Yhden miehen taustatiimi

Tänään luvassa ällösöpö aloitus viikolle. Valutan hunajaa näytölle ja kerron, miksi sivulauseissa vilahteleva siippa on niin mahtava blogimanageri.

siippa

1. Siippa oikolukee jokaisen julkaisun. Olen aiemmin jo maininnut lukihäiriöstä, joka kinkkistää sanataiteilua ja yksi ylimääräinen silmäpari on oiva apu virheettömän tekstin tuottamisessa. Tankkaan kaikki eriskummalliset ilmaisut moneen kertaan, mutta kirjaimet vaihtelevat helposti paikkaa ns. tavallisissa sanoissa, jotka oikoluen huolettomammin. Kolmasosa virheettömän kieliasun kunniasta kuuluu siis siipalle.

2. Siippa ymmärtää tavarapaljoutta. Asuntomme hukkuu tavaraan (josta vain kolme neljäsosaa on kosmetiikkaa), enkä silti saa nuhteita juuri koskaan. Vain jos olen muurannut pussukoillani umpeen jokaisen massan keskelle sorvatun kulkureitin, saan kohteliaan pyynnön raakata lisää jalkatilaa neljänelosen lattanoille. Omalle sotkuisuudelleen sokeutuu, mutta yhteiselon nimissä siippa osaa uskottavasti leikkiä sokeaa.

3. Siippa hyväksyy rahankäyttöni.  Viittaan edelliseen.

4. Siippa kehuu kaikkia meikkikokeilujani. Olen oppinut erottamaan äänensävyt ”Oho, onpas sulla…” ja ”Ohho, jopas on..”. Otan molemmat kohteliaisuutena, koska sellaisiksi ne on tarkoitettu. Toinen on vähän enemmän sydämestä, mutta mitä sitten.

5. Siippa promoaa blogia aina tilaisuuden tullen. Ajatus kauneusblogia mainostavasta  karvaisesta painonnostajasta jaksaa aina hymyilyttää. Tuskin pelkästään minua.

6. Siippa kantaa kortensa kekoon tuotekasan kerryttämisessä. Aina toisinaan saan tuliaisia kauppareissulta, työmatkalta tai jonkin nettitilauksen mukana, kun alekorista on osunut silmiin jotain kiinnostavaa. Yhtä laventelisaippuaa lukuunottamatta kaikki ovat olleet nappilöytöjä. Ylpein olen Hermèsin minikokoisista hajuvesistä, jotka kauppamies oli puhunut tilauksensa mukaan jossain viestikentässä. Kivikaudella tämä olisi tarkoittanut kokonaista mammuttia, joka on keihästetty vain vaimolle.

7. Siippa suo blogille aikaa. Tietokoneella ja meikkipöydän ääressä istuminen kuuluvat olennaisesti tähän hommaan, eikä erillistä lapsenvahtipyyntöä tarvita. Tästä etuoikeudesta olen erityisen otettu.

8. Siippa osallistuu mukisematta kaikkiin keksimiini projekteihin. Varpaankynsien juhannuslakkaus, meikkikaapin kokoaminen ja luomivärien epänapitus nyt ensimmäiset mainitakseni. Niin ja yksi keikka rakennekynsimallina vuosia sitten, hihi, – valitettavasti tämän kuvamateriaalin jakaminen kiellettiin.

9. Siippa on aidosti kiinnostunut meikki-intoilustani. Ilmestyy mehulasin kanssa seuraamaan inventaarioitani, kyselee, kuuntelee ja kyselee lisää. Olen aika varma, että tyyppi tietää meikkaamisesta ja ihonhoidosta enemmän kuin keskiverto naishenkilö.

10. Siippa ei koskaan vähättele tämän puoliammattimaisen harrasteen merkitystä. Kaikki yllämainitut asiat johtavat siihen, että saan hyvillä mielin mennä sekaisin kosmetiikasta, käyttää siihen mielin määrin aikaa ja rahaa ja silti tiedän saavani siipan varauksettoman hyväksynnän. Viimeisin tukitoimi koski osallistumista uuden puhelimen hankintaan, jotta saisin parempia kuvia kännykällä. Pieni ele, jolla on mahdottoman suuri vaikutus.

Julistan ja ylistän etuoikeutettua asemaani.

Miten teillä suhtaudutaan intohimoharrastuksiin?

44 Comments Lisää omasi

 1. Crituk sanoo:

  Virtuaaliset yläläpsyt noin mahtavalle ukolle! Täälläkin onneksi mies tukee/ymmärtää (ja välillä jopa sponsoroi!) lakkarakkautta ja juuri puhjennutta meikkihimoa. (Ja tietää myös ketä siitä pitää syyttää! :D)

  1. *läts* :D

 2. Nina sanoo:

  Mistä tuollaisia löytää ?!! :) Nyt käy kateeksi. Mulle riittäis, että löytäis jonkun täyspäisen ja aikuisen yksilön, joka sietäis mua ja mun koiria. Viimeisin kokelas kyllä totes, että jos kynsilakat ei mahdu enää kenkälaatikkoon, niin osta saappaat. Saat saapaslaatikon :) Saappaita en ostanut, mutta otin toisen kenkälaatikon lakoille.

  1. Siippa oli allerginen kissoille ja koirille kun tavattiin, mutta eipä ole enää. Neljä karvaista kuonoa veivät mennessään eläinallergian lisäksi myös siitepölyallergian. Hyvä kauppa, jos multa kysytään! :)

   Saapaslogiikka kuulostaa loistavalta, ainakin se ymmärryspuoli oli sitten kunnossa? :)

   1. Nina sanoo:

    reps :) Nauroin ääneen, kiitos siitä. Ymmärryspuoli oli vaihtelevasti kunnossa.
    Tuo allergia-asiai on aina semmoinen kinkkinen asia, mutta ainahan se voi vähentyä tai sitä siedättyy. Itsellänikin on allergiaa ja aina on koiria ollut huushollissa. Enkä mä niille omille koirille reagoi.

    1. Joo, se on jännä miten yksilöiden välillä on eroja. Siippakin vielä hiukan niiskuttaa mun vanhempien pitkäkarvaisista kissoista, vaikka kotona ei tule mitään oireita kenenkään turkista. Mysteeri. :)

 3. Heidi sanoo:

  Aawww… Iiihana! Oon kyllä nyt kade, vaikka sitä tunnetta pitäis välttää, mutta puolestas myös iloinen, pidä lujasti kiinni!:)

  1. Pidän! :)

 4. Annie sanoo:

  Aivan ihanaa!
  Meillä ei oo koskaan nuristu mun kosmetiikan määrästä tai sen shoppailusta eikä edes siitä, että se on vallannut meidän koko makkarin (ja jonkin verran kylppäriä ja osan keittiöstä..). Kysyin kerran, että mistä noin rento suhtautuminen niin kuulemma ”piitähän sunkin saada harrastaa”. :)
  Kerran mies kyllä sanoi, ettei ole koskaan katsonut yhtään mun videota loppuun ja kysyi onko tämä paha. Totesin että eiköhän se riitä, jos jaksaa seurata tätä livelähetystä. :D

  1. Livelähetystä, HAHA! :D Niin hyvä! Kunnon mies se ymmärtää harrastusten päälle. :)

 5. Marki sanoo:

  Mahtis Siippa! MEillä siippa on opetellut lisäkkeiden laittamisen (teippi ja mikrorenkaat) ja huoltaa mun tukkaa. Onpa siinä vielä erinomaisen taitava, vaikka välillä menee ihan pelleilyksi :) Minä taas leikkaan sen tukan, siistin kulmat, hoidan ihoa, viilaan kynnet….

  1. Hajosin tätä ihan täysin, kun luin kommenttia eilen – siis mitä?! Mieletöntä! Hieno, hieno mies! :D

 6. Elisa sanoo:

  Yksi kysymys: mistä noita miehiä oikein löytää?? :D Mammuttivertaus oli parasta tähän päivään!

  Kamalan iloinen mieli myös tuli, että kun toinen on mahtava :)

  1. Tuli sattumalta vastaan silloin kun olin vakaasti päättänyt olla sekaantumatta keneenkään, ainakaan vuoteen. Oho. :)

 7. Tipi sanoo:

  Olet löytänyt itsellesi juuri sopivan mallisen siipan! :D Voin vain arvata kuinka moni on kateellinen noilla ominaisuuksilla varustetusta siipasta.
  Itselläni on onneksi samaa suuntaa oleva siippa. Saan nauttia tuliaisista jopa kosmetiikkapuolelta, esim. Chanel 5:n parfyymi oli aika hieno juttu. <3
  Olkaamme siis onnellisia löydöistämme, sekä siippojen että kosmetiikan suhteen.

  1. No ollaan! Kyllä kelpaa! :)

 8. Viivitys sanoo:

  Hieno mies sinulla :o)!
  Ja minullakin, saan myös rauhassa levittäytyä purnukoideni kanssa talon joka kolkkaan. Hän ei myöskään puutu rahankäyttööni tämän tärkeän harrastuksen osalta, vaikka välillä tunnen tarvetta selitellä (lähinnä kai itselleni).
  Toisaalta hänellä on omat juttunsa ja keräilykohteensa, joihin minä en puutu, meillä on varmaan homma aikalailla tasapainossa.
  Meillä ei kyllä osoiteta suurtakaan mielenkiintoa, kun yritän selittää jostain uudesta jutusta, tai ehdotan haluaisiko hänkin kokeilla uutta kasvonaamiota. Vastauksena lähinnä hyminää ja ilmoitus, että ei halua kokeilla :oD. Silmänympärysvoiteen olen sentään saanut ujutettua herran rutiineihin, siitä se lähtee ;o)…

  1. Avainsana: tasapaino. :) Ja silmänympärysvoide kuulostaa mun korvaan jo aika kovalta saavutukselta, ei meillä olla vielä sillä asteella. :)

 9. N sanoo:

  Hieno mies sinulla kotona! Tällä on hieman vastaava karvattomampi voimannostaja taustatiimissä :D Tämäkin taustatiimi karvattomuudestansa huolimatta tukee vastaavasti :) Viimeisin tuki tuli herätysostona hankitulle Mark Jacobsin Daisy Oh So Freshille – ei sanaakaan herätyksen hintavuudesta, ainoastaan suuret kehut hyvästä tuoksusta – ja 3+1 tapahtuneelle suihkugeelihamstraukselle :D Mies myös sallii kahden asunnon kuorruttamisen kosmetiikalla. Avokin kosmetiikalle löytyy kolme kaapillista tilaa, taustatiimin pakollisille yksi vessankaapin hylly… Toinen tällä hetkellä taustatiimiä mietityttävä asia on toisen kodin varastojen siivoaminen, jotta kosmetiikkahullun elintärkeät varastot mahtuvat johonkin, sekä kaiken avokin kosmetiikan, vaatteiden sekä hamstrattujen kenkien mahduttaminen yhteen henkilöautoon muuttoa varten. Luovumme eteläisestä kodistamme, joten neliömäärä tippuu puoleen ainakin väliaikaisesti. Hän tukee minua kosmetiikassa, minä varmistan salilla (hah, 50+ kiloa varmistajana :D kuulemma henkinen varmistus on sitä voimapuolta tärkeämpää :D)

  1. Henkinen varmistus – tää kommenttiketjuhan on täynnä todellisia helmiä! :) Veikkaan, että jos mä ehdottaisin henkistä varmistusta salilla, saisin vaan ymmärtäväisen taputuksen päälaelle. :D

 10. Jenni sanoo:

  Mulla ei ole ihan noin aktiivista/osallistuvaa taustatiimiä mutta muuten moni kohta kuulosti kyllä ainakin jossakin määrin tutulta. Välillä sitä tulee miettineeksi, että osaako itse suhtautua yhtä positiivisesti ja kannustavasti sen toisen puoliskon harrastuksiin ja ideoihin.

  1. Totta turiset. Omalla kohdalla olisi ehkä vielä vähän narisemisessa kitkemistä.. Tsemppaan tässä, hyvä kun otit puheeksi. :)

 11. TanjaP sanoo:

  Mies antaa minun hehkuttaa uusia juttuja hänelle hetken mutta pitkään ei jaksa kuunnella.Toistaiseksi ei ole myöskään puuttunut minun varastojen suuruuteen ja omaan kylppäriin olen saanut rauhassa levittää hiushärpäkkeet ja välineet. :)

  1. Kuulostaa hyvältä! :)

 12. Eiko sanoo:

  Varsinaisen mammutinmetsästäjä sinun mies. Olet onnekas :)

  1. Niin olen! Ja tätä onnea ei kätketä. :)

 13. Matilda sanoo:

  Erityisesti ysikohta on huomattavissa täälläkin, tosin pelkkiä kynsilakkoja koskien. Ja varmasti osaisi luetella useamman kynsilakkamerkin ja tunnistaisi eri koostumukset kuin keskivertonainen, miehistä puhumattakaan! Joku kerta piti oikein naurahtaa kun poikaystäväni kaverit ihmettelivät mihin tarvitsee vanulappuja ja poikaystävä asiantuntevasti selittää kuinka niillä poistetaan kynsilakkoja kynsiltä!

  1. Hahaa, niin hyvä! :D Koskaan ei tiedä, mihin sitä kaikkea tietoa tarvitsee!

 14. JohannaW sanoo:

  Kertakaikkisen ihanan miehen olet rinnallesi löytänyt! :) Oma mieheni ensi alkuun vähän karsasti ”harrastustani”, mutta myöhemmin hän on jopa kartuttanut kosmetiikkakokoelmaani vartalo-ja käsivoiteiden sekä suihkugeelien muodossa. ;)

  1. Vastarinta murrettu, jes! :)

 15. Flikka sanoo:

  Meillä Setä (siis siippani) pitää kanssani blogia, vaikka ei olekaan painonnostaja eikä edes yhtä innostunut bloggaamaan kuin minä. Meillä kannustus mulle tärkeitä asioita kohtaan on mennyt niin pitkälle, että olen saanut luvan heittäytyä vuodeksi sapattivapaalle tekemään sitä mulle kaikista tärkeintä asiaa eli kirjoittamaan (katsotaan nyt, onko muu maailma yhtä suopea tälle haaveelleni). Ja nyt kun tätä kommenttia kirjoittelin, muistin taas kiukutelleeni tuossa yksi päivä vähän ikävästi. Tarttee varmaan nolona parantaa tapansa jälleen kerran. Ja ihan huippua huomata, että monelle muullekin on siunautunut supersiippa. Ehkä pitäisi haasteenomaisesti kiittää heitä enemmänkin blogeissamme.

  1. Kirjoitusvapaa kuulostaa kyllä taivaanrantahaavelta, mahtavaa, että sinulla on siihen mahdollisuus! Ja siippahaaste kuulostaa mainiolta, otatko seuraavan kirjoitusvuoron? :)

 16. Flikka sanoo:

  Tsek. Setä-parka. Se on niin vaatimaton ja nyt joutuu kaiken herutuksen kohteeksi. Hah.

  1. Se on ihan oikein sellaiselle kullanmurulle! :) Ja hei apua, en ollut lainkaan huomannut heittämääsi haastetta, talletin sen tehtävälistalle oitis!

 17. Prunella sanoo:

  Isot kehut ja terveiset sinne ukollesi! Mainio mies. :) Omakin mussukka on kyllä kohtuu ymmärtäväinen, tsekkaa aina kynnet ja antaa kommenttia. Ei kyllä aina niin herttaista :D Parasta oli kun hän tilasi Shimmer Polishilta nimikkolakkani ja pari muuta.

  1. Nimikkolakka – ooo, miten hellyyttävää! Ja vielä lakkakaupasta – ne mestat pelottavat jopa minua! :D Ja hei, kukapa muu sitä olisi rehellinen, ellei siippa. ;)

   Prunella on muuten myös erään MACin kajalin nimi. :)

   1. Prunella sanoo:

    Olin kyllä aivan puulla päähän lyöty kun sen lakkapaketin sain. Täytyy harkita sen kajalin hankkimista siis :D Varastoista löytyy jo Essencen lakka Princess Prunella.

 18. Myy sanoo:

  Vau, ihana <3

  1. Niinon. Yritän muistaa sitä aina välillä sanoa ääneenkin, mutta jos se joskus unohtuu, niin onpa sitten täällä tämä julistus. :)

 19. Emma/WL sanoo:

  Aivan ihana, hyvän tuulen kirjoitus! Eikä edes ollenkaan tullut lukijalle sellaista tunnetta, että on pakotettu tirkistelemään jotakin siirappista ja epäaitoa. Niitäkin rakkauskirjoituksia on nimittäin joskus (lifestyle)blogeissa nähty. :P Hieno aihe ja hyvin toteutettu siis!

  Mun kumppanini eli IT-tuki on vieraillut blogissa useampaan otteeseen, mm. lakkaamalla mun kynnet. Se oli hieno hetki Internetin historiassa. Rahankäytöstä on joskus tullut kuittailua, mutta ei semmoista oikeaa valitusta. Ajankäytöstäkään ei ole tullut nurinaa, ja uskollisesti se lukee (tai ainakin silmäilee) jokaisen postaukseni. Ja promoaa blogia. Ja kokosi mulle lakkauspisteen. Ja osti Alex-lipaston lakkoja varten. Ja makrolinssin. HMM, näköjään mullakin olis jutun aihetta tässä :D

  1. Ha, no niinpä! Odotan innolla sinun versiotasi aiheesta! :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.