Huulikuuri

En tiedä miten päin aloittaisin tilanteen voivottelun riittävän uskottavasti, mutta kokeillaan tällä kertaa lyhyintä reittiä: Huuleni ovat koppuraisen kuivat. Nyyhkis!

Jotain erikoista on tekeillä, sillä en tunne oloani kipeäksi, alkoholin kanssa en ole lotrannut viikkokausiin ja huulirasvarutiineistani olen pitänyt kiinni erittäin säntillisesti. Edellisten lisäksi olen yrittänyt juoda tunnollisesti vettä, mutta uskoni kolmeen litraan päivässä on nyt hiukka koetuksella. Jotain on maailmankaikkeudessa keikahtanut ja suutani ympäröi kaksi kivikovaa lihasuikaletta, jotka ovat pehmeistä pusuttimista surkea muisto vain. Esteettisen puolen kanssa pärjäisin kyllä, mutta kuivat huulet tuntuvat inhottavalta. Niitä tekee alituiseen mieli lipoa ja rasvata, eikä sekään ole pidemmän päälle fiksua. Toistaiseksi olen sinnitellyt kuorinnalla ja kosteutuksella – sekä pienen itkuvirren suomin marttyyrivoimin.

Ohuen ihon kuorimisessa on hyvä pitää mielessä kohtuus, mutta omaa tilannettani uuttera sokerikylvetys tuntuu hiukan helpottavan. Siirsin vähempikäyttöisten kaapissa piilotelleen Lushin huulikuorinnan päivittäiskaappiin ja olen hieroskellut jojobasokeriseoksella huulia varovaisen tiiviiseen tahtiin. Haittapuolena mainittakoon, että annostelu tulee useimmiten tehtyä vähän yläkanttiin, koska sokeri. Kuorintaan kävisi mainiosti myös ihan tavallinen pala-Sirkku, mutta koska purkkiin pakattava kosmetiikkavastine on keksitty, toki omistan sellaisen.

Kuorinnan jälkeen levitän huulille paksua ja ekstrakosteuttavaa huulirasvaa, yleensä vaihdellen Jouerin Lip Enhanceria ja MACin Lip Conditioneria. Olen joskus ostanut tähän tarkoitukseen myös Kiehl’sin kulttihuulirasvan, mutta se ei jotenkin sytyttänyt yhtään. En osaa eritellä miksi, mutta en saanut tuotteesta mitään kiksejä. Onneksi tässä taloudessa muutkin rasvaavat huuliaan ja voin sujauttaa ylijäämäkreemit siipan yöpöydän laatikkoon. (Ei kerrota, että siinä viimeisimmässä rasvassa on punainen sävy.)

Toistaiseksi projektissa edetään uskon voimalla. Kuorintaa, voitelua ja sinnikästä vedenjuontia – olisiko teillä heittää ilmoille muita ideoita? Joku poppapolkka, jolla tanssittaisiin kevät paikalle vähän nopeammin?

Taustalla soi: Lipps Inc.

35 Comments Lisää omasi

 1. Nina sanoo:

  Apteekista joku Bepanthol-huulirasva tai vastaava . Saattais auttaa.

  1. Ehkä! Kokeilen jos sattuu eteen. :)

 2. Mä ihan vahingossa löysin viime perjantaina Carmexin, löytyy myös fb.stä
  https://www.facebook.com/carmexlipbalm

  Olen ihan myyty. Paikallisesta Cittarista ostin reilu 3 euron hintaan ja 1 pieni sivellys. aluksi pientä kihelmöintiä ja vajaa viikon verran kerran päivässä käyttöä, ovat huulet kunnossa.

  purkki kestää tätä menoa vuosikausia, eli halvalla saa myös hyvää.

  1. Pahoittelut, mutta tähän en pysty. Ostin joskus, mutta jouduin kieltämään käytön jopa siipalta, koska tökötti haisi niin pahalle. Hyvä, että toimii sulla!

   1. Kuinka moni tykkäänyppiä kulmiaan ? Tai istua 45 min paikallaan kun ammoniakki ja muut aineet vaikuttaa päässä ? Kauneuden takia pitää kärsiä.
    Kun näemmä halpa hintakaan ei auta, kokeile kun olet vahvassa humalatilassa tai flunssassa.
    Joo, hirveen fiksuu ei pe iltana ulos tule.

    1. No jooo, mutta niitä ei voi kiertää – huulirasvan saa onneksi valita. :) Mutta okei, ehkä annan sille vielä yhden mahdollisuuden, eiköhän se vanha jossain jemmassa vielä ole.

     1. bubbs sanoo:

      Carmex on kyllä timanttia! Jos on huonohuulikausi, ei mikään muu auta. Meikkis käyttää cherryversiota, mutta toisin kuin yllä, purkki ei todellakaan kestä vuosikausia.. Pari kuukautta silti iisisti.

      Mulla toimii tosi harvat huulirasvat, useimmat tuntuvat aiheuttavan vain lisätuhoja. Burt’s Beesit ovat osoittautuneet yllättäjiksi viime aikoina. Olen käytellyt Burteja päiväsaikaan ja Carmexia ronskin kerroksen yöaikaan, ja loistokunnossa on pusuttimet.

 3. Camilla sanoo:

  Nuxen purkkimuodossa oleva huulivoide on ainoa joka mulla on nopeasti (=1 vuorokauden aikana) auttanut oikein kuivilta tuntuviin huuliin. Saa esim. Sokoksesta.

  1. Kaisuli/Siamese Lipstick sanoo:

   Mä äänestän myös tuota Nuxen Reve de Miel-purkkihuulivoidetta! Käytän sitä joka yö ja ilman sitä huulet pääsee rohtumaan. Päiväkäytössä en jostain syystä tykkää, silloin punainen Bepanthen on parasta. Sheavoitakin laitan joskus huulille, samoin Burt’s Beesin huulirasvoja mutta ne eivät jatkuvassa käytössä riitä.

   1. Okei, hei hyvä tietää. Nuxe, Nuxe..yritän painaa mieleen! :)

 4. Fifi sanoo:

  Pepanthen. Yksinkertaista ja toimivaa. Kerros yöksi.

  1. Kamalan tylsä vaihtoehto – ja maistuu pahalta! Mutta joo, myönnettävä on, tehokas kyllä.

 5. JohannaW sanoo:

  Suosittelen kokeilemaan vaikkapa sitä hehkuttamaasi DD-voidetta tai muuta paksua luonnonkosmetiikan voidetta rohtuneille huulille. Minulla ainakin kaikki muut huulirasvat ovat ihan pilipalia, kun tosi on kyseessä.

  1. Mun on hirmu vaikea asennoitua niin kevyeltä tuntuvan voiteen huulikäyttöön, voiko se oikeasti muka riittää? Mitä muita luonnonkosmetiikkavoiteita ehdottaisit?

   1. JohannaW sanoo:

    Weleda Skin Food on hyvä ja myös kookosöljyä olen läiskinyt huulille. Kookosöljystä ja sokerista saa myös aivan syötävän hyvän huulikuorinnan. Tarkennan muuten vielä että sitä DD-voidetta voi laittaa päivällä huulimeikin alle :)

    1. Pahoittelut, mutta nirppanokka kieltäytyy kaikesta kookokseen liittyvästä. :D

     Yritän muistaa seuraavana huulikiiltopäivänä kokeilla pihlajapohjaa. :)

 6. Sinini sanoo:

  Mun Roaccutan-huuliin on auttanut Bevita R +B-huulirasva apteekista. Nyt on Bepanthol-huulirasva kokeilussa, mutta se ei ole yhtä voidemaisen liukkaan tuntuista huulilla. Käytän välillä v10+ vesikuorintaa huuliin vaikka ihollehan se on alunperin tarkoitettu… :P

  1. Sinini sanoo:

   Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että ennen Bevitan löytämistä kokeilin kirjaimellisesti KAIKKEA. Biothermiä, Carmexia, erilaisia Blistexejä, luonnonkosmetiikasta vaikka ja mitä, Bepanthenia ja oisko ollut vielä jotain… Eivät auttaneet! :P Mun täytyy siis rasvata huuliani jopa urheillessa, esim. hotjoogassa ja myös saunassa!

   1. Uuh, Roa-huulet on pahat, olen nähnyt muutamat. Tsemppiä! Tsekkaan tämän kun seuraavaksi asioin apteekissa.

 7. JonnaH. sanoo:

  Itse lutraan talve EA:n Eight Hour Creamin kanssa, parempaa en ole vielä löytänyt.

  1. Se kelpaa mulle vain yökäyttöön, eikä mielellään oikein siihenkään. Kilpistyykö tämä nyt siihen, että olen liian kranttu? Haaveilin elämää mullistavista ruokavalioehdotuksista tai salaisista huulten kosteuteen vaikuttavista akupisteistä, mutta sainkin Suomen kattavimman listan huulivoiteista. No toisaalta, ei huono tämäkään vaihtoehto.. :)

 8. Anne sanoo:

  Punainen Bepanthen. Käytän sitä myös huulipunan päällä ”huulikiiltona”. Toimii. Talvesta ei selviä muuten huulet lainkaan.

  1. Jälleen ääni Bepalle. :) Inhoan sen metallista tuubia, joka aina ratkeaa saumoistaan kun sitä kantaa mukana. En ehkä ole valmis tyytymään vielä tähänkään. :)

 9. jazzy sanoo:

  Ainoa mikä mun korppuhuuliin on tepsinyt on Decubalin lip&dry spots balm. Ihan huippu tuote.

  1. Hm, tämä on uusi tuttavuus. Haiseeko tai maistuuko se joltain?

   1. Jazzy sanoo:

    Mun makuun se on täysin neutraali :) Löytyy apteekista…

    1. Ok, kiitos!

 10. Satu sanoo:

  8 hour cremeä suosin minäkin, mutta myös Labellon Med protection on hyvä :)

  1. Hm, Labellot olen jotenkin jättänyt kokonaan laskuista jo aikoja sitten. Pidän mielessä tämänkin suosituksen. :)

 11. Myy sanoo:

  Mä olen kanssa huulirasvanirso. Etsin tiettyä koostumusta yöksi ja erilaista päiväksi. Yökäytössä parhaaksi olen todennut ihan vaan ankeasti Carmexin. Sen kanssa huulet on silkkiset, hieman liukkaat ja pehmoiset vielä aamullakin. Haju on kyllä vähintäänkin mielenkiintoinen ja päivisin sivelisin mielummin jotain miellyttävämpää tuoksua huuliini. Olisin todella kovasti halunnut, että Nuxesta olisi tullut se ykkönen, mutta ei. Se on kyllä todella hyvä rasva (parantaa esim. pikkuhaavat käsistä yhdessä yössä), mutta ei toimi huulilla yökäytössä. Se jotenkin kuivahtaa huuliin kiinni ja ne tuntuu aamulla inhottavan nahkeita, eikä se nahkeus meinaa lähteä pesemällä irti. Purkkimuoto taas estää sen pääsyn loistavaksi päivähuulirasvaksi. Sitä täydellistä päivähuulirasvaa etsiessä..

  1. Uuh, mikä missio! Yksityiskohtaisia huomioita, kiitos niistä.
   Mä haluaisin uskoa, että huulten kuivuus olisi kiinni jostain muusta kuin rasvaamisesta, sillä olen todella tyytyväinen noihin kahteen luottorasvaan, mutta sisäinen ideapankki alkaa olla tyhjiin kupattu.
   Ja purkkimuotoiset huulirasvat ovat kyllä yksi epäkäytännöllisimmistä keksinnöistä mitä tiedän. Terv. Raja se on epähygieenisyydelläkin

   1. Myy sanoo:

    Mäkin kyllä just ostin Bobbin huulirasvan, vaikka se on purkissa. Mutkun se purkki on niin nätti ja se rasva on VAALEENPUNASTA! :)) Vielä kun korkkaisi sen, eikä vaan ihastelisi ja nuuhkisi.

 12. Anni sanoo:

  Minä ostin juuri Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream Lip Repair -balsamin purkissa ja tuntuu tosi hyvältä yökäytössä. Aamuisin käytän Sensain Lip Basea, koska se ei ole liian paksu huulimeikin alle.

  Apteekin rasvoista Eucerinilla on tosi hyvä tuote tuubissa, sitä suosittelen myös.

  1. Juur tuossa yläpuolella rutisin purkkimuotojen epäkäytännöllisyydestä, mutta toisaalta EA:n tuotteet ovat kyllä kautta linjan tosi päteviä. Nnnnngh! :D

   Onko tuo Sensain Lip Base millainen koostumukseltaan? En ole koskaan huomannut sellaiseen tutustua.

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.