Päivittäiset siveltimeni

Omistan miehekkään määrän erilaisia siveltimiä, mutta vain osa niistä pääsee päivittäiseen käyttöön. Mitkä ovat jokapäiväiset luottohuiskuttimeni?

Kaksoiskarvainen pöyheä sivellin peitevoiteelle. Ilman tätä peitevoide ei asetu silmänympärysiholle riittävän ohuesti. Koska kerrostan kahta eri sävyä, kerrosten on oltava ohuita, jotta lopputulos näyttää luonnolliselta. Otan peitevoidetta siveltimen kärkikarvoihin, painelen sen iholle ja kun siveltimestä ei enää irtoa tuotetta, häivyttelen peitturin pehmein sivuttaisin vedoin. Samaa virkaa toimittaisi myös saman muotoinen kokonaan luonnonkarvainen sivellin. Tällöin levitysjälki olisi vielä pehmeämpää ja utuisempaa, mutta koska nestemäiset tuotteet tarttuvat luonnonkarvaan tiukemmin kuin synteettiseen, sivellin kuluisi pesujen myötä nopeammin kuin tällainen puoliksi synteettinen. Kuvan siveltimessä valkoiset karvat synteettisiä ja mustat luonnonkarvaa. Ostettu osana MACin vuoden 2012 joulukokoelman sivellinsettiä, täysimittaisen vastaavan hinta 36,50e.

Kiinnitän peitevoiteen värittömällä irtopuuterilla, jonka painan ihoon jommalla kummalla näistä. Ecotoolsin litteähkö synteettinen häivytyssivellin on jäykempi ja jättää jälkeensä enemmän puuteria, mutta on yleensä helpommin saatavilla (eli puhtaana, koska en käytä sitä mihinkään muuhun kuin puuterin levitykseen). Viimeaikoina olen tykästynyt käyttämään puuterisiveltimenä myös MACin luonnonkarvaista pörrösivellintä #224, sillä se on makuuni aavistuksen liian pehmeä varsinaisen luomivärin häivytykseen. Hirmu ihana puuteritöpsötin, mutta ehkä vähän arvokas jätettäväksi pelkästään siihen toimeen. Ecotoolsin sivellin ostettu osana matkakokoisten sivellinten settiä, MACin sivellin kustantaa muistaakseni 28,50e.

Litteä synteettinen sivellin voidemaisen luomivärin levitykseen. Olen aiemmin levittänyt luomivärinpohjustuksen sormin, mutta jotenkin tähänkin hommaan on hiipinyt oma sivellin. Onhan se vähän tarkempi kuin sormi, ei tule suttua alaluomen sisäkulmaan. Ja niihin pienemmällä suuaukolla varustettuihin purkkeihin, kuten siihen Bobbi Browniin, ei ole asiaa ilman sivellintä. Tähän tarkoitukseen käy mikä tahansa sopivan kokoinen, synteettistä karvaa oleva sivellin. Kärsimätön meikkaaja valitsee mahdollisimman suuren, sillä suuremalla pinta-alalla valmista syntyy nopeammin. Omaan piiperryskäsialaani sopii tämä Duroyn #8, hinta jossain n. 15e huitteilla.

Meikkipohjan kanssa teen niin paljon kokeiluja, että mielipiteeni saattaa muuttua jo ensi viikolla, mutta kun kaipaan levitykseen sivellintä (esim. tämän öljyseoksen kanssa), tykkään juuri nyt käyttää blogilahjuksena saamaani synteettistä Duroyn Unelmaa. Meikkivoiteen levitys on niin puhdas mieltymyskysymys ja erilaisia siveltimiä niin valtava valikoima, että mitään tarkkoja syitä ja seurauksia on mahdoton antaa. Unelma sopii omalle iholleni, sillä sen kanssa voin käyttää ihannoimaani painelutekniikkaa. Töpsöttelen ja painelen meikkivoiteen iholle ja pehmeät, tiheään istutetut karvat joustavat juuri sopivasti. Hinta n. 27e.

Kiinnityspuuteriakin käytän vaihtelevasti, mutta sen levitykseen valitsen aina mahdollisimman suuren huiskuttimen. Ecotoolsin synteettinen puuterisivellin on valtavan pehmeä ja riittävän napakka (sanon sen vielä kerran:) paineluun. En koskaan pyöritä puuterisivellintä iholla, sillä se saattaa jättää jälkiä meikkipohjaan tai suomuttaa näin kuivan ihon. Mutta, kuten kyllästymiseen saakka toitotan, jokainen tavallaan. Jos puuteri pyörittyy ihollesi nätisti, voit kaikin mokomin käyttää sivelytekniikkaa painelun sijaan. Siveltimen hinta n. 14e.

Varjostussiveltimeni on jo vuoden päivät ollut pienehkö, tasapäinen luonnonkarvasivellin. MACin #109 kotiutui luokseni puolivahingossa, mutta se on osoittautunut erittäin päteväksi varjostukseen. Riittävän pieni koko mahdollistaa tarkan sijoittelun poskiluun alle ja tasapäisyys varmistaa värin tasaisen levittymisen ja tarkan tuntuman ihoon. Hinta 41,50e.

Poskipunasiveltimiä kierrätän useampia yhtäaikaisesti, mutta yhteistä niille on luonnonkarvaisuus ja viistoon veistetty muoto. Viisto muoto toimii mielestäni poskien punaamiseen ihanteellisesti, mutta en tuomitse muitakaan ajattelumalleja. MACin sivellin osa vuoden 2013 joulukokoelman sivellinsettiä, täysikokoinen vastaava 41,50e. Duroyn sivellin n. 11e.

Viimeisimpänä ja vähäisimpänä hohtopuuterisivellin. Pieni, litteähkö synteettinen sivellin annostelee hohtoa vähän kerrallaan ja osuu yhtälailla poskipäälle kuin kulmaluulle. Barbara Hoffmannin sivellin on ostettu vuosia sitten messuilta Saksasta, muistelisin hinnan olleen silloin jotakin 6-7 euron tienoilla. En löytänyt täysin vastaavaa enää kotisivuilta.

Näiden vakkarisivellinten lisäksi pölistelen vaihtelevalla määrällä silmämeikkisiveltimiä, mutta niiden kokoonpano riippuu niin paljon meikistä, että tiettyjä päivittäisyksilöitä on hankalampi nimetä.

Näkyikö tuttuja?

Taustalla soi: Feist

*Duroyn Unelma-sivellin saatu maahantuojalta*

2 Comments Lisää omasi

  1. TanjaP sanoo:

    Ecotoolsilta löytyy ainakin puuterisivellin joka onkin joka päiväisessä käytössä,pitää kokeilla tuota sinun töpöttelytaktiikkaa ongelmallisissa kohdissa..joten kiitos vinkistä.
    Kynnet näyttää muuten tosi hyviltä. :)

    1. Kokeile, uskon että tykästyt! :)

      Ja kiitos, nää on näitä hätäisiä aamulakkauksia, kun pilkuilla saa näyttämään edes vähän koristelluilta. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.