Harmaata ja violettia

Iik, mulla on tukka ponnarilla! Miten se yltää? Tai no kahdella, jos ollaan tarkkoja, niinkuin täällä aina ollaan. Eiku tä? Ollaanko? No eihän olla. Mutta ponnarilla ollaan!

Yllä puhuu puolikas pannu kahvia ja lyhyet yöunet. Kokeillaan tähän alle tätä tutumpaa ääntä. Suunnittelin tälle aamulle sellaista meikitöntä meikkiä ja onnistuin meikkipohjan kanssa ihan kivasti, mutta jo silmämeikkivaiheessa oli pakko lisätä kierroksia. Eihän tämä vieläkään mikään iltameikki ole, mutta varjostukset ja kaikki – ei ole enää meikitön meikki. Harmaiden silmien kaveriksi tarvittiin väriä (koska ulkona on harmaata, eikä pidä maalata vesisadetta ilmoille) joten huulille päätyi mattainen MAC Flat Out Fabulous.

Pohdin pitkään (tai siis aamupitkään, eli ainakin kaksi minuuttia), mikä on lilan ja violetin ero. Osaatteko sivistää? Käytän lähes poikkeuksetta sanaa lila, joten tänään nimesin värin vaihtelun vuoksi violetiksi. Vaikka eihän se oikein ole, tällälailla leikitellä termien oikeellisuudella ja käytellä sanoja miten huvittaa. Mutta noin niinkuin aikuisiän uhmakohtauksen vallassa tein sen silti. Koska jos joudun aikuisen roolissa kestämään ympärivuorokautista uhmailua, saan kai itsekin lohkoa siitä osani. Että violettia, nih!

Taitaa sittenkin puhua se kahvi vielä. Joop. Jos tästä vaikka töihin kokeilemaan jos ajatukset vähän selkenisivät. Selkomielistä lauantaita sinne ruudun toiselle puolelle! Ja kertokaa jos tiedätte – lila vai violetti?

Meikkipohja:
MAC Pro Longwear Concealer NC15 + Strobe Cream
MAC Blush Dame
MAC Mineralize Skinfinish Perfect Topping

Kulmat:
MAC Fling + Lingering + Stud

Silmät:
MAC Paint Pot Painterly
MAC Eyeshadow Quad Smoked Cocoa
MAC In Extreme Dimension Lash 3D

Huulet:
MAC Prep+Prime Lip Base
MAC Flat Out Fabulous

26 Comments Lisää omasi

 1. AS sanoo:

  Mun oli pakko alkaa selvittää asiaa heti, kun luin jutun loppuun:)

  Ilmeisesti violetti on se ”virallinen” väri, jos ajatellaan valon aallonpituuksien mukaan (vrt. ultravioletti). Lila olisi sitten hempeämpi ja vaaleampi violetti.

  Tykkään välillä käydä lukemassa Coloria-sivustoa, ja nyt tähänkin hätään sieltä löytyi tietoa violetista: http://www.coloria.net/varit/violetti.htm.

  1. Hei olipa jännä sivu, kiitos linkistä! :) Saatan uppotua hetkeksi värien maailmaan.

 2. Heidi sanoo:

  Juu siis ero on justiin siinä, että vaikka sinipunaisia ovat molemmat, niin violetti on tummempi ja lila vaaleampi. Kun jokaiselle sävyllehän on oma nimensä (sävyjähän maailmassa on tyyliin miljoonittain), niin niistä nyt on vaan puhekieleen varmaan jostain syystä sattunut molemmat lipsahtamaan. Kuvaa mun mielestä hyvin, kun sanojen alkuperäiset tarkoitukset, tuleeko nyt englannista ja ranskasta vai miten, ovat orvokki (violetti) ja syreeni (lila)

  1. Kuulostaa loogiselta. Sitä vaan välillä aika automaatiolla suoltaa termejä, eikä sen kummemmin pysähdy miettimään. Paitsi aamulla, kun on järjetön kiire töihin. :)

 3. Shiny sanoo:

  Terve vaan sinne puolikkaalle kahvipannulle! Suunnilleen samoissa tunnelmissa mennään täällä. :D

  Mäkin oon monesti miettinyt tuota violetin ja lilan eroa. En usko että sävyillä olisi eri nimet vain niiden tummuusasteen mukaan :-o …Olen elänyt siinä uskossa, että violetti on tosiaan se virallinen nimitys ja lilaa käytetään yleensä enemmän punaiseen taittavien sävyjen kanssa ja violettia nimenomaan niiden ”syvien violettien”. Hyvä ratkaisu on myös käyttää sanaa sinipunainen, haha :D On tää vaikeeta.

  1. Hmm, niin miten lienee. Ehkä käytän jatkossa vaan suloisesti sekaisin. Tai pelkkää lilaa, niin kuin tähänkin saakka? :D

 4. Ilona sanoo:

  Oh, ihana meikki! ^^

  1. Kiitos! :)

 5. Marianne sanoo:

  Ah, ihana puna!

  1. Niin on! Jäänyt selkeästi liian vähälle huomiolle, pitää nostaa se useammin esiin! :)

 6. Päivi sanoo:

  Ooh, näytät todella kauniilta! Täälläkin Perfect Topping käytössä – vihdoin.

  1. Hih, kiitos. Ja hei, ei aina voi muistaa – ja sitä paitsi puuteriset tuotteet säilyy ikuisuuden! ;D

 7. kaunis väri huulille !!

  http://bettinaw.blogspot.fi/

 8. Pumpulipupu sanoo:

  Ihana meikki, mahtava tuo poskipunan ja huulipunan yhdistelmä! :)

  Itselleni on jostakin syystä ollut aina selvää, että liila on se vaaleampi syreeni ja violetti tummempi orvokki. Olen ihmetellyt että kaikki eivät sitä tiedä, kunnes puhuin ruotsinkielisen ystäväni kanssa. Ainakin ruotsinkielisille asia tuntuu olevan fakta homma, joten ajattelin, että ehkä itsellänikin tämä selkeys asiassa tuleekin ruotsinkielisestä taustastani. :)

  1. No juu, se voi muuten olla! :) Mäkin kun olen tätä asiaa nyt pari päivää pureksinut, niin saattaa olla, että olen joskus käyttänyt ’violettia’ viittaamaan tummempaan (ja lämpimämpään?), mutta sen on sitten vaan käytössä unohtunut. Kipeä huomio tällaiselle sananatsille! :D

 9. Mohn sanoo:

  Mullekin liila on sellainen hempeämpi, aika pastellinen sinipunaisen sävy. Violetin miellän tummemmaksi kuin liilan. Mun näytöllä (tai silmissä?) toi huulipuna on tosin fuksia ennemmin kuin violetti.

  Kaunis meikki. Jostain syystä koen harmaan aika haasteelliseksi luomilla, että sikälikin ihailen.

  1. Fuksiako? Eiiiii enää enempää hankalia värimääritelmiä! :D (On se. Vähän pinkkiin taittava violetti.)

   Itse koen, että harmaa voi olla haastava jos ihon pohjasävy on kovin tumma. Tällaista lakanaa vasten se erottuu vähän eri tavalla kuin keskivertoihmisellä. :)

   1. Mohn sanoo:

    No pikku spöke täälläkin. ;-) Mulle se harmaan hankaluus tulee sen…no, harmaudesta. Kun se on jotenkin niin pliisu ja eloton väri ja sitten tulee helposti aika kuollut vaikutelma. Sellainen tosi spöke. :-D

    1. Heh, no mutta sehän on harmaan tarkoituskin! :) Oletko kokeillut pirteän huulipunan tai vahvan ripsarikerroksen kaverina?

 10. Nannu sanoo:

  Kyllä vain, fuksia – lilahtava pinkki ;) Ihunaisen sensuelli meikki muuten, utuiset silmät ja kirkkaat huulet tuomassa pirteyttä. Me like!

  1. Kiitos! Tykkään tehdä näitä kontrastimeikkejä, joissa vastakkaisuudet törmäävät. :) Tämä kommenttivyöry kuulostaa ihan siltä, että voisin aloittaa uuden postaussarjan ”Nimeä väri”! :)

 11. bubbs sanoo:

  Pakko käydä tänne vanhaan vielä heittämässä, että minusta tuo huulipunasävy on nimeltään magenta..

  1. Jassoo? :) Olen jo luopunut toivosta, että tämä olisi lila tai violetti, mutta mikä ero on fuksialla ja magentalla?

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.