, ihanasti sanottu! Mun tyyli on vähän tällainen puoliasiallinen, tarinoita on mukavampi sepustaa pieni tuike silmässä. :)

 4. Elisa sanoo:

  Hei vitsit toi magneettitaulu!! Aivan mahtava! Pakko toteuttaa siis :) Siihen saisi kivasti esim. Fyrinnaen samplet, ne kun aina hukkuvat muiden alle.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kaikki seinälle nostettu on pois pöydältä pyörimästä. :) Ainakin mun tapauksessa, kun tavarat eivät koskaan pysy laatikoissaan vaan ryöppyävät pöytäpinnoille kuin Gremlinit konsanaan.. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.