Kolme parasta: Puhdistusöljyt

°Sisältää mainoslinkkejä

Jokainen meistä on asiantuntija jossain. Ajattelin kokeilla, saisinko pyöräytettyä liikkeelle asiantuntijuutta hyödyntävän lumipallon. Jos jokaisella on vahvuusalue, jonka saralta tietoa ja kokemusta on kertynyt keskivertoa enemmän, niin mitäpä jos niputettaisiin tuo tieto valitsemalla kolme parasta? Kolme parasta mitä tahansa.

Tiedän heti henkilön, joka tuntee poskipunat. Toisen, joka keräilee suihkugeelejä. Erään, joka ei saa tarpeekseen indiekosmetiikkabrändeistä. Neljäs osaisi taatusti kertoa parhaat turkoosit kynsilakat. Viides lienee omistanut kaikki Diorin 2000-luvun luomiväripaletit. Ripsiväriasiantuntija. Kynsilakankuivattelija. Luonnonkosmetiikkaekspertti. YouTube-addikti. Nettishoppaaja. Saitteko kiinni ideasta?

Sen lisäksi, että saisimme tämän haasteen myötä tiiviin tietopaketin ja painavat perustelut tyypiltä, joka on vapaaehtoisesti haalinut tietoa ja tuntemuksia pelkästä innostuksen ilosta, haasteen mukana kiertävä linkkilista säilöisi edelliset tietoiskut aina eteenpäin muille selattavaksi.

Mitäs sanotte arvon kollegat, lähdettekö mukaan? Toivoisin, että haaste annettaisiin eteenpäin aina yhdelle bloggaajalle kerrallaan, jotta jokainen saa valita listausaiheensa rauhassa. Käyttäkää vanhoja kuvia, mikäli niitä löytyy, älkääkä muutenkaan ottako haastetta liiaksi työn tai mielenterveyden kannalta, vaan valitkaa aihealue ja kootkaa listaus omien fiilistenne pohjalta. Jos mahdollista, linkittäkää mukaan edelliset listaajat aiheineen. Valintojen ei tarvitse olla ansiojärjestyksessä, mutta sekin on toki mahdollista. Kommettiboksit tarjonnevat listauksiin lisäsyvyyttä, sillä vastaanväittäminen on asiantuntijuuden suola.

Aloittajan rooli on piinaava, mutta kokeillaan. Valitsen omaksi aihealueekseni

Kolme parasta ykkösvaiheen putsaria
(ei järjestyksessä)

1. Clinique Take the Day Off Cleansing Balm
Siistikäyttöinen, hellävarainen ja riittoisa puhdistusvoi, joka sulaa iholla öljyksi.
Osta heti testiin: °Lyko

2. L’Oréal Paris Sublime Glow Sensational Cleansing Oil
Edullinen, helposti saatavilla oleva ja monikäyttöinen puhdistusöljy.

3. MAC Cleanse Off Oil
Tehokas, riittoisa ja helposti huuhtoutuva puhdistusöljy.
Osta heti testiin: °Lyko

_ _ _ _ _ _ _

Vieritän haasteen eteenpäin Tyttö ilman helmikorvakorua -blogin Sonialle, joka saa halutessaan valita turkoosien kynsilakkojen lisäksi myös jonkin toisen aihealueen. Koppaatko?

35 Comments Lisää omasi

 1. Eiko sanoo:

  Hieno idea! Valjastaa kaikki blogittaret jakamaan omat vinkkinsä ja innostuksen kautta kertynyt tieto :)

  Tykkään myös Cliniquen Take the Day of Cleansing Balmista ja Lumenen edesmenneestä puhdistusöljystä. Nykyisellään vannon Dermalogican Precleanse-öljyn nimeen.

  Löysin öljyt ja kaksoispuhdistuksen tutustuessani Sensain ihonhoitoon ja sen jälkeen peilikaapissa on majaillut ainakin yksi öljymäinen puhdistustuote. Tunnustan, että Lumenen öljyä jemmasin 3-4 pulloa kun kävi ilmi, että sen valmistus on lopetettu ja hyvä tarjous osui kohdalle. Lumenen putsaria löytyy vieläkin kaapista pari pulloa ja siellä se saa pysyäkin. Pahan päivän varalle katsos :D

  1. Sitä tietojakoahan tapahtuu koko ajan, mutta tässä haasteessa se yritetään pusertaa vielä tiiviimpään ja spesifimpään muotoon. :)

   Olen kuullut Lumenen öljystä, mutta en koskaan itse käyttänyt. Ehkä se joskus tuodaan vielä takaisin markkinoille jos rummutamme riittävän kovasti. :)

 2. JohannaW sanoo:

  Hieno postausidea! Varmasti muuten herättää ostohimoja. ;D

  Rakastan erityisesti noita voiteesta öljymäiseksi muuttuvia balmeja (mikä lie olisi hyvä suomenkielinen nimitys). Öljy tuntuu helposti valahtavan sormien välistä viemäriin, mutta kyllä niitäkin käytän.

  1. Mietin tuota termiasiaa ja päädyin sanaan ”voi”. Eihän se ihan kurantti ole, eikä erityisen kauniskaan ilmaisu, mutta kuvaa sentään jotenkin sitä koostumusta, josta puhutaan. :)

  2. sabiha sanoo:

   öljyä voi myös laittaa vedellä kostetulla pumpuli lapuilla.

 3. Johis sanoo:

  Ihana idea!

  Mää oon ehkä joku poikkeustapaus, mutta en oo koskaan kokeillut putsariksi tarkoitettua öljyä. Sen sijaan luotan ihan puhtaisiin, ruoan laittoonkin kelpaaviin öljyihin ykkosvaiheen ja silmämeikkien putsarina. Suosikki on manteliöljy, mutta kookos- tai oliiviöljykin toimii hyvin!

  1. Miten ne huuhtoutuvat pois? Mulla on sellainen mielikuva, että ne olisivat hankalasti poistettavia tyyppejä. Mut hei, säilö toi kolmikko omaa vuoroasi varten, niin saat sitten avata lisää. :)

   1. Johis sanoo:

    Kyllähän ne pois lähtee kun niiden jälkeen pesee vielä ihon jollain toisella putsarilla :) Itse yleensä pyyhin paperilla enimpiä öljyjä pois ja sitten tosiaan jollain kakkosvaiheen putsarilla pesen vielä ihon. Ei oo koskaan tuntunut yhtään öljyiseltä iho sen jälkeen.

    1. Okei! Pitää kokeilla joskus. Mulla on manteliöljyä kaapissa hätävarana. :)

 4. Tyttö ilman helmikorvakorua sanoo:

  Messissä ollaan, kiitoksia! :)

  1. Kiitti ja kuitti! :)

 5. M sanoo:

  Onko Sensain puhdistusöljyssä ja lorkussa incit miten lähellä toisiaan? Ihotuntuma ja jopa tuoksu todella samanlainen.

  1. Tähän hätään en osaa vastata. Sensain öljy on aina ollut mun budjetin yläpuolella, joten omakohtaista kokemusta ei ole. Tekisi mieli veikata, että hiukan eri linjoilla mennään, mutta enpä sano mitään ennen kuin ehdin tarkistaa. Jos joku muu ehtii hihkaista tähän väliin, niin antaa palaa. :)

  2. Myy sanoo:

   Molemmissa mineraaliöljy ykkösenä, mutta muuten incit poikkeaa toisistaan. Lorkussa ei ole muita öljyjä, mutta Sensaissa on myös manteliöljyä, appelsiininkuoriöljyä ja skvalaania.

   Olen tosin hyvin eri mieltä tuoksuasiasta, mielestäni niissä ei ole mitään samaa. :)

 6. sabiha sanoo:

  Olen käyttänyt vuosia Sephoran puhdistus öljyä ( kun saan), nyt olen kokeilut the bodyshop Camomille putsari ( se voide metalli purkissa) ja molemmat ovat ihania paitsi että toinen on helpommin saatavilla.

  1. Kiva kuulla. :) Molemmat tuntemattomia tuotteita minulle, joten testilista sen kun pitenee. :)

 7. Martina sanoo:

  Loistava idea!

  1. Kiitti! Sit vaan kiltisti odottelemaan omaa vuoroa. :)

 8. JonnaH. sanoo:

  Mahtis idea, jään mielenkiinnolla odottamaan muiden postauksia. :)

  1. Joo, innolla odotan minäkin. Jännä nähdä, mihin kaikkeen kolme parasta venyy. :)

 9. Ida sanoo:

  Hei kamu, tiesitkö, että Guerlainillakin on iholla öljyksi muuttuva puhdistusgeeli? Pist purkkiin ja koklaa jos on tuntematon!

  1. Hei enpä tiennyt, hyvä kun vinkkasit! :) Käyn ruinaamassa testerin joku päivä kun muistan.

 10. Myy sanoo:

  Niin ja loistava idea! :) MACin öljyä en olekaan testannut, pitääpäs kokeilla. Osaatko sanoa miten sen kaksi eri öljyä poikkeaa toisistaan?

  1. Nukuin oikein yön yli ja mietin otsa hiessä että miten kaksi pääraaka-ainetta, oliivi- ja jojobaöljy, eroavat toisistaan, kunnes aamukahvin ääressä keksin, että tarkoitit ehkä tavallista Cleanse Off Oilia verrattuna Cleanse Off Tranquiliin? Joohan? Koska muussa tapauksessa tarjoan vastauksena eioota. :)

   Tranquil on hiukan kosteuttavampi ja siinä on mukana muutamia ihoa rauhoittavia ainesosia, mutta täysikokoista Tranquilia ei taideta myydä Suomessa. Osta matkakokoiset pullot kumpaakin ja kokeile, huomaatko eroa. :)

   1. Myy sanoo:

    Hups, anteeksi epäselvyyteni! :D Tarkoitin siis nimenomaan Oilia ja Tranquilia, kun nopeasti vilkaisin MACin sivuilta, että apua niitähän onkin kahta erilaista.. Täytyy testata molemmat!

 11. Sissi sanoo:

  Hauska idea! Öljyt meni multa vähän ohi, ostin kyllä tuon keskimmäisen (budjettivaihtoehdon, yllättäen) mutta olen vähän liian laiska käyttämään. Lisäksi en meikkaa päivittäin joten siinäkin mielessä tulee harvakseltaan tartuttua purkkiin.

  1. Mun taas olis kauhean vaikea kuvitella peseväni meikkejä ilman alkupuhdistusta jollain liukuvalla öljyllä. Erittäin laiskana iltana käytän Lumenen puhdistusvettä, mutta nyt kuivakautena iho ei kestä minkäänlaista hankaamista tai pyyhkimistä, joten sekin on ollut vähän tauolla. Toisinaan huomaan myös silmät ristissä hakeutuvani suihkuun meikkipesulle, kun en jaksa roikkua lavuaarin yllä suorittamassa kaikkia iltaan kuuluvia rituaaleja. :)

 12. Piia sanoo:

  Nyt kosmetiikkapölvästi kysyy: Tarkoittaako ykkösvaiheen putsari ”puhdistusmaitoa”, siis sitä, jolla pestään koko naama?

  1. Ykkösvaiheen putsari tarkoittaa tuotetta, joka liuottaa iholta meikin. Periaatteessa siis myös puhdistusmaito voi toimia ykkösvaiheen puhdistuksena, kunhan sen jälkeen käyttää vielä jotain toista puhdistusvaihetta (yksinkertaisimmillaan sitä samaa maitoa, mutta toiseen kertaan), ennen kasvo-/ hoitovettä. Kaksoispuhdistuksella varmistetaan, että meikki irtoaa kunnolla (ykkösvaihe) ja myös ihohuokoset puhdistuvat (kakkosvaihe). Yhdelle puhdistustuotteelle sekä meikin että ihohuokosten hoiteleminen voi olla liikaa, ellei käytä jotain erityisen tujua putsaria. Kaksi hellävaraista puhdistusvaihetta on iholle lempeämpi yhdistelmä. :)

 13. Annu sanoo:

  Minua on jo jonkun aikaa houkuttanut tuo MACin puhdistusöljy! Mistähän sitä saisi hommattua? Olen yrittänyt etsiä, mutta aika heikoin tuloksin..

  1. MACin tuotteita myydään Helsingin keskustan ja Turun Stockmannilla. Tuotteita saa myös tilattua mihin tahansa Stcokan tai Stockan Beautyn myymälään. :)

 14. Paluuviite: Ihonhoito kesällä

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.