Varpaat esiin!

°Sisältää mainoslinkkejä

Olen luimuillut sukissa ja tennareissa jo puoli kuuta. Nyt sisuunnuin piilotteluun ja puunasin vaapulat kesäkuntoon. Inha sana, mutta tässä yhteydessä käyttökelpoinen. Talvi on näille jalkaparoille silkkaa laiminlyöntiä. Synti, tunnustettu.

Olen jo pari viikkoa kuorinut kantapäitä kalmakerroksen alta esiin Exuviancen Heel Repairilla*. Se toi mukanaan täysin uudenlaisen jalkahoitoajatuksen, jonka jotenkin vasta nyt todella sisäistin: mikään öljy tai salva maailmassa ei pehmitä kantapäitä, jos ne ovat valkoiset ja kovat eli kuolleen ihosolukon peitossa. Samaanhan perustuu jalkahoitajan tekemä mekaaninen kuorinta/hionta – terve ja pehmeä iho on raakkaamisen jälkeen  vastaanottavainen kosteudelle. Jos aikaa tai mahdollisuuksia jalkahoitoon ei ole, saman saa parissa viikossa aikaan tällä voiteella.

Heel Repair on siis kuoriva jalkavoide, jonka teho perustuu ihon uudistamiseen hedelmähapoilla. Tuote on oikeasti kuorivaa, joten sormet kannattaa levityksen jälkeen pyyhkäistä puhtaaksi. Osoituksena tehosta tunsin jo muutaman käyttökerran jälkeen jalkapohjan ohuemmilla alueilla levityksen jälkeen selvää kihelmöintiä, mikä oli suora signaali jättää voide niiltä alueilta pois. Vaikka tuotetta tituleerataankin kolmen viikon jalkahoidoksi, kantapään kuivuudet ovat omista jaloistani haihtuneet jo viikossa – ilman että edes vilkaisin raspin suuntaan. Tästä on pakko tykätä.

Viikon hedelmähappokuurin jälkeen otin luupin alle vaapulat. Pehmittelin kynsinauhat saunassa mukavan notkeiksi, työntelin ne irti kynnestä ja trimmasin (paha paha, hyi hyi, ei saa) ja lopuksi muotoilin kynnet malliin. Raivattuihin kynsiin kelpasi piirustella ranskalaiset kärjet uusilla tusseilla*, joiden kanssa homma luontui helpommin kuin koskaan ennen. Ja niitä varpaita on sentään vanhan ammatin merkeissäkin muutama vuosi harjoiteltu. Valkoinen kynsitussi = parasta.

Millaisilla vaaputtimilla sinä otat kesän vastaan?

°Excuviance-tuotteita voi tutkia tarkemmin täältä.

13 Comments Lisää omasi

 1. marjo k sanoo:

  Ihana sana = vaaputtimet :) Olen tällähetkellä ”hiekka varpaissa”, koska mahdollisuuteni oikeasti upottaa varpaat hiekkaan on olemattomat (lomailen vasta myöhemmin). Väri china glazen matta pinkki <3

  1. Hiekkavaaputtimet kuulostavat hyvältä! Mulla alkoi neljän päivän vapaa ja ajattelin sen kunniaksi nykäistä kynsille jonkun niistä uusista kirkkaista hiekkalakoista. ”Rannalle sannalle kanssasi sun..” :)

 2. Liina sanoo:

  Olin täällä jo ihan, että kuinka kätevää, että tuossa jalkaryppyvoidepurkissa on nimen perässä jo valmiina tuo asteriski * jolla voi osoittaa, että tuote on saatu lahjoituksena. Siinä on bloggaajaa ajateltu!

  Hyväksyvä nyökyttelyni keskeytyi kun tajusin, että kyseessä on rekisteröidyn tavaramerkin R-kirjain.

  Elämä on pettymyksiä täynnä. Tämä saattoi voittaa jopa kesäkuisen lumisateen ja Portugalin eilisen surullisen peli-ilmeen.

  – Liina, asian vierestä jo vuodesta 1979

  1. Sillai. :D

 3. Mohn sanoo:

  Tällä hetkellä vaaputtimet ovat retuperällä, niissä on erittäin kulunut siskontytön (5 v) jo hyvä tovi sitten tekemä luovahko pedikyyri ja lähes päivittäin käväisee mielessä, että no niin, nytkö on SE hetki. Aivot yleensä reagoivat suht nopeasti vastaamalla näääh ja asia kuoppaantuu taas siltä päivältä.

  Mutta, sitten kun on SE päivä, niin ajattelin pirteät limeiset vaaputtimet pykästä ilmoille. Toi jalkojen kuorintavoidekin on korkkaamatta, sillä olisi toki hyvä aloittaa ja ottaa sellainen taktinen ja henkisesti valmistava lähtölaskenta niin tulisi ehkä niistä vaaputtimistakin valmista ennen ensi joulua.

  1. Hei aloita ehdottomasti kuorintakuuri, jos se kert on vielä avaamatta. Taikaa kantapäille! :)

   Lime, hmm. Mulla ei taida olla yhtään limen väristä lakkaa. Mahtaisinkohan tarvita sellaisen? Mavalalla oli muuten ständissään uusi oikein kirpeän näköinen keltavihreä, ehkä kurkkaan sitä vielä lähempää. :)

   1. Mohn sanoo:

    Tietenkin tarvitset limen lakan piristämään kesääsi! Se näyttää varpaissa erityisen ihastuttavalta kesänurtsia vasten! Mavalan pullotkin on niin pieniä, että ei kyllä edes harmita jos et sitten tykkääkään siitä… ;-)

    1. Nonni, eiköhän se ollut sovittu juttu sitten! :)

 4. hiikka sanoo:

  Juu vaapulat pitäisi laittaa kuntoon… MUTTA nyt muistinkin ;) tilasin korealaiset sukat taasen eli käsittelen ne näin juhannuksena kuntoon (ja piilota sukissa ja kengissä viikon verran) sitten häikäisen kaikki pehmeillä jaloillani XD Rakas siippanikin hipelöi aina käsittelyn jälkeen jalkojani ja kyselee millä ihmeellä olen taikonut jalkani näin pehmoisiksi…

  1. Ne sukat on jotain niin pelottavaa, mä en ole vielä uskaltanut. :D

 5. Elisa sanoo:

  Täältä kannustusääni Heel Repairille! Mahtikamaa kerta kaikkiaan. Ainoa mikä siinä kismittää, on tuotteen vaatimus juuri viikon tai parin mittaisesta käytöstä. Yleensä jaksan hyvin levittää voiteen aamuin illoin kolmen päivän ajan ja sitten unohdan. Ja kolme päivää ei riitä, vaikka vaaputtimista ja räpylöistä tuleekin hetkellisesti sileämmät :( Siksi suosin kuorintasukkia, joita rakastan intohimoisesti!

  1. Haha, ne sukat on jotain niin pelottavaa, etten ihan lähitulevaisuudessa näe niiden kanssa ystävystyväni. :D Heel Repairissa on just sopivasti tehoja. :)

Ilahduta kommentilla!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.