IsaDora Peel Off, osa 2

Massahysteriaa, kyyneliä, riemunkiljahduksia ja kirosanoja – kaikkea näitä vai jotain aivan muuta? IsaDoran uusi Peel Off -aluslakka herättää paljon kysymyksiä. Vastauksia on yhtä monta kuin vastaajaakin, tässä omalta osaltani lisäfiiliksiä paljon blogeissa puhuttaneeseen ilmiöön.

Alustuksena voisi toimia alkukuusta kirjoittamani ensikatsaus ”Lupa repiä”, jossa on kiteytetty oleellisimmat tiedot. Testasin lakan repimistä alkuinnostuksissani samantien, enkä malttanut tuolloin laittaa sitä kunnon kestävyystestiin, vaan pohjasin pysyvyysennusteeni summittaiseen arvioon. Nyt joulunpyhinä pystyin omistamaan projektille enemmän aikaa ja testasin lakkaa kunnon emännöintipuuhissa. Kokemus oli erittäin positiivinen. Yksi kerros aluslakkaa kuivui nopeasti, pysyi puolitoista vuorokautta paikoillaan täysin moitteetta (kesti reippaan määrän käsipesua, yhden ylimääräisen tukanpesusuihkun sekä lisäksi kunnon joulusaunakeikan) ja irtosi silti kynneltä vaivatta yhtenä isona liuskana. Juuri niin kuin sen kuuluukin toimia.

Käytin lakkauksen alla yhden kerroksen tavallista aluslakkaa, sillä halusin välttää kynsien värjäytymisen punaisen värilakan alla. Lukemani mukaan toiset bloggaajat ovat kokeneet, että tavallinen aluslakka pidentäisi Peel Off -lakkauksen kestoa, mutta heikentäisi samalla sen poistettavuutta. Yhdyn hyvään kestoon, mutta en löytänyt valittamisen aihetta poisto-operaatiosta. Tavallinen aluslakka lähti koko punaisen lakkaliuskeen mukana ja kynnet jäivät täysin siisteiksi ja puhtaiksi. Puolitoista vuorokautta oli valitettavasti tämän testiperiodin takaraja, sillä huomenna kynsien on oltava taas työasussa.

Viikkokausien kestoa ei tällaiselle lakalle tietenkään voi luvata, mutta koska lakkaus oli poistohetkellä vielä kokolailla tiukasti kiinni kynnessä, uskoisin että omissa hyppysissäni se pysyisi siistinä pari kolmekin päivää. Muutan aiempaa suositustani kahdesta Peel Off -kerroksesta yhteen, sillä se selvästi riitti hoitamaan homman, mutta ei pidentänyt lakkausoperaation kokonaiskestoa juurikaan.

Olen kuullut ja lukenut hyvin happamiakin arvioita tästä lakasta, joten uskoisin, että jokaisen on viisainta testata itse, miten Peel Off omilla kynsillä toimii. Oman peukkuni nostan pystyyn, mutta koska niin moni muu on ollut pettynyt lakan kestoon, toimivuus riippunee jollain lailla aineenvaihdunnasta, kynsien käyttelystä tai tähtien asennosta.

Kuinka moni on ehtinyt testata Peel Offia? Mitä jäi käteen?

Taustalla soi: Bleak ft. Ana Johnson

15 Comments Lisää omasi

 1. Nina sanoo:

  Mun piti testata. Sitten sitä ei saanut mistään. Joillakin se ei oo toiminu ollenkaan noin hyvin ja jotku taas kehuu. Ehkä mä sittenkin testaan sitä, jos löydän sitä jostain joskus. Ideana se kuulosti vähän liian hyvältä ollakseen totta :) Vapaapäivänä vois testailla, koska en oikein voi olla töissä ihmisten ilmoilla osa kynsistä lakattuna ja osa ei, jos käykin niin, ettei se pysykään mun kynsillä.

  1. Kai se riippuu vähän kynnen pinnasta sekä lakkauksessa käytetystä alus- ja päällyslakasta kans. Ja hilelakat on mun mielestä muutenkin herkempiä lohkeamaan kuin tällaiset tavalliset värilakat, vaikka niiden poistoon tämä olisikin ihanteellinen. Kokeilulistalla on ehdottomasti vielä hilelakkaus ja sen pysyvyys, mutta kyllä mä näillä tiedoilla tästä tykkään. :)

 2. Sissi sanoo:

  Mä ihmettelen vähän kun jotkut ovat valitelleet, että lakka irtoaa suihkussa. Liekö sitten jäänyt aluslakkaa näkyviin koska mulla ainakin pysyi veden kanssa lutatessa mutta siinä olikin värilakkaa päällä kunnon kerros.

  1. Niin sekin voisi vaikuttaa, totta. Mikä päällyslakka sulla oli tämän kanssa?

 3. Pömppä sanoo:

  Mäkin jatkan vielä testauksia omalla peel off-lakalla. Ekalla kerralla yhdestä kynnestä lähti koko lakka levynä vaatteiden pukemisen yhteydessä. Eli jatkossa osaan toivottavasti varoa, varsinkin jos on kiire lähteä juhliin… Mutta otan mielummin tämän pienen miinuksen kuin glitter-lakkojen poiston perinteisellä tavalla!

  1. Kokeilitko tavallisen aluslakan kanssa vai suoraan puhtaalle kynnelle? Mua kiehtoo tämä mysteeri, miten se voi toimia niin eri lailla eri kynsissä.

   1. pömppä sanoo:

    Kokeilin suoraan puhtaalle kynnelle. Ja glitterlakan alla oli tosiaan peruskynsilakka. Jostain olin lukevinani, että niiden kanssa pysyvyys olisi mahdollisesti huonompi.

 4. Martina sanoo:

  Ajattelin testata tämän kunnon megaglitter-lakkauksen kanssa uutena vuotena. Toivottavasti
  A) yksikään kynsi ei yhtäkkiä tipu kesken bileiden tai
  B) ne eivät jämähdä kiinni kuin tauti ja PeelOff on yhtä turhan kans :D

  1. Toivotaan ennemmin vaihtoehto B:tä, siihen auttaa sentään lakanpoistopurkki. :)

 5. Lila.fi sanoo:

  Tätä on pakko päästä testaamaan itse, niin paljon tuntuu olevan eriäviä mielipiteitä… Teoriassa lakka kuulostaa hyvin kynsiystävälliseltä ja aikaa säästävältä.

  1. Kyllä mä liputan tälle vihreää, mutta kynsiä ja käyttäjiä on tietysti monenlaisia. Suosittelen kyllä ainakin kokeilemaan. :)

 6. Shiny sanoo:

  Eikä! Sulla on näköjään ollut melkein täsmälleen sama idea joulunajan loma-ajan käytöstä Peel Offin testailuun! :p Juuri kirjoitin omat kokemukseni aiheesta, mutta kokeilin samalla kertaa Peel Offia yksistään, toisen aluslakan päällä (ei oikein toiminut) ja niin että lakkasin normialuslakalla ensin kynnen kärjen ja sitten kokonaisen kerroksen Peel Offia…
  http://shiny-nailart.blogspot.fi/2013/12/joulusahlays.html

  Mikä aluslakka sulla oli tässä käytössä, kun sait toimimaan hyvin? Itse kokeilin normaalisti aluslakkana käyttämäni Trindin Nail Repair kynnenvahvistajan kanssa ja sen ja värilakan kanssa tuli vähän odottamattomiakin reaktioita…

  1. Käytin aluslakkana Nail Tekin II:sta ja sen kanssa mätsäsi mun mielestä ihan kivasti. Kuvailemaasi rypistymistä tuli mullakin oikean käden pariin viimeiseen kynteen, eli epäilen että PO ei ollut ehtinyt kuivua vielä kunnolla. Rypyt jäivät onneksi nätisti hileiden ja Sechen alle piiloon. :)

   1. Shiny sanoo:

    Aah, Nail Tek ei sopinu mulle yhtään… Mä en kyllä saanu Trindin kanssa niitä irtoamaan noin nätisti :(

    1. Hmöh. No uutta matoa koukkuun, jos vaikka vielä onnistaisi. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.