Kiirekiirekiire…

Uh, miten paljon aikaa katoaakaan, kun aamusta vähennetään yksi tunti koomailua. Työvuoro alkoi tänään tunnin tavallista aiemmin ja olin aamuhäsellykseni kanssa aivan pulassa. Nämä ovat niitä aamuja kun kynsiä katkeaa, kahvia läikkyy ja rannekello on satavarmasti yöllä yksinään kipittänyt piiloon. Työn luonne vaatii naamalle jotain muutakin kuin ripsiväriä, joten oli tilanne mikä hyvänsä, meikattava on.

Koska ihoni kenkkuilee ja ylläpitää erinäisiä haastavia meikkauspintoja, meikkipohjan tekeminen kestää aikansa. Olisi ihanaa pyöräyttää kasvoille utuinen kuulaus hujauksessa, mutta käytäntö on osoittanut, että kyseessä on ennemminkin maalaustaiteen ja väriopin joka-aamuinen seminaarityö. Meikkipohjan teko kestää yleensä noin kymmenisen minuuttia.

Toinen aikasyöppö ovat muhkummaksi muuntuneet kulmani, joiden hiomiseen menee huonona päivänä viitisen minuuttia. Varjostukset ja poskipunat sutaisen yleensä huolettomasti sinne päin alle minuutissa ja jäljelle jäävä aika käytetään kokonaisuudessaan silmämeikkiin. Tänään ylimääräisiä minuutteja jäi aikapankkiin hälyttävän vähän, joten sekä suunnittelu että toteutus oli tiivistettävä muutamaan hassuun minuuttiin.

Levitin koko luomelle harmaan voidemaisen pohjustajan, rajasin ripsityven tummanvihreällä kynällä, pehmensin kynärajan siveltimellä ja levitin ripsiin ripsivärin. Pehmennetyn tumman rajauksen jujuna on maskaravahinkojen aulis armahdus, sillä muutama luomeen tarttunut ripsiväripilkku ei millään erotu tumman rajauksen seasta. Sutatun ripsivärin siistiminen on hirveä minuuttisyöppö kiireen keskellä, koska maskaran pitää antaa kuivua ennen puhdistusyritystä. Kosteaa maskaraa pyyhkimällä saa aikaan melkoista söhröä, mutta sijoilleen kuivunut rapisee pois melkein omia aikojaan ja viimeistään pienellä pumpulipuikkokihnutuksella.

Viilankantoluvan vinkki kiireisiin aamuihin: pehmennetty rajaus.

Sinun vinkkisi?

Taustalla soi: Estelle

8 Comments Lisää omasi

 1. bubbs sanoo:

  Ihanaa kuulla, että joku muukin meikkaa hitaasti! Mua aina hiljaa piinaa lukea, kun bloggaajat kehuvat tekevänsä meikkipohjan alle minuutissa, ja kokonaisuuden luomivärihäivyttelyineen kymmenessä. Mä en saa edes pelkkää bb-voidetta hinkattua naamaan minuutissa. Kulmakarvat minullakin on toinen aikarohmu. En edes halua meikata täysillä paahtaen, kaikki zeniläisyys ja miellyttävyys koko hommasta olisi mennyttä. Mielummin sitten ajan loppuessa kesken jätän jotain pois (en silti koskaan meikkipohjaa tai kulmakarvoja – niillä pärjää äärimmäisessä hädässä).

  Minun vinkkini: Silmämeikki pois (lähes) kokonaan ja joku superräiskyvä huulipuna käyttöön. Suoraan puikosta. Kahvitauolla voi sitten tarvittaessa korjailla.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Kateeksi käy, sellaisia minuuttimeikkaajia. Kyllä mäkin olen ammattilaisilta kuullut, että oikealla tekniikalla pikimusta smokey eye syntyy 20 minuutissa, mutta sepä erottaakin allekirjoittaneen heistä.. :D

   Toi huulipunakin on täällä vähän aikaavievä, koska mun huulet on ihan eri malliset (ks. Asenteelliset kulmat, jossa huulet on punattu kuten ovat), mutta joku roisi huulikiilto toki toimisi. No, aina niistä kiireaamuistakin on selvitty, vaikka mielellään varaisinkin peilin edessä istumiseen ainakin tunnin. Ihanne olisi puolitoista, mutta sellaista ei kyllä tahdo edes vapaapäivinä irrota. :)

 2. N sanoo:

  Ovatpas silmäsi vihreät tuolla rajauksella!
  Tällä iholla menee myöskin pohjaan kevyesti 10 min. Couperosa, akne, kuivemmat läikät, rasvoittuvat läikät… Ja tähän päälle se, että on aina myöhässä ja saa juosta pää kolmantena jalkana –> ainoastaan hyvä pohja kestää tämän maantiekiitäjän matkassa. Muutenkin oma meikkausfilosofiani perustuu hyvälle, kestävälle pohjalle. Ilman sitä tuntuu meikki jotenkin hutaistulta. Hienotkin silmämeikit hukkuu, jos pohja on huono. Itselläni hätäpäivät pelastaa myöskin kunnon huulipuna. Toinen hyvä keino on isot näyttävät silmälasit. Ja nämä yhdessä – punatut huulet ja näyttävät mustasankaiset lasit – niin mähän näytän jopa muodikkaalta :D

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Totta haastelet, hyvää pohjaa vasten vähän vähempikin tekee vaikutuksen – ja toisinpäin. :)

 3. Mohn sanoo:

  Hmm…jos menen aamuvuoroon, niin ensimmäinen herätys on 5.20. Seuraava on 5.30 ja silloin on pakko viimeistään nousta. En harrasta aamusuihkuja koska siihen tuhlaantuisi älyttömästi aikaa, joten hetimiten naamapesulle ja meikkipohjan tekoon. Mulla kestää siinä ja silmissä ja hiuksissa (joiden kanssa yritän selvitä mahdollisimman vähällä) noin 45 minuuttia, aika usein pidempäänkin. Jep, jep, saanko esitellä; hämeen hitain hämäläinen! Töihin pitää lähteä viimeistään noin 6.40.

  Kaiken lisäksi mun työmeikkini silmien osalta on hyvin neutraali ja vieno. Toisaalta panostan aika paljon kasvomeikkiin varjostuksineen, korostuksineen ja nätisti hehkuvine poskipunineen. Tykkään, että vaikka ei näyttäisikään kovin meikatulta niin kokonaisuus on silti kaunis ja huoliteltu. Kulmakarvoihin käytän vähiten aikaa, usein ne hoituvat ihan vaan Lumenen ruskealla kulmageelillä suit sait sukkelaan. Niin ja mun nassunihan on siis luonnontilassa kirjaimellisesti kirjava, joten melko huolella ”saan” pohjani sutia.

  No, yleisesti ottaen varaan meikkaukseen ennen töihin lähtöä ainakin tunnin verran aikaa (paitsi aamulla yritän selvitä siinä 45 minuutissa, en ole laisinkaan aamuihminen ja onneksi mulla onkin pääsääntöisesti vain yövuoroja), mielellään vaikka vähän enemmänkin niin ei tule kiire ja ehtii vielä vähän hengailemaan senkin jälkeen kun meikki on valmis. En tiedä onko toi tunti jotenkin kauhistuttavan pitkä aika yleisesti ottaen. Itse tykkään rauhassa meikkailusta ja siitä, että saa tehdä huolella ilman hirveää paniikkia.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Mun korvaan tunti kuulostaa ihan realistiselta, mutta tiedän että ruudun takana kauhistelee myös niitä kymmenen minuutin meikkaajia, jotka juuri nyt kuumeisesti miettivät mihin me se tunti oikein poltetaan. :)

 4. JohannaW sanoo:

  ”Olisi ihanaa pyöräyttää kasvoille utuinen kuulaus hujauksessa, mutta käytäntö on osoittanut, että kyseessä on ennemminkin maalaustaiteen ja väriopin joka-aamuinen seminaarityö.”

  Haha, nauroin ihan vedet silmissä, oli niin osuvaa tekstiä! :D

  Minulla myös menee aikaa naaman laittamiseen, erityiskiitos kuuluu hormonaaliselle aknelle, joka pitää huolen siitä, että meikkaaminen on kuin yrittäisi kallisarvoista maalausta korjailla. :D Oikeastaan loppuosa meikkaamisesta menee suurinpiirtein 10 minuutissa (poskipuna, varjostus, kulmat, rajaus ja ripsari), meikkipohjan ottaessa noin 10-15 min päivittäin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hih, toi maalauksen korjailu on hyvin sanottu, sain heti kiinni ajatuksesta. :) Pianhan niihin harjaantuu, omiin erikoisuuksiinsa.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.