Pese, pöyhi ja pidä

Ensimmäinen päivä pesun jälkeen. Tukka kosteana nukkumaan, aamulla varovainen kurkistus peiliin ja oho – onpa muuten hyvä! Hiukan hitaasti lämmennyt suhteeni uuteen lookiin roihahti kerrasta, kun tukka oli jo koskematta kuivunut täysin pitokelpoiseen asentoon. Kertakaikkiaan siis erittäin hyvä leikkaus, vaikka alkuun epäilinkin. Tykkään!

Sunnuntaisella bloggaajareissulla luonamme piipahti hiustuote-edustaja, kerrassaan pulppuava partaveikko, joka teki kuontaloistamme melkoiset pika-analyysit ja iski syliin nipun purkkeja, joilla tukka pitäisi vaivatta talttuman. Oma tukkani oli tapaamishetkellä kampaajan jäljiltä, enkä ollut ollenkaan varma, menikö sanomani täydellisestä kädettömyydestä perille vaikka yritin vakuutella että en ihan oikeasti ole juuri koskaan laittanut tukkaa mitenkään, mutta kas kas. Taas oli ammattilainen askeleen edellä sanahelinää ja näki mitä tarvittiin.

Vaikka tukkani olikin tänään aamulla mallikelpoisesti pöyhöllään, halusin kuitenkin koeajaa lahjukseksi saamani sokerisuihkeen. Tigin Sugar Shock toimii ymmärtääkseni jotakuinkin samaan tapaan kuin viimeaikoina kohinaa aiheuttaneet suolasuihkeet ja tuo pienellä möyhennyksellä hiuksiin rakennetta ja kuohkeutta. Suolasuihkeita en laiskana tukkailijana ole koskaan edes kokeillut, mutta tästä sokerisumutteesta tuli kyllä kertakokeilulla lempparituotteeni. Näin lyhyen tukan kanssa kiharan veivaaminen on vielä kokeilematta, mutta jos edustuskelpoinen tukka syntyy nukkumalla ja viidellä huolettomalla suihkauksella, en tiedä haluanko edes palata raudan kanssa temppuiluun.

Tämän sokerihuurteisen kirjoituksen myötä kiitokset kampaajalle – hiton hyvä leikkaus vaikka alkuun vähän mutisinkin, sekä terkkuja Tigin Mikolle – olipa kuule nappi valinta!

Pesen, pöyhin ja erityisesti pidän!

Taustalla soi: Jazmine Sullivan

14 Comments Lisää omasi

 1. Siiri sanoo:

  Apua miten ihanat! Olen niiiin kade, jos tukkasi on noin upea suoraan sängystä noustuasi – juuri sellainen bedhead jota muut joutuvat väsäämään tuntitolkulla :D Etenkin tuo niskaratkaisu on nerokas. Olen itse taas kasvattamassa tukkaa poikatukasta takaisin pitkäksi (rakastan lyhyttä mutta kun minä taas olen niitä tavallisen näköisiä naisia ja vielä rillipääkin… :)) ja just aamulla pähkäilin, miten pääsen ohi välivaiheesta ilman inhottavaa, tätimäistä polkkatukkaa, jossa tukka on päältä pitkä ja niska lähes sheivattu. Toivottavasti oma kampaajani osaa tehdä jotakin tämänsuuntaista.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Heh, mahtava kommentti, koska mun päässä pyörivä luonnos tästä tukasta oli juuri sellainen tasapitkä ”tätipolkka”. Tuli jotain ihan muuta, mutta en valita ollenkaan. :)

   Ja varmasti osaa, viet jonkun havainnekuvan ja näytät että tähän suuntaan. :)

 2. Eiko sanoo:

  Näyttää tosi näppärän sähäkältä. Minun Miiani (<- huomioi kuinka omin jo kampaajiakin) on myös ymmärtänyt täydellisen kiinnostuksen puutteen hiustenlaittamiseen. Pese, kuivu, rutistele ja nuku on minun filosofiani. Hetken totuttelun jälkeen tykkään myös siitä mansikkablondi väristäkin, joka näytti ensi kirkkaaseen kupariin tottuneella vähän oudolta ja haalealtakin.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ihanaa, kun on kampaaja joka ymmärtää. :)

   Mä muistan muutaman kynsiasiakkaan kanssa ensin yrittäneeni ehdotella jotain pikku freesausta kotona huoltojen välissä, mutta nostin sitten hyvillä mielin kädet ilmaan kun mitään ei koskaan tapahtunut ja sunnittelin rapsuttimet sen mukaan. Jokaisella on tyyli ja tapa ja niillä mennään. :)

 3. JonnaH. sanoo:

  Ihana tukka! Hyvän leikkauksen tunnistaa juuri tuosta, tukka oikeasti asettuu eri tavalla. Parin viikon päästä vasta parhaimmillaan. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Niinkö? No hih, sitä sitten odotellaan! :)

 4. Mohn sanoo:

  Ooooh, näyttääpäs kerrassaan hyvältä! Ja ihanan kiiltävältä ja terveeltä ja, ja, ja…. Voisin itsekin tykätä juurikin tuollaisesta pehkosta. Mietin jo, että tässäkö on mun seuraava inspiraatiokuva kun jossain välissä haluan taas kasvattaa pidemmäksi, että printtaan nuo kaksi ensimmäistä kuvaa ja kiikutan ne kampaajalleni, että tässä, tee tämmönen!

  Noh, mun hiukset kun on valitettavasti tönkköpiikkisuorat, niin eihän niistä tuollaisia ihania saisi varmaan tekemälläkään. ;-( Että pakko siis tyytyä vain ihailemaan sun hiuksia sun päässä. *ihailee*

  Syvä huokaus. *mutta ihailee*

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Pyh ja pah, suorat nämäkin ovat, pahimmillaan ihan jouhta. Mutta hyvä kampaaja kyllä kertoo jos haaveissa on jotain epärealistista, joten kaikin mokomin mun mielestä menet ideasi kanssa tiedusteluretkelle. :)

   Ja kiitos, tämä on kyllä hyvä. Hirmuisen samanlainen tukka kuin allekirjoittaneella noin 15 vuotta sitten, mutta menee näppärästi ikäkriisin piikkiin. :)

 5. Myy sanoo:

  Sun kiharoiden innoittamana kokeilin kihartaa tänään omaakin lyhyttä päätä. Huh, suuntavaisto, missä olet? Sain kuitenkin aikaiseksi kasan sotkuista semikiharaa. Joka toisella peiliin vilkaisulla mietin, että vitsit miten hieno ja joka toisella musta tuntuu, että näytän mummon puudelilta. Ehkä tää tästä.. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Hihii, kiharayllytys! Mahtavaa! Tykkään! :)

 6. Tiina sanoo:

  Tuo Tigin Sugar Shock oli yksi luottotuotteistani silloin, kun hiukset olivat lyhyemmät. Jos tykkäät siitä, sun on pakko rakastaa Tigin S-factor Body Boost Plumping -suihketta! Sugar Shockin paras puoli verrattuna ykköstuotteeseeni oli saatavuus; S-factor-tuoteperhe ei kuulu esim. Sokoksen eikä suurempien ketjukampaamoiden valikoimaan, ja pienissä Tigiä myyvissä kampaamoissa keskitytään usein uudempiin tuoteperheisiin.
  Jos kuitenkin viitsii nähdä vaivaa ja ennakoida tuotteen loppumista, niin tuo Body Boost Spary on maailman paras lyhyille hiuksille!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Niinkö? No hm, otetaanpa harkintaan. Itseasiassa, saattaisin tähän kuontaloon kokeilla jopa sitä pystyynhaukkumaani Root Boostia, nyt kun pieni tyvikoho on juuri se mitä haetaan. Hih, hiuskosmetiikan maailma, täältä tullaan! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.