BB-siveltimen pesu

 

Tsaukki! Vedin eilen hihasta uuden niksin sen supertiheän BB-siveltimen pesuun ja sujui muuten aika paljon kevyemmin. En voi omia tästä tekniikasta kunniaa itselleni, mutta tietohan on tarkoitettu jaettavaksi – eikösjuu?

Yksinkertainen kikka. Kaada lasin pohjalle sivellinpesuainetta ja tuikkaa sivellin likoamaan. Synteettinen harjas kestää alkoholipitoista puhdistusainetta mielin määrin (itse käytin kokeilumielessä puhdasta alkoholia, apinointi vain omalla vastuulla) ja koska sivellin on muotoiltu tiiviiksi, kärjellään seisottaminen ei väännä karvoja vinoon.

bb-sivellin

Liottelin omaa kopiosivellintäni muutaman minuutin, töpöttelin sitä muutaman kerran lasin pohjaa vasten jotta mahdollisimman suuri määrä meikkivoidetta irtoaisi ja pyyhin sen jälkeen sivellinpesuaineella kostutettuun paperiin. Puhdas, siisti ja valmiina käyttöön! (Uutterat voisivat vielä huuhtaista sampoolla.)

Älyttömän helppo juttu, mutta itse ainakin kohtelen kaikkia siveltimiä niin varovaisesti, että ei tullut mieleenkään että tälle jämäkälle kaverille voisi pieni seisottelu tehdä hyvää. Aiemmin pelkkä sivellinpesuaine ei ole tehnyt pinttyneelle meikkivoiteelle mitään, mutta tämän lyhyen liotuksen jälkeen ei tarvittu kuin pari sipaisua paperia vasten ja harjakset olivat puhtaat. Halleluja!

Vai oliko tämä jo ihan vanha juttu, onko ainoastaan multa mennyt ohi, että näin voi tehdä? Olen niin useaan otteeseen manannut BB-siveltimen pesemisen ärsyttävyyttä, että jos joku on tästä niksistä ollut tietoinen, niin sitten on kyllä tahallaan pimitetty lähimmäiseltä rakkautta.

Kokeiletko heti tänään?

Niin ja älkääkä sitten vaan käyttäkö tätä tekniikkaa yhdellekään harjaksiltaan joustavalle tai luonnonkarvaiselle siveltimelle, ne eivät tule selviämään käsittelystä ilman sotavammoja.

Taustalla soi: Lorde

11 Comments Lisää omasi

 1. Heidi sanoo:

  Kiitos! Justiin viime viikolla kiroilin omieni kanssa, eikä ne kunnolla puhtaaksi siltikään tulleet. Lähtee siis kokeiluun, heti tänään.

  1. Tuu sit kertomaan miten kävi. :)

 2. Salla sanoo:

  Mä pesen oman kopioni Fairylla ja hyvin lähtee mähmät :)

  1. Mut se vaahdottaminen ja huuhtelu, yöööök… :(

 3. Noviisi sanoo:

  Täysin aiheesta poiketen, luitko uutisen vahaliitujen käytöstä huulipunana? Oli Ilta-Sanomien sivuilla :D

  1. Kävin lukaisemassa nyt kun vinkkasit. Melkoista askartelua. :) En lähtisi painamaan paniikkinappulaa sen lyijyasian kanssa, täällä meillä jo pelkästään kalassa on aika paljon raskasmetalleja. Mutta kukin tietysti tyylillään – jos hyvältä tuntuu ja huulet eivät kuivu vahaliitujen talkista niin siitä vaan kokkailemaan. :)

 4. Myy sanoo:

  Hmm voikohan tuon putsinesteen käyttää vielä muutamaan kertaan uudestaan?

  1. Ömm, enpä tietä? Kuvassa on enemmän kuin ensi kerralla laittaisin, annostelu hakee vielä uomiaan. Jos sulla on useampia samanlaisia siveltimiä, niin nehän voisi putsata samassa liemessä kaikki kerralla ja sillä lailla maksimoida käyttöaste..? :)

 5. HeidiB sanoo:

  Aluksi tuntui, että marseille saippua puhdisti Kicksin bb-voidesiveltimen puhtaaksi asti, mutta parin viimeisen pesun jälkeen huomasin, että siveltimeen oli alkanut muodostua keskelle ikävä meikkivoidejäämä rinkula huolellisesti pesusta huolimatta. Otin siis tämän vinkin käyttöön ja nyt sivellin on taas puhdastakin puhtaampi :)

  1. Hei mahtavaa! Mikään teoria ei ole tosi, ennen kuin sen on joku muukin todistanut oikeaksi! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.