Testissä Tarte-meikit

Kauneusbloggaajien yhteistyö- ja avunantoverkosto on oivallinen työkalu uusien kauneustuotteiden testaamiseen silloinkin, kun oma budjetti on tiukilla.

Yhteisissä kokoontumisissa jokainen tuo tullessaan läjän tarpeetonta – joko itse ostettua tai testikäyttöön saatua – kosmetiikkaa, joka kaadetaan kasaan lattialle ja kukin poimii pinosta haluamansa. Ylijääneet avaamattomat tuotteet lahjoitetaan eteenpäin hyväntekeväisyyteen ja vähän käytetytkin ovat aina kelvanneet jonkun työpaikalla tai kaveripiirissä. Kaikki pääsevät eroon ylimääräisistä tuotteista ja useimmiten jokainen löytää jotain uutta ja kiinnostavaa testattavaa.

tarte_meikkipohja

Näistä vaihtokasoista olen poiminut viime aikoina poikkeuksellisen paljon Tartea. Tarte on yksi niistä Youtubessa kuuluisuuteen kivunneista kulttimerkeistä, joita ei toistaiseksi myydä Suomessa. Tuotteita voi ostaa merkin omilta sivuilta tai poimia esimerkiksi Sephorasta.

Lisää vinkkejä Sephora-ostoksiin voi ammentaa näistä artikkeleista.

Lue myös: Sephora toimittaa nyt Suomeen!

tarte_rainforest_of_the_sea_water_foundation_fair_neutral

Kuivaihoinen kaverini Elisa toi vaihtokasaan keskipeittävän ja heleän pinnan lupaavan Water Foundation -meikkivoiteen sävyssä Fair Neutral. En ollut varma, toimisiko tämäntyyppinen vesimäisestä puolimattaiseksi kuivuva meikkivoide omallakaan ihollani, mutta tuotteen eksoottisuus kannusti antamaan sille mahdollisuuden.

tarte_water_foundation

Vesimäinen, pipettipulloon pakattu meikkivoide tuo iholle kauniisti peittävyyttä ja toimii kerrostettuna myös pienten värivirheiden häivyttämiseen peitevoiteen sijasta. Omalla kuivalla ihollani tuote kaipaa alleen kosteuttavan kasvovoiteen, pari tippaa öljyä sekä painelevan levitystekniikan. Mikäli yritän levittää tätä meikkivoidetta kasvoille sormin tai siveltimellä pyöritellen, jälki jää epätasaiseksi ja ohut koostumus painautuu ihohuokosiin.

tarte_meikkivoide_vaalea

Kun levitän Tarte Water Foundation -meikkivoiteen reilusti kosteutetulle, jopa kiiltelevälle iholle viistopäisellä kabukityyppisellä siveltimellä painellen, on lopputulos vallan hurmaava. Ihon sävy näyttää tasaiselta, pienet näpyt saa piiloon tuikkaamalla päälle yhden ylimääräisen painalluksen ja silti kokonaisuus säilyy heleänä, eikä näytä liian meikatulta tai puuteriselta. Otsan tummat pigmenttiläikät kuultavat hennosti läpi, mutta valitsen mieluummin sen, kuin liian paksun ja peittävän meikkipohjan.

Tummuusasteikolla Fair Neutral on vasta kolmanneksi vaalein, mikä ilahduttaa lumikkihipiän kanssa painivaa kovasti. MAC-asteikolla vertaisin kellertävän vaaleaan sävyyn NC15.

tarte_water_foundation_fair_neutral

Olen kevyesti puuteroinut ihon nenän ympäriltä, leuasta ja kulmakarvojen välistä By Terryn henkäyksenkeveällä hyaluronihappopuuterilla, mutta muutoin lopputulos pohjaa kosteutettuun ihoon ja Water Foundation -meikkivoiteen heleyteen. Myös silmänalusia varjostava violettisuus on piilotettu pelkällä meikkivoiteella.

tarte_vibrant_blush

Meikkivoiteen lisäksi sivelin poskipäille vaihtokasasta poimittua Tarten Amazonian Clay -poskipunaa sävyssä Vibrant. Kaunis persikkainen mattaposkipuna on erittäin pigmenttinen ja annostuksen kanssa saa vaalealla iholla olla varovainen. Savipohjainen poskipuna on kuuluisa pitkäkestoisuudestaan ja lupaa jopa 12 tunnin pysyvyyttä, mutta koska meikkivoiteen alla on nyt muutama tippa kasvoöljyä, en ennakoi täysin tuotelupauksen mukaista kestoa. Vallan ihastuttava poskipuna ja erityismaininta mattaisuudesta, joka on monelle poskipunan valinnassa määräävä ominaisuus ja kaventaa saatavilla olevaa valikoimaa merkittävästi. Pigmenttisyytensä vuoksi myös erittäin riittoisa valinta.

tarte_blush_vibrant

Korostustuotteeksi sipaisin vuosia sitten myöskin Sephorasta ostamaani Kat Von D Metal Crush Eyeshadow -luomiväriä sävyssä Thunderstruck. Tämä aavistuksen vihreään taittava valkopohjainen kulta näyttää poskipäillä todella kivalta eikä kimmellä yhtään liikaa, mutta on valitettavasti syyttä suotta hautautunut huojuvan highlighter-pinoni alimmaiseksi. Vihertävään taittava kulta on jopa minun huikentelevaisessa hehkukokoelmassani uniikki sävy.

Tuote on ostettu kauan ennen keulakuvan älyttömiä rokotevastaisia lausuntoja, mutta aprikoin silti, onko tätä tuotetta laitaa nostaa näkyville ollenkaan. Toisaalta olisi tyhmää olla käyttämättä jo ostettua tuotetta siksi, etten ole samaa mieltä keulakuvan kanssa, jos tuote kerran on hyvä enkä halua siitä luopua.

kat_von_d_thunderstruck_highlight

Haluan myös kannustaa käyttämään meikkejä ennakkoluulottomasti, joten muistakaa testailla vaaleita luomivärejä myös korostustuotteina poskipäillä – tämä säästää tilaa meikkipussissa ja saattaa johtaa yllättävän toimiviin löytöihin.

Huulilla on sipaisu Jouer Lip Enhancer Shine Balm -huulivoidetta sävyssä Naturel. Rutikuivien ja repeilevien talvihuulien hoidossa on otettu käyttöön kovat keinot. Öisin peitän huulet reilulla kerroksella Laneige Lip Mask -yönaamiota ja päivisin välttelen kuivien huulien pakonomaista nypellystä superkosteuttavilla huulivoiteilla. (Myös mattahuulipuna toimii yllättävän hyvin, sillä vahvan huulimeikin kanssa osaan automaattisesti olla pureskelematta tai näpräämättä huulia.)

jouer_lip_enhancer_shine_balm_neutral

Jouerin huulirasvaa kehuin maailman parhaaksi ensimmäisen kerran jo vuonna 2013, enkä ole mielipidettäni sen koommin muuttanut. Nurmen Mint Lip Balm on hyvä luonnonkosmetiikkahaastaja, mutta mitäs sitten niille välipäiville, kun pelkkä huulirasva ei riitä ja mattahuulipunakaan ei ole vaihtoehto? Jouerin Shine Balm on osoittautunut oivalliseksi huulivoiteen ja -kiillon risteytykseksi, ja sen kosteustehot riittävät pitämään huulet pehmeinä ja liukkaina. Luonnollinen sävy kuluu pois niin huomaamattomasti, ettei syömisen jälkeen ole kiire katsoa peiliin.

tarte_meikkivoide_vaalea_iho

Heleästi meikattu iho, ripaus poskipunaa, huolitellut kulmat ja kuivia huulia hellivä huulivoide riittävät tänään mainiosti. Sukellus Tarte-meikkien maailmaan on ollut positiivinen kokemus, vaikka alkuun pohdin, ovatko tuhtiin Youtube-tyyliin mieltämäni tuotteet liian raskaita omalle iholleni – mutta jälleen kerran tuotteista oli oikealla yhdistelyllä helppo koota omalle iholle sopiva lopputulos.

Meikkivoiteen ja poskipunien lisäksi olen vahvasti pihkaantunut myös Tarten siveltimiin, mutta niistä lisää seuraavan pesupäivän jälkeen.

9 Comments Lisää omasi

 1. Miinna sanoo:

  Oi miten tällaisiin kekkereihin pääsis osalliseksi. Ihan paras idea. Nimim. Kaveriporukkansa ainoa purkkiharakka 😀

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Voi eiii, ootko varma että olet ainoa? Konsepti on täysin omittu vastaavista vaatteidenvaihtobileistä, ehkä sellaisiinkin voisi seuraavaksi ujuttaa mukaan vähän kosmetiikkaa? :)

 2. Itse olen aivan hullaantunut tuohon Tarten poskipunaan. Toimii ja pigmenttiä löytyy. Sävyltään on myös aivan ihana.
  Sen sijaan meikkivoide ei omalla ihollani tunnu olevan toimiva. Se lähtee helposti rullaantumaan ja peittävyys on keskitasoa. Meikkivoiteen levittäminen kasvoille on yhtä työlästä kuin kuvailitkin, täytyykin itse kokeilla seuraavaksi tuota painelutekniikkaa. Sävyvalikoiman puolesta tämä meikkivoide saa kyllä kunniamaininnan, sillä värejä on jopa ihan liikaa ja oma sävy on varsin helppo löytää.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Joo keksin kyllä omista kätköistä helpompiakin meikkipohjia, mutta yllätyin silti, miten kiva tuli vesimäisestä pohjasta kun ne eivät normaalisti sovi mun iholle yhtään. Poskipunakin oli kiva, mutta niiden kanssa on helmpompi tulla toimeen vaikka oma iho olisikin tekstuuriltaan kenkku. Ja poikkeuksellisesti persikkaa välillä, yleensä käännyn aina pinkkien puoleen! :)

   Ilahduttavan monella sarjalla on jo aika kattava sävyvalikoima meikkipohjissa – elän toivossa että se olisi jo arkipäiväistynyt standardi. :)

 3. sanni sanoo:

  Kat Von D muuten myi kosmetiikkabrändinsä pois. Ainakaan uuden omistajan mukaan ei saa enää edes rojalteja myydyistä tuotteista. Ymmärrän hyvin, että monet eivät silti halua koskea tuotteisiin KVD-assosiaation vuoksi (itseäni karmii antisemitismi vielä rokotevastaisuuttakin enemmän), mutta sinänsä näitä voinee taas käyttää ja suositella puhtaalla omallatunnolla. 😀

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ai antisemitismiäkin vielä, huh. Mä oon seurannut tosi huonosti koko keissiä, enkä siksi mielelläni ota kantaa mihinkään suuntaan, mutta rokotevastaisuus oli selkeä kannanotto ja se on myös helppo tuomita ilman mitään ihmettelyjä. Jossain vilahti tieto tuosta, että keulakuva poistui kuvioista ja merkki brändättiin uudelleen jotenkin niin, ettei nimi viittaisi enää henkilöön, mutta vaikeahan siitä selkään ripustetusta viitasta on heti vapautua.

 4. Kuorotipu sanoo:

  Tein pari vuotta sitten jenkeissä reissanneelle kaverille Sephora-tilauksen ja sain kaupan päälle paketin, jossa oli minikokoinen Tarten huulipuna ja poskipuna. Se poskipuna on sävyltään Paaarty ja ihan paras sävy ikinä. Ostin viime syksynä Tukholmasta täysikokoisen ja tulen varmaan hamaan hautaan asti sitä käyttämään. Sävy on vaan jotenkin niin täydellinen ja kaikkeen sopiva.

  Maaliskuussa olis tiedossa retki Tukholmaan ja Täby Centrumiin, matkaseurana toinen kosmehörhö. Voi olla, että silloin lähtee matkaan Tarten peiteaine.

  1. Petra / Viilankantolupa sanoo:

   Ihanaa, että löysit niin hyvän sävyn! Kovia lupauksia kyllä ilmassa, täytyy sanoa! :D Mulla on vähän ikävä kosmehörhöilyä Tukholmassa, mutta ehkä vielä jonain päivänä ajaudun niihinkin ympyröihin takaisin. <3

   1. Kuorotipu sanoo:

    Siis en mä tietenkään _vaan_ sitä tuu käyttää :D mut että kestosuosikki kaiken rinnalla aina ;)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.