Lumene puhdistusvesi

Tartuin tyrkytyksessä olleeseen siniseen pulloon silkasta mielenkiinnosta. Olen ollut tietoinen puhdistusvesien konseptista jo pidempään, mutta en ole kokenut niille suoranaista tarvetta. Tykkään käyttää puhdistusöljyä, putsaria ja kasvovettä ja aamuisin skippaan kaikki putsarit ja lähden liikkeelle suoraan meikinpohjustuksesta. Sensitive Touch 3 in 1 Hellävarainen Puhdistusvesi oli jollain mekastuspäivillä tarjouksessa vitosella, joten kohautin hyväksyvästi olkia ja nappasin sen kyytiin. Kaipa sille jotain käyttöä löytyisi.

No se ensimmäinen käyttökerta tuli eteen eilen. Opintojen, päivätyön, blogin ja perhekuvioiden yhdistäminen on osoittautunut todella työlääksi yhdistelmäksi ja usein huomaan toikkaroivani pystyssä aivan liian myöhään. Koska minä kukun liian myöhään ja kukko liian aikaisin, iltapesusta on tullut hirveää tervaa. Raahaudun peilin eteen tuijottamaan väsyneitä kasvoja ja mietin, voisinko vain kaatua rähmälleni sänkyyn. Olen sinnikkäästi välttänyt kiusauksen tähän saakka, mutta eilen olin jo kirvelevin silmin matkalla makuuhuoneeseen, kun keksin avonaisesta matkalaukusta tämän moniputsarin. Poimin kolmeykkösen käteen ja käännyin kannoillani takaisin kohti kylppäriä. Kokeillaanpa.

Nippu vanua käteen, reilu hölväys puhdistusvettä ensimmäiselle lapulle ja pyyhkimään meikkivoidetta veks. Tuntumassa ei ollut mitään kuivaihoista ahdistavaa, mutta puhdasta jälkeä syntyi silti. Ainainen skeptikkoni yllättyi taas, sillä tämän veden kanssa tulin heti juttuun. Vanulappuja tarvittiin useampi ja ripsivärin hieroin pois vesihanan alla, mutta voin vakuuttaa, että kaikki iholle päivän aikana lisätty mokko lähti ihan kiltisti pois. Kävin kasvot varmuuden vuoksi läpi vielä kasvovedellä, mutta vanulaput jäivät valkoisiksi. Jes!

En missään nimessä aio luopua perusteellisesta, liki rituaalinomaisesta puhdistusseremoniastani, mutta erikoistilanteisiin on nyt olemassa varavaihtoehto. Tähän hätään en omaan pirtaani keksi muuta kuin mökkireissun tai edellä kuvatun kaltaisen luuni-ovat-muuttuneet-spaghetiksi -iltaskenaarion, mutta kun aika/resurssit/jaksaminen on nollilla, tällä puhdistusvedellä saa meikit ja lian pois kasvoilta hyvin vähällä vaivalla. Voisin kuvitella ässätuotteeksi myös aamuiseen pikavirkistykseen, etenkin jos säilyttäisi jääkaapissa.  Vedenkestävän ripsivärin poistosta en osaa sanoa, voi olla että vähän tavallista pidempään saa hinkutella. Normaalihinta näyttäisi pyörivän osapuilleen kympin tienoilla, eli täysin asiallinen vastine rahoille.

Taustalla soi: Laleh

13 Comments Lisää omasi

 1. Marki sanoo:

  Tämä sun blogi on kauneusblogeista ehdottomasti paras. En muista miksi reilu viikko sitten tänne eksyin, muistaakseni googletin jotain kynsiin liittyvää, mutta jäin sen jälkeen koukkuun ja luin ensimmäisenä iltana postauksia yli puolenyön. Sen jälkeen blogisi on laitettu pojan tyttöystävän ja tyttäreni suosikkilistalle, sillä täällä on älyttömän hyviä neuvoja ihonhoitoon liittyen. Meikit, mitä teet, ovat todella kauniita ja pidän tavastasi kirjoittaa, se on kevyttä ja mukavaa lukea. Olen itsekin saanut ihan uudenlaista puhtia ja ajattelutapaa juuri ihonhoitoon liittyen ja vinkkisi kulmakarvojen meikkauksesta pelasti paljon, olisipa joku kertonut tuon aiemmin. Mahtava blogi! Siitä on tullut iltarutiineihin uusi ihana lisä!

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Oh, vau, suuria sanoja jakelet – olen erittäin otettu! :)

   Mahtavaa kuulla että löysit kimmokkeita ja vinkkejä, juuri sellaisesta linjasta olen yrittänyt pitää kiinni, kaiken sen ylimmäräisen viisastelun ohella… :)

   Tervetuloa joukkoon!

 2. Juille sanoo:

  Multa löytyy Melvitan puhdistusvesi, käytän ykkösvaiheen putsarina ennen suihkuunmenoa. Hätätilassa toimii myös yksinään, tosin vaatii miljoona vanulappua. :D Mutta ajattelin että tästä lähtien kulkee mukana matkaputsarina, niin ei tarvitse koko arsenaalia mukaan raahata. :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo vanuja kului vino pinkka. :) Mulla ei varmaan ole koskaan ollut yhtään Melvitaa, ei ainakaan tule nyt mieleen. Onko niillä jotain muuta huomionarvoista kuin puhdistusvesi?

   1. Juille sanoo:

    Nooo, oikeastaan kaikki! :D Yhtään pettymystä en ole vielä kokenut. Parhaimmistoa ovat ehkä puhdistava naamio ja Bio-Excellence -seerumi. :)

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Okei, ei siis mitään akuuttia hankittavaa. Lupaan pitää sut ja merkin mielessä jos joskus kohtaan sopivassa yhteydessä. :)

 3. Salla sanoo:

  Hei miten voi olla, taas aukko kosmesivistyksessä! Jouduin juuri tunnustamaan oman vajavaisen sivistykseni miselliveden osalta ja nyt on sitten puhdistusveden vuoro. Itse käytän vastaavissa spagettitilanteissa puhdistusliinoja, mutta miksipä ei kokeilisi puhdistusvettä! :)

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Nyt ihan varovainen arvaus, mutta etteivät olisi misellivesi ja puhdistusvesi yksi ja sama asia? Mä vaan tykkään aina käyttää suomenkielistä termiä, mikäli sellainen löytyy. :)

   1. Myy sanoo:

    Mä sanoisin, että misellivesi on puhdistusvettä, mutta puhdistusvesi ei välttämättä misellivettä. Riippuu mimmosia rakenteita nesteestä löytyy :)

    Ja Salla kannattaa kokeilla, kumpaan veteen sitten tarttuukaan! Vetinen pumpulilappu tuntuu kasvoilla paljon miellyttävämmältä kuin nahkea liina.

    1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

     Ooo, tuotetietoguru! Osoitit juuri sormella aukkoa, joka allekirjoittaneen tulee täyttää ensi tilassa. Eli siis mikä misellivesi..nyt hakukoneelle! :)

 4. Virve sanoo:

  Mitenkähän tuo puhdistusvesi toimisi mikrokuituliinan kanssa? Vanulappujen kulutus on meillä muutenkin jo tähtitieteellisissä määrissä…

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   No mut hei, saattaisihan tuo toimia..! Hyvä idea, kokeilen heti huomenna! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.