Peikkoterkut

Tukkatumpelo täällä taas hei! Nyt kaikki käytännönläheiset vinkit kehiin:

Miten värihoito levitetään järkevästi omaan tukkaan? Niin että väriä on tasaisesti joka puolella? Olen yrittänyt valehtelematta kymmentä eri tapaa, mutta aina jostain puuttuu. Tähän kuvassa näkyvään pelkkään tyvikikkailuun meni kolme varttia. Kampaajat ja kotivärjääjät hoi, auttakaa kaveria ylämäessä! Mitä teen väärin?

Terveisin nimimerkki ”Eka pussi pelkkään tyveen”

24 Comments Lisää omasi

 1. paula sanoo:

  Jakaus kerrallaan ja Tangle Teezer apuna :) ainakin itsellä toiminut

  1. Hui! Lähteekö se väri TT:stä kunnolla irti? Arastelen käyttää omaani edes hoitoainetukan sukimiseen! :) Mulla on joskus ollut sellainen paksupiikkinen tukeva kampa, mutta sitäkään en tähän aamuhätään mistään löytänyt.

 2. N sanoo:

  Onko sulla sellainen värin levitykseen tarkoitettu suti? Suht tiiviitä jakauksia ja ensin väri/hoito sutien tyviin näissä jakauksissa. Itselläni jakaukset olivat – silloin kun vielä jaksoin jotain tehdä hiuksilleni itse – alle kahden sormen levyisiä. Kun koko tyvi on käsitelty, suditaan väri sudilla pituuksiin näiden jakausten muodostamien suikaleiden avulla. Ei vie lyhyissä hiuksissa kauaa aikaa, kun oppii. Omat hiukseni olivat tätä tehdessäni PITKÄT, ja tuo oli ainoa tapa, jolla värjääminen/värihoitojen levittäminen oli mahdollista. Pepun päälle olevat hiukseni muutoin takkuuntuivat aivan mahdottomasti ja värin levittäminen kaikkialle oli toivotonta.

  Toinen vaihtoehto: törkeästi värihoitoa käteen ja ei kun hieromaan päähän (onnistunut normipitkissä, lapohin asti olevissa hiuksissa) :D

  Suti on hyvä, sillä menee vähemmän väriä. Tsemppiä yrityksiin!

  Ps. Cranberry = love, pakko tulla ostoksille :D

  1. Eeeei ole sutia. :/ Hiljaa mielessäni sellaista kyllä puolessa välissä päänahan takuttamista kaihoisasti kaipailin.. Toi törkeästi väriä ja läträämään on yksi niistä kymmenestä kokeilemastani tekniikasta, eikä valitettavasti tuottanut tulosta. Ja kampaaja, se olis tietty ykkösvaihtoehto – kun vaan sais aikaiseksi. :D

 3. Crituk sanoo:

  Mä hoidan kaikki värjäyshommat lepakkotyylillä! Reippaasti soosia kämmeniin, päähän hierominen ja kampaaminen tyvestä latvaan.. Kaikki tämä pää alaspäin.

  1. Auts! Kuulostaa siltä, et mun jäykkäniska ei ihan suosiolla taivu tuollaiseen. Mut okei, olen epätoivoinen, kokeilen seuraavaksi ehkä jopa tätä. :)

 4. Tipi sanoo:

  En edes usko, että sellaista hyvää tapaa onkaan. Kotivärjääminen on hirveän sotkuista ja tuskallista puuhaa!
  Itse värjään osan (yli puolipitkistä) hiuksista mustaksi. Ne väripiskot vasta kivoilta näyttääkin lattiassa, kaakeleissa, pesukoneessa yms.
  Hieron väriä ensin juuriin ja pyörittelen sormia päänahassa, että sitä menee joka paikkaan. Sama juttu sitten latvoihin. Hirveä sotku.
  Olen aina ollut sitä meiltä, että ihmisten olisi pitänyt syntyä kaljuina. Markkinoilla olisi varmasti miljoona erilaista peruukkia, joista voisi vaikka monta kertaa päivässä päättää minkä tyylistä tai väristä pitää… :)

  1. Tää sun kaljuvisio sai mut nauramaan ääneen bussissa. :D

   Ehkä pitää ottaa rahapussi kauniiseen käteen ja ruveta aina kampaajakäynnin yhteydessä ottamaan vaan kiltisti se seuraava aika valmiiksi.

 5. Salla sanoo:

  Ahhhaaahhaaaaa! Kiitos päivän piristyksestä :D Mulla on vain yksi vinkki: värjää hiukset kampaajalla :D

  Ps Kävin just hakemassa testerin Morangea. Musta on kato tullut järkevä rahankäyttäjä, en osta sikaa säkissä. Hahhaa!

  1. No värjään värjään, mutta ei mulla ole varaa käydä siellä niin usein kun pitäisi! Tällä värihoidolla yritin pidentää kalvakan punatukan seksikerrointa, mutta valitettavasti väri otti kiinni vain ennestään värjättyyn pituuteen sekä päänahkaan. Se puolentoista sentin oma maantieharmaa siinä välissä…fail.

 6. Taru sanoo:

  Jakaukset korvasta korvaan ja otsalta niskaan. Nämä neljännekset sitten vaan sentin levyisissä osioissa läpi. Kyllä mullakin omaan päähän hurahtaa kevyesti puolisen tuntia, vaikka asiakkaalle tyvivärin hoitelisin varttiin :)

  1. Taru sanoo:

   …. Ja siis pensselillä läpi, ei sormin. Osioden vetäminen nopeutuu ajan kanssa, kun oppii sudin varren kanssa heilumaan :)

   1. Okei, no tää on jo konkreettinen neuvo. :) Tukkasudin lisäksi tarvitsen siis myös klipsejä, joilla kiinnittää muut osiot pois tieltä. Siis teoriassa. Käytännössä varmaan lähinnä kampaaja-ajan. :D

 7. Marjukka sanoo:

  Tee ensin keskipääjakaus otsalta niskaan. Jaa sen jälkeen nämä osiot kahteen osaan tekemällä jakaus päälaelta kohti korvaa. Noin lyhyessä tukassa on varmaan hyvä kiinnittää osien hiukset klipseillä. Aloita levitys toisesta takimmaisesta osioista, etene päälaelta niskaan. Ota kerrallaan vaakakasuora, n. 1 cm levyinen osio ja levitä väri sudilla tyveen osion kummallekin puolelle. Jatka samalla tavalla niskaan saakka. Tee samoin ensin toiselle takaosalle ja sen jälkeen molemmille etuosille. Käy lopuksi läpi hiusrajat ja levitä väriä tarvittaessa pituuksiin ja latvoihin osioittain. Näin mulle opetettiin joskus aikojen alussa kampaajakoulussa ja mulla on ainakin toiminut hyvin eikä hiustenvärjäys sotke koko kylppäriä!

  1. Hyvin havainnollista, kiitos. Kahden vastakkaisen peilin edessä tämä periaatteessa saattaisi jo onnistuakin. :)

 8. Mohn sanoo:

  Mies hommiin!

  ;-)

  1. Apua, pelkään että hää olis vähän liian suurpiirteinen siihen hommaan. Tai no, ei se lopputulos nyt omin käsinkään niin kummoinen ollut, että saattaishan tuota oikeastaan kokeillakin. :)

   1. Taru sanoo:

    Hei, jos Julle kykenee levittämään vaalennusvärin tyveen, kykenee siihen kuka tahansa muukin mies ;)

 9. satu sanoo:

  Mä värjäsin vuosia itse hiukset ja kampaajakin oli sitä mieltä että väri on tasainen. Tosi hyviä neuvoja onkin jo tuossa yllä, komppaan näitä jakaushommeleita! Itse tein niin että itseltä vaatteet pois ja vessasta matto pois ettei tartte hermoilla paikkojen sotkemisella. Tosin en mä muutaman kerran jälkeen enää sotkenut.

  Siten jakaus korvalta korvalle päälaen yli, sivut klipsuilla kiinni. Ylhäältä takaraivolle vaakasuuntaisia parin sentin hiusosiota harvalla kammalla ja jokaiseen väriä vähän pullosta ja sormilla värin hankaus tyveen (en siis tarvinnut sutia). Aina väri uuden jakauksen sille puolelle mikä on edellisen värjätyn kohdan päällä, jolloin väriä jo levittyi pidemmälle tyvestä. Takaosiot käsittelin muistaakseni kolmessa pystyosiossa. Sitten samalla tekniikalla etuosan hiukset. Lopuksi hieroin värit muualle hiuksiin ja aina tähän riitti yksi väripaketti vaikka mulla oli hiukset hartioille saakka.

  Eihän se ekoilla kerroilla ollut helppoa, mutta mulla on vessan peilikaapin ovissa vastakkaiset peilit jolloin näki hyvin työstää myös takaa ja ajan mittaan oppi niin että värin levityksessä ei enää mennyt pitkään. Opettele heti toimimaan järjestelmällisesti niiden jakausten kanssa ja peilin edessä (itellä oli hankalaa aluksi myös hahmottaa peilikuvana) niin se muuttuu pian helpommaksi!

  1. Lohdullinen tarina. Ihan värivärien kanssa en ehkä uskalla lähteä leikkimään, mutta taatusti näistä ohjeista on apua pelkän värihoidonkin levittämisessä.

   Ja yksi juttu pitää varmaan muuttaa. Käytin kyllä kahta peiliä, mutta ehkä näkyvyys olisi vielä parempi, jos jaksaisi ropeltaa piilarit silmiin levityksen ajaksi. Väläys kerrallaan, huomaan ma. :)

 10. Juille sanoo:

  Mulla ei ole ikävä kyllä antaa mitään vinkkejä, ainoastaan vertaistukea koska mun mielestä värjääminen on kamalaa, enkä saa koskaan hyvää lopputulosta aikaan. Kun valmistuin ja menin töihin, päätin etten enää IKINÄ värjää itse hiuksiani. Se päätös on pitänyt. :D

  1. Tässä ollaan totuuden lähteillä. Mä olen kai vaan liian kitsas punaiseen tukkaan. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.